Съчетаване на чанта и обувки

• 11 494
  • 112
  •   1
Отговори
Здравейте,
имам чанта, която е със специфичен цвят и ми е трудно да намеря обувки със същия оттенък. Гледам, че много жени ходят с чанта и обувки в съвсем различни цветове, та се питам - допустимо ли е и проява на добър вкус ли е носенето примерно на бежова чанта и черни обувки?
По принцип винаги гледам чантата и обувките да са един и същ или поне подобен цвят, но сега с тази чанта се замислям... винаги ми е изглеждало някак недостатъчно стилно чантата и обувките да са различни цветове, но може би греша и излишно си усложнявам живота.
Та ще ми е интересно да чуя и други мнения.  Simple Smile

# 1
  • София
Въобще не е задължително чантата и обувките да са еднакви, това са остарели схващания, няма правила за тези неща. У нас жените са твърде обременени с подобни ограничения и това пречи. Или примерно, веднъж пробвам бели обувки с тъмен чорапогащник, и продавачката като скочи - не може така. Защо да не може, модните блогове са пълни с такива примери? Обаче по плажовете, точно обратното, там избива в другата крайност - прашки и монокини.

# 2
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Защо не покажеш чантата в Модни консултации. Те ще ти дадат насоки.  Peace

# 3
Здравейте,
имам чанта, която е със специфичен цвят и ми е трудно да намеря обувки със същия оттенък. Гледам, че много жени ходят с чанта и обувки в съвсем различни цветове, та се питам - допустимо ли е и проява на добър вкус ли е носенето примерно на бежова чанта и черни обувки?
По принцип винаги гледам чантата и обувките да са един и същ или поне подобен цвят, но сега с тази чанта се замислям... винаги ми е изглеждало някак недостатъчно стилно чантата и обувките да са различни цветове, но може би греша и излишно си усложнявам живота.
Та ще ми е интересно да чуя и други мнения.  Simple Smile
Може и да не са в същия цвят, но ако стоят добре съчетани, защо не?
Единствено за официален повод бих се постарала, в ежедневието мисля че е допустимо, чанта и обувки да са в една гама само.

# 4
Чанта и обувки в един цвят или еднакви шарки е много, ама много демоде.

По скоро се гледа да са в еднакъв стил. Примерно не става да си с токчета и раничка или чанта -торба...
Или обратното - малка чантичка тип портмоне, а да си със спортни обувки...
Гледа се също и фигурата. Ако си дребна и слабичка, не върви да си с огромна чанта.
Ако си едра - не върви да си с мъничко чанте...

# 5
Отдавна носенето на чанта и обувки в един цвят е табу. У нас обаче сме свикнали да виждаме черни сетове, поради много причини. Но последната от тях е виждането за еднаквост при аксесоари и обувки.

# 6
  • На зелено
И според мен отдавна е мит тази комбинация. Обличайте се, обувайте се, както ви харесва. Отночало /на работният ми живот/ много обръщах внимание на подобни детайли, по-старите колежки едни коментари, едно обсъждане, абе смях, ама заек- мълчала съм.

# 7
  • София
И на мен някаква непозната пробва да ми държи назидателен тон за едни жълти обувки, че трябвало жълта чанта. Едвам се отървах от нея.

# 8
Точно пък на жълти обувки да сложиш жълта чанта е Crazy малко прекалено.
И аз редовно нося чанта и обувки в различни цветове, защото обувките ги редувам всеки ден, но ако трябва да сменям чантата всеки ден, ще се гръмна.

# 9
Аз пък обожавам разноцветни комбинации, днес бях с тъмносини сандали с цветен принт и чанта цвят априкот.Харесвам и тъмносиня чанта с червени обувки.
Зимата редовно  бях с чанта цвят камел и мастиленосини ботуши.
И изобщо последното, което ще ми дойде на ума, е да ги съчетавам цветово, камо ли тонално.

# 10
И според мен отдавна е мит тази комбинация.

Разбира се. Както е мит и че българката се облича със стил.

# 11
И според мен отдавна е мит тази комбинация.

Разбира се. Както е мит и че българката се облича със стил.
Ммхъ

# 12
Благодаря на всички включили се  Simple Smile
Да, може би е остаряло схващане, че чантата и обувките трябва да са в една цветова гама... съгласна съм.
Но пък да се твърди, че ако са в един цвят, е "много, ама много демоде", ми се вижда също твърде крайно мнение. Зависи според мен от цялостната визия, от акцентите в облеклото и т.н.
Да добавя, че работата ми е свързана със стоене пред хора и се опитвам да съм с изряден външен вид, доколкото мога  Mr. Green В смисъл, че гледам да не експериментирам много с екзотични цветове и съчетания  Heart Eyes

# 13
  • На зелено
Стил, кич...много размити понятия и всеки с различно възприятие за значението им

# 14
  • Варна
Щом чантата е със специфичен цвят, в никакъв случай не бих търсила обувки в същия специфичен цвят, че дори и близък нюанс  Peace

Сет в който обувки, чанта и коланче са в червеничко, например, ми докарват грейнала усмивка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт