Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 640 882
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 300

Гери, поне според мен нещо трябва да се направи там, в родината им, за да не тръгват насам, да ги спре, да ги стимулира да се развиват в собствената си държава.
Мери-с чужда помощ модернизация и просперитет не се постига. Всеки сам трябва да извърви цивилизационния си път.
Уроците от колониализма вече са научени.
Не казвам че са живели прекрасно, а че алтернативата беше много по-ужасна. Предполагам че и тези живеещите в София ще го потвърдят, ако не са от фанатиците и те. Ами, като не са готови за демокрация ще си седят в кралство/диктатура и ще са много по-добре отколкото ако положението е като днес. Всеки нормален човек ще го види.

Гери, повтарям - там въпросът е за газта. Не за петрола. Така че да не говорим наизуст.

И кво-Саркози прибра ли газа? Не съм чула да го е прибрал.
Цената на газа е вързана с тази на петрола, Нели...
Нели-  просперитет, граден изкуствено, базиран на една временна далавера НИКОГА не трае дълго.
Просперитета се гради с много труд, а не с удари на борсата в цената на суровините и с надеждата международното положение да бъде винаги в твоя полза. Либийците още не са си научили урока как се гради просперитет.

# 301
Строят високи стени, телени огради, стрелят. Дошлите ги товарят и обратно,

# 302
Точно това е начина - незабавно връщане обратно.

# 303
Строят високи стени, телени огради, стрелят. Дошлите ги товарят и обратно,

+ никакви помощи, обежища и милосърдие.
Да се оправят!
И аз искам да мигрирам в САЩ, ама искат виза.

# 304

Я като сте толкова навътре в темата ми обяснете защо преди нашите лекари (и не само български всъщност) се избиваха да работят в толкова варварска и слаборазвита държава като Либия? Много глупави хора ще да са били, нали местните са нямали нито канализация, нито пари за храна, нито ток дори?  [/quote]

За щатски долари естествено - егати въпроса. И после в Корекома...

# 305
Аз искам в Австралия и Нова Зеландия, и не искам помощи а разрешение за работа. Май само там ще остане непокътнато.
Колко доктори отидоха за долари и се върнаха със заеми. Помня майката на моя съученичка, едва се измъкна от там с разклатено здраве и нерви и никакви пари.

# 306
С много от нещата, които пише Нели съм съгласна .
Има общества, които не са дорасли , за да живеят в демокрация .
Имат си особеностти - множество различни племена, които винаги ще враждуват по между си .

с едно от предложенията и , не съм съгласна - да сме инвенстирали в държавите им , за да остават там .
А пак някой друг да ги измъква .Нали не са танганайци , а умници всички от лекар , до ракетни инжинери
да си инвестиат сами  ,

# 307
Аз имам доста приятели от детството, чиито родители работеха в арабски държави като лекари, преподаватели и музиканти. Един с разклатено здраве от тази работа не знам, а имам и близки такива роднини.

И аз искам да мигрирам в САЩ, ама искат виза.

Защото си българка.
Трогателна е категоричността, с която отрязвате бежанците от помощ, като че ли някой ви пита.

# 308
  • MI
Аха, ясно за решението - а с истинските бежанци какво да правим? Те са поне 1/3 от влизащите по неофициални данни. Казвам оптимистична прогноза, може и повече да се окажат. Или казвате да скъсаме международните конвенции, да се оградим със стени и огради с ток по тях и да се върнем в средновековието? Но тогава и международните компании ще трябва да се изтеглят от тези райони, дали ще са съгласни? А тяхното лоби дали няма да понатисне правителствата?  Laughing

stefi2005, въпросът беше откъде като са толкова нецивилизовани, бедни и изостанали са имали тези долари?  newsm78

vasilena***, говорех за черна Африка основно за инвестирането. Да, много са изостанали тези държави. И много бедни. Има правени опити с микропроекти, функционира - правят се наистина малкоструващи проекти основно от жените в общността, напълно успешно. Почти няма емиграция от тези страни. Тези от северна Африка ако се успокои положението и без нашето инвестиране ще се оправят...

# 309
Добре, че сме бедна държава, та много не напират да остават при нас  Twisted Evil

Четох някакво интервю, в което едно семейство обясняваше колко зле били при нас в Харманли и какъв рай като отишли в Германия - там и дали хубаво жилище в китно градче, на което държавата поема наема +1100 евро помощи на месец...Сега ужасно се страхували да не ги върнат в България  Mr. Green

# 310
  • До хладилника, който обичам
Разбрах, че е ОК българи или изобщо източноевропейци, ако са от ЕС, разбира се, да ходят към Западна Европа в търсене на перспективи, но не е ОК хора извън ЕС да се стремят към това. Въпреки че правим отчетлива разлика между бежанци от войната и икономически имигранти от околни страни, мисля, че е поне нормално да им признаем правото да се опитват да се доберат до по-добър живот.
Доста от въпросите, зададени към мигрантите в темата, са съвсем приложими и към българите. Тип, защо не си оправят държавата, а гледат навън към по-добре уредени държави.

# 311

stefi2005, въпросът беше откъде като са толкова нецивилизовани, бедни и изостанали са имали тези долари?  newsm78

Е как откъде? Откъдето и всички останали - петрол.

# 312

vasilena***, говорех за черна Африка основно за инвестирането. Да, много са изостанали тези държави. И много бедни. Има правени опити с микропроекти, функционира - правят се наистина малкоструващи проекти основно от жените в общността, напълно успешно. Почти няма емиграция от тези страни.
Няма емиграция от тези страни, защото емиграцията е за богатите. За да стигнеш до Европа трябва бая пари да платиш и се предполага, че не живееш с по два долара на ден.

Тези, които влизат в Европа са доста по-богати от повечето българи. Даже от голяма част от гърците.

# 313

Доста от въпросите, зададени към мигрантите в темата, са съвсем приложими и към българите. Тип, защо не си оправят държавата, а гледат навън към по-добре уредени държави.

Ти не разбра ли, че българите са образовани, нищо че един тук подметна, че сигурно всичките източноевропейци сме си купували дипломи за по 200 евро. Поводът беше квалификацията на една полякиня. Много го оприличих на голяма част от изказващите се в темата.

Няма имигранти от черната Африка ли? ooooh! Герри, някои неща май си ги виждала само по радиото.

# 314
  • Другата България
Аз искам в Австралия и Нова Зеландия, и не искам помощи а разрешение за работа. Май само там ще остане непокътнато.

И аз искам там. Ще преживея змиите. Sick ooooh!

с едно от предложенията и , не съм съгласна - да сме инвенстирали в държавите им , за да остават там .
А пак някой друг да ги измъква .Нали не са танганайци , а умници всички от лекар , до ракетни инжинери
да си инвестиат сами  ,

Аз това казах . Сами да си инвестират, а ако трябват заеми все пак - защо не? Нито ще са първите, нито последните.

Гери, поне според мен нещо трябва да се направи там, в родината им, за да не тръгват насам, да ги спре, да ги стимулира да се развиват в собствената си държава.
Мери-с чужда помощ модернизация и просперитет не се постига. Всеки сам трябва да извърви цивилизационния си път.

Защо не, Гери? Не говоря за безвъзмездна такава.

Общи условия

Активация на акаунт