Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 150
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 950
Скрит текст:
И ако каже какво ще стане. Накрая ще ги пратят в България вероятно..  ooooh!

Нямам идея какво ще стане, но това е просто безумие. Нямам идея къде ще отидат толкова много хора. В крайна сметка нека Америка да помогне и да прибере част от тях. Те разровиха кошера .....

А, защо всъщност не искат в Турция и защо Турция не иска тях? Знам, че там икономиката е сравнително развита, държавата е мюсюлманска т.е. няма да им е чак толкова зле.
Те досега си живуркаха в Турция,но ето че г-жа Меркел им отправи официална покана. Е,как да откажат на поканата да отидат в най-богатата европейска държава? Голям гаф направи Меркел...И по тъпото е, че явно по никакъв начин не се чувства виновна за случващото се...
Америка е предложила 19 от своите градове,където да бъдат настанени,но самите американци не ги искат.

Аха.....

Еми, няма лошо. Турция е готова да ги извози със самолети. Ако г-жа Меркел наистина не съжалява за думите си, няма какво да ги бавят хората. Стоварват ги по немските летища и проблемът в Европа е решен. Хем Германия доволна, че вече няма да е със застаряващо население, хем другите страни доволни, че няма да е необходимо да си затварят границите.

И друг проблем ще си реши Германия: с времето ще стане все по-малко привлекателна за икономически емигранти, защото най-малко социалната им система ще гръмне. Да не говорим за другите последици.
За съжаление,дори и да е една от най-стабилните икономически държави в момента,опасявам се няма да издържи дълго и ще рухне из отвътре...

# 4 951
Германия няма да рухне .Тя е силна и богата .Тук става въпрос за други неща - за ценности и духовната страна на нещата . За престъпност и всичко, което носят тези имгранти. И това е по важното от парите.

# 4 952
Според мен Мама е заета с промяна на законите, по 0 евро на човек и по сто тояги на голо или нещо от сорта. Аз друг полезен ход не виждам, но тя е Меркел, може и да измисли нещо по-умно, например да спре войната.
Каквото и да направи,вече мястото й в учебника по история е сигурно

# 4 953
Изпокара се, заради дивотиите на Меркел...Иначе аз не знам друга страна с копнежи да си подмлади населението с араби точно. И никога не съм чувала друга страна да твърди, че населението и е застаряло и копнее много за африканци и десетките им дечица на тези мангусти да я обновят
е, то зависи от мащабите. Ако така се развиват нещата, 'обновяването' ще вземе да се превърне в затриване.
До сега никога не бях усещала истинско безпокойство сред моите немски познати и колеги тук. Напротив даже- цареше съчувствие, толерантност, загриженост...
Точно за 1 седмица обаче усетих голям обрат в настроенията и мненията им. Безпокойство, напрежение, страх, обърканост, безизходица.
Може би, защото са си мислели,че ще дойдат 5000-10 000 от тях и сега виждайки как цифрата расте с всеки изминал ден,започнаха да се притесняват..Малко ли са 800 000 мюсюлмани,при това всички в една държава,при това голяма част от тях необразовани,безработни и без да се знае дори терористи ли са,джихадисти ли...

# 4 954
  • София
Разбира се, че ще рухне или поне ще се разклати. Това са цели фамилии, които имат по 3-4-5 деца и нагоре. Нито знаят език, някои нямат и образование т.е. ще минат месеци, ако не и години, докато си намерят някаква работа. Да не говорим, че жените им рядко работят. През това време ще са основно на помощи. После мъжът ще започне работа, но ако не може да изхранва сем-то, пак ще допрат до помощи и така системата ще изпуши. Това не са 1000 човека, че да не се усетят.

Германците имат опит с гастарбейтери от мюсюлманските страни и трябва да са наясно как и доколко се интегрират тези хора. Ако смятат, че икономиката им и социалната им система могат да ги поемат, да ги приберат. В крайна сметка те са толерантни и по отношение на религията им явно т.е. ще си съжителстват и толкова. Аз поне така ги виждам нещата. Не виждам статии из медиите, че немците са против или не чета правилните медии? newsm78

# 4 955
Германия ще рухне, за съжаление, и с нея ще потънат всички....
Който може в България, да стяга куфарите за друг континент и хич да не се ослушва...особено ако има деца Peace

# 4 956
по-лесно ще оцелеем заедно - обаче реално обединени.
И какво точно е реалното обединение? Понеже аз виждам едни стотици хиляди мигранти на Балканите и едни десетки и надолу- в обетованите земи на запад. Това не е оцеляване заедно, а нагло използване на европейските механизми за притискане на по-слабите и по-бедните страни-членки да вървят против националните си интереси.

