На море в Гърция 2015 - VII

• 68 236
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Жалко за това, в което се е превърнал Лагониси. Последно бяхме там в края на май-началото на юни, във фликъра ми има снимки от него - див плаж с 3-4 души, които намират сянка под скалите и кривото дърво на полуострова. Имаше малко "природни" боклуци (клечки и т.н.), но водата бе кристал. Изобщо нямаше признаци, че ще го комерсиализират в активния сезон. Виж отсреща на Талго бийч бар още тогава бе задръстено с шезлонги и чадъри. А Кариди дори в този нисък сезон беше гмеж и гнус.

Обозначавам се от едно от местата-сбъдната моя мечта в Гърция - Аморгос, декорът от филма "Голямото синьо" на Люк Бесон. Това е гледката от терасата в момента

Жегата е брутална по всички околни острови! По-късно репортажи и от тях.

# 361
  • София (Възраждане)
Просто...красота!

# 362
  • Варна
Аз не мисля че плажовете са толкова зле. Това, което наричате замърсяване идва предимно от дърветата. Особено на Кариди са много близко и е нормално да падат клонки, иглички и кора. След това попадат и във водата, нормално е. Но отпадъци от хората почти не съм забелязвала. А за това колко е бистра водата са виновни всички - едва ли има родител, който не маже детето си със слънце защитни лосиони. После децата влизат във водата и познайте дали не отиват в нея ... Същото е и за възрастните. Където и да отидете на силно посещаван плаж в края на сезона това според мен е нормална гледка. На морето му трябва време да се самопречисти.

ТОЧНО!
Няма значение народноста на народонаселението !
Дали българи , сърби , германци или ескимоси с_____ във водата л......  си е л.......Sad
Факт е че гръцкото море е най близко за няколко държави и резултата е очеваден.Успокоението е , че така е само през 2 месеца Simple Smile

# 363
  • На земята, която е всъщност звезда.
На нас не ни хареса никак Агиос Никитас. Много тъпканица, много народ...
Все едно не става дума за малкото китно селище, от което пазя толкова красиви спомени. Бяхме там преди две години в средата на септември (което явно се е оказало решаващо). Беше тихо и спокойно - на Милош бийч бяхма няколко чадърчета през повече от десет метра, на Егремни също, само на Порто Кацики бяхме по-нагъсто, но там е повече за разходка, не за плажуване, а за наслада на очите Simple Smile Изкарахме прекрасна и романтична ваканция Simple Smile
.
До Милош бийч само пеша ли се стига или може и с кола?
Ние сме в Агиос Никитас и нещо не съм впечатлена от острова. Ама не заради сърбите и румънците, а защото го сравнявам с Корфу. Но има още време, може да си променя впечатленията.

# 364
  • София
Здравейте момичета,
поздрави от Неа Врасна  Simple SmileТук всичко е страхотно !Тъй като за първи път сме в Гърция моля да ми кажете от къде можем наоколо (ще ходим и до Кавала утре или другиден) или по пътя за БГ да си купим евтин зехтин и маслини ?
Благодаря предварително  bouquet

# 365
До Милош бийч само пеша ли се стига или може и с кола?
Ние сме в Агиос Никитас...
Има само два варианта за достигане до Милош бийч - пеша по стръмна пътека над Агиос Никитас или с корабче, което тръгва от Агиос Никитас, но се движи при спокойно море, ако има вълнение не прави курсове. Ние не сме се възползвали от него, вървяхме по пътеката - гледката от горе към плажа е прекрасна  Heart Eyes

# 366
Аз не мисля че плажовете са толкова зле. Това, което наричате замърсяване идва предимно от дърветата. Особено на Кариди са много близко и е нормално да падат клонки, иглички и кора. След това попадат и във водата, нормално е. Но отпадъци от хората почти не съм забелязвала. А за това колко е бистра водата са виновни всички - едва ли има родител, който не маже детето си със слънце защитни лосиони. После децата влизат във водата и познайте дали не отиват в нея ... Същото е и за възрастните. Където и да отидете на силно посещаван плаж в края на сезона това според мен е нормална гледка. На морето му трябва време да се самопречисти.

ТОЧНО!
Няма значение народноста на народонаселението !
Дали българи , сърби , германци или ескимоси с_____ във водата л......  си е л.......Sad
Факт е че гръцкото море е най близко за няколко държави и резултата е очеваден.Успокоението е , че така е само през 2 месеца Simple Smile

Петре хич не го обичам обобщенията, но по на юг и където няма балкански наплив не съм видяла подобна мръсотия като на Портокали примерно. От година на година се скапват нещата, а и гърците се овълчиха. Не е нормално на Ситония да искат 60 евро и нагоре за нещо което надолу можеш да вземеш по ниско и от 30 евро.

# 367
  • София
В случая трябва да се съглася с горния пост. На юг по островите, където няма тълпи сърби, българи и румънци, и водата, и пясъкът по плажовете са чисти. А там хората също използват слънцезащитни кремове..и влизат намазани в морето  Wink

Ситония пред очите ми се промени към по-лошо, бавно, но неумолимо, за около 4-5 години. Все пак всяко лято бяхме там и промяната се виждаше..колкото повече настъпваха балканските субекти, толкова повече се увеличаваше мръсотията, а цените се вдигаха.

Уф, трябва да взема да кача снимки от пътешествието, Параход ме застигна с Аморгос  Laughing

И едно мрън: сметката от Мтел ми е 300 лв, добре съм посърфирала из островите  ooooh!

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 01:37 от Tаис

# 368
  • Варна
И двете сте прави освен в едно - никъде не става такава гъчканица както в северна Гърция , да не говорим , че в хотела в които бяхме единствените българи повечето от англичаните и италианците не отивахо по далеч от басейна и таверната която беше на 50 м.Половината от по закътаните плажчета бяха полупразни.

# 369
И двете сте прави освен в едно - никъде не става такава гъчканица както в северна Гърция , да не говорим , че в хотела в които бяхме единствените българи повечето от англичаните и италианците не отивахо по далеч от басейна и таверната която беше на 50 м.Половината от по закътаните плажчета бяха полупразни.

Ами това по никакъв начин не противоречи на казаното. Но и ти не си прав. Я Параход да дойде да ти обясни какво е в края на август на Агия Анна на Наксос. А и аз искам да ти кажа, че на Кефалония си беше доста пълно през юли. На границата на търпимостта ми.
Да, има и места, които изобщо не са популярни, но туристическите точки навсякъде се пълнят през сезона.
Просто на Халкидики е фраш в други периоди заради навиците на Балканците.

# 370
Таис, би ли споделила по кои острови ходи? Интересно ми е да прочета за южните острови, все още не сме ходили натам.

# 371
  • на Мелмак
Вчера се прибрахме от Амулиани .
Всички решихме , че това е последното море в северна Гърция ...
Вече планирам Кефалония и Корфу за догодина.

# 372
Ние се върнахме преди два дни от Торони. След миналогодишният гмеж и ужас на Тасос (избрахме го като най-близка дестинация заради бременността ми), тази година избрах пак Ситония заради бебето и бях приятно изненадана - плажовете на Торони, Тристинка, Дестиника изобщо не бяха пренаселени. Даже този на Тристиника беше празен в частта, в която бяхме отседнали. Къщата (Tzitzirikos) беше хубава, реновирана и много чиста, чистеха основно на 2 дни. Селото беше пълно с българи, сърби и руснаци. Почти без румънци, които ме ужасиха на Тасос Simple Smile Честно казано най-шумни бяха...българите...Цените в магазините и таверните са навсякъде, като в северна Гърция - гирос 2,5, бира 3, готвено 6-7, октоподи, калмари - 9-11. Само рибата в рибния магазин на Порто Кофу ми се стори по-скъпа - фагрито 20, мушмулата 18, скаридите 15. Даже цените в суперите в Торони са по-ниски, отколкото Масутиса в Нео Мармарас. Морето беше кристално.
Корфу ми е много любим, но през сезона и там, както казахте е лудница и то от шумни англичани и италианци Wink Както казахте, в сезон е така Wink

# 373
Момичета здравейте. Може ли от Лефкда -Василики да се хване  феврибот до Кефалония. Също и  така от селото Василики има  ли корабчета,които до  плажовете  да  ни  отвозват,вместо  да  ползваме услугата  на  ТА. Благодаря ви.

# 374
  • Варна

Да, има и места, които изобщо не са популярни, но туристическите точки навсякъде се пълнят през сезона.
Просто на Халкидики е фраш в други периоди заради навиците на Балканците.

Света тотално се промени през последните 30 - 40 год.Самолетите от стотици станаха десетки хиляди , пътническите кораби от 0 на хиляди , една никаква България от 0,5 мил коли на 5 мил.Тогава в Турция беше военен режим - туризъм 0 , сега 45 000 000.Гърция - режим на полковниците , туризъм под милион - сега се говори за около 30 000 000 .

Общи условия

Активация на акаунт