На море в Гърция 2015 - VII

• 68 157
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Оооо, страхотни снимки!  Grinning 

# 586
  • Sofia
Всичко хубаво си има край, само кренвиршите - два. Дойде краят и на нашето гръцко море за тази година (с първолак - няма как).
Ето няколко албума от него, да оплакнем очи и да се надяваме на топла есен, мечтаейки за бъдещите пътувания:
Аморгос
Малки Циклади
и Наксос

Великолепни снимки   bouquet

# 587
Таис,
бяхме в Апирантос, Вивлос, Сангри и Халки. И на другия бряг Аполон и Муцуна са ми сред фаворитите за див плаж, ядене и изобщо Grinning
За съжаление не снимам хич редовно, а само когато ме споходи настроение - на Аморгос например видяхме прекрасни плажове, а аз имам снимка на един, и то далеч не най-забележителния.

# 588
Всяко хубаво нещо си има край, така и нашата почивка на Скиатос. Като за началото на септември, не ни се стори прекалено претъпкано от туристи. Има предимно старци-англичани, но се порадвахме и на 3-4 софийски коли  Grinning. Посетихме 6 плажа и всичките бяха много красиви и спокойни. Свикнахме миналата година на Халкидики на безплатни чадъри и шезлонги и 8-те евро за шезлонга и чадър ни се видяха повечко. Бяхме отседнали тук:http://www.booking.com/hotel/gr/villa-anna-skiathos.en-gb.html?a … total;ucfs=1& - хубаво семейно хотелче и мили стопани, но само момичето знае английски. Иначе ни направиха резервации за някои таверни и ни черпиха чудесен кекс и вода за уелкъм дринк Grinning.

На много места ли в Гърция са платени шезлонгите?

# 589
  • София
Тази година на Лефкада и Кефалония плащахме за чадър и шезлонги навсякъде - без значение дали бяха към плажен бар или не. Само на едно място на Кефалония бяха безплатни.

# 590
  • София
На много места ли в Гърция са платени шезлонгите?
На по-туристическите места са платени. Например на Закинтос. Понякога не на всички плажове, а само на по-популярните.

# 591
  • София
Параход, прекрасни снимки!!!!!

От всички плажове на Скопелос, чадъри се плащаха само на един - Стафилос. На другите места, където имаше бийч бар, беше само с консумация.

# 592
  • София
На някои места сме плащали. Май това лято най-скъпо беше 8 евро на Самос, плаж Лемонакиа. На повечето острови обаче ползвахме чадър и шезлонг срещу консумация.

Параход, супер, че сте отишли до ''другия бряг''  Simple Smile За Аполон още ме е яд, че го пропуснахме..а такива хубавини четох за него. Ето, сега и ти потвърждаваш.

# 593
На Аполон беше този плаж с кръглите камъчета - Итонас, на който бяхме абсолютно сами (единствен на острова!) и даже не си правихме труда да вадим банските Simple Smile А иначе в центъра на селото си има и пясъчен плаж.

Учудващо за мен имаше доста народ, явно си им е сезон. Агиос Прокопиос и Агия Анна бяха фраш, на нашия бийч бар на Плака също имаше хора в първите дни (постепенно се поопразни), а на стъргалото в Хора-та вечер направо беше лудница.
Наред с международните туристи имаше и доста гърци  -40-50% бих казала. А когато се прибирахме от Аморгос, на Наксос и особено Парос фериботът така се претъпка (пак основно с гърци), че доста хора пътуваха до Пирея насядали по пода или на допълнителни столчета в коридорите.

Не ща да мисля какво е във висок сезон Grinning

# 594
  • София
Аз си карах нудистката на Плака, имаше толкова малко хора първите 6-7 дни, че бяхме като еднолични собственици на плажа  Laughing

Явно през септември има повече хора от първата половина на юни. Със сигурност и водата ви е била чай, докато през юни си беше доооста хладка първите дни. След 9-10-ти се стопли.

Пробвахте ли някой вид наксоски китрон? Аз си къткам последната бутилка, с мед и канела..сипвам си по една ракиена чашка  Simple Smile А цените как ти се сториха - за моя изненада, сега юли на Парос храненето ни излезе доста по-скъпо от на Наксос.

Допълвам: и ние на връщане от Парос бяхме в претъпкан ферибот, но за разлика от Хеленик, Блустар някакси се справиха с тълпата.

# 595
  • в града на вечния купон
Jira
Плажът е чакълесто, но  е насипано  с пясък на чадърите и хамаците.
Плажът  е на самия хотел.
За мен  не е далече,зависи къде сте настанени.

# 596
Здравейте, скоро някой да е бил в селището Скала Фурка Касандра?

# 597
Здравейте,ние се завърнахме от Фанари,за няколко дена бяхме там ,това е първата ми неорганизирана почивка,на място намерихме спане,навсякъде има надписи на бг,има мн българи,което е единствения минус,иначе е близо ,евтино и спокойно с добър плаж и невероятно море.
За начинаещи гости на Гърция е добре,имам наблюдения също от мин години от Ставрос,също малко селце ,но май по-оживено.

# 598
Здравейте! Снощи се завърнахме от Ставрос, Халкидики. Да споделя малко впечатления. Ставрос е селце, подобно на Китен с много сергийки и джунджурийки. Пълно е със сърби, ама направо прелива. Аз за себе си реших, че където стъпва сръбски крак, аз там повече да не ходя. Може би греша, може би в Ставрос са се събрали всички шумни и ругаещи сърби на света, но ако трябва да избирам къде да отида, то определено няма да е в курорт населен с представители на западната ни съседка. Старият Ставрос е едно много чистичко и подредено мяста, но новата част, където са туристите е ужасно мръсно място. Бутилчици от минерална вода, хартийки и торбички се въргалят на метри от плажа. Плажа е на места чист, на места мръсничък -говоря за централният, точно пред т.н. център на селцето. Обслужването е кофти. Сядаш в кафене поръчваш си фрапета и ти ги носят с чаша с вода, а не с бутилка, както на гърците от съседната маса и ти страшно се дразниш. Сядат българи на съседната маса и на тях в чашки им на наливат, а на новопристигналите дядковци - гърци дават бутилка. Мен този двоен стандарт ме дразни! В таверните. Който е свикнал с комплименти в таверните, като безплатна вода, хляб и десерт да забрави тези екстри в Ставрос. Не знам как е било в активния сезон, но извън сезона /казаха ни, че на 9ти септември там сезона приключва/ нещата са доста скофтени. Таксуват всичко, дори минералната водя, която дори не те питат дали я искаш. Цените обаче не са много завишени, което ме навежда на мисълта, че хората са избрали подхода да таксуват всичка, вместо да завишават цените. Освен това появиха се КАСОВИ БЕЛЕЖКИ в таверните. За първи път ми се случва в Гърция, затова си ги събирах за спомен. Явно вече плащат данъци. Та така за нашата леко разочароваща почивка. Добре че ходихме до Атон да компенсираме горчивия вкус в от курорта Ставрос!

# 599
На мен тази година и на двата острова си ми таксуваха водата и хляба на човек - от 0,50 до 1 Е на глава, псоми/хляб/ си пише в сметката.  
Излъгах, водата отделно я пишеха, от 1,00 или 1,50Е.

Общи условия

Активация на акаунт