Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 915
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 775
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.
Ама аз не разбирам нещо...Вместо да ми казват кой, къде и как да ги приемел, защо не измислят как да спрат новите прииждащи араби?! Защото сега какво излиза - добре сте ни дошли, пък наш е проблема къде ще Ви приютим!

# 5 776
Е това вече са глупости, които говори този човек. Че то 500 000 не са в цяла Европа.

Именно!Не са!Но може да се окаже,че ще сме буферната зона и леко леко ни подготвят.За това казах,че ни готвят нещо голямо.
А като знаем,че НПО-то на този господин е партньор с ОО на Дж.Сорос.....тръпки ме побиват!А и като си знаем политиците как изпълняват всичко.... Sad.

# 5 777
Цитат
"Европа ще се саморазруши"

"С пристигането на бежанците започнаха и проблемите: грабежи, взломни кражби и какво ли не още. Някои от местните жители започнаха да се пазят с оръжие. Един мой съсед така се паникьоса, че си купи ловджийска пушка", разказва 20-годишният Тобиас, жител на Фрайласинг. Вече няколко пъти Тобиас е бил принуден да пропъжда бежанци, които се опитвали да оберат гаража му. "Нашият град е малък и ние не сме свикнали с подобни неща. Хората тук се страхуват", казва младият мъж.

Много от жителите на Фрайласинг мислят по същия начин. Почти никой обаче не се осмелява да го каже на глас - от страх, че ще бъде обвинен в расизъм. "Тук хората рядко изразяват мнението си на висок глас, защото веднага някой ще каже, че са десни радикали или неонацисти", споделя един тийнейджър. А негов приятел добавя: "До гуша ми е дошло! Това определено ни идва в повече. Но не само Германия се престарава. Ако скоро не се случи нещо, Европа ще се саморазруши", казва младежът.
от тук
И докато се страхуват някой да не ги обвини в расизъм и само си шушукат помежду си, те продължават да прииждат и да стават повече и повече! След няколко месеца ни расизъм, ни всякакви други глупости ще имат някакво значение, когато започнат да "скачат" по нас...

# 5 778
  • България
Има малка, но съществена подробност:
"В Турция вече има около 24 лагера, където живеят около 265 000 сирийски бежанци. Следващият месец предстои да отвори поредният лагер до град Мардин, заяви Ешкинат.

"Ройтерс" припомня, че в сирийската гражданска война, започнала през март 2011 г., загинаха над 200 000 цивилни, а милиони бяха принудени да напуснат домовете си.

По-голямата част от всички 1.7 милиона бежанци в Турция живеят извън лагери, понякога на улицата или в гета и често се стига до напрежение с местното население. Властите започнаха трансфер на тези, които са на улицата, в бежански лагери."
 http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/26/2460261_turciia_otvori_na … nski_lager_za_35/
  Пуснали са ги турците извън лагерите, но с тая паплач не се излиза на глава. Така казват и хора живеещи в Турция.
  А ето и една статия, която бях пуснала снощи- по- интересни са коментарите под нея.
 https://www.facebook.com/Novini.bg/posts/986870714712921?comment … A"O"%7D
  Браво на Yusein Yuseinov -аз също мисля, че българските граждани трябва да сме заедно против...!
А една пише, че не ги искат в Турция, да ги прибират в ЕС. Confused

# 5 779
Добре де всички сирийски бежанци в Турция, Ливан и Йордания са 4 000 000. Повечето от тях чакат да се завърнат в страната си, малко множко ми се виждат 500 000.

# 5 780
  • MI
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958517/The-Mediterranea … eapon-bombed.html

не знам коментирано ли е, но ИДИЛ планирал да изпрати едновременно 500 хиляди имигранти към Европа в лодки. Италианските спец служби имали прихванати телефонни разговори по случая. Дори ИДИЛ си е осигурил контрола върху четири от либийските пристанища за реализиране на операцията. Някой има ли данни за това от италиански източници

С какво закъснение публикуват в БГ новините? Имах смътен спомен, разтърсих се и се оказа че новината е от февруари  Shocked И заплахата е била ако Италия атакува Либия...

