На море в Гърция 2015 - VII

• 68 206
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
Нашата почивка мина много добре. Чиста вода без никакви лоши неща за които говорите.
Бяхме в къща Метохи до Пиргадикя. Плажа не беше много хубав, но изкарахме супер.

# 376
Здравейте момичета,
поздрави от Неа Врасна  Simple SmileТук всичко е страхотно !Тъй като за първи път сме в Гърция моля да ми кажете от къде можем наоколо (ще ходим и до Кавала утре или другиден) или по пътя за БГ да си купим евтин зехтин и маслини ?
Благодаря предварително  bouquet
Сега влязох в темата и малко съм закъсняла - най - добър избор имаш на днешния пазар между Аспровалта и Врасна, ако не сте успели, в четвъртък има пазар в Ставрос, но не е така голям и разнообразен.

# 377
  • ново
Здравейте момичета,
поздрави от Неа Врасна  Simple SmileТук всичко е страхотно !Тъй като за първи път сме в Гърция моля да ми кажете от къде можем наоколо (ще ходим и до Кавала утре или другиден) или по пътя за БГ да си купим евтин зехтин и маслини ?
Благодаря предварително  bouquet
Сега влязох в темата и малко съм закъсняла - най - добър избор имаш на днешния пазар между Аспровалта и Врасна, ако не сте успели, в четвъртък има пазар в Ставрос, но не е така голям и разнообразен.
Миналият четвъртък на пазара в Ставрос никъде не видях да се продава зехтин, много чудно ми стана защо, но нямаше.

# 378
  • гр.София
Здравейте  Hug
в събота се върнахме от Неос Мармарас, изкарахме страхотно  Grinning
бяхме отседнали в Парадисос холидей, за втори път се връщаме там, може и да потретим  Crazy много ни хареса. Не знам за какви мръсни плажове и води говорите, ние ходихме на Лагомандра, Калогрия и Агиос Йоанис, водата навсякъде беше кристална. Един път се отбихме и до централния на Мармарас, но не ни хареса, той вече беше наистина мръсен, но водата беше чиста. Не ми хареса и в Никити плажа. Вечер обикаляхме таверните и се разхождахме по-централната част, определено ми се стори доста по-скъпо от мин. година, сметките ни верираха между 50 и 80 евро за четири човека, това без алкохол, евентуално бира само за мъжът ми. Но пък всичко беше супер вкусно, скоро няма да се сетя за морска храна  Mr. Green
Ако имате въпроси питайте  Grinning
За зехтина  Mr. Green в четвъртък има пазар в Мармарас, но зехтин нямаше, ние си взехме домашен от едно малко магазинче по 5евро литъра, в началото като влизате в града.

# 379
  • София
И двете сте прави освен в едно - никъде не става такава гъчканица както в северна Гърция , да не говорим , че в хотела в които бяхме единствените българи повечето от англичаните и италианците не отивахо по далеч от басейна и таверната която беше на 50 м.Половината от по закътаните плажчета бяха полупразни.

Ами това по никакъв начин не противоречи на казаното. Но и ти не си прав. Я Параход да дойде да ти обясни какво е в края на август на Агия Анна на Наксос. А и аз искам да ти кажа, че на Кефалония си беше доста пълно през юли. На границата на търпимостта ми.
Да, има и места, които изобщо не са популярни, но туристическите точки навсякъде се пълнят през сезона.
Просто на Халкидики е фраш в други периоди заради навиците на Балканците.

Наксос в началото на юни е вълшебен, миналото лято 2/3 от плажовете бяха почти само за нас. И всичко беше чисто и спретнато, в очакване на тълпите. Чак към края на втората ни седмица взе да се пълни.

Септември със сигурност е много евтино, но не бих отишла тогава.

Кайпириня, юли бяхме 13 дни на Парос, с един ден на Андипарос. Август с щерката посетихме Самос, Калимнос, Лерос и Липси. И един цял ден на мъничкия Телендос  Simple Smile

# 380
  • София
Чак па много евтино да е Септември Rolling Eyes  ,то си е сезон Mr. Green

# 381
  • София (Възраждане)
Момичета, имали някакъв круиз до Сариническите острови с начална точка Пелопонес?

# 382
Здравейте и поздрави от Лутра Едипсо, остров Евиа!

Тази вечер имаше буря, та сме си в студиото и реших да ви пиша.

Първо - благодарности на Bliss за координатите на плажовете! Само там си ходим, а вечер обикаляме по градчетата.

Иначе Лутра-та си е ... ами да си го кажем - пенсионерски курорт. По улиците има само възрастни хора, но пък е тихо и ни харесва. Студиото, в което сме, се казва Niovi Studios, резервирахме през Booking.com, има и стикер на TripAdvisor, което говори достатъчно за себе си. Но да кажа и аз - ново, чисто, просторно, има си всичко. Ние сме с изглед към морето. Домакинът е много мил и ни обясни какво къде има. Самото студио е сравнително далеч от самия център на градчето, на 10-тина минути пеша, но пък на самата улица сутрин има зеленчуков пазар, има и фурна и хубава таверна. Та препоръчваме много студиото.

Иначе пътувахме с ферибот до острова, през Глифа. На четен час тръгва от там, на нечетен пътува обратно от острова за континенталната част. В посока ни беше 19 евро и нещо - двама пасажери и една дълга кола  Mr. Green

На самия остров българските коли са си забележителност, даже си присветкаме за поздрав  Mr. Green Предимно са местните сега, но трябва да се има предвид, че учебната година по цяла Европа е започнала вече. Иначе има менюта на сръбски, което идва да покаже, че съседите са налазили и тук  Mr. Green Дори съседите ни са сърби и си се поздравяваме и обсъждаме времето  Mr. Green

Иначе смея да твърдя, че кризата си се усеща - магазините тук са малко, но има празни рафтове, които трети ден си стоят така. Политиката си личи и по разговорите - Германия и Европа, Ципрас и Варуфакис се чуват от всеки разговор  Laughing Дори днес един дядо, казвайки "Германия" се изплю  Mr. Green

Не се сещам какво друго да пиша...питайте и отговарям  Simple Smile

# 383
  • София
Сърби на Евия имаше най-много в Пефки и Неос Пиргос, поне когато ние ходихме. Явно се увеличават и разпростират. То тва важи и българите  Wink

# 384
  • София (Възраждане)
Първите, поради нужда от дишана на морски въздух заради липсата на собствен такъв, са особено настървени Mr. Green

# 385
  • София
Ужас! Българи и сърби ходят на море в Гърция. Хора, осъзнайте се! Всеки има право да почива където си пожелае и гръцките плажове не са запазени само за шепа хора, списващи в бгмама, които не знам защо, си мислят, че им се полага повече, отколкото на други.

# 386
  • София
Уф, стига драми, де. Точно тази подтема в темата сме я дъвкали вече нееднократно, навремето доста обидени имаше.

На мен лично не ми допадат българските и сръбските тълпи - нито на Халкидики, нито на Катерини, нито преди 2 седмици на Амолофи или както там се казваше Кавалският плаж. Тук-там някой сънародник е удоволствие да срещна, но когато всяка кола е с бг регистрация, и когато се пренесе цялата ни селенийка и простотийка на, около и извън плажа, резултатът не е от най-приятните, сори.

Пак повтарям: лично мнение. Смятам, че имам право на него. То не спира сънародниците ни и комшиите да ходят където си поискат на море. Магии от разстояние все още не мога да правя. Все още  Flutter

# 387
Здравейте и поздрави от Лутра Едипсо, остров Евиа!

Тази вечер имаше буря, та сме си в студиото и реших да ви пиша.

Първо - благодарности на Bliss за координатите на плажовете! Само там си ходим, а вечер обикаляме по градчетата.

Иначе Лутра-та си е ... ами да си го кажем - пенсионерски курорт. По улиците има само възрастни хора, но пък е тихо и ни харесва. Студиото, в което сме, се казва Niovi Studios, резервирахме през Booking.com, има и стикер на TripAdvisor, което говори достатъчно за себе си. Но да кажа и аз - ново, чисто, просторно, има си всичко. Ние сме с изглед към морето. Домакинът е много мил и ни обясни какво къде има. Самото студио е сравнително далеч от самия център на градчето, на 10-тина минути пеша, но пък на самата улица сутрин има зеленчуков пазар, има и фурна и хубава таверна. Та препоръчваме много студиото.

Иначе пътувахме с ферибот до острова, през Глифа. На четен час тръгва от там, на нечетен пътува обратно от острова за континенталната част. В посока ни беше 19 евро и нещо - двама пасажери и една дълга кола  Mr. Green

На самия остров българските коли са си забележителност, даже си присветкаме за поздрав  Mr. Green Предимно са местните сега, но трябва да се има предвид, че учебната година по цяла Европа е започнала вече. Иначе има менюта на сръбски, което идва да покаже, че съседите са налазили и тук  Mr. Green Дори съседите ни са сърби и си се поздравяваме и обсъждаме времето  Mr. Green

Иначе смея да твърдя, че кризата си се усеща - магазините тук са малко, но има празни рафтове, които трети ден си стоят така. Политиката си личи и по разговорите - Германия и Европа, Ципрас и Варуфакис се чуват от всеки разговор  Laughing Дори днес един дядо, казвайки "Германия" се изплю  Mr. Green

Не се сещам какво друго да пиша...питайте и отговарям  Simple Smile

Не помня дали ти писах, но в залива първата таверна (идвайки от плажа) е много хубава. Там бабата готви и на нас ни беше много вкусно. Аз лично в Лутра хубава кръчма не намерих.

А иначе и по наше време имаше доста сърби навсякъде, но някак си не са ме дразнили както тази години едни с кюфтета на Катизма. Даже в едно съседно хотелче, в което първо бях резервирала бяха накацали изцяло и само руснаци. Хотелчето беше тогава единственото по-луксозно в нета и явно ги беше привлякло.

# 388
  • София
При руснаците е диагноза. Е, има и изключения. Юли на Андипарос имаше една много мила и възпитана рускиня, с две много мили и възпитани деца.

В Едипсос има една таверна където сме яли страхотно контосувли, пусто обаче нито помня как се казваше, нито мога да обясня  ooooh! Помня, че не беше далече от големия супермаркет..май.

# 389
  • Варна

На мен лично не ми допадат българските и сръбските тълпи

Все пак да напомня , че по Балканите , па и в Русия няма много родени в Бъкингам или поне наоколо и неслучаино са копирани и Кючук Париж и алафрангата по нашите земи и ''Война и Мир'' в оригинал на френски и превеждана на руски.Лично не лично - всички СМЕ  в кюпа. Simple Smile
Таверната с контосувлите (много са вкусни) е на улица Ermou по спомени без да съм сигурен Simple Smile , а в началото на Thermopotamou пекат страхотни сувлаки и кебап(кебапче на шиш с по малко кимьон ) Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт