Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 513
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 585
Герри аз създавам моя си свят! Не очаквам нито Бг., нито която и друга държава да създава нещо за мен! Условията за живот си ги създавам аз самата със собствения си труд - дали ще живея мизерно, или богато - това зависи от моя труд, а не от държавата! Това, че българската държава и българските граждани не уважават моя труд е друг въпрос - има места по света, където има уважение! 25г. плащах данъци в Бг - дано са много хората в Бг, които могат да се похвалят с това! Редно е да се погрижа и за старините си, а не да чакам държавата да се грижи за мен! Имаме доста големи разминавания и в очакванията, и в метенето, и в създаването на нещо си, а и в използването на израза "хак им е"......

Да престанем с баналните истини, има и по-тежки въпроси.
Кои са те?

# 9 586
мсг7  мога да ти отговоря за себе си - аз не съм напуснала Бг, защото помощите са по-малко!
Aз също нямa дa мигрирaм тук ми хaеесвa,не знaм зa кaкво говориш,но в БГ ми е супер

# 9 587

Те и не идат  България!!! Никой не иска при вас, успокойте се!!!
Ти от каква националност си? Че пишеш на български е очевидно, но това не пречи да не си българка. Както и родителите, ти бабите, дядовците, лелите, чичовците и братовчедите ти. Всички ли сте вече в Обетованата Земя?

А и да ти кажа, очевидно Европа се опитва да НИ ги натресе.
И по какво е очевидно? Повечето ми близки роднини са в България, споко.

# 9 588
  • Сред мелниците
Скрит текст:

Ами те първо ги настаняват по лагери. После преглеждат всеки случай поотделно и тези, които нямат основание да са бежанци, ги депортират. ===

Ето и статия официална за депортацията. Даже наш (български) самолет е на снимката. Тези, кото не са от ЕУ, ги депортират навън директно. Много е организирано всичко.

http://www.zeit.de/feature/refugees-in-germany-deportation-flights-laws

Ходят нощно време по лагерите, събират ги, с автобусите ги отвеждат до градове хъбове от там ги качват на самолети, които летят за конкретни дестинации. В цяла Европа Фронтекс са организирали депортационен транспорт, който не е от вчера. Статията е  от много официален източник, да не ми намирате кусури и е на английски.
Поредното промиване на мозъци, или сценката  "нЕма да се плашите, всичко е под контрол"

Дори в рекламната статия за това КАК ПО ПРИНЦИП ФУНКЦИОНИРА тази система и смешната статистика в статията, обаче  не е лошо да се чете, като се цитира

Цитат
The camera pans down the rows of seats inside, showing Roma children with their sleepy heads resting on... Joy

За разлика от Ох Аман , ето какво мисли Дойче Веле по въпроса

Цитат
Не само даването на убежище, а и връщането в родните страни на отхвърлени кандидати е уредено по доста различен начин в отделните страни от ЕС.
Едва една трета от всички отхвърлени молби за убежище водят до екстрадиране. Германия например дава на някои от тези хора правото на временен престой по хуманитарни съображения. Други страни като Италия или Гърция просто пускат бежанците да жиевят "в нелегалност". Европейската комисия иска да уеднакви процедурите и по тази точка, като същевременно подобри сътрудничеството си със страните, източник на мигранти.През май 2015 в Брюксел констатираха: "Нелегалните имигранти знаят много добре, че нефункциониращата система за репатриране открива множество шансове пред тях."[
/quote]
Цитат
Не виждам ке т кара така да се заливаш от смях, но ок. Тази статия е писана ни месец. Роми от западнит балкани приемаха тогава. Сега заради сирийските бежанци обявиха западните балкани за сигурни и ще ги връщат.
Аз пиша за Германия. временният престой от хуманитарни съображения проблем ли е? Нали и тях ги депортират след това? Не виждам как това пречи на българската майка по някакъв начин?
Ами като пишеш за циганите и Западните Балкани , защо го пускаш като доказателство,  че в Европа се допиртират всички които , които нямат право на статут? Ти в коя тема пишеш? За имиграцията Балкани-Европа? Защото аз пиша за арабите и негрите.

Нещо за мнението на Дойче Веле ще кажеш ли , или  не пасва на модела?

# 9 589
Скрит текст:

Ами те първо ги настаняват по лагери. После преглеждат всеки случай поотделно и тези, които нямат основание да са бежанци, ги депортират. ===

Ето и статия официална за депортацията. Даже наш (български) самолет е на снимката. Тези, кото не са от ЕУ, ги депортират навън директно. Много е организирано всичко.

http://www.zeit.de/feature/refugees-in-germany-deportation-flights-laws

Ходят нощно време по лагерите, събират ги, с автобусите ги отвеждат до градове хъбове от там ги качват на самолети, които летят за конкретни дестинации. В цяла Европа Фронтекс са организирали депортационен транспорт, който не е от вчера. Статията е  от много официален източник, да не ми намирате кусури и е на английски.
Поредното промиване на мозъци, или сценката  "нЕма да се плашите, всичко е под контрол"

Дори в рекламната статия за това КАК ПО ПРИНЦИП ФУНКЦИОНИРА тази система и смешната статистика в статията, обаче  не е лошо да се чете, като се цитира

Цитат
The camera pans down the rows of seats inside, showing Roma children with their sleepy heads resting on... Joy

За разлика от Ох Аман , ето какво мисли Дойче Веле по въпроса

Цитат
Не само даването на убежище, а и връщането в родните страни на отхвърлени кандидати е уредено по доста различен начин в отделните страни от ЕС.
Едва една трета от всички отхвърлени молби за убежище водят до екстрадиране. Германия например дава на някои от тези хора правото на временен престой по хуманитарни съображения. Други страни като Италия или Гърция просто пускат бежанците да жиевят "в нелегалност". Европейската комисия иска да уеднакви процедурите и по тази точка, като същевременно подобри сътрудничеството си със страните, източник на мигранти.През май 2015 в Брюксел констатираха: "Нелегалните имигранти знаят много добре, че нефункциониращата система за репатриране открива множество шансове пред тях."[
/quote]
Цитат
Не виждам ке т кара така да се заливаш от смях, но ок. Тази статия е писана ни месец. Роми от западнит балкани приемаха тогава. Сега заради сирийските бежанци обявиха западните балкани за сигурни и ще ги връщат.
Аз пиша за Германия. временният престой от хуманитарни съображения проблем ли е? Нали и тях ги депортират след това? Не виждам как това пречи на българската майка по някакъв начин?
Ами като пишеш за циганите и Западните Балкани , защо го пускаш като доказателство,  че в Европа се допиртират всички които , които нямат право на статут? Ти в коя тема пишеш? За имиграцията Балкани-Европа? Защото аз пиша за арабите и негрите.

Нещо за мнението на Дойче Веле ще кажеш ли , или  не пасва на модела?
От Германия депортират мигранти  без право на статут, както е описано в статията на цайт.  Няма значние роми или не. Някои от ромите от западните балкани получаваха право на статут заради преследване. Не знам кое не ти е ясно. Наистина не знам къде прочете ЧЕ САМО роми, като има самолет на фронтекс, който извозва до Нигерия?!  Далеч не става дума САМО за роми.
Мнението на дойче веле е, че едни се депортират от Германия, а други получават ВРЕМЕНЕННО разрешение за пребиваване по хуманитарни съображения. Временното разрешение изтича и ги депортират.

# 9 590
  • Сред мелниците
Ох Аман, пиши на Дойче Веле, да знаят че грешат.

И продължавай да пускаш линкове, които нямат връзка с темата. Факт е че случайно попаднал потребител, може и да не го отвори или да не го чете.
Но ще вярва ,на написаното преди линка, че всеки който няма право на статут е депортиран.
А всъщност не е. Но кой го е грижа.

# 9 591
Истинските емигранти, избягали от войната, са в палаткови лагери в съседните на Сирия държави.

Много наедро пак. Кои от всичките сa "истински"?
Нали точно това е проблемът, да отсеят хората с причина от хората без причина.
Ето какво става в световен мащаб: световната информация за бежанци (refugees) 2014.

Сирия с около 4 млн (въпреки че страната са напуснали общо десет), Афганистан с около 2 милиона и половина, Сомалия с около милион, Судан с около 700 000, Конго с 500 хиляди, Ирак с 400 000, Африканска Република с 400 000, Пакистан с триста хиляди, Виетнам с триста хиляди, Еритеа с триста хиляди, Китай с двеста хиляди, Бурма с двеста хиляди, Украйна с двеста хиляди .. И още, и още...

ПП
Скрит текст:
Нали много мъмрехме Швеция, рзбрахте ли, че имали вече шестчасов работен ден? Много бежанци, всички щели да са на помощи.. Как става това тогава?

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 14:02 от Ли Лу

# 9 592

И продължавай да пускаш линкове, които нямат връзка с темата. Факт е че случайно попаднал потребител, може и да не го отвори или да не го чете.
Но ще вярва ,на написаното преди линка, че всеки който няма право на статут е депортиран.
Стига си изопачавала и говорила пълни глупости. Или не разбираш английски или не можш да четеш и вникваш в текст. Статията наЦАЙТ пише именно за бежанци/мигранти без право на статут и тяната депортация. Другото са твои вълнения по темата. Статията не е за цигани, а някакво циганско семекйство са вмъкнати като част от тези, които н са получили статут.

Дойче веле пише именно следното --че част ги депортират, а на друга част Германия дава временен престой. Точно това пише дойче веле. След като този временен престой изтече, тези ора нямат работа в Германия и ги връщат.  

# 9 593
Интересно е по колко на ден депортират самолетите на  Фронтекс сега, при положение, че влизат по 5-10 000 дневно?
И няма надежда напливът да спре, Германия очаква 1,5 милиона тази година, според анализатори.

# 9 594
Ти ако емигрираш, би ли отишъл  бедна държаа да се трудиш или да учиш?

От първа страница на тая тема няколко потребителки почти ме убедиха, че всички тези хора бягат от война и да, много е трудна съдбата на бежанците, всички го разбираме това.

И сега горното от  Ох Аман (не ми се цитира всичко, че стана цитат на цитата на цитата) - последно бежанци или емигранти newsm78

# 9 595
От първа страница на тая тема няколко потребителки почти ме убедиха, че всички тези хора бягат от война и да, много е трудна съдбата на бежанците, всички го разбираме това.
Не знам кои сте вие и какво сте разбрали, но сте в грешка. Пуснах горе статистиката за хората, наричани бежанци. Може да си такъв и без да има война в страната ти, а може да има война в страната ти и пак да ти откажат статут. И аз искам 2+2=4, но нещата въобще не са такива  Simple Smile

# 9 596
http://www.welt.de/vermischtes/article147205763/Der-Aufschrei-ei … cialflow_facebook
Полицайка с 15 години стаж в Германия, самата тя от гръцки произход, разказва, как сред чужденците, основно не от този континент, има все по-голямо насилие спрямо полицаите, особено жените полицаи. Не просто, че нарушават някой закон, а директно атакуват служителите на реда. "За такива събития вече се съобщава, както се съобщава прогноза за времето", казва тя.

# 9 597
  • Сред мелниците

Стига си изопачавала и говорила пълни глупости. Или не разбираш английски или не можш да четеш и вникваш в текст. Статията наЦАЙТ пише именно за бежанци/мигранти без право на статут и тяната депортация. Другото са твои вълнения по темата. Статията не е за цигани, а някакво циганско семекйство са вмъкнати като част от тези, които н са получили статут.

Дойче веле пише именно следното --че част ги депортират, а на друга част Германия дава временен престой. Точно това пише дойче веле. След като този временен престой изтече, тези ора нямат работа в Германия и ги връщат.  

Стилът ти става все по-агресивен. Намали контактите с емигрантите  Grinning
Всъщност Дойче веле казва:
Цитат
Едва една трета от всички отхвърлени молби за убежище водят до екстрадиране. Германия например дава на някои от тези хора правото на временен престой по хуманитарни съображения. Други страни като Италия или Гърция просто пускат бежанците да жиевят "в нелегалност". ........През май 2015 в Брюксел констатираха: "Нелегалните имигранти знаят много добре, че нефункциониращата система за репатриране открива множество шансове пред тях.
А в статията която ти цитираш, освен общите приказки има скромна статистика за 2014, от която се вижда , че акцента на върнатите не е за контингента, за който пишем в темата. И Въпреки рекламния й характер дори там можеш да прочетеш
Цитат
Those looking for deeper insight into exactly how repatriation flights work are confronted with an impenetrable system.

Фактически, линкът ти няма ясна връзка с това,  което твърдиш. Че мигрантите без право на статут се връщат обратно. Ако не съм доразбрала би ли копирала някакъв ясен текст? Ако не си ми много сърдите  Grinning
Нито ги спираме ефективно, нито ги оценяваме експедитивно, нито ги връщаме оттам , откъдето са тръгнали.

Ройтерс:
Цитат
Italy, France and Germany pushed on Friday for a European system to repatriate more migrants who fail to qualify for asylum and to improve external border controls, as EU foreign ministers sought a broader response to the bloc's migrant crisis.

# 9 598
  • Сред мелниците
Скрит текст:

Те и не идат  България!!! Никой не иска при вас, успокойте се!!!
Ти от каква националност си? Че пишеш на български е очевидно, но това не пречи да не си българка. Както и родителите, ти бабите, дядовците, лелите, чичовците и братовчедите ти. Всички ли сте вече в Обетованата Земя?

А и да ти кажа, очевидно Европа се опитва да НИ ги натресе.
И по какво е очевидно? Повечето ми близки роднини са в България, споко.
Присъствието на родата ти в България не влияе на моето спокойствие, всъщност.
 Просто бях любопитна. Сега разбирам, че всъщност проблемът ти е в граматиката.

А за натрисането, говорим вече няколко-стотин стр.

# 9 599

Да престанем с баналните истини, има и по-тежки въпроси.
Кои са те?
Например този:Защо бежанците ядат повече от българите, питат вицепрезидента Попова
http://news.ibox.bg/news/id_1176641158

Понеже отговорът е забележителен, ще копирам
Защо бежанците ядат три пъти повече от българите, окладът им на ден е 6 лева, а на българите - 2?".

Този въпрос е зададен от обикновен гражданин на Разград към вицепрезидента Маргарита Попова по време на посещението й в гимназия „Екзарх Йосиф". Тя бе част от официалните гости в началото на програмата „Часове по демокрация"-съвместен проект с германска фондация за международно сътрудничество, пише "Родопи 24".

Вицепрезидентът Маргарита Попова отговорила: „Много хора си задават този въпрос, иска ми се да нямаше основание, и аз страдам от това, но това е положението".

Гражданинът: „Вие сте поредният политик, който ми се оправдава само, срам за България и позор".

Вицепрезидентът Попова отвърнала: „Между бежанците има не толкова бедни и гладни, но ако ние не се смилим над страдалците и не им помогнем, този спомен ще остане в сърцата на децата им, в тях ще се загнезди гневът и омразата, ще станат екстремисти и ще отидат в „Ислямска държава"...

В същото време наши сънародници, които се препитават в чужбина заявяват: „Българите работим за 7-8-9 евро на час. На индийците дават по 18-20 евро. Същото важи и за пакистанците. Навсякъде имат повече привилегии от хората от бившия Източен блок. Бежанци от Африка също са с по-добър статут от нашите хора. Баси Европата!".

Думите са на родопчани, които изкарват прехраната си във Великобритания, Германия, Холандия...
"И нито дума за стотиците хиляди нашенци, които избягаха от една друга война, в която не пукаха пушки, но умираха всеки ден мечтите им. Сега Европа е готова да отвори обятията си, да налива милиарди за справяне с бежанската криза. У дома пък не трябва да се ядосват бежанците, за да не поведат джихад...

И нито дума за своите.

Може би защото нито един политик не бе част от икономическите бежанци от зората на 90-те години?", пише изданието.

За теб, с твоята широка толерантна душа и европейско битие вероятно е маловажно, на за българите е от първостепенна важност. Не бих разваляла розовият ти мир, но попита, та затова....

Общи условия

Активация на акаунт