# 5 781
"България трябва да е готова да приеме и да интегрира в икономиката си не по-малко от 500 000 бежанци. Това твърди в интервю за Епицентър.бг Илия Налбантов, председател на сдружение „Джордж Маршал”-България."  Shocked

http://bultimes.com/blog/ekspert-balgariya-tryabva-da-e-gotova-z … 00-000-bezhantsi/

В коя икономика,че ми е трудно да го свържа?!?!?  Shocked
И как само се набляга на НЕ ПО-МАЛКО от 500 000!!
Ами..готвят ни нещо.Голямо!!

Joy Joy Joy
Това са глупости, писани от човек, който е виждал Бг само на картинка. Не го знам този Налбантов къде живее, но се съмнявам да е в БГ. Или пише глупости да се хареса на някого, без изобщо да помисли какво драще там. Работещите и осигуряващи се на реална заплата българи не са повече от 1-1,5 млн. Още толкова работят или поне се осигуряват на мин заплата. Тоест Бг осигурява каква да е работа на не повече от 3 млн. Икономиката не може да поеме повече. Свободни работнип места има само за високо квалифицирани специалисти от ИТ сектора, както и за владеещи на високо ниво чужди езици за аутсорсинга. Откъде ще намери работа на половин милион ниско квалифицирани чужденци, това са просто глупости. Не могат да бъдат издържани толкова хора, защото ще се наложи всички работещи да минат на минимална заплата, а някои дори да работят без такава, за да бъдат хранени, лекувани и обгрижвани толкова търтеи. Това е някакъв евтин популизъм или чиста лъжа и то опашата. Mr. Green
Докога ще се тиражират подобни дивотии се чудя?.... Close

# 5 782
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....
Не е нормално бежанците да са без паспорти след като идват от Сирия .
Тогава всеки ще ги приеме и даде статут на бежанец.
И след като са без документи - трябва на всеки да му светне лампичката , че това е лъжа от къде идват.
Смирения бежанец дошъл да коси ливадата е във филмите . Загубилите дом не хвърлят храна и не крещят Алах Акбар , не буйстват , а са смирени и благодарни . Не опразват лагера в Германия ...и много други факти пълни с ненормални неща.

нещо нормално , където има разум и мисъл

В авторска статия за германския вестник Die Welt бившият чешки президент Вацлав Клаус определи бежанскатата политика на канцлера на ФРГ Ангела Меркел като заплаха за бъдещето на цялата европейска цивилизация.

„Германците си мислят, че интеграцията на мигрантите ще протече без усложнения. Каква грешка!“, пише чешкият професор по икономика.
Според Клаус сегашният тон за обсъждане на европейската политика към бежанците „е несериозен, заблуждаващ, звучащ на фона на прекомерна политическа коректност, и откровено самоубийствен“.

Много европейски, а най-вече германски политици, имат наивни представи за този род масово преселение, който според повечето политици в европейските столици ще има негативни последици в краткосрочен план, докато в дългосрочен ще имат положителен ефект. Това е твърде рискована грешка, предупреди Вацлав Клаус.

# 5 783
Това са глупости, писани от човек, който е виждал Бг само на картинка. Не го знам този Налбантов къде живее, но се съмнявам да е в БГ.

Експерт е, бре. У нашенско.

"Илия Налбантов е роден на 4 октомври 1957 г. Служил като офицер в  българската армия от 1979 до 1999 г. От 1999 г. до сега работи като експерт в областта на политиката на сигурността в Министерство на отбраната. От август 2014 г. до юни 2015 г. е началник на политическия кабинет на военния министър. Специализирал в Европейския център за изследвания на сигурността „Джордж Маршал” – Германия. Председател на сдружение „Джордж Маршал клуб” – България."

И аз мисля, че нарочно тиражират подобни цифри, за да приемем с радост после нещо от порядъка на 150-200 000.

# 5 784
  • MI
Не мога да разбера защо толкова скачате като някой каже/напише че повечето българи не са вярващи/ приемат само външно християнството. Че то е очевидно. Очеизвадно дори. Не само това, лошото е че голяма част от големите националисти-християни не познават дори елементарно християнството извън това което местния поп (умишлено не използвам думата свещенник) казва или показват по ТВ.

