Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Амини, на моите работни дни (ние работехме 2 на 2, 4 на 3 и т.н), или работните без уикендите ? Голяма съм муха, ей !

# 166
Амини, на моите работни дни (ние работехме 2 на 2, 4 на 3 и т.н), или работните без уикендите ? Голяма съм муха, ей !

Броят се официалните работни дни.

# 167
Теичка официалните работни дни без уикендите и официалните празници  Simple Smile

# 168
Простете малоумието ми момичета, напоследък не се чувствам много емоционално стабилна и концентрацията ми убягва сериозно. Благодаря ви !

# 169
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря много за двата отговора!!!
Моля само за следното пояснение - излиза, че мога един вид да се върна на работа, като съответно излеза по болничен, и след това отново да излеза в отпуск за отглеждане на дете, т.е. да продължа отново майчинството, така ли? И ако това стане поне седмица преди 45-дневния болничен, ще взимам като първото обезщетение, правилно ли съм разбрала?
Извинявам се много, че питам за уточнение, но в поста на първа страница Застъпване на майчинство прочетох, че нямам право да се връщам на работа, ако искам да застъпя майчинства и да взимам по-благоприятното обезщетение.
Според мен да, но те съветвам да питаш и НОИ, дали няма да изтълкуват това прекъсване за болничен в ущърб на последващото обезщетение.

# 170
Здравейте всички!  Hug
Преди редовно четях темата, но откакто се роди моето малко слънчице нямам никакво време и се надявам въпроса ми да не е коментиран наскоро. Накратко случаят ми е следния, в изравнителен болничен издаден от педиатъра ми съм до 06.09.2015 (това е последния болничен) а на 08.09.2015 придобивам 1 година трудов стаж необходим ми за майчинство. Та въпроса ми е трябва ли аз лично да ходя до НОЙ да подавам някакви документи, защото централата на фирмата ми е в София, и малко след като родих от ТРЗ ми изпратиха един куп декларации и уверения,  и аз вече не си спомням какво точно попъвах и ми обясниха, че ще ги подават в НОЙ когато е необхпдимо. Моля ви за съдействие. Много ви благодаря предварително   bouquet

# 171
  • София-Младост
Първо пише се НОИ-Национален осигурителен институт, няма как да е с Й.
Вие нищо не представяте в НОИ, всичко се носи от работодателя.

# 172
  • Пловдив
Здравейте всички!  Hug
Преди редовно четях темата, но откакто се роди моето малко слънчице нямам никакво време и се надявам въпроса ми да не е коментиран наскоро. Накратко случаят ми е следния, в изравнителен болничен издаден от педиатъра ми съм до 06.09.2015 (това е последния болничен) а на 08.09.2015 придобивам 1 година трудов стаж необходим ми за майчинство. Та въпроса ми е трябва ли аз лично да ходя до НОЙ да подавам някакви документи, защото централата на фирмата ми е в София, и малко след като родих от ТРЗ ми изпратиха един куп декларации и уверения,  и аз вече не си спомням какво точно попъвах и ми обясниха, че ще ги подават в НОЙ когато е необхпдимо. Моля ви за съдействие. Много ви благодаря предварително   bouquet

Ти лично не ходиш.Щом си попълнила всичко,от работата ще подават декларациите в НОИ.ИЗвади си ПИк код от НОИ,за да си следиш нещата на сайта им

като съответно излеза по болничен, и след това отново да излеза в отпуск за отглеждане на дете, т.е. да продължа отново майчинството, така ли? И ако това стане поне седмица преди 45-дневния болничен, ще взимам като първото обезщетение, правилно ли съм разбрала?
Потвърждавам,че така ще ти се получи застъпване.Важно е в момента на издаване на 45 дневния болничен в какво си.Ако си в майчинство за първото дете,ще имаш застъпване.Имам случай точно като твоя,при който на майката не й зачетоха застъпването,тя пусна жалба и коригираха нещата като й преизчислиха обезщетението като за първото дете

# 173
  • София
Да си побутна пак въпроса с надеждата някой който е наясно да ми отговори. Благодаря!

Оказва се, че искат да ми съкратят длъжността и по този начин да ме освободят (в бъдеще ще открият ново работно място, но с друг шифър). В такъв случай имам ли право на обезщетение? (сега съм в неплатения отпуск за отглеждане на дете до 8 г.)

# 174
Здравейте, имам едно питане?! Не знам дали това е правилното място, моля да ме извините, ако не е! Проблема е следния: Подала съм заявление чрез дирекция "Европейски регламенти и международни договори" в Централното управление на НОИ София на 22.07.2015г. за издаване на документ за признаване на осиг. ми стаж от Англия, срокът за изпращане на документа беше 1 месец, вече почти 2 месеца нямам никаква информация какво се случва!!! Та въпроса ми е освен на място в НОИ, на какъв номер мога да получа информация??? Тел. 02 926 10 10 ли е?
Благодаря!

# 175
Какво обезщетение? Нали е неплатен отпуск.
Ако детето е на възраст до 3 години майката се ползва със закрила при освобождаване по някои членове от КТ.

# 176
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам едно питане?! Не знам дали това е правилното място, моля да ме извините, ако не е! Проблема е следния: Подала съм заявление чрез дирекция "Европейски регламенти и международни договори" в Централното управление на НОИ София на 22.07.2015г. за издаване на документ за признаване на осиг. ми стаж от Англия, срокът за изпращане на документа беше 1 месец, вече почти 2 месеца нямам никаква информация какво се случва!!! Та въпроса ми е освен на място в НОИ, на какъв номер мога да получа информация??? Тел. 02 926 10 10 ли е?
Благодаря!

На някой от мейлите на НОИ.

# 177
  • София
Ако детето е на възраст до 3 години майката се ползва със закрила при освобождаване по някои членове от КТ.

Обезщетение затова, че ми съкращават длъжността и оставам без работа. Доколкото съм чела при такова освобождаване нямам закрила и е един вид вратичка в закона, за да могат работодателите да съкратят майка с дете до 3 г.

# 178
Следният случай:
останали 12 дни платен годишен отпуск от 2013г, чиято давност изтича в края на 2015.
Ще излезна в 45-дневен болничен за раждане на 21 Декември 2015г.
Според вас, на основание започващ 45-дневен болничен през декември, мога ли да прехвърля тези 12 дни от 2013г, въпреки изтичащата им давност до края на 2015 и да си ги взема след изтичане на 1-вата година майчинство?  Или незавизимо от обстоятелствата ги губя?
Благодаря!

# 179
  • В полите на Пирин планина

Обезщетение затова, че ми съкращават длъжността и оставам без работа. Доколкото съм чела при такова освобождаване нямам закрила и е един вид вратичка в закона, за да могат работодателите да съкратят майка с дете до 3 г.

Точно на това основание има закрила, която се изразява в необходимостта от търсене на разрешение от ИТ. Ето повече: http://www.gli.government.bg/page.php?c=69&d=256

Следният случай:
останали 12 дни платен годишен отпуск от 2013г, чиято давност изтича в края на 2015.
Ще излезна в 45-дневен болничен за раждане на 21 Декември 2015г.
Според вас, на основание започващ 45-дневен болничен през декември, мога ли да прехвърля тези 12 дни от 2013г, въпреки изтичащата им давност до края на 2015 и да си ги взема след изтичане на 1-вата година майчинство?  Или незавизимо от обстоятелствата ги губя?
Благодаря!

Може. Не може ли да се ползват до 21.12.2015?

Общи условия

Активация на акаунт