Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 651
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 230

Но ми е чудно, че хора от държава, в която немалка част от населението е готова да работи нелегално в чужбина не могат да разберат мотивите на хората да се понесат с риск за живота си към нормален живот.

Щом се чудиш още, явно имаш нужда да ти се обясни като на малко дете. Добре Simple Smile Всички разбират отлично мотивите на тези хора. Но.....техният бъдещ нормален живот означава да се развали нашият бъдещ нормален живот. И това за първи път зависи както за българите тук, така и за емигрантите из Европа. Когато някой застрашава твоето с мъка постигнато и закрепено място под слънцето, толерантността, съпричастието и милозливостта отиват на кино. Да ни говорим, че тук има реална бъдеща заплаха и за собствения и на близките живот, заради тероризма, който няма как да ни подмине покрай това огромно стълпотворение. Обвиняваш ли някого за това? Аз-не.

# 1 231
 Мерси за обяснението, но нямам нужда никой да ми обяснява къде са отишли толерантността, милозливостта и съпричастието му, това си е лично негова работа Grinning.

# 1 232
В Австрия май не се тълпят. По-скоро Германия, Швеция, Франция, Швейцария и Италия. През последната предполагам, че повечето искат само да преминат и да отидат на север.

Малко остават точно от тази вълна сега, да. Аз си проверих пак информацията, която пуснах за парите, които получават, и съвсем сигурно от общо три места вече ми потвърдиха хора, които работят донякъде с това, че при осигурено място и храна бежанците получават на месец по 40,- евро. Това е, явно действа като метод... Който е във Виена, знае какво са 40 евро. А и тук си има вече доста висящи на помощи, все пак страната е голяма що-годе колкото България.

Иначе Президентът пусна официален лозунг “Say it loud, say it clear – Refugees are welcome here”, както и някои от спортистите.

# 1 233
Ограничаването на средствата е най-сигурният начин да се разграничат желаещите да се интегрират и работят от тези които искат да лежат на соц. система.

# 1 234
Мерси за обяснението, но нямам нужда никой да ми обяснява къде са отишли толерантността, милозливостта и съпричастието му, това си е лично негова работа Grinning.

Е тогава,защо пишеш в темата?
Нали се дискутира дадена тема и се обясняват мотиви,разбирания....или ти си тук за нещо друго,а аз пак не съм разбрала?

# 1 235
  • София
Ограничаването на средствата е най-сигурният начин да се разграничат желаещите да се интегрират и работят от тези които искат да лежат на соц. система.

Абсолютно. Затова и повечето скандират Германия, а не да речем, Унгария или Австрия. Датчаните се усетиха, все пак онзи документ ги поотрезви.

# 1 236
Оуу, добре, ха дано ние "оскотелите майки и домакини" да сме единствения кусур на цялата картинка! Много сте смешни, възвишените Laughing. Любители на празни лозунги. А какво реално свършите, за да помогнете на тези деца? Направихте ли постъпки да се отнемат от безотговорните им родители, които ги обричат на смърт? Или само крокодилски сълзи роните и размахвате пръстче морализаторско?

Постъпка да отнемат децата от безотговорните родители ли трябва да направя? Съвсем изпростя.

# 1 237
Ами според мен бързо става ясно, че социалната система в Австрия е работила досега, защото след войната е имало така наречения Babyboom. 1956 година на жена са се падали 2,82 деца. Единайсет години по-късно това число вече пада на 1,6 и така горе долу остава за следващите генерации.

Също така стимулът да се построи държавата наново, самият факт, че хората са били много по-задружни заради драматичните събития е помогнал за създаването на солидарната система... Мина и времето. Писах напред, че просто се надявам хората, които са плащали 50% от заплатите си на държавата, да не остареят в мизерия. Моят набор има достатъчно време да събере мъничко до пенсия настрани, ако решат да намалят данъците. До момента не съм чула някой да е против.

Скрит текст:
ПП Между другото външният министър е много млад и отнесе доста критика, но се справя чудесно! 86-ти набор е, Sebastian Kurz.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 17:50 от Ли Лу

# 1 238
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/4813542/Ungarn_V … nk=/home/index.do

Die österreichische Botschaft war rasch mit den Aktivisten in Kontakt und hatte auch rasch eine rechtliche Vertratung organisiert.