За глобите - от седмици се говори, не от вчера (наистина в българските новини май отразяват много избирателно какво се случва) и според мен ще ги приемат. Вече направих аналгогия с решаването на кризата с Гърция, и тук вероятно ще стане така - недоволните ще бъдат набити/глобени, а проблемът - полурешен, като сериозните проблеми (които не са обаче не се набиват толкова на очи) - отложени...

# 5 785
Това са глупости, писани от човек, който е виждал Бг само на картинка. Не го знам този Налбантов къде живее, но се съмнявам да е в БГ.

Експерт е, бре. У нашенско.

"Илия Налбантов е роден на 4 октомври 1957 г. Служил като офицер в  българската армия от 1979 до 1999 г. От 1999 г. до сега работи като експерт в областта на политиката на сигурността в Министерство на отбраната. От август 2014 г. до юни 2015 г. е началник на политическия кабинет на военния министър. Специализирал в Европейския център за изследвания на сигурността „Джордж Маршал” – Германия. Председател на сдружение „Джордж Маршал клуб” – България."

Е, значи пише глупости по поръчка на някого. Трябва да се мисли, не само да се драска нещо там.... Дори при най-добро и искрено желание това е невъзможно. Почти същото като 80-милионна Германия да прибере 6-7 милиона имигранти. Те още 1 млн не са прибрали и вече ревнаха, остава да им се натресат още 7-8 пъти по толкова. ще рухне дори толкова мощна държава като Германия, да не говорим за нашата развалина.
Нищо такова не може да стане, просто глупости, които дразнят със своето безсмислие. На подобни хора трябва да им се затвори устата да не разпостраняват тъпи слухове, но нали у нас няма кой, всеки си пляска каквото му текне в тъпата глава.... ooooh!

# 5 786
Това с Налбантов е подобно като онова 'експертно' мнение на Василев, което по- напред беше публикувано. Sick
експерт в политиката по сигурност и отбрана. Агент. ...да не продължавам.
И двамата са продажници. Ясно на Кого.

# 5 787
  • София
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....

Много е вярно това, само дето огромното мнозинство, от нахлуващите в момента в Европа не са бежанци, а нелегални имигранти. Едва 1 на всеки 5-ма е сириец, доколкото разбрах. Затова съм съгласна с германския министър, че бежанци трябва да се взимат директно от лагерите, като на място се проверява самоличността им и евентуалните им връзки с терористи. И трябва да се разпределят на квотен принцип, като по-голямата част трябва да замине за САЩ, Канада и Австралия. Там има огромни незаселени територии и много по-добри възможности за интеграция. Особено САЩ, които са главния виновник за бежанската криза, е редно поне малко да изкупят вината си, като приемат най-много бежанци. Само дето това никога няма да се случи.  Tired

# 5 788
Ето и нещо от началото на 2015 г. - "Стотици хиляди сирийци могат да се отправят към Европа":

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/01/05/97500

Малко са закъсняли германците, да бяха отишли по-рано да си подберат работна ръка.

# 5 789

Ама аз не разбирам нещо...Вместо да ми казват кой, къде и как да ги приемел, защо не измислят как да спрат новите прииждащи араби?! Защото сега какво излиза - добре сте ни дошли, пък наш е проблема къде ще Ви приютим!
Гърция е страната, която е директно отговорна за това мигрантско нашествие.
Мъст ли искат или пари?
Гнусен, мазен  и долен византийски номер. Надявам се да им ги върнат всички обратно в Гърция, за да опитат мазните гърчоля от собственото си лекарство.

Никоя друга страна от Европа не си позволи подобен шантаж и така директно да си отвори границите и да ги натири към вътрешността.

Гърция трябва да бъде натирена от Шенген, а също и от ЕС. Гърците са просто едни азиатци-нищо общо нямат с Европа и с идеята за Европа.

Вече не само Орбан, но и Хърватите отправят директни обвинения срещу Гърция.
В Унгария е разрешено да се стреля с гумени куршуми срещу мигранти. От там до кръвопролитието е вече само една крачка...

Общи условия

Активация на акаунт