Съчетаване на чанта и обувки

• 11 489
  • 112
  •   1
Отговори
# 15
Оф и аз имам подобен проблем. Имам велурени летни ботуши със странен миши цвят и не мога да намеря поне подобен цвят чанта. Много рядко ги слагам, защото без чанта ( голяма ) не мога да излезна.

# 16
Рядко ги съчетавам. Обувки се сменят по - лесно от чанта.

# 17
Ако толкова те притеснява, гледай пък нещо по дрехите да е в такъв тон, а ти си обуй каквито искаш обувки, които (както много точно според мен, споделиха по-горе) да са в същия стил.

Аз да си призная, все гледам да са ми езин цвят обувките и чантата. Само изключение прави една ленена, лятна чанта, която нося с бели или едни други сандали, шантав цвят, между бежово и сиво. А как им завиждам на тези, които не са обременени като мен  hahaha. Ама възпитание, какво да го правиш  Crazy

# 18
  • HH
Благодаря на всички включили се  Simple Smile
Да, може би е остаряло схващане, че чантата и обувките трябва да са в една цветова гама... съгласна съм.
Но пък да се твърди, че ако са в един цвят, е "много, ама много демоде", ми се вижда също твърде крайно мнение. Зависи според мен от цялостната визия, от акцентите в облеклото и т.н.
Да добавя, че работата ми е свързана със стоене пред хора и се опитвам да съм с изряден външен вид, доколкото мога  Mr. Green В смисъл, че гледам да не експериментирам много с екзотични цветове и съчетания  Heart Eyes

Само не разбрах, като работата ти е свързана със стоене пред хора, чантата постоянно ти е в ръцете или ??

Сещам се за два вида работа, по време на която жените са си с чантите в ръцете и ти гарантирам, че и в двата случая, хората ги боли фара, каква ти е чантата.

# 19

Само не разбрах, като работата ти е свързана със стоене пред хора, чантата постоянно ти е в ръцете или ??

Не, не ми е постоянно в ръцете, но все пак е достатъчно видима... влизам в помещението с нея... вадя си необходимите неща от нея... накрая пак си прибирам нещата в нея.
И не става въпрос толкова за хората, колкото аз да имам вътрешно убеждение, че изглеждам добре  Simple Smile

# 20
Благодаря на всички включили се  Simple Smile
Да, може би е остаряло схващане, че чантата и обувките трябва да са в една цветова гама... съгласна съм.
Но пък да се твърди, че ако са в един цвят, е "много, ама много демоде", ми се вижда също твърде крайно мнение. Зависи според мен от цялостната визия, от акцентите в облеклото и т.н.
Да добавя, че работата ми е свързана със стоене пред хора и се опитвам да съм с изряден външен вид, доколкото мога  Mr. Green В смисъл, че гледам да не експериментирам много с екзотични цветове и съчетания  Heart Eyes

Сещам се за два вида работа, по време на която жените са си с чантите в ръцете и ти гарантирам, че и в двата случая, хората ги боли фара, каква ти е чантата.

Ох, това не мога да го подмина биз коментар. Кажи сега за каква работа се сети, пък ще те попитам дали си ходила на работен обяд, на бизнес среща? С каква чанта си била и ми е интересно и къде я държиш, ако си на гости в чужд офис? А после ще ти кажа и защо питам. Grinning

# 21
Учителка Simple Smile
Никога не съм комбинирала обувки и чанти ! Винаги са ми различни цветове, но все пак подходящи за да ги нося без да изглеждам нелепо.

# 22
  • HH

Ох, това не мога да го подмина биз коментар. Кажи сега за каква работа се сети, пък ще те попитам дали си ходила на работен обяд, на бизнес среща? С каква чанта си била и ми е интересно и къде я държиш, ако си на гости в чужд офис? А после ще ти кажа и защо питам. Grinning

Не мисля да ти давам обяснения. Ще ти кажа, че в моята среда е прието като влезеш на дадено място, да си оставиш чантата колкото се може по-ниско (в най-общия случай на земята), а не да я пляснеш на масата и да не те виждат хората.

Церемония, а теб по бизнес срещите сигурно те гледат под масата, за да са сигурни че обувките и чантата са ти еднакви, така ли е?  Joy

Опре ли до работа, последното което ще ми мине през ума е да гледам жената срещу мен дали е с еднакъв цвят обувки и чанти. Но път, ако е комплексирана лелка, която дума не може да обели, и от глава да пети във Валентино да е, ефект нула Simple Smile

# 23
Само тук може човек да пита любезно и смирено, а в отговор да му направят психопортрет и да му набият канчето превантивно:) Жената иска да изглежда добре, вие й обяснявате кой й гледал чантата. И никой да не й я забележи, тя ако не се чувства ок, е предостатъчно.

По темата- понякога съчетавам еднакви цветове, понякога не. Черни обувки специално гледам да нося с черна чанта, или с комбинация черно+ кафяво/бежово ( имам две такива). В общи линии решавам за всяка комбинация по отделно- ако дрехата ми е едноцветна, примерно черна или бяла рокля, гледам обувките и чантата да си пасват. Ако съм с тъмен панталон слагам тъмни обувки и по цветна чанта, и обратното, ако дрехите ми имат повече цветове гледам да не донаслагвам с набиващи се на око или различни чанта обувки.
 Ако пуснеш снимка, дори от нета илюстративна, може би ще е по лесно.

# 24
К@тя, благодаря ти за отговора.
По етикет чантата се оставя на пода, не на възможно най-ниско.
Мен не ме мисли, ходя така както на мен ми харесва, но пък се старая да не обиждам хората, независимо от професията им.

# 25

Има много професии, които изискват да носиш чанта по време на работа.
Например брокер на недвижими имоти, ходих по доста огледи и всички си носеха чантата... Laughing

# 26
  • Вестерос
Ако толкова те притеснява, гледай пък нещо по дрехите да е в такъв тон, а ти си обуй каквито искаш обувки, които (както много точно според мен, споделиха по-горе) да са в същия стил.

Аз да си призная, все гледам да са ми езин цвят обувките и чантата. Само изключение прави една ленена, лятна чанта, която нося с бели или едни други сандали, шантав цвят, между бежово и сиво. А как им завиждам на тези, които не са обременени като мен  hahaha. Ама възпитание, какво да го правиш  Crazy

Не мисля, че е до възпитание. Днес съм с чанта шампанско и с черни сандали, не съм възпитана ли?

Даже имаше една година, не помня тази или предната беше, когато пък тенденцията беше чантата е обувките да са съвсем различни. Примерно зелени обувки и червена чанта.

За мен стил е цялостно как е съчетано всичко. Имам много чанти в различни цветове, включително и жълта  Laughing ,но никога не я нося с жълтите си боти. И съм съгласна, че обувки по-лесно се сменят от чанта  Peace

# 27
Не мисля, че е до възпитание. Днес съм с чанта шампанско и с черни сандали, не съм възпитана ли?
Защо трябва да се отнасяте заядливо към каквото и да било изказване? Не виждам да е било насочено към някой конкретно. Мен така са ме възпитавали и толкова. Ей, тук за всяка дума все ще се намери някой да се хване.

# 28
  • Вестерос
Не се заяждам, а питам защо е до възпитание.  Rolling Eyes И както го написа излезе, че тези, които не спазват това "правило", са невъзпитани.

# 29
Жената искаше да каже, че така са я научили Wink. Стила също се възпитава, така че няма нищо лошо в това което казва.

Общи условия

Активация на акаунт