Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 770
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 680
  • София
Да, бе. Това да не са парцалени кукли. Накрая ще им писне на хората (и на мен би ми писнало, особено ако имам покана от мама Меркел и ми пречат да отида да си взема беемве-то), и ще започнат да трошат и палят наред.

# 4 681
Да, бе. Това да не са парцалени кукли. Накрая ще им писне на хората (и на мен би ми писнало, особено ако имам покана от мама Меркел и ми пречат да отида да си взема беемве-то), и ще започнат да трошат и палят наред.
И кво-бабаитлък ли ще продават в Европа?

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 01:23 от Герри

# 4 682
Ами като хукна тълпата към Германия имаше много обяви в нета предлагащи стаи за бежанците. По едно време започнаха да се намират и отрезвяващи ентусиазма коментари. Хората са разделени на две групи - едните призовават Героите да заповядат, добре дошли са, другите са хм... в другата крайност. Още обаче няма наплив и изцепки. В съседните села казват че имало няколко фамилии, но нищо не се чува. Рахой е умерен, говори но нищо не казва. Вицето му стъпва в обувките на Меркел. Тази жена не ми е симпатична и гледам да не я слушам. Мисля че след случая с ебола, който не беше отдавна и сериозно се осраха гледат да не прибързват. А и времето им изтича. Не знам какво ще правят, но по ТВ дават само и единствено положителните нагласи и силно манипулирани репортажи. За сега.

# 4 683
Не знам какво ще правят, но по ТВ дават само и единствено положителните нагласи и силно манипулирани репортажи. За сега.
За сега. Защото все още на тяхната граница е спокойно.
Стига Рахой да не се изцепи , че са отворили вратите на кралския дворец за страдащите и нуждаещи се "бежанци"
 Но има време-т е  и д в а т.... Mr. Green

# 4 684
Много е лесно, когато времената са хубави и икономиката е във възход да се пишем европейци, а като дойде трудното да се плеснем по челото и да кажам - ама то ние верно че сме славяни преди всичко! Докато да ни приемат в ЕС носехме от 9 кладенеца вода колко дълбоко свързани сме с европейското семейство и специално с Германия дето сме отколешни съюзници, роднини по царска линия, арийци по кръв и какво ли още не, сега имаме просветление -само нашите славянски корени и Православието ще ни спасят!
Точно криза на ценностите, това имаме в ЕС и май не е отскоро и не е заради бежанците (само). Просто в момента е изпразнен от съдържание изцяло - както каза Юнкер - имаме много малко Европа и малко съюз. Тъжно  Sad

Преди много страници поста ми за кашона с изхвърлените котенца не беше разбран от всички, извинявам се на тези, които помислиха че принизяявам хората към животни.
Меркел се опита, като една истинска майка, да покаже как е правилно, и прибра кашона с котенцата. Само дето "децата й" започнаха да й носят и изсипват десетки кашони всеки ден и от всички страни. Никой не иска да се грижи за тях, никой не иска да ги издави в реката. Меркел не си даде сметка колко много изоставени и нежелани котенца има по този свят и, колкото й да са хуманни принципите ти и силно желанието да ги отстояваш, истината е, че не можеш да помогнеш на всички котенца по света.
Но когато основополагащите принципи на семейството ги няма, когато сплотеността и солидарноста изчезне - де факто, нямаме и семейство...
Предстоят две важни срещи, на които или ще трябва да си стегнат задниците и да стигнат до някакво общо, солидно и без изключения решение или този съюз няма да го бъде. За съжаление, ако трябва да си вадим изводи от предни пъти, отново ще се покажат полумерки, полурешения и това, в което са най-добри европолитиците - отлагане на проблема, докато дойде нечий друг мандат да му бере гайлето. Sick

Цитат
If this becomes not just a difference of opinion, but a clash of values, then Europe could be in real trouble.

Това е цитат от BBC от днес. Вече дори не се опитват да се правят на недовидели.

# 4 685
Много е лесно, когато времената са хубави и икономиката е във възход да се пишем европейци, а като дойде трудното да се плеснем по челото и да кажам - ама то ние верно че сме славяни преди всичко!

Аз не съм. Не съм от славяните тоест...
А и тук, у нас, икономиката не е във възход, така че и на това условие не отговарям...

А ако чакам Православието да ме спаси-по добре още сега да отивам да си копая гроба. Кое православие? Онова на Путин или на онзи отец с Линкълна, който пръскаше миряните със светена  вода от воден пистолет? В църква ще вляза тогава, когато гореописаните излязат от нея.

Ако говорим за християнство, то и на папата не се надявам, че и той много се изложи...

Аналогията с котенцата е горе-долу вярна, само че тези "бежанци" хич, ама хич не ми приличат на нещастни котенца....
На друго ми приличат, но не е коректно да го напиша.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 01:36 от Герри

# 4 686
Не знам какво ще правят, но по ТВ дават само и единствено положителните нагласи и силно манипулирани репортажи. За сега.
За сега. Защото все още на тяхната граница е спокойно.
Стига Рахой да не се изцепи , че са отворили вратите на кралския дворец за страдащите и нуждаещи се "бежанци"
 Но има време-т е  и д в а т.... Mr. Green
Е изцепи се де, нали ти казах. Не той, дясната му ръка. Ама те не щат тук, драпат за там. Но няма да закъснее времето в което ще нахлуят и тук де. Пред Унгария, България, Турция .. определено ще предпочетат Испания. Всекидневно вадят африканци от морето, до скоро седяха накацали по стената и пикаеха върху главите на полицаите, не е като да са нямали работа с непоканени гости и пак дърпат котката за опашката.

# 4 687
  • София
Време е Меркел да излезе и да обясни,че повече никъде не може да приемат.Край с хубавините.

# 4 688
В Унгария е пристигнал влак от Хърватско натоварен с 4000 емигранта.....Придружаващите ги полицаи,които са били вътре  са разоръжени,а машиниста арестуван.Унгарската страна не била предизвестена за идването на въпросния влак.....
Сега ще има да си ги прехвърлят едни на други,всеки иска да се оттърве от тях възможно по-бързо....заклещиха се между границите и сега ни насам,ни натам.....вай алах ко стана....http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/19/2613099_v_ungariia_arestu … iliadi_imigranti/

# 4 689
....заклещиха се между границите и сега ни насам,ни натам.....вай алах ко стана
Пътят към рая е трънлив...
ТакЪво нещо е Европата-лесна изглежда, аха-аха да се катурне, глупава една такава,  но като идеш там и ....все нещо запича някъде..

# 4 690
http://www.zeit.de/gesellschaft/2015-08/flucht-syrien-fluechtlin … e.redpost.link.sf
Ощше една сълзлива статия. Ибрахим, избягал ,за да се спаси, но оставил бременната си жена. Родило му се момиченце през април, но още не го бил виждал.

Никакъв мъж не е това, да си спасява кожата , а да остави бременна жена.
Толкова за тази вечер. Hug Лека!

И отдолу един от коментарите "спрете след всяка история да пишете, че бежанците искали да учат и да станат доктори, инженери и т.н., всяка статия така завърша"  Самата истина, не ми е направило само на мен впечатление. Всички ще стават доктори и ядрени физици. Няма репортаж по ТВ-то в който главният герой- бежанец да не е имал свръх успешен бизнес в родината си, въпреки, че е на не повече от 25год. , и да не иска да учи и да стане доктор. Сигурно това помага на немеца да спи по-спокойно знаейки, че толкова интелигенти, амбицирани и успешни хора са му дошли на гости. За обидно прости ги взимат собствените им водачи.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 02:37 от меркантилница

# 4 691
....заклещиха се между границите и сега ни насам,ни натам.....вай алах ко стана
Пътят към рая е трънлив...
ТакЪво нещо е Европата-лесна изглежда, аха-аха да се катурне, глупава една такава,  но като идеш там и ....все нещо запича някъде..

....не е лесно то да станеш  европейски бенефициент.
Пътят е труден,но славен ееееейй Laughing Laughing

# 4 692
.........
Аз нещата ги виждам по друг начин. Изплеска Меркел нещо необмислено, хукнаха тълпите и тя взе да вика на хървати и унгарци: "Не ги пускайте насам, спете ги при вас!". Ами, спри ги ти, де?! Tired

..........
Колко време ще ги дондуркат на помощи, колко време ще ги интегрират и през това време дали няма да се нароят още?

[/quote]

Преди доста години наше близко семейство реши да емигрира в Канада. Казваха, че първата им работа като стъпят на канадска земя ще е не да търсят добра работа,а да родят дете, за да се възползват от социалната система на страната. Това са хора нормални, с образование, жената беше с две висши тук в България. Представете си сега какво си мислят като дойдат в Европа арабите, на които основната им задача е да раждат деца ....

# 4 693
http://www.dnes.bg/world/2015/09/19/bejanci-se-kriiat-v-nasha-cy … -v-gyrciia.277098

Жалка картинка. Не мога да не си спомня за прапрабаба ми с децата, която преди 100 години е минала по същия път от Одрин до българската граница. Знам, че е много различна ситуацията, но чисто човешки погледнато...

Много са организирани тези бежанци. Като войници.

# 4 694
http://www.dnes.bg/world/2015/09/19/bejanci-se-kriiat-v-nasha-cy … -v-gyrciia.277098

Жалка картинка.

Много са организирани тези бежанци. Като войници.

Дано наистина да е "като".

Общи условия

Активация на акаунт