Майчинството счетоводно-66

• 47 084
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Бих искала да попитам нещо за болничните.Още в началото на бременността лекарят който ме наблюдава ми даде направление за приемане в болница тъй като исках да използвам тези180 дни болничен преди майчинството защото и работата ми беше тежка и аз доста се изморявах,след като лежах 3дни от болницата ми издадоха 1 месец  болничен след изтичането му АГ ме изпрати на ЛКК комисия която да ми издаде болничния сега е втория месец които изтича и АГ иска отново да влезна в болница за 3 дни за да може да ми се продължи болничния , не можели да отида пак на комисия и тя да ми издаде за следващия месец.Благодаря

# 421
Здравейте ! Исках да попитам имам ли право на болничен от 7 месец до 45 дни преди термина ?

# 422
  • Пловдив
не може ли да отида пак на комисия и тя да ми издаде за следващия месец.Благодаря

Може,но явно твоя лекар работи със схемата с болница.Ако не искаш така,намираш лекар,който да ти издава без болница

Здравейте ! Исках да попитам имам ли право на болничен от 7 месец до 45 дни преди термина ?

Да,ако лекар прецени

# 423
Попринцип има един медицински център в които си плащаш болничния и ти го издават нали чрез комисия така взех втория болничен .Значи няма да има проблем ако пак отида там

# 424
  • Пловдив
Попринцип има един медицински център в които си плащаш болничния и ти го издават нали чрез комисия така взех втория болничен .Значи няма да има проблем ако пак отида там

Да,няма проблем.Няма изискване всички болнични да са ти един и същи лекар или от една и съща ЛКК

# 425
Но все пак в картона лекарят който ме наблюдава трябва да напише че иска продължение нали

# 426
  • София
Не знам  newsm78 Да не си сменяла банкова с-ка? Питай в счетоводството или напиши мейл до НОИ.
Имам отговор от НОИ: "Със справка вх. № ......от 29.09.2015г. в ТП на НОИ София-град е прието представеното от работодателя Ви Ваше Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 от Кодекса за социално осигуряване за остатъка от 135 до 410 календарни дни от 05.09.2015г. до 05.06.2016г./вкл./"

Въпросната декларация аз не я виждам на сайта на НОИ, но явно сега смятам 15 раб. дни от 29.09. за изплащане на майчинството за септември, нали така?

# 427
  • София-Младост
Да.

# 428
  • София
Благодаря  bouquet

# 429
Здравейте! В момента тече втората година от майчинството ми, но фирмата, в която работя, закри офиса си в моя град. Въпросът ми е ако след изтичане на майчинството ми предложат работа в някой от офисите в другите градове и аз откажа, това счита ли се за освобождаване по взаимно съгласие? Ако да - какво обезщетение бих вземала от НОИ? А ако реша да ползвам неплатен отпуск, с какъв максимален срок може да бъде той и има ли право работодателя да ми го откаже? Благодаря предварително на отзовалите се!
Явно никой не може да помогне по моя казус. Съжалявам, че Ви ангажирах със себе си! Приятен ден!

# 430
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! В момента тече втората година от майчинството ми, но фирмата, в която работя, закри офиса си в моя град. Въпросът ми е ако след изтичане на майчинството ми предложат работа в някой от офисите в другите градове и аз откажа, това счита ли се за освобождаване по взаимно съгласие - не се счита; има си друг член, който се ползва след като не желаеш да последваш предприятието в друго населено място? Ако да - какво обезщетение бих вземала от НОИ - ако си освободена по инициатива на работодателя - зависи от общия трудов стаж и осигурителните доходи 24 месеца назад? А ако реша да ползвам неплатен отпуск, с какъв максимален срок може да бъде той - за гледане на дете до 8 годишна възраст - 6 месеца за теб+5 месеца от бащата на детето и има ли право работодателя да ми го откаже - не? Благодаря предварително на отзовалите се!
Явно никой не може да помогне по моя казус. Съжалявам, че Ви ангажирах със себе си! Приятен ден!

Не е нужно да се сърдиш. Понякога се натрупват много въпроси и някои се изпускат - никой от пишещите тук не те е подминал тенденциозно.

Освен това за пореден път апелирам да се прочетат поне 2-3 страници назад. Отговарям на едни и същи въпроси през пост  Mr. Green

# 431
  • София
Здравейте, имам следното питане.
Първо предистория - шефа спомена, че е продал старата фирма и сега работи в нова, като е назначил всички колеги в нея, а аз все още се водя в старата и трябва като реша да се върна да ме назначи и мен там. Та въпросът ми е следния - синът ми направи 2 години юни месец, като тогава си пуснах шест месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до осем годишна възраст. Днес се обадих на шефа ми да му кажа, че искам да се видим, за да разговаряме за прекъсване на неплатената отпуска и назначаване в новата фирма, а той ми заяви, че нямало място, тъй като назначавал нова колежка. Моля ви кажете какви са ми правата като майка на дете под тригодишна възраст + не съм взимала платени отпуски от октомври 2012 /излязох болничен поради рискова бременност/

Благодаря предварително

# 432
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам следното питане.
Първо предистория - шефа спомена, че е продал старата фирма и сега работи в нова, като е назначил всички колеги в нея, а аз все още се водя в старата и трябва като реша да се върна да ме назначи и мен там. Та въпросът ми е следния - синът ми направи 2 години юни месец, като тогава си пуснах шест месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете до осем годишна възраст. Днес се обадих на шефа ми да му кажа, че искам да се видим, за да разговаряме за прекъсване на неплатената отпуска и назначаване в новата фирма, а той ми заяви, че нямало място, тъй като назначавал нова колежка. Моля ви кажете какви са ми правата като майка на дете под тригодишна възраст + не съм взимала платени отпуски от октомври 2012 /излязох болничен поради рискова бременност/

Благодаря предварително

Платеният отпуск или ползваш, или ти го компенсират при прекратяване на договора.

http://www.manager.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B8%D0%B5

# 433
  • гр. София
Здравейте, искам да попитам какво е нужно като документи да попълня, къде трябва да ги занеса и в какъв срок за ползване на майчинството и за 2-рата година. Синът ми е роден на 28-ми ноември.
Благодаря предварително.  bouquet

# 434
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам какво е нужно като документи да попълня, къде трябва да ги занеса и в какъв срок за ползване на майчинството и за 2-рата година. Синът ми е роден на 28-ми ноември.
Благодаря предварително.  bouquet

Както си попълвала и предавала предните ти декларации.За ориентир погледни първа страница,линк в червено.Иначе от работата ще ти дадат бланките,попълваш и им ги предаваш.Това трябва да стане 2 седмици преди да ти изтекат 410 те календарни дни обезщетение за бременност и раждане

Общи условия

Активация на акаунт