На море в Гърция 2015 - VII

• 68 221
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Само една вметка, че да ви разсея некомпетентността. Тези бетонови разделители, които обсъждахте са най-безопастните такива в света, много повече от мантинелата. Казват се Ню Джърси и са с изчислен вид и форма, точно как да не те убия при всякакъв вид сблъсък Peace

http://sofia-city.all.biz/betonni-predpazni-elementi-tip-nyu-dzhyrsi-g43176

# 556
  • Варна

От магистралата им, няма достъп да бензиностанции, можеш да се изпуснеш от чакане.

Това е валидно за магистралите не само в Гърция , но и за голяма част от Европа , че и в света.В Германия и Франция например има само тоалетни на самата магистрала.Бензиностанций директно на магистралата няма почти никъде , те са в околните селища.

# 557
  • Once there was a Hushpuppy...
Po princip ne moze vdichki da sme kompetentni.Susto taka ne mislia che sme dlujni da ni haresva lipsata na izhodi na magistrala,nali!?!?!? Nali vse pak moze da se izkaze i vuzmustenie ot tozi fakt,susto kakto se izkazva  ot nekompetentnosta........ Whistling

# 558
  • София
Само една вметка, че да ви разсея некомпетентността. Тези бетонови разделители, които обсъждахте са най-безопастните такива в света, много повече от мантинелата. Казват се Ню Джърси и са с изчислен вид и форма, точно как да не те убия при всякакъв вид сблъсък Peace

http://sofia-city.all.biz/betonni-predpazni-elementi-tip-nyu-dzhyrsi-g43176

ще ни бият за спам, но не си права... ако наистина те интересува темата - прочети внимателно това:

http://stroiteli.elmedia.net/sti/bg/2012-4/editorials/%D0%B8%D0% … %D0%B8_01987.html

# 559
  • София

От магистралата им, няма достъп да бензиностанции, можеш да се изпуснеш от чакане.

Това е валидно за магистралите не само в Гърция , но и за голяма част от Европа , че и в света.В Германия и Франция например има само тоалетни на самата магистрала.Бензиностанций директно на магистралата няма почти никъде , те са в околните селища.

За Франция нямам спомен от магистралите (не ми е направило впечатление да няма), но за Германия е абсурд да се твърди, че няма бензиностанции по магистралите. Не подвеждайте хората.

# 560
  • София (Възраждане)
По вътроса за магистралите съвсем конкретно.. да питам за онази немгистрална отсечка между Солун и Атина някъде около Олимпийската ревиера, мисля, там какъв е проблемът? Не си спомням дали се работи около допълването й, да не би да е нещо като нашата Кресна?

# 561
  • София
Нас отново не ни свърта на едно място и решихме спонтанно да направим едно "последно" за месеца море в Гърция. Тъй като най-вероятно ще сме сами - 2 възрастни и девойка на 4 и ще е само за 2-3 дни, реших да рискувам и да погледна хотелите, които не са много на почит в темата. Simple Smile

Спрях се на две предложения:
Dion Palace Spa Resort 5*
  и
Pallini Beach Hotel
.

Оскъдните коментари, които намерих за тях са от преди 5-6 години. Дали някой тук има по-скорошни наблюдения и впечатления от двата хотела?

Благодаря предварително!

# 562
твърдо съм за първия ,а като цена е едно и също ,виж отзивите за хотелите в други сайтове ,слънчево и усмихнато време ви желая

# 563
Pallini е леко сграда тип соца. Иначе плажа е хубав, широка ивица, няма никакви камъни, чисто. Има и красив двор, храната не беше лоша, но просто хотелът е огромен и в разгара на сезона имаше стълпотворения по време на хранене, което най-не ми хареса. Стаите са големи и чисти.

