Майчинството счетоводно-66

• 47 084
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Притеснява ме това,че седмица преди да ми връчи предизвестието им съобщих само устно,че съм бременна и в деня на предизвестието си изкарах и официалния документ.
чл.328 ал.1 т.2(съкращаване на щат),но четох,че по този член неможе да уволни бременни и майки с малки деца. newsm78

# 271
Подавай жалба в ИТ.

# 272
За съжаление работодателя не е уведомен официално  Sad при това положение едва ли може да се ползва закрилата.

# 273
Здравейте,
Искам да Ви попитам за един въпрос  и се надявам да има кой да ми отговори.Става въпрос за осигурителния стаж ,които се изисква за да се получава майчинство.Аз в момента имам 10 месеца осиг. стаж вкл. септември.В момента си работя и съм на трудов договор.На 1 декември тр да изляза в болничен 45 дена преди раждането.Въпросът ми е ако изляза в болничен за целите оставащи 2 месеца (отомври и ноември) ще ми се признаят ли те за осигурителен стаж?Извинявам се ако въпросът ми звучи глупаво изчетох много неща и не ми стана ясно ,а само се обърках.Също така имам и 2 месеца стаж ,отделно от споменатите,но те са на 4 часов трудов договор и за момента съм ги изключила,но разбрах ,че се зачитат за 1 месец осигурителен стаж.Благодаря предварително за дадените отговори  ooooh!

# 274
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Искам да Ви попитам за един въпрос  и се надявам да има кой да ми отговори.Става въпрос за осигурителния стаж ,които се изисква за да се получава майчинство.Аз в момента имам 10 месеца осиг. стаж вкл. септември.В момента си работя и съм на трудов договор.На 1 декември тр да изляза в болничен 45 дена преди раждането.Въпросът ми е ако изляза в болничен за целите оставащи 2 месеца (отомври и ноември) ще ми се признаят ли те за осигурителен стаж? - даИзвинявам се ако въпросът ми звучи глупаво изчетох много неща и не ми стана ясно ,а само се обърках.Също така имам и 2 месеца стаж ,отделно от споменатите,но те са на 4 часов трудов договор и за момента съм ги изключила,но разбрах ,че се зачитат за 1 месец осигурителен стаж - да, зачитат се 2-та трудов за 1 осиг. стаж.Благодаря предварително за дадените отговори  ooooh!

# 275
Здравейте,свърши ми майчинството (4.09)и ме освобождават.има ли срок  в който да подам документи към НОИ?Благодаря  bouquet

# 276
  • Пловдив
Здравейте,свърши ми майчинството (4.09)и ме освобождават.има ли срок  в който да подам документи към НОИ?Благодаря  bouquet

Документи в НОИ за какво да подаваш?

Или искаш да взимаш обезщетение за безработица?Имаш 7 дни да се регистрираш на борсата.Явяваш се с диплома за образование,лична карта и заповедта за прекратяване на трудовия договор.В НОИ имаш 3 м да се регистрираш

# 277
Да точно за обещетение Peaceаз на борсата се регистрирах вече,но в НОИ едни постоянни опашки Twisted Evil Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 278
  • Пловдив
Да точно за обещетение Peaceаз на борсата се регистрирах вече,но в НОИ едни постоянни опашки Twisted Evil Благодаря за бързия отговор  bouquet

Отиди следобеда.Преди края на раб време.Сутрин по правило си е натоварено

# 279
  • Пловдив
Здравейте!Питането ми е за изравнителен болничен-болничния преди раждане е от 10.08 до 24.09,а бебчо се роди на 25.09.Та трябва ли сега някакъв изравнителен болничен и ако да от болницата или педиатъра се издава?

# 280
  • София-Младост
Здравейте!Питането ми е за изравнителен болничен-болничния преди раждане е от 10.08 до 24.09,а бебчо се роди на 25.09.Та трябва ли сега някакъв изравнителен болничен и ако да от болницата или педиатъра се издава?
Педиатърът ще издаде последният трети болничен, но на теб ще ти трябва и болничен за 1 ден от АГ следил бремеността, дефакто си преносила.

# 281
  • Пловдив
Педиатърът ще издаде последният трети болничен, но на теб ще ти трябва и болничен за 1 ден от АГ следил бремеността, дефакто си преносила.
Благодаря  bouquet

# 282
Момичета, имам едно питане. Понеже утре ми изтича болничния (втори 30-дневен), а 45-дневния ми започва на 7-ми октомври, може ли да ми издадат за 8 дни ? И да попитам, тъй като не знам как стоят нещата, ако днес не отида да си го взема, а например отида на 30-ти септ когато ми е и часа дали ще има проблем? Да не говорим, че следящата ме по Нзок имаше час чак за 14-ти октомври, а 45-днвения трябва да е с дата 7-ми. С колко дни закъснение от определената дата може да се издаде ?

# 283
Здравейте, въпрос и от мен - ползвам отпуск, натрупан от предишни години (от 2011 г. насам), след двете години отпуск по майчинство. Можете ли да ми кажете как се изчислява обезщетението за този отпуск? Била съм в отпуск по майчинство от 2011 г. до 2013 г. (февруари) и от юни 2013 г. до края на август 2015 г.(двете майчинства са застъпени). Благодаря предварително.

# 284
  • Пловдив
Момичета, имам едно питане. Понеже утре ми изтича болничния (втори 30-дневен), а 45-дневния ми започва на 7-ми октомври, може ли да ми издадат за 8 дни ? да И да попитам, тъй като не знам как стоят нещата, ако днес не отида да си го взема, а например отида на 30-ти септ когато ми е и часа дали ще има проблем? не,не е проблем  Да не говорим, че следящата ме по Нзок имаше час чак за 14-ти октомври, а 45-днвения трябва да е с дата 7-ми. и това не е проблем С колко дни закъснение от определената дата може да се издаде ?

Здравейте, въпрос и от мен - ползвам отпуск, натрупан от предишни години (от 2011 г. насам), след двете години отпуск по майчинство. Можете ли да ми кажете как се изчислява обезщетението за този отпуск? Била съм в отпуск по майчинство от 2011 г. до 2013 г. (февруари) и от юни 2013 г. до края на август 2015 г.(двете майчинства са застъпени). Благодаря предварително.

Не ми изглеждат на застъпени двете майчинства.В периода февруари-юни 2013 какво си правила?
Платената отпуска се изчислява въз основа на последния месец,в който имаш 10 отработени дни

Общи условия

Активация на акаунт