Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 481
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 475
Скрит текст:
Тъпите немци ги поканиха и сега ще ни ги шитнат на нас, защото те са тъпи, а ние много умни...

Пълен фарс.

А какво стана с тезата, яростно защитавана първите 200 страници, че новодошлите са супер необходими на Европата, за да бачкат и да изкарват бъдещите пенсии на западняците? Нали сите бяха лекари, химици и прочие.
Сега пък се твърди, че ще са ниско платени служители, метачи разни, работници по строежи и полета. Ниско квалифицирани роби, да цитирам Аманката.
Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка  Thinking

Между другото това наистина е един от най - големите проблеми изобщо в развитият свят. Все по - дълга продължителност на живот, съчетана с никаква раждаемост и застаряващо население. Непрекъснато се увеличава пенсионната възраст и наистина не е шега работа. И накрая може да се окаже, че пенсии няма да има.

Да, знам. Само че, за разлика от някои тук, аз не вярвам, че като внесем един милион метачи, ще си оправим проблема с бъдещите пенсии.

Таис, то не е дали някои тук или там, или изобщо вярва. То е какво правят политиците и защо го правят. Е, кой ще внесе 1 милион метачи? Никой. Идват някаква група хора в ЕС, тази група хора е съвсем естествено, че няма да е на нивото на гражданите от ЕС. Да не говорим, че даже и няма да е най - доброто от собствената си страна, защото най - доброто си е добре там и не иска да мърда навън. Прилича точно като конкурса за Мис България. Всички питат "абе това ли са хубавите българки бее", а не се сещат, че това се е явило. По - доброто просто не е дошло, поради много причини. Следователно се влага някакъв ресурс в него за да не е само метач и започва да работи и да си възвърне инвестицията. Излишно е да казвам, че квалифицираните професии са вече заети от местните. Накрая като си погледнат сметката политиците и водят, че БВП се е повишило, си казват да, значи моделът работи. Това е цялата работа с мигрантите. Никой не ги внася ей така, просто, че са супер готини пичове. Аз и преди питах има ли алтернатива? Отговориха ми, че била в контролираната емиграция. Добре де, ама какво значи тя? Какво значи контролирана емиграция? Да ги избираш по някакъв признак ли? Ако посочиш религиозен, ще се окзже, че си нарушил 100 неща, които си подписал. Просто не е толкова лесно и както изглежда на повърхността.
Горното е написано в пълно абстрахиране от темата.

Да де, ама ние (Европа) не можем да приемаме и приемаме до дупка, само щото се надяваме в някакъв светъл момент да се появят и по-образовани, и по-кадърни. Ето, за август месец някой по-назад пусна официалната статистика - 70 и кусур процента са с основно или без никакво образование. Тези мъже няма тепърва да станат лекари и инженери. Един на всеки сто може би, но масата ще си остане неграмотна и ниско квалифицирана. Постепенно ще се влее във вече капсулираните мюсюлмански общества из европейските страни и вместо да построи мултикулти рая, за който мечтаете, ще се обезвери и ще стане лесна плячка на разни луди радикали ислямисти. Няма да се интегрират..не и докато бачкат на черно, като метачи и строителни работници. В същото време, предвид бекграунда им, Европа не може да им даде друго. С други думи, получава се омагьосан кръг.

Защо да не може контролирана емиграция? Австралия, Канада и Япония какво мислиш правят - че пускат всеки Ахмед и Хасан, които решат, че искат да сменят климата ли  hahaha
Таис, ето ти истински данни на Евростат къде, как и какви са емигрантите. Данните са актуализирани към Май 2015. От тук най - добре ще се види кой какъв е.

Да, това, което си описала по - горе е проблем, точно така.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Migr … lation_statistics

И, пак ти казвам, не е аз какво мечтая, ти, Иван или Драган, моите мечти при всички случаи ще се сбъднат, ама след 30 години. А те не предвиждат мигранти, примерно. Това не е концерт по желание, това е какво можем да си позволим и какво не. Не знам защо се очаква, че интеграцията е лесна и е песен. Не, не е. Да, трудно се интегрират някои мюсюлмани, факт е. Но пак ще кажа за хиляден път, по - добро за сега няма. И не е въпрос нито на вяра в мултикултуризъм, нито на толерантност, а на пари и политика. Светът е материален и идеалите се оставят настрана.

# 8 476
  • MI
От работата на черно ли ще дойдат пенсиите ни? Заради нея годишно бюджетите на държавите в ЕС губят милиони евро. Италия и Гърция преди няколко години бяха първенци в това отношение, с огромен брой хора, бачкащи на черно..помня, че и по медиите писаха. Не, че беше изненада.

П.П. Нели, не твърдеше ли ти, че вместо внасянето на мигранти, трябва да се стимулират жените в Европа да раждат повече? С Анна Бел спорихте сума ти страници.

Таис, аз не казвам че е нещо положително, а напротив. Ужасно е според мен. Гери, не знам къде, но знам че ще започнат някаква работа. Някои и търговия на черно/сиво, други в строителството, трети направо нелегално. И навсякъде където ще влязат ще създадат проблеми и ще сринат пазара  Sad

# 8 477
Тъпите немци ги поканиха и сега ще ни ги шитнат на нас, защото те са тъпи, а ние много умни...

Пълен фарс.

А какво стана с тезата, яростно защитавана първите 200 страници, че новодошлите са супер необходими на Европата, за да бачкат и да изкарват бъдещите пенсии на западняците? Нали сите бяха лекари, химици и прочие.
Сега пък се твърди, че ще са ниско платени служители, метачи разни, работници по строежи и полета. Ниско квалифицирани роби, да цитирам Аманката.
Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка  Thinking

Между другото това наистина е един от най - големите проблеми изобщо в развитият свят. Все по - дълга продължителност на живот, съчетана с никаква раждаемост и застаряващо население. Непрекъснато се увеличава пенсионната възраст и наистина не е шега работа. И накрая може да се окаже, че пенсии няма да има.

Да, знам. Само че, за разлика от някои тук, аз не вярвам, че като внесем един милион метачи, ще си оправим проблема с бъдещите пенсии.

Таис, то не е дали някои тук или там, или изобщо вярва. То е какво правят политиците и защо го правят. Е, кой ще внесе 1 милион метачи? Никой. Идват някаква група хора в ЕС, тази група хора е съвсем естествено, че няма да е на нивото на гражданите от ЕС. Да не говорим, че даже и няма да е най - доброто от собствената си страна, защото най - доброто си е добре там и не иска да мърда навън. Прилича точно като конкурса за Мис България. Всички питат "абе това ли са хубавите българки бее", а не се сещат, че това се е явило. По - доброто просто не е дошло, поради много причини. Следователно се влага някакъв ресурс в него за да не е само метач и започва да работи и да си възвърне инвестицията. Излишно е да казвам, че квалифицираните професии са вече заети от местните. Накрая като си погледнат сметката политиците и водят, че БВП се е повишило, си казват да, значи моделът работи. Това е цялата работа с мигрантите. Никой не ги внася ей така, просто, че са супер готини пичове. Аз и преди питах има ли алтернатива? Отговориха ми, че била в контролираната емиграция. Добре де, ама какво значи тя? Какво значи контролирана емиграция? Да ги избираш по някакъв признак ли? Ако посочиш религиозен, ще се окзже, че си нарушил 100 неща, които си подписал. Просто не е толкова лесно и както изглежда на повърхността.

Да де, ама ние (Европа) не можем да приемаме и приемаме до дупка, само щото се надяваме в някакъв светъл момент да се появят и по-образовани, и по-кадърни. Ето, за август месец някой по-назад пусна официалната статистика - 70 и кусур процента са с основно или без никакво образование. Тези мъже няма тепърва да станат лекари и инженери. Един на всеки сто може би, но масата ще си остане неграмотна и ниско квалифицирана. Постепенно ще се влее във вече капсулираните мюсюлмански общества из европейските страни и вместо да построи мултикулти рая, за който мечтаете, ще се обезвери и ще стане лесна плячка на разни луди радикали ислямисти. Няма да се интегрират..не и докато бачкат на черно, като метачи и строителни работници. В същото време, предвид бекграунда им, Европа не може да им даде друго. С други думи, получава се омагьосан кръг.

Защо да не може контролирана емиграция? Австралия, Канада и Япония какво мислиш правят - че пускат всеки Ахмед и Хасан, които решат, че искат да сменят климата ли  hahaha
Таис, отново. болшинството от хората от Сирия, Ирак Афганистан Еритрея са бежанци по международните закони. На тях сме длъжни да помогнем.
 На другите не сме. Но нека да помогнем на тези, на които трябва!

# 8 478
 А какво е ЕС освен една бюрократична и месеща се във вътрешните работи на страните членки тромава и глупава организация, слуга на САЩ и Израел, че да е достойна някоя държава да е член? ЕС е вредна организация.

# 8 479
Скрит текст:
Скрит текст:

Пълен фарс.

Тогава, питам аз, какво правим с пенсиите..кой ще ги изкарва в крайна сметка  Thinking

Ако ти трябва работна ръка, признакът е съответният ценз. В Източна Европа има доста по-голям процент образовани млади хора, отколкото сред тълпите от границите.
Ако им трябва неквалифицирана работна ръка, и такава имаме.
Не беше ли това идеята на ЕС, а не да внасяме африканци и араби?
Ами внасяме (ЕС, не ние българите) по икономически причини, а не от любов към африканците.
Тия на границата ги остави, тия са извънреден случай, който ако нямаше проблем в Близкият Изток и тия нямаше да ги има.

Да, признакът е съответният ценз, само че като високият клас работа е зает от местните, каквото остане надолу се заема. Това си е вече пазар, не идея на съюза. Пазарът определя правилата.

Ами ние имаме доста хора навън, над  1 милион без турските изселници.

Е нали се радваха на "сирийските лекари и инженери", значи има място и на по-високо.

Пазар на труда е, но можеш да регулираш човекопотока със съответните закони, ако го наводниш с необразовани африканци и араби, си създаваш проблеми, не ги решаваш.

# 8 480
Таис, не знам Австралия, Канада и Япония какво са подписвали като спогодби. Това написах, аз. Не знам от правна гледна точка как е и защо ЕС не практикува като тях.

# 8 481
Защото си мислеха, че ще ударят кьоравото с евтина работна ръка.

# 8 482
Не е от най-сигурните източници, но и за нас са помислили германците.
Вероятно тази фирма е работила с българи, щом предлага работни места на наши.
http://www.blitz.bg/news/article/364278

Доста пъти съм срещала българи по хранителните магазини с работно облекло на строители, бързащи да си купят нещо за хапване.
Арабите съм ги виждала в магазините да подреждат,но не и с изпоцапани от боя дрехи.

# 8 483
  • Пловдив
Днес говорих с една приятелка,която живее в Дармщат,омъжена е за немец и имат бебенце на 2 месеца. Плачеше по телефона и каза,че било нещо страшно. Цитирам " Всичко тъне в боклуци,улиците са като тоалетни,имам чувството,че Германия се ислямизира пред очите ми. Не мога да повярвам,че тази страна допуска подобно нещо. Пикаят и с...т дори вътре в метрото. Кажи какво да правя и на къде да хващаме?" 

# 8 484
Скрит текст:
Скрит текст:

Пълен фарс.

Ако ти трябва работна ръка, признакът е съответният ценз. В Източна Европа има доста по-голям процент образовани млади хора, отколкото сред тълпите от границите.
Ако им трябва неквалифицирана работна ръка, и такава имаме.
Не беше ли това идеята на ЕС, а не да внасяме африканци и араби?
Ами внасяме (ЕС, не ние българите) по икономически причини, а не от любов към африканците.
Тия на границата ги остави, тия са извънреден случай, който ако нямаше проблем в Близкият Изток и тия нямаше да ги има.

Да, признакът е съответният ценз, само че като високият клас работа е зает от местните, каквото остане надолу се заема. Това си е вече пазар, не идея на съюза. Пазарът определя правилата.

Ами ние имаме доста хора навън, над  1 милион без турските изселници.

Е нали се радваха на "сирийските лекари и инженери", значи има място и на по-високо.

Пазар на труда е, но можеш да регулираш човекопотока със съответните закони, ако го наводниш с необразовани африканци и араби, си създаваш проблеми, не ги решаваш.

А, мани ти кой се радвал. Това ако по вестници го пише си е чист популизъм. Естествено, че ако си наводниш пазара са създаваш дваж по - големи главоболия. Истината е, че не приемат в ЕС чак толкова лесно. Повлияни сме от тази вълна сега и това ни заблуждава, че уж приемат всички. не е така. Всъщност никога няма да си наводнат те пазарите с необразовани. Те интереса много добре си го гледат даже. Не се става номер едно с безхаберие и безотговрно поведение.

# 8 485
  • София
Забелязвам, че само престъпниците са бежанци. Това че и жертвите са бежанци, не се споменава тук във форума. никой не казва, ох горките бежанци, изнасилват ги. А Бежанците изнасилват!!! При все, че и двете са верни, удобно се забравя и към жертвите няма нито милост нито съчувствие.
Форумът е от майки, милосърдна и състрадателна част от обществото.  Laughing Laughing

Ами ти беше тази, която докзаваше колко са умни арабите. Като са толкова умни, защо допускат в държавите си педофилски бракове, защо допускат изнасилвания, грабежи, убийства? Аз не живея в арабска държава и НЕ ИСКАМ моята държава да се превърне в това, което са техните държави. Щом им е много добре да са такива, каквито са, да си стоят там, откъдето идват и няма да им правя проблем. Но щом идват в МОЯТА държава, няма да допусна да я превърнат в това, което са техните. Следователно - тези хора трябва да бъдат ПРИНУДЕНИ НАСИЛА да се откажат от своята привички и култура, щом са дошли на място, където те не са приети! Никакво многоженство, никакви деца-булки и не ме интересува това, че ТЕ ТАКА ЖИВЕЕЛИ. Като искат да живеят така, да се връщат от там, откъдето са дошли, защото европейците НЕ ЖИВЕЯТ ТАКА, а те са домакините и държавите са си европейски с европейска култура, цивилизация, морал и нрави.

# 8 486

Аз съм доста объркана честно казано, защото Дъблинската конвенция очевидно не се спазва от никой. Имам чувството, че всичко се прави ad hoc . Тая гореща точка защо трябва да е в БГ, след като не сме външна шенгенска граница? Или са ни приели И в там без да знаем и сега услужливо ни се напомня, че трябва да ручаме и тези жабета, понеже, нали...сме в един съюз. Ама малко недалновидни излязоха братята западняци като ни размахваха високомерно пръст колко не сме за Шенген.

Оф, пак от начало... Нали след като приеха за квотите казаха че не е в сила вече Дъблинската конвенция (трактат?  newsm78) И няма как да действа щото в 2-3 страни влизат огромни тълпи и ти им казаваш аааа, справяй се.

За хотспота нали стана ясно че ние сме го искали? Ти какво искаш, като почнат да влизат от Турция да се чудим какво да ги правим ли? Аз лично предпочитам да ги затварят в този хотспот и да ги идентифицира и храни друг, а не нашите.  Това и във връзка с поста на Маги. Тези 310 са си предупреждание от Ердоган. После няма да са 3000  Sick
Какво е станало ясно за хотспота?
"Бойко Борисов: Не съм искал България да бъде обявена за "гореща точка" за бежанците". Ако някой е разбрал какво е искала БГ и какво не на онази среща да дойде да ми се обади. Щото май и преките участници нищо не са разбрали. А това какво аз и ти предпочитаме се страхувам, че няма никакво значение в момента. Даже няма значение какво нашето правителство предпочита. Доживяхме да се надяваме на добрата воля на Турция да пази нашите граници.

Лично с ушите си чух, как той искаше да сме гореща точка и даже извадил картата та показал на някой си министър къде сме и защо е необходимо заедно с Гърция и Италия да сме гореща точка.
Ами ето аз какво лично с очите си прочетох
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002108

