За повтарянето на семейния модел

• 9 128
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
това със собствен ,а не общ бюджет е направо стряскащо.Взимате ли си пари назаем един на друг. Simple Smile

назаем не, но се е случвало да искам пари на мъжа ми или той да ми дава да платя нещо което е негово задължение.
Аз пък тия с общия бюджет дето постоянно се дрънкат за пари не ги разбирам.

И при мен е абсолютно същото. Сигурно си ги държат на едно място и всеки си дърпа, по колкото му трябва и си казват "взех пет лева, взех 20, взех 100". Така си го представям. И аз много, много не го разбирам и не е за мен тая работа.

# 46
  • София
Защо пък да си казваме кой колко е взел, да не сме в детската градина да се следим Simple Smile Много сте интересни значи.
Вие за ипотека / наем / сметки / пазар парите на две ли си ги делите? Имах една такава бивша колежка - отивам да платя ипотеката, че мъжа ми днес ми даде неговата половина  Sick

# 47
По тоя повод винаги се сещам за една потребителка, която отдавна не пише тук. Те си деляха всичко точно на 2. Тя му беше дала 1/2 пари за парно, но той забравил да го плати. Начислили им лихва и тя му казала, че той трябва да я поеме, защото вината е негова.

# 48
Защо пък да си казваме кой колко е взел, да не сме в детската градина да се следим Simple Smile Много сте интересни значи.
Вие за ипотека / наем / сметки / пазар парите на две ли си ги делите? Имах една такава бивша колежка - отивам да платя ипотеката, че мъжа ми днес ми даде неговата половина  Sick

Аааа незнам как е. Написала съм точно това, че не знам как е.  Някакво предположение изказах. Ок, хубаво, взимайте си ги тайно, щом не сте в детската градина. Ваша си работа. Някак просто ми се стори по - приемливо като си имате общ бюджет да кажете кой какво взима, защото така рискувате да бъдете изненадани, че няма нищо вътре. Но ваша си работа пак казвам, вие си знаете най - добре.

# 49
  • София
Тайно  Joy Joy Joy

# 50
Хайде сега един пример за общия бюджет, за които питаха. Парите са на едно място (сега банкова сметка, преди плик в гардероба). Единият е финансов министър и отговаря за плащанията, но и двамата имат достъп. След време, този който не плаща, толкова го хваща мързела, че даже не тегли/взима джобни, просто казва за утре ми трябват Х пари, ако обичаш. Сега чакам пример за отделни бюджети.

# 51
  • някъде в орбита...
Много яки коментари за тия пари Joy

Anna-Bell, не е тайно, не си държим сметка, и не се врънкаме (това много ме накефи Laughing) Peace

# 52
  • София
Нашите са тотална трагедия за бюджета и до ден днешен.
Мене ММ ме назначи 2010 за финансов министър и оттогава изпълнявам съвестно длъжността. Mr. Green
Не се дрънкаме за пари.

# 53
Много яки коментари за тия пари Joy

Anna-Bell, не е тайно, не си държим сметка, и не се врънкаме (това много ме накефи Laughing) Peace

Joy А при всеки е различно, значи.   bouquet Мерси. При едни е тайно, при други с финансов министър, при трети нито тайно, нито явно.

Цитат
Сега чакам пример за отделни бюджети.

Ми всеки си държи парите в него. Казва на другият "ще платя еди какво си, а ти плати еди що си" и така. После като свършат парите на единият, ходи и иска от другият. И той другият дава, какво да прави.

# 54
  • някъде в орбита...
После като свършат парите на единият, ходи и иска от другият. И той другият дава, какво да прави.
Така, така, много правилно. Мъжа трябва да е наясно че ако не дава (каквото и да е) жена му владее много добре бойната техника "тиган 23см" Mr. Green Само да не ти се падне висок като моя, трудно се стига ше знайш Joy

# 55
  • някъде в орбита...
 Blush

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 00:03 от InaV

# 56
# 57
  • с/у ОколоМръсТното
Никой ли няма да се похвали с перфектния семеен модел, който е имал и е искал да го пренесе 100 % в своето семейство  Sad

аз.
Но за сега е само на 80%. Просто не съм толкоз търпелива и добра като мама  Grinning
Друг е акцентът... че и аз се виждам с такива старини, като на мама...

# 58
Шани,
а би ли разказала малко за твоя модел!!!

# 59
Аз модел не мога да определя на моите родители. По-скоро харесвах поведението на баща ми, и не одобрявах това на майка ми. В резултат, не си взех мъж, който да прилича по поведение на баща ми, а коренно различен. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт