Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 959
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
ох, и моят проблем е същият - за 2 седмици + 2,5 кила, а за цялата бременност преди тези 2 седмициц - 3,5 кила. Ако се претегля след 2 седмици, колко ли ще стана? Затова м исе ще да родя, че да спра да качвам така главоломно. Пък, не ям като че ли кой знае колко много повече, то си е и доста горещо ...

# 211
Аз да ви се оплача, че моята хрема не минава вече 2 седмици и след антибиотик. Не знам какво да правя,много ме е страх за бебето. Чак херпес ми излезе от притеснения. Казаха ми, че ако не се оправя до раждането, като се роди ще го сложат на антибиотик и него Cry Cry Cry

# 212
Пантерикс, моят съвет е да вземеш мерки още сега.

# 213
Мама, честита рожбичка Иван! Да е жив и здрав!  bouquet

Женчето, отивай на лекар, много е коварен вируса, а вече си 9 месец. Може и в болница да те вкарат за всеки случай, да не се обезводниш.
Аз го изкарах преди месец някъде, беше ми много тежко. Казаха ми да не пия лекарства и бях на препечени филии и изцедени лимони + много вода.

За хемороидите взимайте мерки отсега, че след раждането по - зле ще става.

Жулиета, не се притеснявай. Надали хремата ти е опасна за бебето, просто на теб ти създава дискомфорт. Пробвай с други капки за нос, инхалации, мед в носа.

# 214
слънчице - мовто второто раждах посред зима, та без сополи нямаше как да се размина. В болницата ми слагаха АБ заради секциото така или иначе, но ми казаха да нося маска като съм наблизо. Неприятно е, изпотяваш се, но не е болка за умиране. За седмица някъде бях с маската и после се оправих. Сменя се редовно, на всеки 4 часа макс.

# 215
Имам въпрос относно помпата за кърма - дадоха ми използвана на Авент, чудя се дали да не си купа нова, че ми казаха, че е възможно да има останали бактерии и не било хубаво да се рискува. Вие бихте ли ползвали такава?

# 216
BaJleTo  Аз лично ще ползвам тази от мама- тя също е на Авент / имам брат, който се роди 2007г, така че си е втора употреба. Минах я цялата със спирт, после я изварих. Според мен проблем няма, защото е помпата на МАМА, но нямам идея твоята от кого е. В смисъл - на какъв човек.  Мисля, че ако предияния ползвател ти е достатъчно близък и ЧИСТ човек, си мисля, че с едно добре почистване, би могла да си я ползваш  Peace

# 217
ами, аз си намерих моята помпа от предните ми две деца, изварих си я и ще си я ползвам. то, реално погледнато, също е трета употреба. Бактериите могат да се развият, според мен, от остатъци от мляко, не толкова от допир с кожата на другото момиче.

Извари я просто, може и със спирт да я минеш, и тъй. Проблем с второто дете зАради помпата не сме имали.  Hug

# 218
Имам въпрос относно помпата за кърма - дадоха ми използвана на Авент, чудя се дали да не си купа нова, че ми казаха, че е възможно да има останали бактерии и не било хубаво да се рискува. Вие бихте ли ползвали такава?
С предишната ми бременност бях с помпа и стерилизатор от приятелка и въобще не съм правила кой знае какво,само хубаво измита и стерилизирана.Баткото е вече голям на 6год до 2год не е боледувал сериозно.Проблемите започнаха като тръгна на ясла.

# 219
Благодаря за отговорите Simple Smile ще си я ползвам ... момичето ми е приятелка и знам че не е имала никакви проблеми, така че не би трябвало да има проблем.

# 220
Помпата се стерилизира след всяка употреба, според мен не би трябвало да е проблем, че и някой друг я е ползвал.

Аз моята я изхвърлих директно на боклука. Беше ръчна на Авент, но хич не ми стана жал. Не можех да я гледам повече  Laughing
За сега не съм си купила. Нито биберони, шишета или нещо друго за хранене на бебе. Миналия път имах ужасни трудности с кърменето, които според мен много се влошиха заради това, че винаги имах резервен вариант - дали изцедена кърма или АМ, но когато бебето ревнеше, на секундата можех да му тикна шишето. А като пропуснеше кърмене, изцеждах, за да има готово за следващия път.

Така че сега не искам да имам никакви улеснения, за да знам, че единственият начин да се нахрани бебето, е да засуче. И че ще трябва да се опитваме докато успее, а не като миналия път 5 минути и после се предавам, защото много плаче.

# 221
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честито на Мама за малкия-голям мъж.Да е жив и здрав!

Аз пък да се жалвам, че днес бях на ЖК и този, при който ще раждам ми каза, че и тази седмица няма изгледи да стане.Вече съвсем не издържам и накрая лекарката, която досега ми следи бременността досега ще се окаже права и ще пренося, а сме напред с размери и килограми.  Tired
Поне тоновете на малкия са отлични за моя радост.

# 222
  • Драгоман
Здравейте отново!  Hug Аз сега ставам, а засхах в 9.30 и се чувствам по-добре! Не ми се повръща, обаче не ми се й яде, така че ще почакам малко. Направих си айрян със сол и черен пипер, на мама това много й помага при повръщане. И по голяма нужда не съм ходила от сутринта, но ми бълбукат много червата, пък да видим... На лекар засега не мисля да ходя, освен ако не се влуши или ако продължи още ден-два. Peace 

# 223
Женчето, недей яж друго освен препечени филийки, сиренце, варени картофи. Да не вземе пак да те хване.

Оф, и аз не знам как ще избутам до термин. Много ми тежи корема, болки имам, гади ми се като хапна, абе ужас. И бебето ми е много високо, направо ми пречи да дишам. Да не говорим колко ми е горещо и като изляза навън имам чувството, че ще припадна. Дано родя преди термин, че ако пренося сигурно ще се гръмна. Оплаках се! Wink

# 224
Благодаря ви, момичета  Hug
_Мама_,честит син, да е жив и здрав и да стане голяяяям юнак  Heart Eyes
Juliet,за хремата : в трети месец бях така, съответно не можех да пия никакви лекарства, та изпробвах всички бабешки лекове, които видях в нета- от капки за нос от изстискан лук и чесън до чайове с джинджифил... Но това, което май ми помогна наистина - капех си витамин C от ампула (с пипетка, де) в носа по малко....

Общи условия

Активация на акаунт