Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 280
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 1 185
Ох, помислих си че ми е дошло много тази седмица, но явнои не съм си въобразила...  Laughing  bouquet

Хора, поне пред такава трагедия като на бащата на загиналото момченце не можете ли да замълчите? Ако му беше за социалната система, като му предложиха виза за Канада щеше да хукне веднага.

Тръгнал в нелегална лодка да бяга от Турция. Съвсем логично е е да се очаква, че някой може да се удави. Това е риск, който той съзнателно е поел. Жалко за децата и жена му, съжелявам, че е претърпял такава трагедия, но това не е нещо, което е неочаквано, а съвсем реален риск.

# 1 186
...   Аз все повече се замислям дали наистина не е някакъв сценарий. Целият този цирк.
Не го вярвах до скоро.

На мен ми прилича на втора серия от плана за дестабилизиране на Европа
След като ни разклатиха добре с Гърция, сега е на ред и това
Чичо Сам няма интерес от силна и единна  Европа

# 1 187
  • Русе

Да не забравяме и Украина, съвсем скоро, а преди това Косово.

# 1 188
  • София
Ох, помислих си че ми е дошло много тази седмица, но явнои не съм си въобразила...  Laughing  bouquet

Хора, поне пред такава трагедия като на бащата на загиналото момченце не можете ли да замълчите? Ако му беше за социалната система, като му предложиха виза за Канада щеше да хукне веднага. Не да се връща в Кобане... Не ви ли е съвестно да пишете подобни глупости?! При това той се е бил насочил със семейството си първоначално именно към Канада, не е искал да ви кара да го издържате  ooooh!

И с какво листче са тръгнали в ръка, Кафе с мед? Това съм го пропуснала....

Не, не ми е жал, сори. За него не.

Ами листче - всички знаят в големи подробности точно къде да отидат, какво да очакват и т.н. Нали затова гръмна скандала в Дания - заради открит документ, който циркулира между бежанците и който с големи подробности обяснява за няколко европейски държави (между тях и Дания) какви помощи се полагат, колко време и т.н.
Тоест, те си знаят още като тръгват насам, къде им е най-изгодно да отидат. В Дания стана скандал, стигна се до предложение за намаляване на помощите с 45%, което не е малко. А и сега, както забелязвате, датчаните хич не се бутат да взимат ''бежанци''. Поне до вчера.

# 1 189
Украйна, Косово, Сърбия бяха загрявка
И тест дали могат да правят каквото си искат

# 1 190
  • Куциндрел
Преекспонира се трагедията на тези от Кобане.
А онези, които легнаха на релсите, ако бяха сгазени от влак? Пак ли щеше Европа да е виновна?

# 1 191
  • София - Рим и обратно

Чичо Сам няма интерес от силна и единна  Европа
Мхм, така е. И Путин ни го каза.
„Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите“, каза Путин. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му „сляпо следва американските указания“, страда много тежко.
http://politikata.net/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B5%D0%B … p;xjt=1&fbp=1

Ох, престанете с тая лична трагедия, бе хора. И аз отказвам да се чувствам виновна ooooh!.
Таис  bouquet.

# 1 192
  • София
...   Аз все повече се замислям дали наистина не е някакъв сценарий. Целият този цирк.
Не го вярвах до скоро.

+ 100, WASP  Hug С теб, както винаги, мислим еднакво.

# 1 193
Добре де, как на практика според вас се осъществява подобен сценарии? Как и по какъв начин им се обяснява и най - вече как се организират целенасочено тълпи от хора да отидат някъде си, зарязвайки домът си, рискувайки животът си? И тези "автори " на подобен сценарии толкова ли не са наясно, че така не се дестабилизира континент?

# 1 194
  • Германия
Статия в регионалният вестник: "Караница между двама мъже завършва с тежки наранявания"
Накратко, двамата бежанци се скарали в жилището и се нараниливзаимно. 28-годишният ударил 26-годишният си противник с бутилка в главата, на което вторият отвърнал с нож. 28-годишният бил закаран в блоницата с множество рани. Друг 29-годишен сириец, опитвал се да ги усмири също бил с леки порязвания. Пристигналата полиция арестувала алкохолизирания с ножа и е повдигнато обвинение за тежки телесни повреди.

Направи ми впечатление възрастта, обстоятелствата и последиците.  Thinking

# 1 195
Изобщо нямах вяра за разни сценарии до скоро , но все повече се замислям дали не сме прекалено наивни.
Европа ежедневно да прибира имигранти от къде ли не и да и се хвърлят обвинения от САЩ ,
а самите САЩ да отказват най безпардонно и нагло помощ.Когато имат интереси влизат в Ирак , Афганистан . А сега размахват пръстче .
Тази снимка с детето трябва Обама да си я закачи на бюрото .Той не изпитва вина , но ние трябва.
Та предположенията за сценарий вече не ми звучат толкова налудничаво.

# 1 196
  • MI
Ана Бел аз разбирам че са поели риск, но резултатът пак е трагедия. И очевидно този човек не е от тези, които са живеели на помощи. Сестра му им е пращала пари от Канада, така поне четох. То и аз не искам да сувствам виновна, Кафе с мед, но е прекалено лесно да си затваряме очите и да си тананикаме пред трагедиите. Така са се случили прекалено много - концлагерите през Втората Световна. клането в Сребреница, арменския геноцид, каквото и друго да кажете ще е вярно. Всички са знаели и на никой почти не му е пукало. Същото е.

За листчето, Таис (теб за някой жал ли ти е в такъв случай освен за близките?  newsm78) - забравяте ли че те плащат луди пари на превозващите ги? Включително по суша. Ясно е че се включва и информация в цената. Имаше репортаж как си прави реклама един от тези с лодките, ужасно просто....

И на мен ми идва малко в повече световния заговор. Тук масовото мнение май е че не е по никакъв начин виновна за войните Европа, а бежанците са й натресени от Америка. Освен това не е никак виновна че не е създала единна охрана на границите и не може да реагира адекватно. Някой отвън ни е виновен винаги...

# 1 197
  Добре де, не ви ли е гадно, сто човека да се изредят, да декларират, че не изпитват вина за удавените деца.  Много важно, като не изпитвате вина, не вина е чувството, което  будят такива неща.

На мен пък ми е много кофти. Искам да се престане вече с това нещо, все ми е тая как.

# 1 198
На мюсюлманите им е много трудно да се интегрират в не мюсюлманските държави. Кога по вина на самите мюсюлмани, кога по вина на християните, но това е факт и една много малка част от тези хора успяват наистина да се интегрират. А когато си сто процента убеден, че съседът ти мюсюлманин е един добър човек и се е интегрирал прекрасно в страната, той взима и убива дъщеря си, понеже искала да се омъжи за християнин.  ooooh!
Живеенето в гето на гърба на данъкоплатците не е интеграция, а бомба със закъснител.
Ако бежанците бяха предимно жени и деца нямаше да се плаша, но за съжаление не са, а са предимно здрави и яки мъже, които не се знае дали бягат от войната или искат и в Европа да има война.

# 1 199
 Добре де, не ви ли е гадно, сто човека да се изредят, да декларират, че не изпитват вина за удавените деца.  Много важно, като не изпитвате вина, не вина е чувството, което  будят такива неща.

На мен пък ми е много кофти. Искам да се престане вече с това нещо, все ми е тая как.
Навремето гледах една много интересна снимка и коментар към нея. Значи няколко уважавани дами, живущи в градче в Германия, където имало концлагер по време на войната, ги водят няколко дена след освобождаването на лагера да видят какво е имало под носа им. Дамите отказват да повярват! Обикалят, разглеждат и пак не вярват. Мислят си, че има някаква мистификация. Не може досами подредения им, добросъвестен живот, до чистите им градини да имало толкова години подобно нещо!

Не ми се вярваше, честно, че е възможно! Сега вярвам и още как! Понякога няма нищо по жестоко от добродетелната домакиня и майка!

Общи условия

Активация на акаунт