И аз виждам същата тенденция и то не само в този случай, затова не мисля, че в момента има реално обединена Европа. Може би няма и да има. Реално обединена според мен значи с единна външна политика, с единна фискална и икономическа политика, по-скоро тип федерация отколкото делене на силни и слаби и налагане на интересите на едните за сметка на другите. Това вероятно е по-скоро в сферата на фантазията. Но пък знае ли човек.

Някой да е намерил статия от другата страна?
Не е лошо да сверим данните  Confused
http://www.ft.com/cms/s/0/a5f5117e-5e03-11e5-a28b-50226830d644.html#axzz3mDoS3Z9q
https://www.washingtonpost.com/opinions/putins-gambit-obamas-puz … f05f65_story.html

# 4 957
Моето мнение е, че Германия абсолютно ще се разклати. Всъщност, вече се клати, но не така, както ще бъде след примерно, 3-4 г. Confused

# 4 958
  • България
И какво точно е реалното обединение? Понеже аз виждам едни стотици хиляди мигранти на Балканите и едни десетки и надолу- в обетованите земи на запад. Това не е оцеляване заедно, а нагло използване на европейските механизми за притискане на по-слабите и по-бедните страни-членки да вървят против националните си интереси.

И аз виждам същата тенденция и то не само в този случай, затова не мисля, че в момента има реално обединена Европа. Може би няма и да има. Реално обединена според мен значи с единна външна политика, с единна фискална и икономическа политика, по-скоро тип федерация отколкото делене на силни и слаби и налагане на интересите на едните за сметка на другите. Това вероятно е по-скоро в сферата на фантазията. Но пък знае ли човек.

Някой да е намерил статия от другата страна?
Не е лошо да сверим данните  Confused
http://www.ft.com/cms/s/0/a5f5117e-5e03-11e5-a28b-50226830d644.html#axzz3mDoS3Z9q
https://www.washingtonpost.com/opinions/putins-gambit-obamas-puz … f05f65_story.html
Точно. Плюс общи външни граници, а вътре в ЕС свободно придвижване на гражданите на ЕС.
Утопия  Cry
 И статиите не звучат оптимистично.  Sad

# 4 959
Германия няма да рухне .Тя е силна и богата .Тук става въпрос за други неща - за ценности и духовната страна на нещата . За престъпност и всичко, което носят тези имгранти. И това е по важното от парите.
Дано не съм лош пророк наистина,но до няколко години ще издъхне,точно поради посочените от момичетата причини..Казвам го със свито сърце,защото грохота на Германия ще помете и много други европейски държави. Времето ще покаже все пак...

# 4 960
Дано не съм лош пророк наистина,но до няколко години ще издъхне,точно поради посочените от момичетата причини..Казвам го със свито сърце,защото грохота на Германия ще помете и много други европейски държави. Времето ще покаже все пак...
за каква духовна страна на нещата пишеш? Тук става дума за тотално нарушен баланс в  икономически, демографски и социално- политически аспект. Спешно се сменят Закони, въвеждат се нови правила, затварят се граници, социалното напрежение сред хората видимо се усеща. На мигрантите им слагат електронни гривни....

По немските форуми масово се задават въпроси от типа: 'защо другите страни се пазят от мигрантите, всички ли са толкова глупави, а Германия е най- умната, че така ще спечели в решаването на демографските си проблеми и набирането на високоспециализирани кадри ? '

# 4 961
Германия ще рухне, за съжаление, и с нея ще потънат всички....
Който може в България, да стяга куфарите за друг континент и хич да не се ослушва...особено ако има деца Peace
Кой друг континент? Не останаха свободни. Освен Австралия да си преразгледа имиграционната политика и да бягаме натам.

# 4 962
Унгария изпраща въоръжена армия по границата си с Хърватия ,
за съжаление Хърватия не иска да ги спира и пропуска цялата тълпа свободно

# 4 963
И аз виждам така нещата за съжаление, ама сега ще дотича някой да ти обясни, че понеже сме в един съюз, трябва заедно да посрещнем несгодите, понеже нали, сме обединени за добро и лошо......това ако не е евролицемерие, не знам какво друго е.
П.П. Все повече уважавам държави като Унгария и не разбирам какво искат от тях - да пропускат ли тълпите / в което ги обвинява Хърватия/ или да ги спират на границата /в което ги обвиняват "началниците" /. Понеже аз видях кадри на живо от унгарската граница и да ви кажа няма полезен ход в тази ситуация.

# 4 964
Еропейският съюз, САЩ и страните от Залива трябва да осигурят 5 милиарда евро (5,7 милиарда долара) помощи за сирийските бежанци в близкоизточните държави. За това призоваха австрийският канцлер Вернер Файман и германският вицеканцлер Зигмар Габриел.

това няма да разреши проблемът - каквито и пари да се дадат , всеки иска да дойде да живее във високоразвита държава , която ще го издържа и дори ще му дава пари за и без това високата раждаемост ...

Общи условия

Активация на акаунт