На море в Гърция 2015 - VII

• 68 292
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София (Възраждане)
Златоград е спокоен, но и трудно достъпен. От Хасково не е ли добра идея да се влезе през КПП Петко Войвода и да се търси връзка с Игнатия одос/Е90? Орестиада - Аспровалта според Виа Мишелин е 335 км при 256 на магистрала.

# 151
Здравейте,
решихме тази година и ние да отидем за първи път в Гърция на море:)Моля да ми препоръчате апартамент с 2 спални,да е на плажа,да е около 40,50 евро и да има интернет.Искаме да не е много далече от Бг....може би около Кавала или и аз не знам къде е хубаво....

# 152
Някой щеше да ходи в Псакудия, дали се върна да каже нещо. Ние пътуваме за там в сряда.
Здравейте!
Clevermary, пътуваме на там в момента... Ще пиша като събера малко впечатления Wink
Моите впечатления са от месец юли тази година. Малко и спокойно вилно селище, съмнявам се да има  целогодишно жители, т.к. наблизо има по-голямо градче. Плажът ми хареса много -изненадах се, че няма камъни, във водата стъпваш на пясък и не ни трябваха специалните обувки. Плажната ивица е дълга, но е сравнително тясна по моите разбирания. Има места за хранене - ресторантчета, има и магазини. Незнам какво точно те интересува за да пиша повече Simple Smile
Благодаря, да кажеш местенце за хапване, баничарница и дали сте си купували риба и откъде. Къде бяхте отседнали?

# 153
Здравейте,
искам да попитам (прочетох 1ва стр): колата ни е на лизинг, нямаме големия талон. Имаме само копие. Този малък нов талон дали може да стане за един ден? Много ли е рисково да тръгнем само с копието? И друго, правите ли си здравни застраховки? Благодаря  bouquet
п.п. Нямаме време, заминаваме в други ден, и днес  Embarassed се сетихме по тези въпроси.
п.п какво значи гражданската да важи за чужбина?

# 154
  • София
Повечето лизингови компании дават големия талон срещу определена сума за определен период от време. Мисля, че това ще е най-бързото решение на въпроса. Честно казано, отдавана никой не е споменавал да са му искали талона.
Аз лично правя здравна застраховка, за да ми е спокойно. Бихте могли да минете и със здравни карти, но само в спешен кабинет, а такива не се намират навсякъде по туристическите дестинации в Гърция.
Гражданската важи във всички държави от ЕС и това не би следвало да ви притеснява за Гърция.

# 155
Шушулче ако не сте тръгнали вече. Минете през Маказа.

На Маказа има струпване на коли основно в Петък вечер и сутрин+вечер през почивните дни. През другото време се минава спокойно и бързо.
От Пловдив към Маказа най-добрия път е през Първомай и Минерални бани. Този през Асеновград е много лош.

Ако все пак решите да минете през Кулата, може да пропуснете София и спестите 30-40мин.
От магистралата при Ихтиман слезте и хванете пътя покрай язовир Искър, Самоков (околовръстното) и така до Дупница. Има малко дупки в Ново Село до Искър, там малко по-внимателно се кара. По този маршрут съще избягвате планината и няма завои.

За ориентир при спокойно каране през ноща:
- Пловдив - Минерални Бани - Маказа - Кавала е до 4 часа път
- Пловдив - Ихтиман - Самоков - Кулата - 3ч 40мин
- Пловдив - София - Кулата - 4ч 10мин

Лек път и слънчево море Simple Smile

# 156
 netpet, ти последно кога си минавал(а)  през Маказа?

# 157
  • Бургас
Скоро писах, но пак ще кажа- миналия четвъртък на Маказа минахме за 40 минути - от 9:40 до 10:20 сутринта

# 158
Златоград е спокоен, но и трудно достъпен. От Хасково не е ли добра идея да се влезе през КПП Петко Войвода и да се търси връзка с Игнатия одос/Е90? Орестиада - Аспровалта според Виа Мишелин е 335 км при 256 на магистрала.
Благодаря за отговора, отказахме се от алтернативни пунктове / никак не са удобни/,  от Маказа ще  минем, просто ще се опитаме да сме рано там Simple Smile

