~~ Априлско сърчице вече тупка и расте ~~ 2

• 34 722
  • 719
  •   1
Отговори
# 615
Аз днес бях на първа ФМ при д-р Цонев в Темелков. Првгледът продължи около 10мин. Както бях чула, не говори излишно, но пък аз не съм отишла там на лафче Simple Smile Всичко с бебето е наред, успокоих се Simple Smile Веднага разбра, че съм имала зацапване и че цикълът ми е на повече от 28дни. Затова и бебето се води 1 седмица назад - просто имам по-късна овулация. За втора ФМ ми каза да ида последните 2 седмици на ноември и тогава можел да ми каже нещо за пола Simple Smile Вчера бях чела, че ако пулсът на бебето е над 140 удара/мин, значи ще е момиче. На нашето ударите му бяха 161 и викам "Момиче ще ее", ама той ми каза да не чета такива работи в Интернет Grinning
За килограмите - не съм се теглила, но вече сигурно съм +2. Нямам гадене, не съм имала. Бая си хапвам, ама.. Здраве да е Simple Smile

Криси, с коремен ехограф ли те гледа и в коя седмица си точно?

# 616
Аз днес бях на първа ФМ при д-р Цонев в Темелков. Првгледът продължи около 10мин. Както бях чула, не говори излишно, но пък аз не съм отишла там на лафче Simple Smile Всичко с бебето е наред, успокоих се Simple Smile Веднага разбра, че съм имала зацапване и че цикълът ми е на повече от 28дни. Затова и бебето се води 1 седмица назад - просто имам по-късна овулация. За втора ФМ ми каза да ида последните 2 седмици на ноември и тогава можел да ми каже нещо за пола Simple Smile Вчера бях чела, че ако пулсът на бебето е над 140 удара/мин, значи ще е момиче. На нашето ударите му бяха 161 и викам "Момиче ще ее", ама той ми каза да не чета такива работи в Интернет Grinning
За килограмите - не съм се теглила, но вече сигурно съм +2. Нямам гадене, не съм имала. Бая си хапвам, ама.. Здраве да е Simple Smile

Криси, с коремен ехограф ли те гледа и в коя седмица си точно?
Да, с коремен ехограф ме прегледа. По принцип би трябвало да съм в 13,но днес ми казаха, че съм в 11+6,на толкова отговаря плода Simple Smile
И ти ли ще ходиш там?

# 617
Аз ще ходя утре, но при Балев пак в Темелков. Колко струваше прегледа и прати ли те на БХС? Радвам се, че всичко е ок при теб!

# 618
Здравейте Simple Smile Едно питане за момичетата в София - някоя от вас ходила ли е на БХС и ехографски скрининг във Фемина? Гледам на сайта им, че има опции за 2D, 3D, 4D за ултразвуковите изследвания. Дали има смисъл на този етап да се гледа на 3D или повече и каква е разликата в цената? Аз имам записан час за другата седмица и се чудя каква опция да избера.

# 619
  • София
 Днес трябваше да съм на БХС и фетална,но час преди прегледа ми се обадиха да кажат,че се налага да го отложим за петък.
 Е отидох все пак до болницата да си покажа кофти изследванията на урината на лекарката,имам си цистит и ми изписаха антибиотик,но ме и прегледа.Добре е бебенцето,активно е,мърдаше си.Мъжа ми за пръв път го видя и беше развълнуван.
 Витамини,днес си взех Фемибион 2,за имунната система взимам Биозин мама.

# 620
Диди - ходих във Фемина,  тамън 2 пъти за ФМ. ФМ се правят на 2D. Ако и потрябва на док,  нещо да види по-специфично- превключваше режимите, за което аз не съм плащала допълнително. Абсолютна загуба на пари,  на този етап. Едва на късните ФМ (20с), ако искаш диск може да си платиш за 3Д, което за мен си е загуба на пари по принцип- диска имам в предвид.
Bubble- браво на бебето, а ти се оправяй бързо.

