Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 авг. 2015, 10:42 ч.

Разделяте ли близнаците?

 • 2 507
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 566
Разделяте ли близнаците още от малки? От малки примерно едното с майката, а другото с бащата на разходка? Когато едното е болно и двете ли не ходят на детска градина,училище .. Да спят в отделни стай.Обличате ли ги еднакво ? МОИТЕ момиченца, никога не са облечени еднакво, защото държа хората да ги разпознават, коя коя е  и искам да са напълно не зависими една от друга. Никога не се занимават с едно и също нещо,, защото се сърдят. Одобрявам те ли децата да учат на поотделни места в отделен клас примерно или винаги трябва да са заедно? Стравнявате ли ги по между им?Поотделно не са ли по-послушни отколкото заедно?

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 12:50 от Ани Иванова_429091

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 9 511
Не съм ги разделяла като малки, не ги разделям и сега. Само веднъж се опитах да пратя на ясла здравия, докато брат му беше болен и не повторих - няма такъв рев и от двете страни.  ooooh! Да, по-послушни са когато са сами (много рядко се случва единият да отиде примерно с баща си до магазина, другият да остане с мен в къщи, за не повече от 30 мин), но страдат много. Не виждам причина да им го причинявам след като не им е приятно. Не смятам, че това че са заедно им пречи по някакъв начин на развитието. Моите са много различни, даже противоположни характери, като огледални образи са. И това че са непрекъснато заедно до сега не им е попречило да се развият като различни личности. Независими не знам дали са... независими от какво? Аз на 40 год не съм независима. Защо те трябва на 7 да са независими?  newsm78 За дрехите - обличам ги понякога еднакво, понякога подобно (еднакъв модел, различни цветове), рядко съвсем различно.

# 2
 • Мнения: 125
Скоро разсъждавах отново по този въпрос, защото в разговор с позната, завърнала се от САЩ научих, че там има закон за задължително разделяне на близнаците. Трябвало да бъдат в различни групи в градината и в различни класове или училища. Аз лично смятам, че всякакво изпадане в крайности не е добро. Мисля, че като малки самите те определено имат нужда един от друг. В един момент просто им давам право на избор. Например когато кандидатстваха след седми клас, ги оставих сами да решат кой какво иска. Е, пак са в един клас, но и двамата искат да стават програмисти, какво да се прави. Wink По отношение на дрехите, обикновено когато имам избор купувам еднакви модели в различен цвят, а те сами решават кога  как да се обличат. Понякога са съвсем различно облечени, с различни прически (единият се е подстригал, а другият - не). Понякога излизат с приятели по различно време, една година ходеха на различни тренировки. Та, мисля че това, че не са умишлено разделяни, съвсем не им пречи да осъзнават, че са отделни личности. По отношение на независимостта, познавам доста хора, който нямат дори братя и сестри и пак не са независими, въпрос на характер. А, близнаци да имат по - силна връзка помежду си, според мен е съвсем естествено. Другото би било вървене срещу Природата, Господ, Вселената или кой както го разбира.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 9 511
Скоро разсъждавах отново по този въпрос, защото в разговор с позната, завърнала се от САЩ научих, че там има закон за задължително разделяне на близнаците. Трябвало да бъдат в различни групи в градината и в различни класове или училища.
Ужас! Това е насилие над личността и нарушаване на правата на детето да расте щастливо според мен.  ooooh! Със същия успех могат да приемат закон съпрузите да живеят разделени, да не би да се засенчат един друг и да не станат независими.  #2gunfire

# 4
 • Мнения: 4 224
Разделям. Много добре се чувстват като са поотделно.

# 5
 • Мнения: 22
Поощрявам разделянето. Когато не могат да заспят ги разделям и поне единия, на който му се спи- спи. Когато трябва да научат нещо - на логопед, на музика - винаги разделени - иначе е едно лигавене и надпреварване да направят впечатление на учителя. Удивително какви прекрасни деца са по отделно, заедно са банда! Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 16 656
Моите за момента спят в отделни стаи само, защото си пречат. Обличам ги еднакво, или еднакъв модел различни цветове. Например едната днес е с бял клин и сива блузка, другата -сив клин и бяла блуза, като и двата комплекта са един и същ модел.

Общи условия

Активация на акаунт