Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 640 917
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 360
Турция може едва сега да се е включила в бомбандировките официално, но самият факт, че е пуснала САЩ да атакува от тяхна територия, според мен е значим.

# 361
  • Galaxy 13197853088
Защото американците им позволиха да бомбят кюрдите в Ирак ...

# 362
Аз пак да попитам, защо държави като Кувейт, ОАЕ и др. не помогнат на Европа и не ги приберат? Там ще се интегрират бързо, защото ще са поне в близка до тяхната среда?

Наистина се чудя, защо не пробват първо там? Обикновено човек се насочва към страни, където би могъл да се интегрира сравнително бързо. Да не говорим, че тези страни са финансово много стабилни.
Защото планът не е такъв.

# 363
Уви...за кюрдите.
Балерина, това го минахме и се разбра, че не е така. Т.е. планът просто го няма.

# 364
Защото американците им позволиха да бомбят кюрдите в Ирак ...

Може и да имат сделка, политика.
Но аз ги броя като противници на ИД и част от коалицията в борбата срещу тях.
Това имах предвид.

# 365
# 366
  • София
Аз пак да попитам, защо държави като Кувейт, ОАЕ и др. не помогнат на Европа и не ги приберат? Там ще се интегрират бързо, защото ще са поне в близка до тяхната среда?

Наистина се чудя, защо не пробват първо там? Обикновено човек се насочва към страни, където би могъл да се интегрира сравнително бързо. Да не говорим, че тези страни са финансово много стабилни.
Защото планът не е такъв.

Надявам се, че не съм те разбрала правилно, защото иначе от плана страх ме хваща.

# 367
  • До хладилника, който обичам
Защо никога не се уточнява, че се визират българските и румънските цигани? Отделно е, че повечето се чудят откъде се взимат българи, които странно защо са бели. В тяхното съзнание българин= на циганин. Не правят много разлика.
А защо да се уточнява? Българските цигани са пак български граждани, независимо иска ли му се на средностатистическия българин или не. Циганската не-интеграция е до голяма степен плод на отношението на българското общество, та пак е малко на принципа кой каквото си постеле (и в двете посоки, разбира се, важи и за българи и цигани). Та българските цигани по света са българи. И ако сред тях сравнително малко са добре образованите, то сред етническите български емигранти вече съвсем не е рядкост да са нискообразовани и не особено културни, т.е. картината в очите на западняците не е непременно грешна. Минаха времената, когато навън емигрираха или добре обучени кадри, или много способни работници. Сега всеки може да емигрира - и го прави, и няма начин да се запази имиджа лъскав, както ни се иска.

# 368
  • Galaxy 13197853088
Може и да имат сделка, политика.
Но аз ги броя като противници на ИД и част от коалицията в борбата срещу тях.
Това имах предвид.
Не се знае,и сега уж американците се бият с Алкайда,
но се оказва, че мислят как да ги подкрепят за да се
бият с ИД.Та и турците няма да ги бият много докато
те се бият с Асад.

# 369
Защо не се знае?
По тукашна последна информация Турция официално се е присъединила към алианца и е имала военна намеса със собствени бомбандировачи.

ПП Разбрах те.  Peace

# 370
  • MI

Гери, не очаквах чак пък толкова скоро да мога да кажа видя ли?  Laughing

# 371
Защо никога не се уточнява, че се визират българските и румънските цигани? Отделно е, че повечето се чудят откъде се взимат българи, които странно защо са бели. В тяхното съзнание българин= на циганин. Не правят много разлика.
А защо да се уточнява? Българските цигани са пак български граждани, независимо иска ли му се на средностатистическия българин или не. Циганската не-интеграция е до голяма степен плод на отношението на българското общество, та пак е малко на принципа кой каквото си постеле (и в двете посоки, разбира се, важи и за българи и цигани). Та българските цигани по света са българи. И ако сред тях сравнително малко са добре образованите, то сред етническите български емигранти вече съвсем не е рядкост да са нискообразовани и не особено културни, т.е. картината в очите на западняците не е непременно грешна. Минаха времената, когато навън емигрираха или добре обучени кадри, или много способни работници. Сега всеки може да емигрира - и го прави, и няма начин да се запази имиджа лъскав, както ни се иска.
О, айде моля! Stop Циганите не са интегрирани, защото не подлежат на интеграция, това е истината. Не само ние, тях никой не може да ги интегрира, вече се видя, че и европейците не успяха и затова взеха да ни ги изпращат пак обратно.
За останалото не възразявам.  Сред емигрантите има вече всякакви.

# 372
Тъй като се заговори точно за Франция в другата тема, аз пък ще отговоря с колониите им. Няма да ги изброявам, сами можете да погледнете. То не може да източваш и после да се чудиш тези хора защо са дошли точно при теб, че и недоволстват.
Коя е тази друга тема ?
 newsm78

# 373

Не съм запозната с този район и затова попитах "защо?". Логиката би ме завела точно в такива държави, които са близки като бит, култура, религия и т.н.
Сега разбирам, че и те приемат бежанци, просто явно не се отразява навсякъде или аз не съм попаднала на такива материали.
Би следвало да се запътят точно в тази посока.

В Европа ще имат много по-дълъг период на адаптация по горепосочените причини, освен ако не очакват, че ще наложат свой бит, религия и култура, което ще стане трудно.

Защото няма социални помощи като в Западна Европа.

Турция заради кюрдите играе двойна игра. Дори западната преса, която е много внимателна с Турция и използва "kids' gloves", открито писа за това, че са подпомагали Алкейда и ИД.

Аз мисля, че Гери е много оптимистична за европейците. Те от години живеят в хватката на политическа коректност и са почти "кастрирани" от нея. Същото е в Канада и Щатите.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 16:55 от Pixie

# 374
  О боже, политическата коректност е такова лустро и то сигурно на един микрон от повърхността. Хората не си рискуват статуса и благоденствието заради политическа коректност, тя работи само докато всичко е относително наред.

Дилемата тук не е с политическа коректност на хората, а с хуманността им, с обикновената човечност. Не може безсърдечно да се гледа как на собствената ти гара тълпи от хора, включая бебета и майки припадат, все пак, или как изриват от камион  70 мъртви тела.

При достатъчно голяма пряка заплаха, разбира се, и човечността отива на кино...

Общи условия

Активация на акаунт