Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 986
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 345

Вебер. Моля те. Стани канцлер и я изгонете тази дементна баба най-сетне. Време и е за пенсия...
Отдавна и е време всъщност. Още от гръцката криза трябваше да я пенсионирате.

# 6 346
Не се заблуждавайте, че веднъж влезли в Европа тези хора ще бъдат върнати обратно някой ден. На теория може и да звучи успокоително, но на практика не виждам как точно ще стане. Пускам линкове към темата на Нова от вчера за бежанците и репортажа за нелегалния трафик от днес (превъртете на 01.26.25). Ами хората си казват, че са тръгнали за по-добър живот на децата си и не мисля, че някой от тях има намерение да се връща в родината си. Един пък от тълпата в Одрин заяви, че това, че са се съгласили да се върнат в Истанбул не означава, че се отказват и че ако се наложело и милион пъти ще опитват докато не стигнат целта си – Германия. Както се вижда нелегалният трафик процъфтява заедно с печатането на фалшиви паспорти. Дори и да ги депортират тези хора пак ще намерят начин да дойдат в Европа.

http://play.novatv.bg/programi/temata-na-nova/656873?autostart=true

http://play.novatv.bg/programi/zdravei-bulgariya/657008?autostart=true

# 6 347
  • София

А какво стана със сириеца, който беше спънат от унгарската журналистка? Онзи ден Кюрдското опозиционно движение в Сирия обявиха, че са го разпознали и че е терорист от ислямска радикална група, близка до Ал Кайда, и обявена от ООН за терористична организация. Някой има ли инфо..не мога да повярвам, че испанците няма да го проверят до кости след подобна информация  Shocked

The refugee at the centre of a recent international scandal involving a camerawoman tripping and kicking migrants arriving to Hungary has been unmasked as a former Syrian football coach who was tortured and imprisoned by ISIS before fleeing to Europe.

http://hungarytoday.hu/news/refugee-tripping-64671

Уф, това всеки го е чел, нали после Испания го посрещна с хляб и рози.
Питам дали има нова информация - както казах, в неделя Кюрдската партия в Сирия са заявили, че той е член на терористична група. Та ми е интересно дали изобщо някой в Испания-та го е проверил след това изявление, или се крият като мишки.

http://www.albawaba.com/news/kurds-refugee-tripped-hungarian-cam … a-militant-746362

# 6 348
Мълчат Таис, нищо не казват. Не го и показват вече. Еуфорията беше само в деня в който пристигна. Дори и да има нещо такова и да е проверено и доказано едва ли ще го обявят. Или поне не сега.

# 6 349
# 6 350

Не знам Гери. Останах с впечатление, че ти знаеш затова те попитах. Но май и ти не знаеш. По официални данни са хиляди 200 или 300 най - много.
Не знам от къде си черпиш данните. Но само в Германия тази година се чака милион.
А един милион по стари данни е повече от 300 хиляди.
Освен това, този милион е само за Германия.

300 000 хиляди не знам откъде я извади тази цифра, но само в Гърция са вече над милион...
В Италия нека Нели каже колко са-ама със старите. Защото не почваме да броим отсега нали? Бас хващам че са над милион, ако не и повече и там..

Свиркай си. Щели милиони да влязат. Ми те са влезли вече докато си говорим тук...

А твоите от къде са? Аз това го чух по новините, не си го измислям, затова и искат 120 000 бежанци да бъдат разпределени, а не 1 200 000. Въобще какви са твоите данни, всъщност такива не даваш. Говориш за милиони, но кой ти каза и от къде е тази информация не казваш. В Германия по принцип мюсюлманите са милиони, между другото.

Абе направо 1 милиард идват, ама през задният двор.

# 6 351

Абе направо 1 милиард идват, ама през задният двор.
Не бих се учудила и това да стане по начина по който влизат-необезпокоявани.

Ти отвори вратата, пък чакай да не влязат нали???

# 6 352
  • Другата България
Анабел, прочете ли за това какво си "внасяме"?
 Joy
Цитат
Тези, които произвеждат хора на килограм и имат младо население ги видяхме вече. Стоят на прага на Европа. Няма как да имаш развита икономика и да произвеждаш деца същото време. Няма такава държава в света. Всичките разчитат на вносно производство.
И да си прочела, и да не си - след горното нямам какво да кажа по въпроса.
Безсмислено е.

# 6 353
АнаБел, тези които следваха тази рецепта сега горчиво съжаляват, но няма връщане назад. Включително Франция. Те поне имаха благоразумието и национализма да насърчават и раждаемостта за разлика от други. Предполагам си забелязала колко често се говори напоследък за проваления модел за интеграция на имигрантите? Не е случайно. Понякога наистина гледаш прекалено идеализирано на проблемите.

