Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 712
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 215
Добре де, как на практика според вас се осъществява подобен сценарии? Как и по какъв начин им се обяснява и най - вече как се организират целенасочено тълпи от хора да отидат някъде си, зарязвайки домът си, рискувайки животът си? И тези "автори " на подобен сценарии толкова ли не са наясно, че така не се дестабилизира континент?

Когато човешкият материал е от тоя тип- емоционален, биещ се в гърдите, колко му е от едната страна да ги подгониш с война, а от другата да им пуснеш през Туитър по някоя позивна.

# 1 216
И какво като може? Една част от разхождащиге се из центъра на Виена румънци може до вчера да са били джебчии по плажовете на Мамая.
Да де ама разликата между джебчия и фанатизиран терорист е огромна, т.е щетите които нанася единият са пренебрежими спрямо това какво може да направи другия.
Обаче Меркел няма да ги подбира по този критерии. Ще остави в Германия мозъците, които ще са и полезни, другите ще ги натири из държавите. Затова напъва за квоти. Дали са терористи или не, проблема ще е на този в чиято държава се случва.

# 1 217
И какво като може? Една част от разхождащиге се из центъра на Виена румънци може до вчера да са били джебчии по плажовете на Мамая.
Едно е да си джебчия, а съвсем друго да си убиец и да си убил хиляди невинни жени и деца, само защото не споделят религиозните ти разбирания!
Ако някой румънски джебчия ме ограби ще го преживея, но ако някои от ИС се взриви в метрото едва ли ще остана жива.

# 1 218
Добре де, как на практика според вас се осъществява подобен сценарии? Как и по какъв начин им се обяснява и най - вече как се организират целенасочено тълпи от хора да отидат някъде си, зарязвайки домът си, рискувайки животът си? И тези "автори " на подобен сценарии толкова ли не са наясно, че така не се дестабилизира континент?

Когато човешкият материал е от тоя тип- емоционален, биещ се в гърдите, колко му е от едната страна да ги подгониш с война, а от другата да им пуснеш през Туитър по някоя позивна.

Да бе ще правиш война за да подгониш хора?! Стига моля те. Войни не се правят с тази цел. Да не говорим, че тези тълпи хиляди мигранти, няма да сринат Европа. Стига глупости! Ако беше толкова лесно да го бяха направили руснаците още по време на Студената война и комунизЪма щеше да е победил навсякъде. Не са само мюсюлманите емоционален матриал. Защо китайците не ги подгони някой по подобен начин? Повече са и по - големи поразии щяха да направят.
Тези хора бягат от война и е съвсем резонно да отидат в ЕС, за който са чували само хубави неща. Богатите ислямски държави не ги искат и съвсем логично е да не се насочат там. Въпреки че съм сигурна, че и за там има наплив, но просто медийте не ни го съобщават, че не е интересно. Който е живял в арабските нефтени страни знае, че там е пълно с пакистанци, индийци, филипинци и всякакви други араби, които работят там. Нищо не логично няма в действията на бежанците, нито са режисирани, защото колкото и емоционален да е някой, няма да си остави домът за да хукне да събаря цял континент, междувременно живейки като скот, с риск да се удави.

# 1 219

И на мен САЩ преди години ми отказаха виза,но не тръгнах с надуваема лодка натам,защото исках да живея по-добре. Peace Peace

А някои тръгват. От години тръгват и към САЩ, и където  им видят очите. Да са си седяли дето са си, викаш, къде са ръгнали, нека се давят като са тъпи.
  Не си тръгнала, щото не си била достатъчно притисната. За по-голяма кола и компютър никой не тръгва с надуваема лодка. Много ми е смешно, като тръгнете да се сравнявате... Ако беше в лагер в Турция две години и детето ти лази в прахоляка, не се знае накъде би тръгнала.

Никой не иска от никого да се трогва - и да се трогнат всички до един, все тая. Това не помага на трагедията на хората. Но ми е чудно, че хора от държава, в която немалка част от населението е готова да работи нелегално в чужбина не могат да разберат мотивите на хората да се понесат с риск за живота си към нормален живот.

Ти точно откъде знаеш колко притисната съм била?
Познаваш ли ме?Знаеш ли как съм живяла тогава и къде?Знаеш ли близките ми в какво състояние бяха по това време?Знаеш ли им болестите за които в България нямаше лечение и пари?
Ти какво точно знаеш,че ми държиш такъв тон??

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 17:21 от santini999

# 1 220
  Смятам, че моя тон е съвсем приличен в сравнение с твоя.

Добре, по-умна си от тоя ,дето е тръгнал с надуваема лодка, а той е тъпак и си е получил заслуженото.
   Нали това значеше предишния ти пост?

# 1 221
  • София

Хаха, аз съм ти била отговорила директно. Ми другите също писаха директно - по-директно от това, здраве му кажи. И ако беше чела малко по-фнимателно, щеше да видиш, че на няколко пъти съм писала за децата и жената на този ''баща'', защото за тях ми е жал, да. Много.

Значи те имали различия - при условие, че въпросните държави са ислямски, и като цяло културата и ежедневието не са много по-различни. Говоря като човек бил в 3 такива държави. Ти в колко си живяла  Flutter

Верно ли адаптацията и интеграцията в една Швеция например, на средностатистически сириец, бангладешец или пакистанец е по-лесна, отколкото в един Катар или Саудитска Арабия. Дообре. Отивам да се посмея в ъгъла  Laughing

Добре, Таис, ти всички ли изреждаш? Започвам с Таис, ..., ..., ... и след абзац и половина продължавам по същество. Сега ако ще се заяждаме кажи, вярно че е петък следобед, ама все пак... Хайде мир?!

Нужно ли е да съм живяла за да мога да чета и да видя какви и колко войни има и защо се водят между шиити и сунити. В Йемен ли беше последно? Хайде да не отричаме очевидни неща.

Те в Швеция искат защото там вече има техни. И това е силен мотив, не само социалната система. Да не съм ги пускала аз преди това безразборно, извинявай? Като имат роднини там със сигуност по-лесно ще се интегрират, та ако ще да е в своята си капулирана немалка общност.

Нели, ти изобщо чела ли си нещо за сунитите и шиитите, имам предвид освен някоя и друга статия или Нешънъл дж.? Ако беше, щеше да знаеш, че в така наречените Gulf States, преобладават сунити. Някои от държавите имат и голямо количество шиити, но като цяло проблеми на местно ниво ня-ма.
Сега се опитай да се сетиш, ако изобщо си си правила труда да провериш, какъв ислям изповядват мнозинството (близо 80%) сирийци. Сунити са. Така че, точно както обсъждаме с приятели-араби във фейса, религията ни най-малко не пречи на тези богати държави да поемат поне някакъв дял от бежанците. Ако не пакистанци и афганци, то поне сирийци. Ама не искат. Тикат ги към Европа  Wink

# 1 222
  • MI

Обаче Меркел няма да ги подбира по този критерии. Ще остави в Германия мозъците, които ще са и полезни, другите ще ги натири из държавите. Затова напъва за квоти. Дали са терористи или не, проблема ще е на този в чиято държава се случва.

Добре де, как си го представяш това?! Тези квоти са за бежанците намиращи се в Италия, Гърция и Унгария - преди малко го четох. Ако дойде нашия ред - и от България. Според теб как точно ще си ги подбере нужните хора? Ще прати комисари в лагерите да ги оглеждат и селекционират ли?  Laughing

santini999, да ни затключат темата ли държиш?! Точно стана интересна. ХАйде без катъри и пазари ако е възможно. И аз не мисля че е точно същото да искаш от България да емигриращ в САЩ като да бягаш от бежански лагер и зона на война. Най-малкото е мирно тук.

Таис, за сирийците си принавам че не знаех че са сунити. Ок, в този случай си е чист егоизъм спрямо тях. Останалото което съм написала си остава в сила - за нашите си проблеми и че никой не ни е виновен в крайна сметка.

# 1 223
Има достатъчно ресурс да го направи. Тези хора няма да се разпределят на случаен принцип, поне в Германия и няма да останат там всички които искат да са там, колкото и конспиративно да ти звучи.

# 1 224
  • София

Добре де, как си го представяш това?! Тези квоти са за бежанците намиращи се в Италия, Гърция и Унгария - преди малко го четох. Ако дойде нашия ред - и от България. Според теб как точно ще си ги подбере нужните хора? Ще прати комисари в лагерите да ги оглеждат и селекционират ли?  Laughing

santini999, да ни затключат темата ли държиш?! Точно стана интересна. ХАйде без катъри и пазари ако е възможно. И аз не мисля че е точно същото да искаш от България да емигриращ в САЩ като да бягаш от бежански лагер и зона на война. Най-малкото е мирно тук.

Таис, за сирийците си принавам че не знаех че са сунити. Ок, в този случай си е чист егоизъм спрямо тях. Останалото което съм написала си остава в сила - за нашите си проблеми и че никой не ни е виновен в крайна сметка.

Ех, да беше само егоизъм. На тях им изнася в Европа да има огромни - те и сега не са особено малки - мюсюлмански общности. Не забравяй, че говорим за едни консервативни държави, които по принцип проповядват разпространението на исляма по света. И дума не може да става за сравнение между т.нар. Gulf states и един Ливан или една Йордания, да речем, където мюсюлманите са далеч по-умерени.

Ето интересна статия на Вашингтон Поуст по въпроса за бездействието на въпросните държави:
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/09/04/the … -syrias-refugees/

Забележете:
That's a shocking figure, given these countries' relative proximity to Syria, as well as the incredible resources at their disposal. As Sultan Sooud al-Qassemi, a Dubai-based political commentator, observes, these countries include some of the Arab world's largest military budgets, its highest standards of living, as well as a lengthy history -- especially in the case of the United Arab Emirates -- of welcoming immigrants from other Arab nations and turning them into citizens.

Moreover, these countries aren't totally innocent bystanders. To varying degrees, elements within Saudi Arabia, Qatar, the U.A.E. and Kuwait have invested in the Syrian conflict, playing a conspicuous role in funding and arming a constellation of rebel and Islamist factions fighting the regime of Syrian President Bashar al-Assad.

# 1 225
Германия иска квоти за разпределението на имигрантите.Да, обаче самите те заявяват, че искат Германия и скандират на гарата в Унгария-ГЕРМАНИЯ!!!И какво става, като ги върнат в Унгария, България,Румъния, Латвия и т.н.
На следващия ден обратно към Германия.Къде е решението?

# 1 226
# 1 227
  • MI
в Германия и няма да останат там всички които искат да са там, колкото и конспиративно да ти звучи.

А, в това съм сигурна. НАли това е идеята, да останат определен брой хора а не всички които искат. В Германия със сигурност ще останат много по-малко от искащите. И във Франция, и в Англия. И в страните външна граница на ЕС. Останалите ще вземат по мноооого повече от сега. Нали затова е целия рев на редица държави.

Таис, на нас ми кажи кой ни е виновен че първо не мислим преди да разпалваме войни и после че сме егоистични, разединени и неспособни? За съжаление е така. Сега се говори за реални мерки, но аз докато не видя веч не вярвам. Макар че след като и Фраанция и Германия се убедиха е много вероятно да сработи. Очевидно подкрепата на Испания, Италия (нали първо нейни бяха предложенията), Гърция я имат. Въпросът е може ли някой от североизточните да наложи вето. Някой знае ли?

# 1 228
  Смятам, че моя тон е съвсем приличен в сравнение с твоя.

Добре, по-умна си от тоя ,дето е тръгнал с надуваема лодка, а той е тъпак и си е получил заслуженото.
   Нали това значеше предишния ти пост?

Не,не значи това!Значи,че всеки си преценява риска.Или друг му го преценява според теб?
Колкото до тона ...приличен е в твоите очи.А в тях всичко помислено от теб или казано е супер умно.

Нели поправих се за тона.И аз не искам темата да бъде затворена!
А колкото до това кой от какви условия бяга,ако може дайте някаква графика или мерило,за да съм на ясно.

# 1 229
  • София - Рим и обратно
Оуу, добре, ха дано ние "оскотелите майки и домакини" да сме единствения кусур на цялата картинка! Много сте смешни, възвишените Laughing. Любители на празни лозунги. А какво реално свършите, за да помогнете на тези деца? Направихте ли постъпки да се отнемат от безотговорните им родители, които ги обричат на смърт? Или само крокодилски сълзи роните и размахвате пръстче морализаторско?

Общи условия

Активация на акаунт