# 564
Аз също съм брала душа един от първите пъти, когато пътувахме наобратно след Солун. Нямаше пукнат кенеф или не ми е направило впечатление да има отбивки с тоалетни, защото по навик търсехме бензиностанция. И за всяка следваща трябваше все повече км да се отбиваш. И отсечката в Гърция след границата е отвратителна.  Не съм сигурна в нашата част до Гърция в момента да има толкова кофти участък. Да, пътища са им цвете в сравнение с нашите, но заради тенденцията всяко отрицателно мнение да се опровергае очевидни неща зе отричат. Юни пак в същата отсечка без тоалетни имаше отворено нещо като мини бензиностанцияс магазин за разни авто неща (с един неоправен креват по средата) и заведение. На въпроса ми дали мога да ползвам WC ми казаха, че може само ако си поръчам кафе или нещо друго. Ей сега ще поръчвам кафе, когато ми се ходи до тоалетна. Знам, че е по-скоро изключение, но ето случва се.

Някой питаше за времето. На Ситония от днес е чудно. Водата от към Атон обаче е чувствително по-хладна. Не че не става за плуване, но не е особено приятна за дълго плицикане.

# 565
Аз да си попитам отново, ако някой се отзове...

Момичета и момчета, дали някой е на Ситония в момента?
Времето пооправя ли се?

Гледам http://www.meteo.gr/ и http://www.accuweather.com/, но дават разлики, второто е по-оптимистично и ми се ще да вярвам на него, но дали...

# 566
Deka, допълних си горния пост за времето на Ситония. На мен ми е идеално. Но не е горещо и водата вече не е чай.

# 567
  • София
Аз също съм брала душа един от първите пъти, когато пътувахме наобратно след Солун. Нямаше пукнат кенеф или не ми е направило впечатление да има отбивки с тоалетни, защото по навик търсехме бензиностанция. И за всяка следваща трябваше все повече км да се отбиваш. И отсечката в Гърция след границата е отвратителна.  Не съм сигурна в нашата част до Гърция в момента да има толкова кофти участък. Да, пътища са им цвете в сравнение с нашите, но заради тенденцията всяко отрицателно мнение да се опровергае очевидни неща зе отричат. Юни пак в същата отсечка без тоалетни имаше отворено нещо като мини бензиностанцияс магазин за разни авто неща (с един неоправен креват по средата) и заведение. На въпроса ми дали мога да ползвам WC ми казаха, че може само ако си поръчам кафе или нещо друго. Ей сега ще поръчвам кафе, когато ми се ходи до тоалетна. Знам, че е по-скоро изключение, но ето случва се.

Някой питаше за времето. На Ситония от днес е чудно. Водата от към Атон обаче е чувствително по-хладна. Не че не става за плуване, но не е особено приятна за дълго плицикане.

По отсечката от магистралата Солун-Атина също не достигат тоалетни. За две години 4 пъти я минаваме, неприятно е - стискала съм няколко пъти, детето също.

Иначе пътищата им са по-добри от нашите..но не навсякъде. По островите често пътищата са кофти, нямам представа защо - не говоря за главните, а за второстепенните.

# 568
Посетих една химическа тоалетна на връщане от Ситония и съм впечатлена - чисто, с тоалетна хартия и течен сапун.

# 569
да се чуди човек в тема ,,пътищатата в Гърция,, или ,,на море в Гърция,, се намира ,но карай да върви.
   Сега да попитам някой знае ли що за чудо е това  ,,,Hotel Porto Kalliali ,,, щото вече търся за 2016г.
С две думи или хотелче с местоположение като горното или ол инклузив пак в района на Уранополи та даже всичко което си заслужава по крайбрежието посока Аспровалта.
 -за Амуляни поизчетох и мисля,че вече е опорочен ,но много ми се иска някои да ми покаже ,,моето ,, местенце там
 ...та или ще е скътано хотелче на пясъка или добър инклузив за семейство с дете на 8
 - надявам се да споделите нещо интересно

Общи условия

Активация на акаунт