# 621
Аз ще ходя утре, но при Балев пак в Темелков. Колко струваше прегледа и прати ли те на БХС? Радвам се, че всичко е ок при теб!
60лв беше, но, когато си запазвах часа по телефона, ми казаха "Првгледът при д-р Цонев е 60лв".Дали и при другите е толкова - не зная Simple Smile
Сподели по-късно как е минал Првгледът Simple Smile)

# 622
  • Нейде из лудите гори...
При Балев преди 4 години беше 70 лева  Peace

тази бг-мама пак се бъгна нещо. Принципно получавам известие на мейл, за първия отговор след моя, от вчера имам 20 известия за всеки следващ отговор и за капак линка от мейла, който ме препраща директно на мнението не работи  Crossing Arms Някой с подобни кахъри?

# 623
  • Варна
Здравейте Simple Smile Едно питане за момичетата в София - някоя от вас ходила ли е на БХС и ехографски скрининг във Фемина? Гледам на сайта им, че има опции за 2D, 3D, 4D за ултразвуковите изследвания. Дали има смисъл на този етап да се гледа на 3D или повече и каква е разликата в цената? Аз имам записан час за другата седмица и се чудя каква опция да избера.

Didi миналата седмица бях на фетална в майчин дом с нагласата да платя 100 лв. за 4Д, но д-р Яков каза, че на този етап е безмислено и нищо интересно няма да се види. Въпреки това заради моето любипитсво най-вероятно ми пусна 3Д на няколко пъти. Платих 50 лв. за прегледа.

Момичета аз вече мога официално да бъда обявена за БРЕМЕННА, снощи що ли реших, че мога да си позволя лукса да стискам до последно...е да ама не, така звучно и подмокрящо си кихнах  newsm62 newsm62 newsm62
Първи напикани гащи - ЗАПИС  Joy

# 624
Ами zina - честита ти бременност  bouquet bouquet- лека и безпроблемна да е Simple Smile  Аз още не съм стигнала до там , но скоро ще те последвам сигурно( като се вглъбя в работа понякога и се стискам с часове, което е много вредно , но не се усещам Embarassed)
Моля за едни палчета днес - ще ходя на преглед и нещо съм се ошашкала яката. Дано Прасковка е наред и да е пораснала. ( тази седмица реших така да наричам бебето, защото било толкова голямо).Толкова съм се изнервила, че сутринта сигурно направих 2-3 нарушения , а пък колко шофьора "нахраних" - не е истина( то за това детето има "богат" речник Sad )

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 09:13 от paulieM

# 625
Здравейте момичета,
и моята първа фетална морфология мина вчера. С бебчо всичко е наред, отговаря си на седмиците, транснухалната тръба е с размери в норма, има носна кост, мърда си ръчичките и краченцата. За пол лекаря нищо не каза, а и аз не питах, защото ако се беше видяло на 100% щеще да ми каже. Предположения не желая, предния път в ранни седмици ми казаха 70% момче, но на втората фетална окончателно се видя, че е момиче. Остава само грешната настройка.
Дадох кръв за БХС и сега ще чакам резултатите. Взеха ми вагинален секрет.Тези дни трябва да пусна и кръв и урина също.

Аз съм +2 кг, имам по-голямо коремче от предния път и ако съм с тесни дрехи ми личи. Витамини не пия, и с предната бременност лекаря ми каза, че няма смисъл, по-добре да се храня здравословно. Но с това гадене и повръщане за съжаление не успявам все още.
Вчера питах лекаря да ми препоръча нещо за гадененто и повръщането, защото вомитусхил, натриев цитрат, лимони, джинджифил не помагат. Той ме посъветва да си взема ментово масло и вечерта  да накапя 2-3 капки на възглавницата, на която спя. Снощи го направих и оо чудо, тази сутрин нямах среща с тоалетната чиния. Ще видим как ще съм през деня.

kleo, относно рисковете от честите ехографските прегледи- наистина не съм попадала на медицинско изследване, което на 100% казва, че те са вредни. Чета основно медицински материали в немски сайтове, които се оповават на следните изследвания и източници:
Скрит текст:
Newnham JP et. al, Effects of frequent ultrasound during pregnancy: a randomised controlled Trial
National Council on Radiation Protection and Measurements, Diagnostic Ultrasound Safety
Proppe, Plädoyer für eine natürliche Geburtshilfe ohne Routine-Ultraschall, Die Hebamme 2007
Dr. Sarah J. Buckley, Ultrasound Scans – Not So Safe and Sound; Nexus 9/6 2002.
(1) Carstensen et al. 1990; Bosward et al. 1993; Duggan et al. 1995; Doody et al. 1999
(2) Edwards et al. 1995
(3) New England Journal of Medicine, 1990; 322: 588-93
Bundesministerium für Gesundheit und Reaktorsicherheit: Machbarkeit von Studien zur schädigenden Wirkung diagnositischem Ultraschall in der Schwangerschaft auf die Gesundheit der Nachkommen
Rott, Hans-Dieter: Ultraschalldiagnostik: Neuere Bewertung der biologischen Sicherheit, Dtsch Arztebl 1996; 93(23): A-1533 / B-1289 / C-1205
    1. Shy KK et al., "Effects of electronic fetal-heart-rate monitoring, as compared with periodic auscultation, on the neurologic development of premature infants." N Engl J Med. 1990 Mar 1;322(9):588-93. (Auswirkungen der elektronischen fetalen Herzfrequenz-Überwachung, verglichen mit der periodischen Auskultation, auf die neurologische Entwicklung von Frühgeborenen.) [Quelle als PDF]
    2. Nelson KB et al., "Uncertain value of electronic fetal monitoring in predicting cerebral palsy." N Engl J Med. 1996 Mar 7;334(10):613-8. (Unsicherer Wert elektronischer Überwachung des Fetus bei der Vorhersage von Zerebralparese.) [Quelle als PDF]
    3. Samuel, Eugenie "Fetuses can hear ultrasound examinations." New Scientist, Vol. 10, No.4, Dec. 4, 2001 (Föten können Ultraschalluntersuchungen hören) [Quelle als PDF]
    4. Bucher HC, Schmidt JG "Does routine ultrasound scanning improve outcome in pregnancy? Meta-analysis of various outcome measures." BMJ. 1993 Jul 3;307(6895):13-7. (Kann die Routine Ultraschalluntersuchung in der Schwangerschaft die Geburt verbessern? Meta-Analyse verschiedener Geburten.) [Quelle als PDF]
    5. Skari H et al., "Consequences of prenatal ultrasound diagnosis: a preliminary report on neonates with congenital malformations." Acta Obstet Gynecol Scand. 1998 Jul;77(6):635-42. (Konsequenzen pränataler Ultraschall Diagnose: ein vorläufiger Bericht über Neugeborene mit angeborenen Fehlbildungen.) [Quelle als PDF]
    6. Lorenz RP et al., "Randomized prospective trial comparing ultrasonography and pelvic examination for preterm labor surveillance." Am J Obstet Gynecol. 1990 Jun;162(6):1603-7; discussion 1607-10. (Randomisierte prospektive Studie zum Vergleich von Ultraschall und gynäkologischer Untersuchung mithilfe vorzeitiger Wehen Überwachung.) [Quelle als PDF]
    6. Saari-Kemppainen A "Ultrasound screening and perinatal mortality: controlled trial of systematic one-stage screening in pregnancy. The Helsinki Ultrasound Trial." Lancet. 1990 Aug 18;336(8712):387-91. (Ultraschall-Screening und perinatale Mortalität: kontrollierte Studie zum systematischen Phase-Eins Screening in der Schwangerschaft. Die Helsinki Ultraschall Studie.) [Quelle als PDF]
    6. Newnham JP et al., "Effects of frequent ultrasound during pregnancy: a randomised controlled trial." Lancet. 1993 Oct 9;342(8876):887-91. (Auswirkungen von häufigem Ultraschall während der Schwangerschaft: eine randomisierte kontrollierte Studie.) [Quelle als PDF]
    6. Davies JA et al., "Randomised controlled trial of Doppler ultrasound screening of placental perfusion during pregnancy." Lancet. 1992 Nov 28;340(8831):1299-303. (Randomisierte, kontrollierte Studie von Doppler-Ultraschall-Screening der Durchblutung der Plazenta während der Schwangerschaft.) [Quelle als PDF]