# 159
  • София
Здравейте.Бихте ли ми препоръчали хотел или студио на Тасос- да е до пясъчен плаж и да е на до 10 км. от фериботите.Малкото ми дете пътува много трудно ,става му и лошо,повръща и т.н.,та не можем да обикаляме из острова по завоите.Разглеждам разни хотели,но като не знам плажа как е ,а ни се иска да не пътуваме до плажа.
  Бяхме се насочили към Олимпиада,но прочетох лоши отзиви за плажа.
 До сега сме били 2 години на Лефкада - наемаме си къща за 2 семейства с двор и басейн.Изкарваме си страхотно ,но вече с малкото не ни се получава пътуването .
 Миналата година бяхме на Керамоти - студиото беше много хубаво,плажа страхотен,но тези комари не бих си ги причинила отново.
 Юни ходихме на Неа Ираклица в студиа Катерина - там ни хареса много.

# 160
Anna bel Маказа го минахме за последно преди 3-4 седмици. Още няколко пъти сме го минавали тази година. Избягваме посочените пикове часове и минаваме бързо 2-3-5 мин.
Предвид че живея в провинцията, пункта ни е близ и лесен. Редовно ние, познати и приятели ходим на плаж през там. Уцелиш ли пик в събота или неделя - час и повече може да се чака.

# 161
angels_zg, ами такак както го описа потърси нещо по златните на Тасос. Намира се на около 10-15мин. от ферибота, плажът е голям, хотели и студиа има бол. Единствения минус е че има много навалица, но в края на сезона сигурно е много по-спокойно.

А за Маказа, на връщане към БГ миналата седмица по обед нямаше никаква опашка, обаче за навън от БГ колоната беше за около 1 час и половина. На отиване в събота на обед чакахме пак около час и половина, пак толкова беше колоната. Така че зависи по-скоро от времето през деня и посоката на минаване, а не толкова дали е събота и неделя.

# 162
Здравейте.Бихте ли ми препоръчали хотел или студио на Тасос- да е до пясъчен плаж и да е на до 10 км. от фериботите.Малкото ми дете пътува много трудно ,става му и лошо,повръща и т.н.,та не можем да обикаляме из острова по завоите.Разглеждам разни хотели,но като не знам плажа как е ,а ни се иска да не пътуваме до плажа.
  Бяхме се насочили към Олимпиада,но прочетох лоши отзиви за плажа.
 До сега сме били 2 години на Лефкада - наемаме си къща за 2 семейства с двор и басейн.Изкарваме си страхотно ,но вече с малкото не ни се получава пътуването .
 Миналата година бяхме на Керамоти - студиото беше много хубаво,плажа страхотен,но тези комари не бих си ги причинила отново.
 Юни ходихме на Неа Ираклица в студиа Катерина - там ни хареса много.

http://www.booking.com/hotel/gr/makryammos-bungalows.bg.html

# 163
  • София
Здравейте момичета,

Някой да е ходил на Орфинио бийч до Кавала близо? Мъжо ме насили да отидем там, че един колега има апартамент, вярно луксозно обзаведен, три стаен, удобно ще ни е много с бебе, ама на снимки и клипчета изглежда ужасно селото...

# 164
Някой щеше да ходи в Псакудия, дали се върна да каже нещо. Ние пътуваме за там в сряда.

Благодаря, да кажеш местенце за хапване, баничарница и дали сте си купували риба и откъде. Къде бяхте отседнали?

Привет, ние бяхме отседнали в хотел, където имаше осигурена закуска. Основно сме се хранили навън, по заведения, не сме приготвяли храна сами (съжалявам, но вкъщи се скапвам от домакински дейности, предпочитам това да него правя и на почивка) Ходихме до Масутис  за напитки - има такъв в края на населеното място, леко извън него по пътя към Ормилия. За баничарница - незная, но мога да препоръчам две таверни, в които редовно отсядахме http://www.pensionnikos.gr/restaurant/
и тази http://www.costa-haus.de/To-Kyma-%26-Cafe-del-Mar.htm  http://www.holidaycheck.de/reisetipp-Reiseinformationen+Taverne+ … ma-zid_16975.html - собствениците са гърци, живяли в Германия, говорят немски и съответно при тях има много туристи от Германия. Пред таверната има плаж и шезлонги, които се обслужват от заведението. Понеже селището е бивша вилна зона, хората са си гледали маслинови градини, не видях да има традиционни пазари и съответно не видях да се продава риба, както на малките пристанища в района, например в  Ормос Панагияс. Като цяло Псакудя е много тихо и спокойно място за почивка с много приятен плаж. Peace

Общи условия

Активация на акаунт