Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 978
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 760
И точно защото са умни очаквам скоро да протестират сериозно срещу прилива на мигранти.

Не само, въобще режимът на помощи смятам, че ще се промени.
И има за какво. И аз не съм съгласна с моите данъци да се подпомагат хора, които не желаят да работят, Без значение българи, цигани, сирийци или германци.

# 5 761
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.

# 5 762
И тогава ще станат милиони.

# 5 763
Не съм чела последните 3-4 страници, но да пусна нещо ит тукашната преса
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article21453279.ab

Вижте само снимките
Това са колите на задържани каналджии
Има и БГ номера, снимка нр.4

# 5 764
Ами най вероятно хората разсъждават как да филтрират бежанците от икономическите мигранти. Силно приветствам всяка борба среещу мафията, която печели от трафика и пребиваването на тези хора. Иначе без мафия не мога да си обясня как се преборват с хилядите бюрократични изисквания за елементарни неща като наемане на жилище, право на здравна помощ и т.н., за финансовата страна за не говорим, колкото и много да им се струват на някои 800 евро в Германия.

# 5 765
"България трябва да е готова да приеме и да интегрира в икономиката си не по-малко от 500 000 бежанци. Това твърди в интервю за Епицентър.бг Илия Налбантов, председател на сдружение „Джордж Маршал”-България."  Shocked

http://bultimes.com/blog/ekspert-balgariya-tryabva-da-e-gotova-z … 00-000-bezhantsi/

# 5 766
Ами най вероятно хората разсъждават как да филтрират бежанците от икономическите мигранти. Силно приветствам всяка борба среещу мафията, която печели от трафика и пребиваването на тези хора. Иначе без мафия не мога да си обясня как се преборват с хилядите бюрократични изисквания за елементарни неща като наемане на жилище, право на здравна помощ и т.н., за финансовата страна за не говорим, колкото и много да им се струват на някои 800 евро в Германия.

Именно това е целта. Отсяване на едните от другите, без да минават през каналджиите освен това.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 10:04 от Anna-Bell

# 5 767
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....

# 5 768
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....
Точно и ясно казано. Съгласна!!!

# 5 769
"България трябва да е готова да приеме и да интегрира в икономиката си не по-малко от 500 000 бежанци. Това твърди в интервю за Епицентър.бг Илия Налбантов, председател на сдружение „Джордж Маршал”-България."  Shocked

http://bultimes.com/blog/ekspert-balgariya-tryabva-da-e-gotova-z … 00-000-bezhantsi/

В коя икономика,че ми е трудно да го свържа?!?!?  Shocked
И как само се набляга на НЕ ПО-МАЛКО от 500 000!!
Ами..готвят ни нещо.Голямо!!

iany, Al Jazeera е най-най-най не надеждния източник на информация.Ако оставим настрана непрофесионалното им излъчване на новини,не би трябвало да се забравя,че това е личния пропаганден апарат на държавата Катар,която е известна с това кой подкрепя и снабдява с оръжие.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 10:20 от santini999

# 5 770
Уау ... От тук.

Абсолютно. Точно това е причината да са млади мъже само, аз и по - назад го написах. Разбираемо е да хукнат да търсят по - добър живот. Някой е дошъл и безцеремонни им е отнел домът, после защо тръгнали, а не стояли в лагерите. Войната най - вероятно още 10 години няма да свърши. Да стоят 10 години в лагери ли? Аз не бих. Ще направя точно това, което и те. С каналджии ли без.

# 5 771
"България трябва да е готова да приеме и да интегрира в икономиката си не по-малко от 500 000 бежанци. Това твърди в интервю за Епицентър.бг Илия Налбантов, председател на сдружение „Джордж Маршал”-България."  Shocked

В коя икономика,че ми е трудно да го свържа?!?!?  Shocked

И как само се набляга на НЕ ПО-МАЛКО от 500 000!!
Ами..готвят ни нещо.Голямо!!

Е това вече са глупости, които говори този човек. Че то 500 000 не са в цяла Европа.

# 5 772
  • София
Уау ... От тук.
Съгласна съм с написаното.

# 5 773
  • София
Ами аз не съм убедена, че дете родено на германска територия получава гражданство. Не съм запозната как са нещата, ама едва ли е толкова лесно.

Доколкото помня от 2000 година в Германия е в сила das Geburtsortprinzip. Да, дава се "автоматично"  гражданство на родените след 2000 година в Германия деца,  дори и двамата родители да са чужденци. Но  за целта трябва да са изпълнени определени условия. Нека живеещите в Германия споделят с точност какви са те,  но определено имаше изискване поне единият от двамата да е  законно пребиваващ в Германия от най-малко 8 години. Thinking То иначе досега колко германчета да са се народили за изминалите 15 години... И ако въпросните  законови предпоставки наистина са изпълнени, на база този принцип детето получава немско гражданство без  да е необходима каквато и да е форма на кандидатстване  за придобиването му.

То това много добре. Ами тия, "бежнаци", които нямат паспорти и държавата им е във война, техните деца какво гражданство ще придобият? Ще ти отговоря - на държавата, на което се роди. Ще видите, че тия умници евробюрократите ще променят законите, защото имигрантите ще започнат да раждат като зайци в техните държави. Бас хващам, че това ще е първото, което ще променят в законите си. И ето така, бавно и полека законите в ЕС ще започнат да се променят под давлението на маси от хора, които не са европейци. Брево бе, другари от Евросъюза, нас, на истинските европейци ни разказАхте играта, за да ни "приемете" в Европа, а тия, дето идат от Азия и Африка ги приветствате с хляб и сол. Аз, като българка, съм дълбоко обидена на западните европейски държави за това отношение!

# 5 774
http://www.stern.de/politik/deutschland/fluechtlinge--so-sind-as … eilt-6463038.html
интерактивна графика за разпределението на "бежанците" в Германия
за Бг такава няма и едва ли някой знае точно колко са регистрираните и колко нерегистрирани щък

Popule, аз също не разбирам какво е това неконтролирано размножаване по време на война. Всеки разумен човек би изчакал да се създадат условия за децата му, а не при тази мизерия, глад и заплаха за живота да продължи да прави и ражда деца и после да мрънка ,че някой трябва да му помага. Това е разликата в манталитета на европееца и тези хора. Те за контрацепция не искат и да помислят, сигурно и религията им го забранява, знам ли, а и не ме интересува. Затова се топят европейските нации, защото и при най-добри условия европейката си прави сметка колко деца може да отгледа и изучи, а при тези хора действат първичните инстинкти.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 10:27 от *Emia*

Общи условия

Активация на акаунт