Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 730
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 660
  • Германия
....
Питах се какво става из Германия, обикновените хора дали вече усещат осезателно присъствието на емигрантите и прочетох поста. Благодаря! Добих представа как се чувстват и какво мислят редовите германци. Не съм учудена. Тепърва им предстоят шокови дни и години. Ще им трябва кураж и главно търпение.
Мхм... показаха и репортаж за паралелните общества, които са се създали и развили из големите градове. В някои квартали в Берлин имаш лост късмет, ако си евреин и минеш с шапчицата си. Питат момчета в училището, какво им е мнението за жените- принадлежат на мъжа си, трябва да го слушат и ходят порядъчно облечени. Съгласен е да има приятелка но няма да се ожени за германка или каквато и да било християнка, а трябва да е албанка и мюсулманка. Подобно каза и друг младеж от ливански произход. Шофьорът на таксито, когото интервюираха каза, че не турците, а арабите създават проблеми в квартала им. Имат си свои "съдии- умиротворители", не признават германската полиция и закони. Е тогава ми светна лампичка, след като могат да получават финансови следства от тази държава, защо не признават законите и?! Аз нямам против да се помогне на човек в нужда, но не съм съгласна, само защото е мъж, да се счита за повече от мен и да нямам право да вземам самостоятелни решения относно собствения си живот. За убийства на честта също споменаха, за разните кланове.. Защо някои могат да приемат порядките на една държава, а други отричат, но правят всичко възможно за да влязат в нея и да ползват това, което се създава с общ труд... Ей такива въпроси ми се въртят.  Rolling Eyes

# 661
  • До хладилника, който обичам
Какви възможни решения се обсъждат в пресата, Пепеляшка?

# 662
  • Galaxy 13197853088
Слабите приемат порядките на другите. Силните налагат своите.

# 663
Защо някои могат да приемат порядките на една държава, а други отричат, но правят всичко възможно за да влязат в нея и да ползват това, което се създава с общ труд... Ей такива въпроси ми се въртят.  Rolling Eyes

Защото имат тази възможност.
Те не са виновни, че искат по-добър живот. Кой не го иска? Отиват там, където е по-хубаво - природа, ресурси, социална политика ако щете.
Проблемът е, че не искат да осъзнаят, че това "хубаво" върви с промяна на манталитета и "културните особености". Искат по-добрия живот, но без да се променят. Те не искат да се приспособяват, а напротив - изискват средата да се приспособи към тях и да приеме техните ценности.
И... Който надделее.

# 664
Снощи се разчу, че чехите съвсем официално по телевизията казали, че няма да спират никакви бежанци и ще ги пускат към Германия. Явно по пример на Унгария. Видяха сметката на Регламента Дъблин, това е.

В Италия все още ги свалят от влаковете.

ПП. Унгарците бяха казали, че до края на август стената им към Сърбия щяла да бъде готова. Нещо чели ли сте актуално?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:12 от Ли Лу

# 665
Четох канадски вестник и там почват да играят по струните на състрадателността. Удавено дете имало за крайната цел Канада. Те всички загинали, но в Канада знаят за целите им. Почнаха мигрантите от абстрактни понятия да се материализират леко по-леко.

Във фейсбук страничката пък имам една религиозна позната и коментарите за помощ от страна  на богатите арабски държави са посрещнати с реплики от типа, че това там свещени места и те не трябва да приемат бежанци.  Wink Това братята мюсюлмани...Но Машалла на Жърмани!

По въпроса с интеграцията ми хареса един коментар. Laughing For Spanish press "2" Wink

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:09 от Цонна

# 666
Е, в онази статия за Саудитска арабия се споменаваше накрая, че едно от основанията да отказват да приемат бежанци са... религиозни. Имат си различия хората и си пазят чистотата на религията.

# 667
Хубаво ни скроиха шапката арабеските.  това си е много добре организиран процес с цел ислямизация на Европа. Що не идат в Саудитска Арабия?

В Холандия много старателно се следи да не изпадне детето ти в ниските нива в училище , защото там се попада в лоша среда.

# 668
Що не идат в Саудитска Арабия?

Ами явно не ги искат там.
Аз не мога да ги упрекна - имат си някакви техни основания хората, защитават си държавните, религиозните или каквито там интереси имат.
Европейските интереси какви са много не ми става ясно обаче.

# 669
  • София - Рим и обратно

Европейските интереси какви са много не ми става ясно обаче.
Как какви - да сме толерантни.

# 670
и за чий тогава пък ние трябва да ги искаме newsm78

техните си по вяра не ги искат, но видите ли , ние трябва да сме гостоприемни Laughing

това не са бежанци в истинския смисъл на думата. това са тълпи от здрави, прави , млади мъже, които искат да се настанят в Европа, и задължително да наложат своите порядки, разбирания, вяра, а ние само да им прислугваме под форма на   даване помощи. по-късно сигурно и други неща ще искат.

# 671
  • Galaxy 13197853088
Няма европейски интереси. Има евроатлантически.

# 672
Чакам кога този смешен балон с евроатлантическите ценности ще се спука Rolling Eyes

# 673
Снощи се разчу, че чехите съвсем официално по телевизията казали, че няма да спират никакви бежанци и ще ги пускат към Германия. Явно по пример на Унгария. Видяха сметката на Регламента Дъблин, това е.

В Унгария ги спират и не ги пускат на влаковете. Това знам последно.
Чакам кога този смешен балон с евроатлантическите ценности ще се спука Rolling Eyes
Вече се е спукал. Просто се чака да го обявят официално. И да се обърне другото листо.
Не е като да не се е случвало в Европа и преди.

# 674
  • Galaxy 13197853088
Ще има да чакаш да се обърне листото. Кастрати и педали листа
не обръщат. Само нетолерантни и крайни елементи могат това.

Общи условия

Активация на акаунт