Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 39

• 59 155
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Разбрах.
Хубава паница, но не можеш да я обработиш вкъщи. Сурова глина не се съединява добре с вече изпечена, да не кажа - никак не се съединява,  а и едва ли можеш да достигнеш висока температура на изпичане в домашни условия.

Аз бих я измила и ползвала като декоративен елемент някъде. Например за плодове или просто за красота. Peace

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 11:09 от Приятно ми е - Богиня!

# 466
Ех, Боги, страхотно! Heart Eyes Hug Въпреки всичко ти успя!!! Laughing Големи нерви и перипетии, но вече всичко има много завършен вид и е супер!
Кътчето с двете диванчета, масичките (и черни са хубави) и разкошните пердета отзад ми е любимото. Като ти дойда на гости, ако може, искам там да ме настаниш. Wink
За рафтчетата споменаваш... Още на предишното пускане на снимки ги гледах, че нещо не са наред според мен. Мисля си, че трябва да добавиш още - да са по 4 на страна, а не по 2. Лекичко да скъсиш разстоянието (не много) и да сложиш още и отгоре, и отдолу. Сега ми празнее и има някаква лека диспропорция сякаш. Peace Не мога много да преценя дали след падането на тавана това предложение те докарва по-скоро да вдигане на кръвното или пък обратното, ще махнеш много ларж с ръка и ще кажеш "пффф, още няколко дупки за пет дюбела какво са мен", но - риск печели, риск губи - казах го.

# 467
Такаааааааа, освен на терасата на Барба и къщата на Ема се настанявам в библиотеката на Боги, на прекрасната лежанка с книга в ръка. Пу, първа.

# 468
  • софия
Богинска красота! Така се прави, имаш какво да покажеш!
За рафтовете, с някакви красиви конзоли? Има едно лепило, което се впръсква в дупките на дюбелите и след това издържа тонове, мога да питам точно как се казва.

# 469
  • Варна
Барб, празнеят си рафтовете, защото шифтовете не ги издържат. Исках да са вътре в дървото и да не се виждат крепежни елементи, но не би. Изкърти ми се мазилката там от тежестта  Sad И там ще трябва да се шпаклова, пробива и боядисва. Мразя  #Cussing out Таванът ми се сипе на парцали, бояджията каза: "Ще видим". На ръба на лудостта съм.
Иначе идеята им беше да ми съберат енциклопедиите и големите фолианти, които в момента са в библиотеката.

Иначе приемам гости Mr. Green Заповядайте, все ще намерим ъгълче за всяка. Тъкмо мъжът ми да види, че има и други луди.

# 470
  • Варна
Шшшш, какво е това лепило. Бързо казвай.
Сега ще снимам щифтовете и поразиите.

Гениално решение, нали?  #Cussing out

Ако не се разбира добре. Празнините са запълнени с трески и уплътнени със силикон. Малоумник  #Cussing out А беше толкова горд с решението си.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 11:31 от Приятно ми е - Богиня!

# 471
  • sofia
... За доста хора вкусът ми клони към кич Mr. Green
Вкусът се възпитава. Няма как да обясниш на някой "невъзпитан", че това не е точно кич.

Истината е, че откакто следя темата непрекъснато научавам нови и полезни неща.
Другата истина е, че интериорът и ремонтът вървят ръка за ръка, колкото и да не ни се иска  Mr. Green

Нова, виждала съм в Икеа прозрачна пвц постелка точно за антре. Изобщо не мога да предположа в кой раздел са я сложили в сайта им, за да я покажа.

Сестра ми има в антрето паркет и определено мокрите обувки са оказали влияние върху вида му.

# 472
Момичета, ето го проектът за кухнята ми.
https://drive.google.com/open?id=0B9Bx8gCn8uDbaU9UTWY3MmdKSWc

ето такава атмосфера се опитвам да постигна, но с една идея по-светъл и ненаситен дървен фурнир:
https://drive.google.com/open?id=0B9Bx8gCn8uDbSnZGdHZWakZvSkU
Shinebox, снимката, по която се водиш наистина ми харесва страшно много! Проектът ми изглежда добре обмислен, но аз не разбирам много от подредба на кухни. Арчо няколко пъти го връщаха пак да си я подрежда и това, че пред теб мълчат ми изглежда като добър знак. Laughing Аз ти стискам палци да успееш да я направиш възможно най-близо до вдъхновяващата снимка. Много е красиво бялото към фурнира, както и черните (или тъмнокафеви?) кантове!