Същото е и с потока - няма да спре през зимата, ще намалее малко. Тук всяка година е така - пик лятото, после намалява, но никога не спира. Да не говорим че разстоянието Турция - Гръцки острови е по-малко и като нищо може и да не намалее чувствително...

За това колко човека са влезли през 2015 вчера публикувах карта. Ето я пак. Данните на Гери са за всички пристигнали, не за новите.

Кои съжаляват? Като нямат друга алтернатива какво да правят?. И какво за Франция? Да не би да раждат по 5 деца французойките? Нищо не са насърчили, внасят емигранти като луди.
Ами явно гледаме заедно с политиците прекалено идеализирано, защото аз не съм видяла икономически развита държава да насърчава собствено производство хора. Това е икономическо безумие и не е далеч от разума да се сметне, че не става. И въобще няма такъв, който да се самозаблуждава, че това е възможно. Тези, които произвеждат хора на килограм и имат младо население ги видяхме вече. Стоят на прага на Европа. Няма как да имаш развита икономика и да произвеждаш деца същото време. Няма такава държава в света. Всичките разчитат на вносно производство.

# 6 354
Анабел, прочете ли за това какво си "внасяме"?

LaughingСега ще стигна и до там де. Каква е алтернативата според теб на емигрантите? Много ми е интересно. Ама такава, която хем да позволява икономическо лидерство, хем да насърчава собствено производство хора и да е реализируема на практика, не само на хартия? Сега ще прочета твоето.

# 6 355
  • София

Чудесно интервю! Прочетох, споделих и във фейса - надявам се, нямаш нищо против  Peace

I.Hr., за мен това е непростимо безхаберие - не е нормално цяла партия в Сирия да заяви, че въпросният индивид е терорист, а властите в държавата, която го е приела, да си зариват главата в пясъка  ooooh!

# 6 356

Всичките разчитат на вносно производство.
Давам ти гаранция, 10000%, че когато вносното производство деца поеме ръководството на приемните държави, то те вече ще са престанали да бъдат "развити"

Но ти си мечтай -няма лошо. Всеки има право да живее в каквито заблуди иска.

LaughingСега ще стигна и до там де. Каква е алтернативата според теб на емигрантите? Много ми е интересно. Ама такава, която хем да позволява икономическо лидерство, хем да насърчава собствено производство хора и да е реализируема на практика, не само на хартия? Сега ще прочета твоето.
Айде нема нужда от жени да киснат продавачки по щандовете -по -добре да си стоят в къщи и да раждат деца. Която иска да го раздава интелигента и образована-нека.  Но жена да кисне да продава билети някъде, защото заплатата на мъжа и не е достатъчна да си гледат единственото дете...-а заплатата на мъжа  не е достатъчна, защото издържаме "вносното производство"..., което чакаме да ни дава пенсии.... Mr. Green

Нямало алтернатива, разбираш ли.... ooooh!
Има, но на много не им е изгодна, защото се търси печалба тук и сега, защото се търси неграмотен и манипулируем електорат и защото "след нас и потоп"...

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 15:32 от Герри

# 6 357
  • София
Например милионите за социални помощи на "мигрантите" да бъдат насочени към социални помощи на местните жени, за да раждат деца?

# 6 358
  • Другата България
Примерно. Sunglasses

http://www.lentata.com/page_7960.html
Ей това вчера го писах, и питах пак Анабел прави ли разлика, ама пак нещо не се разбрахме, ето на, и други го казват, да речем, че ние само си чешем клавиатурите тука.
Ставаше именно за това въпрос - дали и колко от тях смятат и идват да работят. Tired

Цитат
Забелязахте ли как, в рамките на няколко дни, когато майките с децата, а всъщност брадати и космати мъжаги си устроиха вакханалия и погроми по граници и хотели из Хърватска, Унгария и Словения, дори „журналистките“ с най-окръглени от „бежански хуманизъм“ очи, обърнаха палачинката и терминологията и „бежанците“ станаха „мигранти“.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 15:36 от Merri_An

# 6 359
До юли 2015 г.

Almost 600 000 persons subject of asylum applications pending :

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6996925/3-1809201 … aa5b-cc9b4f6a838f

Не са милиони, а милиарди, ЕК увеличава бюджета за бежанската криза до 9.2 млрд. евро. Като начало.

http://www.segabg.com/article.php?id=770581

Общи условия

Активация на акаунт