На море в Гърция 2015 - VII

• 68 337
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
да попитам някой отсядал ли е тази година в този хотел в Кавала и какви са отзивите му:
http://www.lucyhotel.gr/

Също и, ако имате впечатления от остров Лимнос и този хотел:
http://www.ethaleia.gr/en/contact-us.html

Чудя се 2 дни дали ще са достатъчни за острова и дали тези закъснения на фериботите са постоянна практика, защото малко ме притеснява такава несигурност в планирането. А цените на ферито дали са едни и същи на каса и онлайн?

Благодаря ви предварително.

# 181
  • Стара Загора
Aз да се оплача  Crossing Arms - в събота( след като питах за свободни стаи) си платих ваучарите на Грабо за студиата в Паралия Скотинис и днес (тъй като неделя е почивен ден) ми заявиха, че нямало вече места за нашите дати  Crossing Arms и отказах офертата.
Ще ходим  в Полихроно , дано нещо не се обърка   Praynig

# 182
  • София (Възраждане)
Не се ядосвай, относно хотелите не знам, но със сигурност Касандра е по-добро място от паралиите между Катерини и Лариса Peace

# 183
  • София
Не се ядосвай, относно хотелите не знам, но със сигурност Касандра е по-добро място от паралиите между Катерини и Лариса Peace

Абсолютно. Били сме в Полихроно, не е лошо градчето, плажът е дълъг и има камъчета на места, но водата беше кристална и като цяло си беше ОК. Можете да посетите и околните плажове, както и красивото градче Афитос.

За сравнение, преди 2 години на отиване към Евия направихме спирка+нощувка в Паралия Пантелеймонас, недалеч от Скотинас. Изобщо, ама изобщо не ни хареса. На следващата година, този път на връщане от Евия, отскочихме до един от Лариските плажове, даже не му помня името. Е, няма такъв ужас просто  Sick

Винаги бих предпочела Касандра пред тези два варианта.

# 184
ок,от предложените наистина някой ни идват далечко,все пак ще ни е първо по-хард туристическо пътуване Wink Харесва ми идеята за Скиатос,Лефкада,Корфу...Кое според вас е най-близо до критериите ми-ситен пясък,хубави плажове с две малки деца.И в кои населени места да се оглеждам за настаняване.А ако някой има и конкретни предложения за натаняване-прекрасно!
И тази пуста Евия,не ми излиза от главата,а и тук постоянно се споменава и посещава,та толкова ли са каменисти плажовете?Ще ми се да отидем там по първоначалния план....

# 185
  • София
На Лефкада по-скоро няма пясъчни плажове. Фериботът до Скиатос е доста скъп и настаняването на  острова е по-скъпо в сравнение с някои други места. На Корфу пясъчните плажове са главно в югозападната част на острова.

# 186
  • София (Възраждане)
Аз лично бих избрала Корфу, западен бряг.

# 187
  • Стара Загора
Много ви благодаря  Hug Hug Hug
Да, може и да е за хубаво  Flutter, просто нямам време да търся много , а и ще сме само за 3 нощувки.
Догодина живот и здраве ще направя по- добра организация за повечко време Peace

# 188
Здравейте,
Някой по-назад в темата беше писал, че фериботите от Глифа за Евия са доста съкратени и не съответстват на обявените в сайта на компанията. Има ли възможност някой, който скоро се е върнал или сега ще пътува, след като се върне да пише по-подробно?

# 189
Някой щеше да ходи в Псакудия, дали се върна да каже нещо. Ние пътуваме за там в сряда.
Здравейте!
Clevermary, пътуваме на там в момента... Ще пиша като събера малко впечатления Wink
Привет от Псакудия! Това е точното място, което търсехме - пясъчен плаж ( не е първо качество, но става), студио на първа линия (с малък бебо сме), тавернички и барчета наоколо 150 м. от нас, няма комари, няма оси... идилия Wink
Има малък Карфур на изхода за набавяне на необходимите нещица... Весела почивка Clevermary, а и на всички, за които гръцкото лято тепърва предстои Simple Smile

# 190
  • софия

На Лефкада пясък хубав няма, на Скиатос има малко, за Корфу не знам.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 18:32 от shhhh...

# 191
  • София
Да добавя за Лимнос: тъй като 2 пъти този месец пътувахме Кавала-Лимнос, макар че не слязохме на самия остров, мога да дам инфо за Hellenic Seaways, чиито фериботи оперират по маршрута. До Лимнос е около 3 часа и 40/50 мин, като времето минава много бързо.
Стига да се абстрахирате от леко дръпнатия персонал (правя сравнение с любимите ми Blue Star Ferries), пътуването е приятно.

А, и двата пъти ферито тръгна с около час закъснение.

# 192
Значи да разбирам ,че до Лимнос се хваща фери от Кавала.
Тайс,би ли споделила места за настаняване там?Четох ,че скоро си била там.
А до Корфу как и от къде се пътува?Ако някой каже и конкретно места за настаняване на Корфу,или поне населено място.Ще се ориентирам май към един от двата острова.

# 193
Здравейте,
Някой по-назад в темата беше писал, че фериботите от Глифа за Евия са доста съкратени и не съответстват на обявените в сайта на компанията. Има ли възможност някой, който скоро се е върнал или сега ще пътува, след като се върне да пише по-подробно?

Точно същия няко после пусна и снимка на разписанието.

# 194
  • София
Значи да разбирам ,че до Лимнос се хваща фери от Кавала.
Тайс,би ли споделила места за настаняване там?Четох ,че скоро си била там.
А до Корфу как и от къде се пътува?Ако някой каже и конкретно места за настаняване на Корфу,или поне населено място.Ще се ориентирам май към един от двата острова.

Да, от Кавала, а до там, поне от София ние взимаме пътя доста бързо. Близичко е  Wink
Не съм била на Лимнос - имахме резервация за това лято, но я отмених и отидохме на Парос. Но този август пътувах по маршрута Кавала-Самос, като една от спирките на ферибота беше точно Лимнос.

На Лимнос са били Таня, Анна бел и понтес мисля (или phile, извинявам се, не помня).

Общи условия

Активация на акаунт