Мисля, че vesi искаше да прави кухня от бяло+фурнир и пускаше едни красиви картинки, но отдавна беше и съм забравила вече, може и ника да бъркам. Embarassed

Боги, срам ме хвана, че вързах кусур на рафтовете, след като видях снимките. Трагикомедия, голяма мацаница! А стената тухла ли е?

# 473
  • Варна
Шшшш, какво е това лепило. Бързо казвай.
Сега ще снимам щифтовете и поразиите.
Скрит текст:

Гениално решение, нали?  #Cussing out

Ако не се разбира добре. Празнините са запълнени с трески и уплътнени със силикон. Малоумник  #Cussing out А беше толкова горд с решението си.

Аз съм ползвала химически анкер на Хенкел, но за един корниз на стена, който все падаше, стената се изрони. И други производители предлагат, това са си лепила.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 11:48 от Doris

# 474
  • Варна
Барб, тухла е. Дорис, МНОГО благодаря. Спести ми много пробиване и разни компромисни решения. Сега поне ще си ги фиксирам нормално на стената.  Hug

Shinebox, аз единствено бих разменила местата на миялната и мивката. Струва ми се, че мивката е леко далече от котлоните.
Идеята за подвижен остров ми допада много, но бих го направила далеч по-семпъл и изчистен от, това което показваш в момента.
Нещо подобно имам предвид

# 475
Мерси, момичета за насърчаването. Богиня, и аз си го мислих това, но не ми се кърти ВиК и то при положение, че преди два месеца аз лично им дадох схемата, как го искам. Пък и на мен кухнята ще ми е за украса, аз не готвя. Разбира се, като показах проекта на мама, тя каза, че съм луда да искам бяла кухня и то особено около плотовете. Ама аз се утешавам с това, че не я ползвам за готвене и като ще ми стои като по-рядко използвана мебел, поне да вземе превес  естетското пред практичното.

П.С. Много ми харесва това тъмно окантване, не знам модата ще отмине, но на мен много ми харесва. Дори да мине модата, пак ще си го харесвам.

Богиня, от къде го намери този, продава ли се накъде. Понеже аз и за банята искам да имам нещо такова също. Не че толкова ми трябва подвижен, но ми се струва много симпатично.

# 476
  • sofia
На моята бъдеща кухня само плотът е дървен. Иначе е бяла. И съответно съм си събирала такива снимки.
Но и аз, като Нова, чакам следваща отпуска на мъжа ми, за да налепи плочките на пода. Не искал майстори, за да не ходи да поправя след тях.

# 477
  • Варна
Щом не готвиш, няма проблем.  Peace
Островът е на Икеа. Но той беше само за ориентир какво искам да кажа под семпла форма.

# 478
Боги, идеята ми беше да го ползвам за поднос. Ще пробвам като запалим огнище другия път да видя дали ще има ефект.

Дали е удачно да направим списък с фирми, от които сме доволни? Такива, които повличат крак в темата - като масата на Лейди, която и Има ли поръча, или въпроси за корнизи, первази, пердета, които често се питат. Само като идея.  Peace

# 479
Мерси, Богиня за идеята. Аз по-скоро ще го поръчам, че да е еднакъв със стила на кухнята, а и искам да се сложат хубави механизми, в случая хубави колелца. Аз много много не знам, какво има по магазините, защото засега обикаляме магазини за плочки, не за мебели. Избягвам за мебели, защото като си харесам от сега мебели, накрая може да стане мн грозна картинка от разностилие (не знам има ли такава дума даже). Искам да кажа, че като видя, как ще е с готов под, боя по стените и т.н. основни неща, се пускам за мебели. Другият ми проблем е, че освен Икеа, друг магазин с urban style мебели не знам в София. Иначе из нета има страшно добри неща, но аз не знам, тук дали изобщо и къде се продават.

Общи условия

Активация на акаунт