Съчетаване на чанта и обувки

• 11 487
  • 112
  •   1
Отговори
# 30
К@тя, благодаря ти за отговора.
По етикет чантата се оставя на пода, не на възможно най-ниско.
....
Това не го знаех  Tired казвали са ми че чантите се слагат възможно най-високо...

# 31
Аз пък съм чувала, че чанта на пода е на бедност  Laughing

# 32
да, точно.
Какъв е този етикет, кажете моля да се образоваме...

# 33
  • София
Винаги съчетавам чантата и обувките, но почти никога не са еднакви като цвят. Старая се да си отиват стилово и цветово, но не да са в един цвят или гама. Ако обувките ми са неутрални - черни, бели, нюд, то чантата може да е и в някакъв ярък цвят и обратното. Цветна чанта и цветни обувки не съчетавам никога - седи ми прекалено. Днес съм с дълга дънкова пола, черни сандали, черен топ и светлосива чанта. По принцип бих комбинирала с червена, розова, жълта или коралова - нещо, което да вкара малко цвят, но бях на събитие, на което не исках да изпъквам по снимките с нещо много крещящо.

Разгледайте малко модни блогове или ревюта. Ще се ориентирате в тенденциите за комбиниране.

# 34
  • HH
Аз пък съм чувала, че чанта на пода е на бедност  Laughing

Бях сигурна, че на това ще дойде ред. И аз съм ги чувала от моята баба, която никога не съм виждала с дамска чанта.

Не съм искала да се заяждам. Просто ми стана интересно и попитах. На мен лично, чантата ми пречи и гледам да я метна в някой ъгъл и вечер преди да си тръгна си я взимам  Wink

# 35
Написала съм го в кръга на шегата, както виждаш не съм сложила размахващо пръст човече. Не вярвам в такива работи, но и не захвърлям чантата си на земята. Не знам върху какво ще я оставя и какво ще лепна на дрехите си като я вдигна - това ми е мотива, а не суеверия.

# 36
  • София
Ако не бива да се слага чантата на земята, защо повечето по-луксозни чанти имат крачета?  Laughing

# 37
За да не се поврежда дъното, естествено, масата ми в офиса е не по-малко твърда от пода. Не бих си сложила чантата на пода, още чакам етикета  Crazy

# 38
Мда, и според мен е защото дъното е единствената повърхност на чантата, която хем е гладка, хем се опира на нещото, върху което е сложена, и за капак тежестта на съдържанието й я притиска надолу. Така че дъното е най заплашено от драскане и протъркване.

# 39
Where to Place Your Handbag

When walking: your handbag should be situated in your left hand in the crook of your left elbow, or on your left shoulder. Your clutch should also be held in your left hand. The reason for the placement on the left side is so that if you are socializing you may easily offer your right hand to greet someone without having to move your bag out of the way.

When dining: the most important thing to remember is that your bag should never sit on top of the table. It is considered incredibly rude. No matter how beautiful or special it is, unless it's a centerpiece it does not belong there. All shoulder bags, handbags and totes should also never be hung or slung over your chair. The only time you can hang a purse on the back of your chair is if your back is to the wall. The proper placement for these bags is either on a vacant chair or stool (if one is available) or placed on the floor at your feet to the left. Since the clutch is considerably smaller, it may simply rest it in your lap underneath the napkin and hidden under the table.

http://90210manners.blogspot.com/2011/06/manners-monday-handbag-etiquette.html

Това намерих за етикета.  Wink И още едно:

http://www.bloomstraconsulting.ca/handbag-etiquette-when-dining-out/

# 40
  • София
Много ме озадачава първата препоръка за носене на чантата от лявата страна. Тотално ми е неудобно (деснячка съм). И някак успявам да се ръкувам и с чанта отдясно  Simple Smile

# 41
  • Вестерос
И аз така  hahaha

# 42
Това също е вариант за поставянето им: purse hooks

# 43
Разрових се да видя от къде да донеса малко инфо за чантата на пода.
Скрит текст:
Има и още, но няма смисъл.  Wink

# 44
Много ме озадачава първата препоръка за носене на чантата от лявата страна. Тотално ми е неудобно (деснячка съм). И някак успявам да се ръкувам и с чанта отдясно  Simple Smile
И аз съм деснячка, ама чанта отдясно не мога да нося, все едно часовника си да сложа на дясната ръка!
А за чантата и обувките в един цвят - дори казват, че вече било демоде, ако спазваш това правило.Но майка ми например никога няма да я убедя, че може чантата и обувките ти да са в различни цветове!

Общи условия

Активация на акаунт