"Според него информациите, че е поискал България да стане "гореща точка" са тълкувания и интерпретации на медиите. "  Wink
Бареков обясни какво точно е станало, но на него никога не съм вярвала, та не знам и сега какво да мисля, макар че звучи съвсем правдоподобно казаното. Поствам го в скрит текст
Скрит текст:
Според Бареков Боко решил да поиска парична помощ от ЕС за Бг, щото навлизат много бежанци у нас, а парите ги взимат други държави, но Меркел му предложила да ни направят" гореща точка". За всяка орка по 300 евро на ден да ни плащат. Да приемем 100 000 сега било предложението. Нямало в момента кой да обясни на умната глава какво ще рече това да се регистрират тук 100 хил орки, според думите на Бареков.И тогава Боко и Горанов-финансовия министър- веднага сметнали, че на пенсионер у нас се падат по 10 лв на ден според средната пенсия, значи ако им организират храноден по 10 лв и на бежанците, ще остават по 250 евро/месечно от всеки бежанец. Това ще рече милиони в бюджета на месец.(или в нечии джобове) И Боко веднага клъвнал. Обаче като научили евродепутатите, се хванали за главите, обяснили на бай Ганьо от Банкя, че това ще е краят на БГ,  и хукнали с Илиана Йотова да се обясняват с германците, че не са се разбрали правилно.
Не знам доколко е вярно, щото Бареков е последна инстанция, на която трябва да се вярва, но като познавам  лакомията и простотията на политическата класа, не бих се учудила.....
Това го четох във фейсбук, не знам дали друг е попадал.....

# 8 487
През 5-те години война в Сирия учебните заведения не функционират...Предполагам си давате сметка колко деца не са тръгнали изобщо на училище, а и колко не са успели да завършат такова...Та е съвсем нормално младите бежанци да са без образование...., което пък едва ли ги прави автоматично неученолюбиви, или мързеливи...Или може би те сами са си спретнали войната, за да имат оправдание да не учат и да не работят  newsm78 Интересно ми е, те като са толкова мързеливи и само се чудят на какъв социал да легнат, в тяхната държава кой е работил? От къде пък имат пари? Или може би тези милиони хора дето са се юрнали си имат всичките богати спонсори? Колко трябва да е богат човек, за да може да спонсорира милиони хора, които да превземат Европа за негова полза? След като са толкова богати бежанците - защо пък точно към Европа са се насочили?

# 8 488
  • София
От работата на черно ли ще дойдат пенсиите ни? Заради нея годишно бюджетите на държавите в ЕС губят милиони евро. Италия и Гърция преди няколко години бяха първенци в това отношение, с огромен брой хора, бачкащи на черно..помня, че и по медиите писаха. Не, че беше изненада.

П.П. Нели, не твърдеше ли ти, че вместо внасянето на мигранти, трябва да се стимулират жените в Европа да раждат повече? С Анна Бел спорихте сума ти страници.

Таис, аз не казвам че е нещо положително, а напротив. Ужасно е според мен. Гери, не знам къде, но знам че ще започнат някаква работа. Някои и търговия на черно/сиво, други в строителството, трети направо нелегално. И навсякъде където ще влязат ще създадат проблеми и ще сринат пазара  Sad

Точно това мисля и аз. Че ще сринат пазара. Плюс, ще предизвикат тотален хаос в социалната система.

ОхАман, ми те и от Судан, Сомалия, Еритрея, Йемен също са бежанци - нали знаеш какво се случва в тези държави. Това са милиони хора, които искат убежище в ЕС, милиони. От Еритрея тепърва набират скорост, от Йемен също.

Европа не може да помогне на половината свят, само защото в него се водят кървави войни. Най-малкото, защото приемайки всички, след 20-30-50 години, техните вражди ще избуят и на наша, европейска почва. И войните, които сега ни се струват далечни, внезапно ще станат наши.

# 8 489
Като са толкова умни, защо допускат в държавите си педофилски бракове, защо допускат изнасилвания, грабежи, убийства? Аз не живея в арабска държава и НЕ ИСКАМ моята държава да се превърне в това, което са техните държави. Щом им е много добре да са такива, каквито са, да си стоят там, откъдето идват и няма да им правя проблем. Но щом идват в МОЯТА държава, няма да допусна да я превърнат в това, което са техните. Следователно - тези хора трябва да бъдат ПРИНУДЕНИ НАСИЛА да се откажат от своята привички и култура, щом са дошли на място, където те не са приети! Никакво многоженство, никакви деца-булки и не ме интересува това, че ТЕ ТАКА ЖИВЕЕЛИ. Като искат да живеят така, да се връщат от там, откъдето са дошли, защото европейците НЕ ЖИВЕЯТ ТАКА, а те са домакините и държавите са си европейски с европейска култура, цивилизация, морал и нрави.
Това е и политиката спрямо бежанците в Австралия. Така се защитават интересите на народа, който те е избрал да го управляваш.

Общи условия

Активация на акаунт