Пълен фарс.
А какво стана с тезата, яростно защитавана първите 200 страници, че новодошлите са супер необходими на Европата, за да бачкат и да изкарват бъдещите пенсии на западняците? Нали сите бяха лекари, химици и прочие.
Сега пък се твърди, че ще са ниско платени служители, метачи разни, работници по строежи и полета. Ниско квалифицирани роби, да цитирам Аманката.
Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка

Между другото това наистина е един от най - големите проблеми изобщо в развитият свят. Все по - дълга продължителност на живот, съчетана с никаква раждаемост и застаряващо население. Непрекъснато се увеличава пенсионната възраст и наистина не е шега работа. И накрая може да се окаже, че пенсии няма да има.
Да, знам. Само че, за разлика от някои тук, аз не вярвам, че като внесем един милион метачи, ще си оправим проблема с бъдещите пенсии.
Таис, то не е дали някои тук или там, или изобщо вярва. То е какво правят политиците и защо го правят. Е, кой ще внесе 1 милион метачи? Никой. Идват някаква група хора в ЕС, тази група хора е съвсем естествено, че няма да е на нивото на гражданите от ЕС. Да не говорим, че даже и няма да е най - доброто от собствената си страна, защото най - доброто си е добре там и не иска да мърда навън. Прилича точно като конкурса за Мис България. Всички питат "абе това ли са хубавите българки бее", а не се сещат, че това се е явило. По - доброто просто не е дошло, поради много причини. Следователно се влага някакъв ресурс в него за да не е само метач и започва да работи и да си възвърне инвестицията. Излишно е да казвам, че квалифицираните професии са вече заети от местните. Накрая като си погледнат сметката политиците и водят, че БВП се е повишило, си казват да, значи моделът работи. Това е цялата работа с мигрантите. Никой не ги внася ей така, просто, че са супер готини пичове. Аз и преди питах има ли алтернатива? Отговориха ми, че била в контролираната емиграция. Добре де, ама какво значи тя? Какво значи контролирана емиграция? Да ги избираш по някакъв признак ли? Ако посочиш религиозен, ще се окзже, че си нарушил 100 неща, които си подписал. Просто не е толкова лесно и както изглежда на повърхността.
Горното е написано в пълно абстрахиране от темата.
Да де, ама ние (Европа) не можем да приемаме и приемаме до дупка, само щото се надяваме в някакъв светъл момент да се появят и по-образовани, и по-кадърни. Ето, за август месец някой по-назад пусна официалната статистика - 70 и кусур процента са с основно или без никакво образование. Тези мъже няма тепърва да станат лекари и инженери. Един на всеки сто може би, но масата ще си остане неграмотна и ниско квалифицирана. Постепенно ще се влее във вече капсулираните мюсюлмански общества из европейските страни и вместо да построи мултикулти рая, за който мечтаете, ще се обезвери и ще стане лесна плячка на разни луди радикали ислямисти. Няма да се интегрират..не и докато бачкат на черно, като метачи и строителни работници. В същото време, предвид бекграунда им, Европа не може да им даде друго. С други думи, получава се омагьосан кръг.
Защо да не може контролирана емиграция? Австралия, Канада и Япония какво мислиш правят - че пускат всеки Ахмед и Хасан, които решат, че искат да сменят климата ли

Да, това, което си описала по - горе е проблем, точно така.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migr … lation_statistics
И, пак ти казвам, не е аз какво мечтая, ти, Иван или Драган, моите мечти при всички случаи ще се сбъднат, ама след 30 години. А те не предвиждат мигранти, примерно. Това не е концерт по желание, това е какво можем да си позволим и какво не. Не знам защо се очаква, че интеграцията е лесна и е песен. Не, не е. Да, трудно се интегрират някои мюсюлмани, факт е. Но пак ще кажа за хиляден път, по - добро за сега няма. И не е въпрос нито на вяра в мултикултуризъм, нито на толерантност, а на пари и политика. Светът е материален и идеалите се оставят настрана.