Zu Mittag besprach Kurz mit dem ungarischen Botschafter die Situation. "Es gibt einen Unterschied zwischen organisierten Schleppern, die aus Profitgier den Tod von Menschen in Kauf nehmen und Menschen, die vielleicht einfach nur helfen wollten", meinte der Ressortchef. Darauf werde er auch bei einem späteren Termin mit dem ungarischen Außenminister drängen. Das Österreichische Außenministerium habe jedenfalls sofort gehandelt. "Unsere Botschaft ist bereits vor Ort und betreut die Betroffenen, und wir haben das Team mit einem zusätzlichen Konsularexperten verstärkt", sagte Kurz.

Ако транспортираш нелегално хора и си от България, Унгария или някоя друга страна си престъпник, но ако си австриец то не си престъпник, а си един добър човек, който е искал само да помогне  Crazy

# 1 239
  • MI
А какво реално свършите, за да помогнете на тези деца? Направихте ли постъпки да се отнемат от безотговорните им родители, които ги обричат на смърт? Или само крокодилски сълзи роните и размахвате пръстче морализаторско?

Кафе с мед, даже Салвини не би се сетил за такова предложение  Laughing Т.е. ти предлагаш да се отнемат децата на бежанците, защото бягайки им рискуват живота? Ами те и оставайки го рискуват, на кого да ги вземем в крайна сметка - на оставащите или на бягащите? Ето ти конкретна дилема.

Ли лу, а за храна и подслон колко дават на човек на ден? Наистина съм любопитна.

santini999, благодаря ти   bouquet наистина стана интересна темата и би ми било жал да ни я заключат...

# 1 240
  • София
Уф, тая думичка "толерантност"- толерантността ми свършва там, където започва не толерантното отношение към мен. Как да съм съпричастна към някой, който идва и ми заявява че съм к..ва? Как точно си мислите този някой, би възпитавал децата си, какво отношение ще имат към моите деца? Дали нашите дъщери ще са к..ви или собственост на мъжа си? Ами, ако някъде на улицата ги нападнат, защото са си позволили да ходят по къси панталонки? И не предполагам, че има толкова наивни хора, които смятат, че тези млади мъже идват, за да се вписват.  Идват за пари. Идват, защото мисълта им за бързо и лесно забогатяване (което е невъзможно в държавата им) ги настървява и нахъсва. И те ще минат през трупове, за да постигнат жадуваното си богатство. И тези хора не са бежанци. Те са нашественици на земя и ресурси. Бежанец, бих нарекъл човек, който бяга със семейството си, за да се спаси. Но не вярвам, че човек, изпитал ужаса на войната би имал ИЗИСКВАНИЯ какво и колко ще получи, къде ще бъде и в какви условия, та чак да си позволява да капризничи, че леглото му скърцало или да командва кой ще му подаде яденето...
Не разбират ли моралистките- културата ни, традициите ни, светоусещанията ни, ценностните ни системи са различни. И когато казвам различни, имам предвид контрастни. И в скоро време в нашата застаряваща Европа ще се случат сблъсъци и тогава, мили дами ние ще сме бежанците

# 1 241
Семейството...не съм сигурна, че дори имат същото виждане за "семейство". Жените им са стока, дъщерите сигурно въобще не ги броят, използват жени и деца за живи щитове.

# 1 242
Не знам защо постоянно се пита кой какво е направил лично. В 21 век в Европа какво повече лично от това да плащаме данъци, да избираме политици и да изразяваме мнение?
Чудно хард-анти-мигрантите какво точно правят лично- по един кол за мрежа по границите ли забихте, по един сириец от влака ли свалихте, запряхте им достъпа до обществената тоалетна, какво?

# 1 243
nelig, нямам толкова много информация. Просто питах моята приятелка, която е социална работничка и помолих мъжа ми да пита едни колеги на административен пост. Но пуснах по-напред две официални позиции- на камарата на работещите Arbeiterkammer и The UN Regugee Agency. По 320 евро на човек на месец се падат. Границата на бедността е около 800 (за местните жители, австрийци и неавстрийци).

# 1 244
  • Русе
  Ли Лу, като хвърлих бегъл поглед върху линковете - помощите до петчленно семейство ли са. За четвърто дете примерно не се дават тези 40 евро или не съм разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт