На море в Гърция 2015 - VII

• 68 190
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Скрит текст:
Уф, стига драми, де. Точно тази подтема в темата сме я дъвкали вече нееднократно, навремето доста обидени имаше.

На мен лично не ми допадат българските и сръбските тълпи - нито на Халкидики, нито на Катерини, нито преди 2 седмици на Амолофи или както там се казваше Кавалският плаж. Тук-там някой сънародник е удоволствие да срещна, но когато всяка кола е с бг регистрация, и когато се пренесе цялата ни селенийка и простотийка на, около и извън плажа, резултатът не е от най-приятните, сори.

Пак повтарям: лично мнение. Смятам, че имам право на него. То не спира сънародниците ни и комшиите да ходят където си поискат на море. Магии от разстояние все още не мога да правя. Все още  Flutter

Да де, именно защото много се е обсъждала темата, подобни постове ми се струват ужасно досадни и ненужни. Това, че някой не е дорасъл достатъчно да разбере, че не е център на Вселената, мисля, е излишно да се коментира. А кой колко е гражданин или селянин, прост или сложен, е друга тема на разговор. Факт е, че всеки има право да ходи където си пожелае. На който не му изнася, си намира дестинации за избраници  Laughing

# 391
А аз се радвам, когато в чужбина срещна българи. И от моя скромен опит смея да твърдя, че сме от най-възпитаните балкански народи-или поне тези българи, които срещам из чужди земи. Но след подобни писания разбирам защо в странство другите нации са сплотени и си помагат, а ние се срамуваме от нас си...

# 392
  • София (Възраждане)
След мен и Mooismeiske ги коментира.

Според мен е важно да се коментира какъв тип туристи къде ходи, защото е елемент от пейзажа, подобно на качеството на плажовете, настаняването, периодите на натовареност и т.н. Онова, което със сигурност няма място в темата, са личните нападки между потребителите. Освен това всеки постинг може да бъде оформен така, че вместо нападателно да звучи информативно, без да губи замисъла си Peace  

# 393
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате някакви забележителности около Вурвуру?

портокали бийч(или кавуротрипес) ако го имаш за забележителност.И ВНИМАВАЙТЕ С КОЛИТЕ-КРАДНЕ СЕ ЯКО ! - от опит

# 394
След мен и Mooismeiske ги коментира.

Според мен е важно да се коментира какъв тип туристи къде ходи, защото е елемент от пейзажа, подобно на качеството на плажовете, настаняването, периодите на натовареност и т.н. Онова, което със сигурност няма място в темата, са личните нападки между потребителите. Освен това всеки постинг може да бъде оформен така, че вместо нападателно да звучи информативно, без да губи замисъла си Peace  

До голяма степен каквото и да ти кажат за определено място в определен момент от годината няма да е вярно. А и в крайна сметка ти е достатъчен само един дразнещ елемент независимо от националността. Може да има някакво обобщение за някои региони, но като цяло ситуацията се мени. Според мен е по важно кой е пик сезона за дадено място, отколкото каква националност го посещава. Например за Кефалония се оказа, че пика на пика е август. Беше почти невъзможно на съфорумка да си намери места. През юли беше празно според местните, а според мен леко натоварено, но на горната граница на личната ми търпимост. А и мога да ти дам като пример с двете колонии на англичани на острова. А англичаните в такива концентрации също не са особено приятни. Надминават на моменти всички балканци взети заедно.
Миналата година в най-южната точка на континентална Гърция пък имаше руснаци. Та да си подбирам дестинациите според личната ми неприязън към определени народи(каквато нямам), ще означава да не ходя никъде.

# 395
  • София

Мохарет, мен лично ме подразни драматизмът в поста ти - все едно с едно изразено мнение, лично съм забранила на комшиите и сънародниците си да почиват където искат.
Защо разказвам за Евия? А защо разказвам за Наксос, и охкам по красивите му плажове? Защото местата са наистина красиви и си струва да се видят. Разказвам тук, под псевдоним (някои си ме познават и реално всъщност  Wink ), разказвам и на приятелите си. И се радвам когато някои отидат и ги видят, като Далина на Наксос. Наречи ме идеалист, но вярвам, че боклуците и бг простотията скоро няма да застигнат въпросните места.

На Самос имаше огромна концентрация от англичани, но нямаше никакви проблеми - възпитани, нормални хора.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 00:23 от Tatti

# 396
  • София
Кои боклуци имаш впредвид?
България е доста по-чиста от Гърция!

# 397

На Самос имаше огромна концентрация от англичани, но нямаше никакви проблеми - възпитани, нормални хора.

Като сърбите за които blackisback каза, че са и съседи. Но не и като тези в Ласи, които срещнах. Или тези в Слънчев бряг с балконинга.  Wink Wink Wink

# 398
  • София (Възраждане)
Извинявай, Mooimeiske, нямам абсолютно нищо против теб или поста ти, но аз, когато организирам пътуване, черпя информация от трипа. Е как пък там не забелязах един пост, че някоя дестинация е посещавана предимно от някой народ, пък било то и безпристрастен. Просто това си е типично балканска черта да не обичаме съседите и колкото и някой да се прави на широко скроен, не може да избяга от корените си.

Срещала съм антимнения на западняци относно руски масовки. Лично аз бих избегнала такова място, а в рекламните материали информация от подобен род няма.
Виждала съм и коментари, в които се споменава за множество от източния блок или който както го нарича на неговия си език. Неутрално, точно по западняшки Mr. Green Виж, вярно е че западните нации не си пречат помежду си. За мен /ще рискувам да си изкажа личните предпочитания Blush/, най-уютен е престоят сред местни. Когато съм на гръцки плаж например, приемам местната реч като част от колорита, ако и да не разбирам почти нищо. Затова информацията относно плажове, хотели и таверни, посещавани основно от местни, ми е важна.  Следвам и собствените си впечатления по темата, клише или не, компанията на румънци, сърби и македонци не ми се нрави, имам си и конкретни поводи за това мое настроение.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 23:10 от Mooimeiske

# 399
  • София
Аз се радвам и на сънародниците ни, докато не почнат да ми пускат на макс Бяла роза, Камъните падат  и всякаква друга мазна чалга и то до един през нощта. Иначе им се радвам.

# 400
  • София
Кои боклуци имаш впредвид?
България е доста по-чиста от Гърция!

Мисля различно. България е доста мръсна, за съжаление.

Боклуците, които бяха навсякъде по места, често посещавани от българи, сърби, а и руснаци. Катерини, плажовете на Лариса, Ханиоти в Касандра и т.н. Последният културен шок: Амолофи. Навсякъде фасове, хвърлени боклучета по земята - в момент когато 99% от почиващите бяха българи.

Не разбирам драмата - и друг път сме писали за простотията родна, точно в тази тема. Имаше даже култови споделени случки, като за тенджерите, пльоснати на плажа, или паркиралите директно на пясъка джипове с бг регистрация.
Сега внезапно подобни коментари станаха нелицеприятни  Thinking

# 401
Аз се радвам и на сънародниците ни, докато не почнат да ми пускат на макс Бяла роза, Камъните падат  и всякаква друга мазна чалга и то до един през нощта. Иначе им се радвам.

Е то каквото и да ми пуснат по това време-гръцко, сръбско, българско ще издивея. В Никити в отсрещните частни апартаменти едни гърци всяка вечер купонясваха яко...с всичките му салтанати.

Ами има разлика огромна. Аз лично се старая да не обобщавам от частното към квалифициране на нациите. Че италианците на Кефалония не са по добре или англичаните в Ласи.

А за мръсотията по натоварените плажове си има и друга страна на въпроса. Защо местните власти не ги чистят?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 23:18 от Анонимен

# 402
  • София
Таис, Амолофи никой не го чисти, така е всяка година, преди 6-7 години пак беше така. Сега има ли организирана част там? Преди нямаше newsm78

Там, където бяхме ние си имаше всичко - чадъри, барчета, даже играчки за децата. Защо никой не го чисти? Освен да сме били на друг плаж  Joy Ама не, точно Амолофи си пишеше  Peace

Местните понякога не могат да насмогнат. Пример: единия от градските плажове на Потия, столицата на Калимнос. Бяха си го заплюли бежанците, и макар че се къпеха само мъже, тук-там някое дете, след тях оставаше невероятна свинщина. Просто думи нямам да ви опиша, Лариските плажове пасти да ядат  Sick

# 403
единия от градските плажове на Потия, столицата на Калимнос. Бяха си го заплюли бежанците ...
Tаис как беше положението на тези Додеканези когато ти ги обиколи?
Много ми е интересно какво правят на Калимнос, при положение че е малък остров и странична точка за феритата. Тези дни имаше репортаж от техния щурм на пристанището и ферито в Лесбос - събрали са се няколко хиляди и са го обърнали на анархия и кочина.
Много се радвам, че ги видяхме тези острови преди да стане сегашното положение. Ходи ми се на Хиос и Калимнос, но докато е така ... ще ги пропускаме.

# 404
Ехаааа! Влизам тук, гледам 30 нови коментара, реших, че нещо ви е развълнувало около Евиа и почивката тук, а то  Mr. Green Mr. Green Върнах се да прочета дали е ценностно натоварен коментара ми за нашенци и сърби, ама не е. И не трябва да е. Аз описвам, не коментирам (към този момент). Нямам претенции да съм родена в Бъкингам, но при положение, че досега съм била само по Халкидики и Тасос, няма как това, че няма нашенци и сърби да не ми направи впечатление  Peace

Иначе градския плаж си е мръсен - салфетки, фасове, пластмаси, но не ходим тук. Винаги така правим - намираме сравнително голямо селце със заведения и магазини, а през деня ходим с кола в търсене на интересни и красиви плажчета  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт