Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • В полите на Пирин планина
здравейте момичета,

аз съм пак с проблем.
 Болничният, който ми издаде от ЖК докторът, съм объркала и съм му казала да впише друга длъчжност, не тази, на която съм назначена.
 Същият ми е проблемът с длъжността - в болничния от раждането.
 В болничния, който компенсира дните на преносване, длъжността ми е правилна.

Сега - работодателят ми иска да коригирам двата сгрешени болнични преди да ги предам.
Обаче докторът от ЖК ми твърди, че той подавал информация електронно и не може да коригира болничен ,издаден преди 2 месеца.

Какво се прави в този случай? Толкова л ие важна длъжността, при положение че моето ЕГН и Булстатът на фирмата са коректни?

Как се оправят тези болнични .. много ме е яд че сбърках така идиотски ..  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Нека ти ги подадат така в НОИ - длъжността не фигурира в никакви данни при подаване на информация от работодателя.

# 451
 Hug Hug Hug
БЛАГОДАРЯ ТИ!

# 452
Момичета тез 45 дни преди раждането влизат ли в  болничния от 180 дена

# 453
Момичета тез 45 дни преди раждането влизат ли в  болничния от 180 дена
Не

# 454
Здравейте бихте ли ми отговорили на въпроса ?
Болничният ми започва от 20.09до19.10.На 7.10 ми се обади счетоводителката да ми каже че болничният ми не е подаден по ел път в Нои и да говоря с лекаря който го е издал.Отидох веднага и до 11часа същия ден грешката беше оправена.Счетоводителката каза че на 9.10 ще ориде да го подаде на ново.Въпроса ми е нали нищо не съм просрочила и ще се изплати този  болничен..

# 455
Нищо не е просрочено, срокът за Септемврийски болничен е до 15-ти Октомври.  Peace

# 456
  • Варна
rumka833 аз имам същия пролем, от болницата ми казаха същото, попитах и нашите счетоводителки, те ми казаха че не би трябвало да се заядат от НОИ. Вече не се поправят като преди, има нова процедура - от НОИ казват като не ги кефи нещо и тогава се връща за поправка.

# 457
  • София
Здравейте момичета,

Синтезирана информация за обезщетението за бременност и раждане през 2015 г. може да намерите на нашия сайт - http://elvada.com/site/index.php?option=com_content&view=art … les&Itemid=15

bouquet

# 458
Да попитам и аз нещо. Миналият път като взех болничен, беше за 14 дни през юли (втората половина на месеца), изплатиха ми го на 13-ти следващия месец, което си беше истинско чудо.
Сега имам болничен от болница за 39 дни, но още нищо...Болничния е за м. септември. Ако има проблем, веднага ще ни уведомят от НОИ,нали?

# 459
  • Пловдив
Да попитам и аз нещо. Миналият път като взех болничен, беше за 14 дни през юли (втората половина на месеца), изплатиха ми го на 13-ти следващия месец, което си беше истинско чудо.
Сега имам болничен от болница за 39 дни, но още нищо...Болничния е за м. септември. Ако има проблем, веднага ще ни уведомят от НОИ,нали?

Зависи кога работодателят го представя в НОИ.Може и още да не е представен.Срокът е до 15 ти октомври.От там НОИ имат 15 работни дни да ти платят.Извади си пик код и си следи на сайта.Ако има проблем,ще пише и там

Нищо не е просрочено, срокът за Септемврийски болничен е до 15-ти Октомври.  Peace

Хем знаеш,хем питаш  newsm78
Не сравнявай с преди.Вероятно от юли са го представили рано

# 460
Aз знам за срока, но и съм в ЧР отдел, като не се занимавам с администриране и заплати и изобщо счетоводството ми е далечно Simple Smile

И знам, че ги подаваме към външната ни фирма редовно, които мисля не чакат последния срок. Днес ще ходя да си извадя ПИК номер, мерси за отговора.  Peace

# 461
  • Варна
Здравейте!

Сигурно нещата са се променили от преди 4 години, та да попитам, колко са майчинските при осигуряване на минимална работна заплата?

Благодаря  bouquet

# 462
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!

Сигурно нещата са се променили от преди 4 години, та да попитам, колко са майчинските при осигуряване на минимална работна заплата?

Благодаря  bouquet

През 410 дни - МРЗ. По време на отпуска за гледане на дете - конкретна сума, определена с ЗБДОО - сега е 340 лева.

# 463
Здравейте, имам дете на 4 години и в момента съм по майчинство с второто ми дете (на 1 г. и 8 м.). Въпросът ми е за неплатеното майчинство - полагат ли ми се два пъти по 6 месеца или само веднъж? С голямото ми дете не съм ползвала до сега неплатен отпуск.

# 464
  • Пловдив
Здравейте, имам дете на 4 години и в момента съм по майчинство с второто ми дете (на 1 г. и 8 м.). Въпросът ми е за неплатеното майчинство - полагат ли ми се два пъти по 6 месеца или само веднъж? С голямото ми дете не съм ползвала до сега неплатен отпуск.

Да,два пъти по 6 м неплатен за гл на дете до 8 г.Отделно имаш 10 м неплатен от бащата,ако той ти го прехвърли

Общи условия

Активация на акаунт