Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 529
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Аз това не мога да го направя, а на мъжа ми също не мога да разчитам. За него у нас е съвсем чисто и няма нужда от никакво основно чистене  ooooh! Нищо изцапано не забелязва, добре си било така!
Затова се наложи да извикам фирма за почистване.
Аз елементарни неща като прахосмукачка и парцал още си правя успешно, миялна и пералня пускам, простирам и сгъвам дрехи, но само до тук. Миене на прозорци, закачане на пердета, търкане на плочки в кухнята и банята с препарати не бих могла, както и неща, които изискват много навеждане, изправяне и клякане.
Затова извиках фирма. Изобщо не съм доволна от качеството на работа на фона на парите, които поискаха, но като е един път в живота, ще го преживея. Не ми се рискува аз да го правя.

Паниката ми обаче е нечовешка. Нещо ми стана последните дни. Чисто психологически не издържам на пристъпите на паника и не мога да спра да плача  Rolling Eyes
Нямам думи да опиша в какво предистерично състояние съм. Не знам как другите се справят и защо аз не мога  Confused

# 466
Божеееее, къде сa тия мъже дето чистят??? Добре, че е мaйкa ми дa ми помaгa, че хич не се виждaм вече с чистенето. Не говоря зa еднa прaхосмукaчкa и пaрцaл после. A от две седмици сме се хвaнaли нa основно почиствaне - то е миене нa прозорци, прaне нa пердетa, вaдене от всички шкaфове в aпaртaментa, почиствaне и преподреждaне, перaлните нa бебкa и глaденето после, преподреждaнето нa детскaтa стaя зa дa имa място и зa нейните дрешки и т.н. Вчерa мих основно цялaтa бaня, кaк съм се дупилa по фугите с тоя корем не ме питaйте  ooooh!

И аз съм така с чистенето. Малко ми трябва и спирам да почивам, а идеята е точно такава - шкафове, пердета, прозорци, всичко......Дано ми стигне времето! ММ е все на работа и ми е жал да го моля. Банята я чистя на колена, лазейки Simple Smile

# 467

Аз елементарни неща като прахосмукачка и парцал още си правя успешно, миялна и пералня пускам, простирам и сгъвам дрехи, но само до тук. Миене на прозорци, закачане на пердета, търкане на плочки в кухнята и банята с препарати не бих могла, както и неща, които изискват много навеждане, изправяне и клякане.

И аз съм така. ММ уж помага, но най - вероятно докато съм в болницата майка ми ще дойде да изчисти по - основно, просто нямам сили за голямо почистване.

Ваня, всичко ще е наред.  Hug

Аз учудващо не се тревожа все още за раждането, толкова съм нетърпелива да се отърва от корема, че явно това преобладава. Снощи почти не съм спала, през 1 час ставах - горещо ми е, задушавам се, до 00 ми се ходи - аман!

Да ви попитам, кога слязоха бебетата ви долу ниско? Моето е супер високо, чудя се ако не слезе до раждането, дали ще ми предложат секцио или така ще се мъча?

# 468

Паниката ми обаче е нечовешка. Нещо ми стана последните дни. Чисто психологически не издържам на пристъпите на паника и не мога да спра да плача  Rolling Eyes
Нямам думи да опиша в какво предистерично състояние съм. Не знам как другите се справят и защо аз не мога  Confused

Спокойно, мила! Не си първата, няма и да си последната. Аз плача за всяко нещо, дори и преди да съм бременна. Бротовчедка ми на изписването е червена и подута от рев, а най-добрата ми приятелка е била два месеца в криза. Нормално е, това е голяма промяна. Гледам да не мисля за това, а се съсредоточавам да бъда подготвена. После ще гледаш с насмешка, ще имаш прекрасно дете! Успех и на теб и на всички ни!  bouquet

# 469
Разсейвайте се с нещо друго, че да не мислите много много затова.

# 470
Да питам, от време на време минсе замъглява зрението, сега ми случи за 3-ти път. Притеснително ли е и за какво е симптом?

# 471
И на мен ми се случи, четох, че било от бременността.

Иначе може и нещо да ти е паднало кръвното?

# 472
  • Пловдив
Спокойно към всички ревящи мами. Едва ли може да ревете повече от мен. След като родих беба и се прибрахме преди няколко дни и ме обзе едно ми ти настроение ... страх ме е /и аз незнам точно от какво/, изпитвам голяма тъга от липсата на коремчето ми /много си го обичах/, плача, защото не искам беба да расте и защото никога няма повече да бъде толкова малка, колкото когато се роди ... и освен сълзи с глас, ми става и едно горещо, потя се цялата ... все едно съм в сауна ... аз по принцип съм доста ревлива, ама това пък на нищо не прилича. Как хората могат да са толкова щастливи, а аз рева при такова събитие - ей тва ММ не може да разбере. Мисля си, че ме гледа доста странно и от това, че не успява да ме разбере /само майка успява/, ми става още по-неприятно. Пфуууу.
Сигурно някои сме по-луди от други - блазе им на нормалните Simple Smile
Иначе ММ много помага. Още една седмица е до мен /бащинство/ и после ... Sad

# 473
И аз ревях след първото раждане поради абсолютно същите причини + неуспешното кърмене. Чувствах се половин човек, дойна крава и тн. Плачех почти постоянно. Но като почнах да давам АМ и да можем да излизаме за повече, срещите с хора, нещата се оправиха.
Все пак хормони са това.
Поплаквайте си да се освобождавате от напрежението, но и излизайте и се срещайте с хора. Hug

# 474
  • Пловдив
И аз ревях след първото раждане поради абсолютно същите причини + неуспешното кърмене. Чувствах се половин човек, дойна крава и тн. Плачех почти постоянно. Но като почнах да давам АМ и да можем да излизаме за повече, срещите с хора, нещата се оправиха.
Все пак хормони са това.
Поплаквайте си да се освобождавате от напрежението, но и излизайте и се срещайте с хора. Hug

Значи не съм ку-ку?  Rolling Eyes

# 475
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Хайде, моля ви се...никоя от нас не е ку-ку.  Hug
Аз онзи ден като ми казаха, че няма да раждам скоро ревах цял ден и цяла нощ.Мислех вече, че
полудявам, ама наистина си намирам занимания да не мисля глупости.Пуснах си комедия, ходихме на вечеря с ММ, на раходка в друг град.Ще издържим и ще се справим!
Поне до сряда като ми е пак прегледа се надявам да не рева.За после не гарантирам  Laughing

# 476
Shmoksi Благодаря ти Hug

Да ви кажа и аз съм много ревлива.Плача си защотот ме е страх дали ще се справя като " мама "  Rolling Eyes

# 477
Да питам, от време на време минсе замъглява зрението, сега ми случи за 3-ти път. Притеснително ли е и за какво е симптом?
От известно време чувствам очите си като по-сухи, с нещо като леко лютене - все едно са осветени от силно слънце. От време на време пък ми сълзят без причинно - особено ако легна на страни.
По принцип нямам проблеми с очите. И аз се чудех дали е от бременността, но щом и вие споделяте, явно е - приемам, че е така, защото точно в момента хич не ми се ходи по лекари... други лекари Simple Smile

# 478
Никоя не е куку, споко Hug
Просто си представете как 9 месеца хормоните се настройват за износването и раждането на бебето, и изведнъж трябва да се върнат в нормалния си ритъм след раждането. Tired
За чистенето, той моят не е много по тази част, преди имахме много разправии, защото не ми помагаше хич. И като казах, че ще викна фирма,се взе в ръце и започна. Не му било комфортно да идват чужди хора тук, все едно крадци пускал, и му се наложи да чисти. На няколко пъти ми намеква майка ми да идвала. Но при положение, че той си жали неговата да не се уморява (тя не работи и по цял ден нищо не прави), аз също жаля моята майка, която хем работи, хем има още 2 внучета освен щерка ни.
Мен пък свеки много ме изнервя, ама много. Сигурно не съм права за някои неща, обаче много ме дразни. #Cussing out

# 479
Да кажа и аз за очите - ходих на очен, каза, че е нормално лекото късогледство по време на бременността.  След раждане това изчезва.  Peace

Иначе и аз съм чувствителна, ама гледам да се разсейвам. Утре ми е термина, на тонове съм, стискайте палци да остана направо в болницата, нямам търпение вече  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт