Майчинството счетоводно-66

• 47 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Младост
Когато майчинството втората година е прекъснато с болничен, приложения 4 и 12 еднократно ли се подават, ако следва продължение на болничния или се подават всеки път с новия БЛ?
Ако болничният се продължава не се подават отново. Ако има прекъсване и в тези дни искате отново да сте в майчинство, първо подавата прил.3, молба за отпуск, след това когато издадат следващ болничен, отново 4 и 12.

# 676
Ала-Бала  bouquet

# 677
Здравейте на всички в темата.Моля за помощ с болничните,че нищо не разбирам  #Crazy  45 дневния болничен преди раждане ми свърши на 21 октомври,на 22 беше термина,но преносих с 1 ден,тоест родих на 23 октомври.Сега от болницата са ми издали следващия болничен от 23 октомври.От счетоводството в работата ми се обадиха,че има прекъсване един ден и "да ходя да си оправя нещата",защото няма да си получа парите.Сега се чудя къде трябва да отида - в болницата ли,при АГ,което следеше бременността ли?Болницата как ще ми издаде болничен от 22 като аз съм постъпила на 23?Трябва да оправя нещата до 15 казаха Rolling Eyes Някой ако може да помогне му благодаря предварително  Hug

# 678
  • Пловдив
при АГ,което следеше бременността ли?

Да,той ще ти издаде за прекъсването.

# 679
Много благодаря за бързия отговор  Hug

# 680
Здравейте момичета, ще съм ви много благодарна за отговор.
Ето и историята ми накратко. През 2013г забременях, тогава нашата фирма където работех на постоянен договор имаше доста затруднения и беше слята с друга фирма, като всички служители се преназначиха в новата.  Казах, че съм бременна и ми казаха, че няма проблем, да съм спокойна. Новият ми договор е съответно с 6 м изпитателен срок. Аз съм работила 1 седмица по новият договор, после излязох в болничен до раждането и по майчинство 2 години, та до сега. Днес ми казаха, че няма позиция на която да се върна. Изчетох кодекса и видях, че като съм на изпитателен срок не се ползвам с никаква закрила. Въпросът ми е дали поне могат да ме съкратят за да отиде на борсата, където ще ползвам 60 % от възнаграждението си, а не 7.20лв на ден....

# 681
  • София-Младост
Здравейте момичета, ще съм ви много благодарна за отговор.
Ето и историята ми накратко. През 2013г забременях, тогава нашата фирма където работех на постоянен договор имаше доста затруднения и беше слята с друга фирма, като всички служители се преназначиха в новата.  Казах, че съм бременна и ми казаха, че няма проблем, да съм спокойна. Новият ми договор е съответно с 6 м изпитателен срок. Аз съм работила 1 седмица по новият договор, после излязох в болничен до раждането и по майчинство 2 години, та до сега. Днес ми казаха, че няма позиция на която да се върна. Изчетох кодекса и видях, че като съм на изпитателен срок не се ползвам с никаква закрила. Въпросът ми е дали поне могат да ме съкратят за да отиде на борсата, където ще ползвам 60 % от възнаграждението си, а не 7.20лв на ден....
Само с разрешение на Инсп. по труда.
Ти все още си в изпитателен срок дефакто, болничният и майчинството го прекъсват. Така че, ако ти прекратят ТД по чл.71 би трябвало да отидеш на борсата на база стаж и доход.

# 682

Само с разрешение на Инсп. по труда.
Ти все още си в изпитателен срок дефакто, болничният и майчинството го прекъсват. Така че, ако ти прекратят ТД по чл.71 би трябвало да отидеш на борсата на база стаж и доход.
Много благодаря

# 683
Здравейте, от 01.09. си прекратих майчинството т.к. детето ми беше прието на държавна ясла и се върнах на работа. На 5.10. напуснах от старата си работа и от 06.10. съм назначена на нов трудов договор. За септември получих обезщетение за гледане на малко дете до навършване на 2 г. (това става в средата на ноември) от 170 лв (половината от нормалното майчинство за 2рата година, което би трябвало да е стандартното като се върнеш на работа). За октомври обаче имам веднъж превод за 15,45 лв за 2 раб. дни при стария работодател и доплащане от 131,37 лв за 19 раб. дни при новия работодател. Може ли някой да ми обясни къде се губят останалите 23,18 лв. до 170? И какво става с 5.10., денят, който явно се губи в справката на НОИ за изплатени парични обезщетения, т.к. октомври е с 22 раб.дни, т.к. от този ден съм освободена от длъжност в старата фирма. Възможно ли е липсващата сума да е заради този ден, но нещо много ми се вижда, то ако на ден трябва да плащат по 23,18 обезщетението би трябвало да е значително по-високо.

# 684
  • Пловдив
Здравейте, от 01.09. си прекратих майчинството т.к. детето ми беше прието на държавна ясла и се върнах на работа. На 5.10. напуснах от старата си работа и от 06.10. съм назначена на нов трудов договор. За септември получих обезщетение за гледане на малко дете до навършване на 2 г. (това става в средата на ноември) от 170 лв (половината от нормалното майчинство за 2рата година, което би трябвало да е стандартното като се върнеш на работа). За октомври обаче имам веднъж превод за 15,45 лв за 2 раб. дни при стария работодател и доплащане от 131,37 лв за 19 раб. дни при новия работодател. Може ли някой да ми обясни къде се губят останалите 23,18 лв. до 170? И какво става с 5.10., денят, който явно се губи в справката на НОИ за изплатени парични обезщетения, т.к. октомври е с 22 раб.дни, т.к. от този ден съм освободена от длъжност в старата фирма. Възможно ли е липсващата сума да е заради този ден, но нещо много ми се вижда, то ако на ден трябва да плащат по 23,18 обезщетението би трябвало да е значително по-високо.

Пиши мейл до НОИ,което ти обработва документите

# 685
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, дами!
Имам няколко въпроса   Малката ми щерка тръгва на ясла от 16.10 ... Аз съм записала задочна магистратура и съм говорила с шефката да си пусна 6 месеца неплатен отпуск за средната щерка и после още 1 и 1/2  от този на таткото и да се върна на работа от началото на юли като тогава ще изляза платен отпуск до септември ...  Но питането ми е:
Какви док. трябва да подам в работата си? Молба за връщане на работа - с каква дата?, молба за отпуск по чл.167а - с каква дата, каква декларация за пред НОИ за спиране на майчинството? Много ще съм ви благодарна за отговорите!

# 686
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, дами!
Имам няколко въпроса   Малката ми щерка тръгва на ясла от 16.10 ... Аз съм записала задочна магистратура и съм говорила с шефката да си пусна 6 месеца неплатен отпуск за средната щерка и после още 1 и 1/2  от този на таткото и да се върна на работа от началото на юли като тогава ще изляза платен отпуск до септември ...  Но питането ми е:
Какви док. трябва да подам в работата си? Молба за връщане на работа - с каква дата? - не е нужна, щом ще се ползва друг вид отпуск, молба за отпуск по чл.167а - с каква дата - поне 10 дни преди излизане в отпуск  newsm78, каква декларация за пред НОИ за спиране на майчинството - Приложение 12 - за промяна на обстоятелствата? Много ще съм ви благодарна за отговорите!

# 687
  • София-Младост

Провери си датите на прекъсване и новото започване на работа, явно има прекъсване от 1 ден.

# 688

Провери си датите на прекъсване и новото започване на работа, явно има прекъсване от 1 ден.
Благодаря за отговорите, писах на НОИ да видим какво ще кажат. По документи съм освободена на 05.10. от едната фирма и на 06.10. съм назначена в другата. Във всички случаи не съм освободена и назначена в един и същи ден, но все пак 23,18 лв ми се виждат голяма разлика даже и 1 ден да не го заплащат.

# 689
Освободена на 05.10 означава, че на тази дата не си на работа.

Общи условия

Активация на акаунт