Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 39

• 59 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Не знам, доколко вярвате в правилата на фън шуй, аз съм чела малко (няколко тънки книжки и разни статии). Много съм далеч от разбирачите, които изчисляват спрямо хората, които ще живеят и т.н. Но съм адски изумена, как повечето основни правила на фън шуй всъщност са много интуитивни и са измислени така, че да правят по-практично и отворено помещението, както и да изглежда по "живо". Та да се върна на това, което се подсетих, че според фън шуй, толетната чиния не трябва да е точно срещу вратата по фън шуйски ред причини (изтичане на енергия).

П.С. Надявам се, да не обиждам запалените в областта, аз с най-добри чувства се отнасям към това изкуство. Просто ми е наистина сложно да приложа всичките му принципи и да следя нон стоп, какви зони, кога се активират и т.н.

# 556
Но съм адски изумена, как повечето основни правила на фън шуй всъщност са много интуитивни
Бях чела, че е изключително важно за правилното възприемане, т.е. позитивно, на даден интериор е, първото нещо, което видиш в една стая да е красиво.
Ето защо според фън шуй не трябва да се слага огледало срещу вратата.

# 557
  • Варна

Някой беше слагал от тези плочки.
Tinta имитация на бетон 30x60

И дръжте капака на чинията пуснат...

# 558
Бях чела, че е изключително важно за правилното възприемане, т.е. позитивно, на даден интериор е, първото нещо, което видиш в една стая да е красиво.

Barbabeau, значи, ако смяташ себе си за красива няма проблем, защото като отвориш врата и си срещу огледалото ще видиш себе си GrinningVery Happy Шегувам се. Чела съм, че според фън шуй, ако искаш да неутрализираш лоша енергия от дадена стена, трябва да се монтира огледало. Така все едно "изчезва". Има и течения, които отричат тази техника.

# 559

дръжте капака на чинията пуснат...

и добра хигиена  Wink

"Ако виждате тоалетната от леглото си, непременно затваряйте вратата, тъй като не е приятна гледка, на която да се наслаждавате преди сън. Винаги, когато се събуждате, трябва да виждате нещо вдъхновяващо, а не последното нещо, което виждате, преди да се отправите към леглото - тоалетната."

Моето интуитивно чувство показва - при баня и WC в едно - WC да е възможно най-близо до вратата, предвид, че се ползва доста по-често  Peace

# 560

Joy

# 561
  • Варна
Shinebox, много хубави плочки си показала. Много ми харесват.

Карамелена, и аз не харесвам плочките, имитиращи камък. По-добре без тях, а всичко да е еднакво. И да ти кажа, взех си масата от магазин JYSK. Досущ икейско качесто, средна работа, идеално като за парите си. Стабилна е, добре боядисана, сглобява се много лесно. За 155 лв си е направо перфектна.

И едно ново кътче от мен. Аз лично съм много хепи с него. За сефте имам нещо по стените и ми стана още по домашно и уютно. Забележете, че и аз имам нещо златничко. Един свещник, който ми е подарък и не е зле.
Скрит текст:

Тук да ви покажа една идея от интернет с буквичките от скрабъл.

# 562
Lady April, честито!!!  Hug
И благодаря за отзива за качеството. Че в брошура често заглеждам jysk.

# 563

..............
Joy

Лейди, много е хубаво!

Shinebox, хубави са плочките!

# 564
  • София
Карамелена, ако не искате банята да е мокра, сложете си и една врата пред душа. Коренно променя обстановката/удобството на ползване на банята. У нас линейните сифони са по-близо до стената, а не до изхода от душа.

Сивкаво-син гранитогрес, имитация на бетон има в Топ Груп, на хубава цена (на практика равна на саморазливната замазка на кв.м.), у нас с тях е направена банята и пода във всички помещения на етаж (-1).

За височината на прозореца и скосяванията аз няма да се "обаждам", понеже знам как изглежда покрива на сградата.

# 565
Лейди, много, много хубаво! Твоят дом е едно от местата, които не само ми харесват, а и с удоволствие бих живяла там!  Heart Eyes

# 566
Ха напълни се с красоти темата. Много хубаво!
За търсещите плочки - струва си да се погледне в Диляна дизайн ООД (предлагат MARAZZI).
Ако не са ви необходими големи количества правят хубави отстъпки за остатъчни количества. Също разпродажбите на  мостри са много добри (огледала, радиатори, шкафове и т.н.).
Арт грес ООД също предлагат интересни модели.
Карамелена, на мен тази имитация на тухли (или глиц, трудно ми е да преценя какво точно имитира) не ми допада.
Тези плочки, май повече наподобяват бетон
http://www.artgres.net/album/?dir_name=collections/fondovalle/portland
А, вече са ги показали по - напред.

# 567
Да, да, кутията на тоалетната ще е до горе, пропуснах това да напиша.
Барба, не е тапет. Плочки са, но май ще се откажа от тях, никой не ги хареса  Embarassed
Богиня, какъв цвят бе хораааа? Дайте предложенияяя  Cry
Съпружка, прозореца тръгва от 60 см, височината му е 50 и стига почти до трегера, т.е. не може да се качи по-нагоре. На проекта май наистина изглежда по-ниско. Между другото, ще се събираме ли?
WC-то до мивката? Няма ли да са много сбутани?
Дорис, благодаря за предложението! Харесват ми.
Значи според Фън Шуй поставяме огледало на вратата. Докато клечиш се зареждаш за целия ден с позитивна енергия. Все пак достатъчно дълго си гледал нещо красиво  Laughing
Лейди, благодаря за отзива! Бях замислила днес да ходя до там. Много добре се е получило
Шарки, този сифон е български и не може да се сложи много близо до стената. Варианта е или там или почти към средата. Ще прегледам пак Топ Груп, уж разглеждах, но явно отнесено. Какво сложи като плочка на стената? Там също е по-тъмно.
Пепси, благодарности и към теб!
А сиви стени с такъв под? Или всичко да е едно?

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 15:39 от карамелена

# 568
Аз едно цвете не мога да отгледам, ама ей тези толкова ми харесват (и с тухличките за фон!), че ми идва да си наредя и аз една такава стъкленица и да се пробвам:

П.С. Карамелена, днес ще ходя до 3-4 магазина за бани и ще си мисля за теб  Hug ако нещо много ми напомни на твоята баня ще ти го снимам Simple Smile))

# 569
Карамелена, ако сега си ремонтирам банята, аз вероятно ще си я направя монохромна с някаква заигравка в текстурите и размерите на  плочките само. Така няма да се притеснявам за цветове на аксесоари, кърпи и т.н.
В момента съм с двуцветни санитарни възли и въпреки доста класическите комбинации (циментово сиво с бяло ; шоколадово с ванилия, синьо-сиво с бяло) започват да ми омръзват, а и все си подбирам кърпите в единият от двата цвята (най - често бели).
Като се има предвид всичките шампоани, балсами четки за зъби сапуни и т.н. - доста пъстро става вътре само от дреболии.

Общи условия

Активация на акаунт