Бучка в гърдата!!!

• 3 968
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте!Аз съм на 15 години и наскоро напипах в лявата си гърда бучка.Изпаднах в паника и си помислих най-лошото.Изпитах огромен ужас, чудех се как да кажа на майка ми, но накрая се престраших и казах.Майка ми веднага звънна на личната ми и я попита, но тъй като точно в деня който напипах тази бучка трябваше да ми дойде личната ни каза да изчакаме да ми свърши и ако бучката не намалее да отидем при нея и тя ще ни насочи към специалист.С майка ми решихме да я послушаме и да изчакаме и така в същият ден ми дойде това беше на 19 август за учудване ми спря чак на 25 продължи цели 7 дена а обикновено ми кара по 4-5 дена.Бучката намаля значително след като ми спря цикъла, но все още я напипвам и имам чувството че вечер се уголемява.Искам да попитам дали може да е нещо сериозно, защото аз все пак съм на 15, или най-вероятно е от цикъла.Благодаря на всички предварително! Sad Sad

# 1
Най-вероятно става дума за хормонални промени в гърдата, но е задължително да те прегледа мамолог.

Мамолога /може да е жена разбира се/ ще ти направи видеозон на гърдите и ако прецени ще направи и ренгенова снимка. Няма болка, няма никакво неприятно усещане. Ходенето на момолог е задължително ежегодно за всяка жена.

Предполагам, че се страхуваш да не е рак. На твоята възраст е много малка вероятността да развиеш рак на млечната жлеза, но все пак има и таива случаи. Не мисли страхотии, а отиди сега след цикъл при добър мамолог  Hug

# 2
Какво е точно ще ти каже само лекар и то след преглед.
Хващаш майка си за ръчичка, отивате при личния лекар за направление и оттам - на мамолог за ехография или при хирург, който също може да те прати на ехограф, ако прецени, че е необходимо.
Не си мисли най-лошото, но и не бездействай. Отиди на лекар.
Всяко нещо се лекува, щом се хване навреме.

# 3
След като мина на преглед ще споделя резултатите.Надявам се да не нещо лошо.

# 4
Здравейте хора!Оказа се че всичко е заради цикъла, няма никаква болка вече.Надявам се да не се появява тази бучка отново. Simple Smile

# 5
И съвсем изчезна?

# 6
Не но вече е много малка едвам се усеща след 1 седмица ще трябва да отида при личната за да ме прегледа .

# 7
Ама ти само при личната ли ходи?
Момиче, отиди на преглед при специалист!
Дано личната ти е права, най-искрено ти го пожелавам, но не можеш да разчиташ, че тя е компетентна относно такива проблеми. Не е.

# 8
+1 Настоявай ЛЛ да ти даде направление,тя/той не е мамолог!Това са много сериозни състояния за да икономисваш направление на лекаря!

# 9
Във Вторник ще ходя на Ехограф, днес дадох кръв и урина профилактично.В сряда пак ще съм при личната на преглед, за да види какво ми е казала докторката след ехографията.

# 10
Това е добре. Там най-добре ще се види кое-що.
Стискам ти палци всичко да е наред!  Simple Smile

# 11
Благодаря много

# 12
Всичко ще е наред  Hug Стискаме палци  Peace

# 13
Надявам се!   Peace

# 14
Няма страшно, на ме ми откриха фиброаденом на 17 години, още съм жива, та даже си го и нося. Важно е както са те посъветвали момичетата да отидеш за направление за ехомамография и да посетиш мамолог. Изобщо не се занимавай с личниите лекари, те не са толкова компетентни, колкото специалистите, от които имаш нужда, т.е. мамолозите/гръдни хирурзи.

Общи условия

Активация на акаунт