    6. Stark CR et al., "Short- and long-term risks after exposure to diagnostic ultrasound in utero." Obstet Gynecol. 1984 Feb;63(2):194-200. (Kurz-und langfristige Risiken durch die Einwirkung der Ultraschall-Diagnostik auf die Gebärmutter.) [Quelle als PDF]
    6. Campbell JD et al., "Case-control study of prenatal ultrasonography exposure in children with delayed speech." CMAJ. 1993 Nov 15;149(10):1435-40. (Fall-Kontroll-Studie der pränatalen Sonographie Exposition bei Kindern mit verzögertem Sprechen.) [Quelle als PDF]
    7. Ang ES Jr et al., "Prenatal exposure to ultrasound waves impacts neuronal migration in mice." Proc Natl Acad Sci U S A. 2006 Aug 22;103(34):12903-10. (Pränatale Exposition von Ultraschallwellen beeinflusst neuronale Migration bei Mäusen.) [Quelle als PDF]
    8. Liebeskind D et al., "Diagnostic ultrasound: effects on the DNA and growth patterns of animal cells." Radiology. 1979 Apr;131(1):177-84. (Diagnostischer Ultraschall: Effekte auf die DNA- und Wachstumsmuster von tierischen Zellen.) [Quelle als PDF]
    8. Liebeskind D et al., "Sister chromatid exchanges in human lymphocytes after exposure to diagnostic ultrasound." Science. 1979 Sep 21;205(4412):1273-5. (Schwesterchromatidaustauschen in menschlichen Lymphozyten nach Exposition mit diagnistischem Ultraschall.) [Quelle als PDF]
    8. Liebeskind D et al., "Morphological changes in the surface characteristics of cultured cells after exposure to diagnostic ultrasound." Radiology. 1981 Feb;138(2):419-23. (Morphologische Veränderungen in den Oberflächeneigenschaften der kultivierten Zellen durch diagnostischen Ultraschall.) [Quelle als PDF]
    8. Liebeskind D et al., "Diagnostic ultrasound time-lapse and transmission electron microscopic studies of cells insonated in vitro." Br J Cancer Suppl. 1982 Mar;5:176-86. (Diagnostischer Ultraschall Zeitraffer-und Transmissions-Elektronen-mikroskopische Untersuchungen von Zellen in vitro.) [Quelle als PDF]
    8. Bases R. "Commentary: the safety of diagnostic ultrasound." Br J Obstet Gynaecol. 1988 Jul;95(7):730. (Kommentar: Die Sicherheit von diagnostischen Ultraschall.) [Quelle als PDF]
    9. Ellisman MH et al., "Diagnostic levels of ultrasound may disrupt myelination." Exp Neurol. 1987 Oct;98(1):78-92. (Diagnostische Ebenen des Ultraschalls können die Myelinisierung stören.) [Quelle als PDF]
    10. Rob Edwards "Shadow of a doubt" New Scientist, issue 2190, june 1999 (Im Schatten des Zweifels) [Quelle als PDF]
    11. Taylor KJ. "A prudent approach to ultrasound imaging of the fetus and newborn." Birth. 1990 Dec;17(4):218-21, 223; discussion 221-2. (Ein umsichtiger Umgang mit Ultraschall-Bildgebung des Föten und Neugeborenen.) [Quelle als PDF]
    12. Raupach K, Zimmermann R. "[False diagnosis in prenatal sonography - analysis of causes and formulation of conclusions for the quality management of prenatal sonographic diagnostics]." [Article in German] Ultraschall Med. 2004 Dec;25(6):438-43. (Ursachenanalyse bei Fehldiagnosen in der pränatalen Sonographie und daraus resultierende Schlussfolgerungen für das Qualitätsmanagement der pränatalen sonographischen Diagnostik) [Quelle als PDF]
    12. Jahn A et al., "Routine screening for intrauterine growth retardation in Gernany: low sensitivity and questionable benefit for diagnosed cases." Acta Obstet Gynecol Scand. 1998; 77(6):643–8. (Routineuntersuchung auf intrauterine Wachstumsretardierung in Deutschland: geringe Sensitivität und fragwürdiger Nutzen für die diagnostizierten Fälle.) [Quelle als PDF]
    13. FDA (Food and Drug Administration); AMA(American Medical Association); ACOG(American College of Obstetricians and Gynecologists); WHO (Weltgesundheitsorganisation); USNIV (US National Institutes of Health); ACR (American College of Radiology); USPSTF (U.S goverment’s Preventive Service Task).
    14. Lynne Mc Taggart "Was Ärzte Ihnen nicht erzählen." 8. Aufl. 2003, Sensei Verlag. ISBN 3-932576-55-1

Lesen Sie mehr unter: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/ultraschall-untersuchung-ia … tml#ixzz3oWIPZ6DV

Общо взето в тях се казва, че е много трудно да се докаже за такава вреда, защото провеждането на научните изследванията и доказването трае мноооого години и ние дефакто сме част от тези изследвания. Но липсата на доказателства, не означава, че може да приемем, че ултразвука е безвреден.
Не искам да влизам в спорове, исках само да кажа, че според мен при безпроблемна бременност не е нужно бебето постоянно да се гледа на ехограф. Мисля, че в последните години тази практика се засили, защото сами ние като пациенти станахме готови да си плащаме за тази екстра.  Аз самата през първата си бременност исках постоянно да виждам бебето и да знам, че всичко е наред, но се доверих на лекаря си, който каза, че това е безмислено. А това, че лекарите ни гледат с готовност всеки път, щом искаме и си плащаме, не е учудващо, все пак те печелят от това.
При проблемна бременност и рискове честото гледане разбира се е напълно оправдано.

# 626
Здравейте,

Отдавна не съм писала, но ви следя. Вече съм в 16 седмица и всичко е наред. Очаквам Феталната морфология след 4 седмици. За съжелние все още нищо не усещам като движение на бебчето. На миналия преглед, в 14-та седмица, докторката ми потвърди, че е момче.

Относно витамините - аз не пия нищо, освен фолиева киселина и се чувствам идеално. До сега съм качила 2 гк. от началото и за първи път в живота си съм 50 кг. Grinning

Исках да ви попитам някоя от вас страда ли от гъбички и какво лечение ви предписаха. Аз си слагах гиназол два пъти и всички симптоми изчезнаха. Надявам се, че това ще е достатъчно.

Желая успех на всички с предстоящите прегледи Simple Smile

# 627
Поли, стискаме палци!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 628
И аз да се отчета - днес влизам в 15 седмица и гледахме малката Прасковка при АГ-то, което ще ми води ЖК. Тя каза, че може и да не е Прасковка , ами Прасковчо Simple Smile Много съвестен преглед- мери всякакви знайни и незнайни дължини и обиколки ( поне за мен незнайни) :
-кръвно( 110/75) ; -кг ( само 64 ме изкара)  newsm44;
- кистата вече не се наричало киста, ами регресиращ фоликул, защото е 23мм( под 25);
- ММ няма да го огрее, обаче,  с лЮбоФта, защото плацентата е ниско( точно където свършва шийката)и каза , че трябва да се вдигне първо  smile3515
- шийката е ок; обиколката на корема и т.н.
За бебето:
- и тя му гледа камерите на сърчицето; пик.мехур;краченца; диафрагма, глава; бедра;
- измери му всичко( BPD,FL,....)  и се върти около 15-та седмица. Съвестно всичко ми показваше.
- само за пола се усъмни и ми показа, как от едната страна се вижда да стърчи нещо, а пък от друга позиция , там нещо говорило, че е мома.
Но както ние си се бъзикаме : Като стане на 18 то само ще си избере Wink #Silly
Взе ми и микробиология пак - дано само да си въобразявам за течението и да е нормално. ooooh!
Забравих - кръвните също са ок : Хемоглобин 120 , урина ОК, кр.захар: 4,7 и няма да пия нищо освен витаминки, заради гриповете, които върлуват.

# 629
  • Варна
"Но както ние си се бъзикаме : Като стане на 18 то само ще си избере Wink #Silly "

Ха..ха..ха... Joy Joy Joy...това ме разби.

Общи условия

Активация на акаунт