Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 282
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 435
  • София
Фактът си остава, че ти много бързо си променяш възгледите. Напомняш ми на моята 5 годишна хлапачка. И не, това не е комплимент.

# 9 436
Пиши на Путин да му изкажеш дълбокото си възмущение от факта, че не храни никого.

И те имат бежанци, как. Даже Естония има ограда с Русия по тази причина.
Скоро даваха Константин Ромодамовски в някакъв материал; казва на Тасс, че можели още да поемат от Сирия.

60  милиона са търсещите обежище по света.  Peace

# 9 437
Аре стига аз си изтрих поста нема да коментирам нищо друго освен бежанците. Радвайте се Герри, Таис и други бежанкофобки (Stuck Out Tongue)  в Германия от страна на Меркел шум се вдига основно в посока затваряне и контролиране на границите. И вчера лично от Меркел беше изказано това "ново течение" в нейната вечнопроменяща се политика спрямо бежанците, и днес пак се пише за обсъждане и ангажимент от страна на Турция за по-суров и стегнат контрол. Измислили са даже ПЛАН за засилването на границите. План щом има, страшно няма. Планът е немски, бас държа.

Фронтекс ще координира колаборацията на турските и гръцките гранични патрули, за постигане на по-добър успех.

Границите се затварят, надявам се, че поне ще помогнат на лагерите в Турция Ливан и Йордания.
Причина, според мен, е че вече става пределно ясно, че решение в този регион няма да има  в близко бъдеще. Натискаха за решение, поговориха с всички, и видяха, че такова няма да има.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 14:39 от OX'AMAH

# 9 438
  • София
Пиши на Путин да му изкажеш дълбокото си възмущение от факта, че не храни никого.

И те имат бежанци, как. Даже Естония има ограда с Русия по тази причина.
Скоро даваха Константин Ромодамовски в някакъв материал; казва на Тасс, че можели още да поемат от Сирия.

60  милиона са търсещите обежище по света.  Peace

Разбира се, че имат. Беше иронично  Peace

ОхАман, аз съм бежанкофил и мигрантофоб  Laughing

# 9 439
По темата с бежанците. Продължава в немската преса да се дискутира затягането на границите. Вчера беше обединението и Меркел в изказването си подчерта, че ЕУ трябва да пази границите си.

Днес пише специално за турската граница, ще бъдат взети мерки за нейното засилване. Турция е поела ангажимент да подобри контрола на своята граница с Гърция.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-tuerkei-soll- … rn-a-1056084.html 

Изтрила си си поста, та затова няма да ти отговарям.
ами да не разводняваме, наистина.

# 9 440
По темата с бежанците. Продължава в немската преса да се дискутира затягането на границите. Вчера беше обединението и Меркел в изказването си подчерта, че ЕУ трябва да пази границите си.

Днес пише специално за турската граница, ще бъдат взети мерки за нейното засилване. Турция е поела ангажимент да подобри контрола на своята граница с Гърция.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-tuerkei-soll- … rn-a-1056084.html 

Изтрила си си поста, та затова няма да ти отговарям.
ами да не разводняваме, наистина.

Правилно. И аз затова не продължих с отговора. Peace

# 9 441
Айде спрете се вече, бе! Аман ooooh!

# 9 442
  • София
Знаеш ли, Герри, не ти прави чест да си извърташ толкова мнението  Stop Двеста страници плю западняците, че хрантутят ''орките'', и хвалеше американските бомби над Сирия. Сега когато внезапно се включиха руснаците, бомбите станаха безсмислени, даже за присмех, а ти започна да хвалиш страни като Швеция, че хранели ''бежанците''.
Повръща ми се от лицемери като теб  Sick

Абсолютно си права, Таис!

Интересно: http://m.blitz.bg/news/article/365389

# 9 443
Ей сега прочетох в линк, пуснат от съфорумка по-назад, че Швеция дава 201 евро на ден, за дете бежанец без придружител.

''Повече от 12 500 такива деца вече са пристигнали от началото на годината, повече отколкото агенцията е предвидила за цялата 2015 г. Прогнозираната цена за грижата им е 975 млн евро.''

Започна голямото наливане на пари..в Германия са отделили 6 млрд. евро.  Tired

Швеция (както и голяма част от богатите европейски страни) от десетилетия заделя около 0,7-1% от брутния национален доход за безвъзмездна помощ директно към бедни страни или чрез организации като ОН. В последните години поради увеличаващия се брой търсещи убежище все по-голяма част от тези пари остават вътре в страната, даже в някакъв годишен AidWatch рапорт са ги критикували за това. Т.е. засега допълнителното финансиране, което се налага изглежда до голяма степен идва оттам.
Има недостиг на временни и всякакви жилища, системата е запълнена, няма къде да ги настаняват и някои фирми печелят от това. 

# 9 444
Фактът си остава, че ти много бързо си променяш възгледите. Напомняш ми на моята 5 годишна хлапачка. И не, това не е комплимент.
Кои възгледи съм сменила?

# 9 445
  • София
Виж по-горе поста, който Цвети е цитирала. Нямам време и желание да пиша отново и отново едно и също, само щото ти се правиш на ударена. Със здраве.

# 9 446
Виж по-горе поста, който Цвети е цитирала. Нямам време и желание да пиша отново и отново едно и също, само щото ти се правиш на ударена. Със здраве.
Просто изтъкнах един факт. Не съм изразявала отношение към този факт.
Но той е красноречив за ситуацията в момента, независимо дали я одобрявам или не.

а вие какво виждате или не виждате си е ваш проблем.
Бежанци има в Русия от Украйна. Араби едва ли търсят закрила там. И да има някои те са пропорционално нула, в сравнение с Европа.

# 9 447
Герри, ами то и в България са пропорционално 0 в сравнение с Европа. И при нас и в Русия не искат да ходят самите бежанци. Да не са луди. Колкото е по-бедна една държава, толкова по-малък е шансът, че най-презряната прослойка на обществото ще има що годе човешки условия за живот. А и арабите имат семейства по Европа. Например, моите колеги сирийци имат роднини и сестри-братя в Швеция много от преди конфликта. Нормално е, ако родителите им са бежанци, тогава да дойдат в Германия или Швеция, където са им децата.

Между другото, свързах се тук с бежански център. В него помагат мои познати. Условията определено не са както си представяте тук. Става дума за огромна постройка, в която са натрупани хора заедно. Според мен, е доста тежко за живот. В този център са до получаване на статут, после се надявам да са по-човешки условия.
Усилия за интеграция тук се полагат големи, тъй като е вдигната аларма. Курсове по немски, даже и курсове по ИТ  Laughing има предложили.
Млади немци предлагат стая в своя апартамент на бежанци (тук много хора живеят по няколко в жилище, докато са млади, мода някаква), за да  има комуникация с местни хора.
Много от моите познати са се включили да помагат поне с нещо в в близките центрове.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 17:21 от OX'AMAH

# 9 448
  • София
Ето, че има бежанци, които ни предпочитат. Само където са от ... Ниш.  Laughing
http://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_120881240_Vlyubeni_tiyno … oriha_na_bejantsi

# 9 449
Ето, че има бежанци, които ни предпочитат. Само където са от ... Ниш.  Laughing
http://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_120881240_Vlyubeni_tiyno … oriha_na_bejantsi

Ох детската любов до какви крайности може да докара човек...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт