Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 233
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 845
И ти, Бруте, и ти! И от ЕС. Joy
Кой каза нещо за добре обмислената политика на Меркел? Само преди два дни казваше, че ще се справи  и интегрира и гласуваха в Парламента нови пари за мигрантите.
Все по-ясно става, че са безпомощни и никой не знае какво да прави.
Няма вече ЕС, не разбрахте ли?

# 4 846
  • Другата България
Аз прочетох, по - скоро риторичен въпросът ми беше.

# 4 847
Аз прочетох, по - скоро риторичен въпросът ми беше.
Разбрах, просто вече ме избива не на ирония, ами на знам на какво.
Тия не са нормални.

# 4 848
# 4 849
  • Другата България
Хърватите им ги прехвърлят.
Едва ги навозиха тия напред - назад, днес мернах снимка в нета на тоалетна във влак, в който са ги превозвали.
Няма да я поствам по обясними причини. Sick

# 4 850
Пълни глупости Stop Политиката, довела до тоталния хаос в Близкия Изток, не е разпокъсана, а целенасочено водена в продължение на десетилетия. И не от Европа като общо понятие, а от едни други, отвъдокеански "мозъци". Отказвам на мен като представител на европейска нация да ми бъде вменявана вина за нечовешката алчност на американските оръжейни гиганти. Както и отказвам моят живот да бъде рушен заради техните грешки.

Франция и Британия са европейски нации. А оръжейните гиганти не са само американски. Не споря, че отвъдокеанските мозъци имат основна вина. Но Европа е съдействала и съдейства - на места доста активно. Дали не се е замисляла за последствията и че сме сравнително близо?

# 4 851
Хърватите им ги прехвърлят.
Едва ги навозиха тия напред - назад, днес мернах снимка в нета на тоалетна във влак, в който са ги превозвали.
Няма да я поствам по обясними причини. Sick

А, промиват ни мозъците с такива снимки  Mr. Green Няма истина в това  bowuu

# 4 852
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Франция и Британия са европейски нации. А оръжейните гиганти не са само американски. Не споря, че отвъдокеанските мозъци имат основна вина. Но Европа е съдействала и съдейства - на места доста активно. Дали не се е замисляла за последствията и че сме сравнително близо?
Да се чувстват тогава Франция и Британия виновни и длъжни да ги приемат. Но те първи сложиха железните гащи и събуха нашите, нали (един Саркози да цитирам, ако е нужно?!)

# 4 853
Тя цялата Дъблинска конвенция е едно голямо събуване на гащи на Източна и Южна Европа. Нали не си представяте иначе кои бежанци ще влязат в Европа от Север? Дядо Коледа с джуждетата може би? То още тогава е трябвало да светне лампичката на подписващите я, но явно не би.

# 4 854
В интерес на истината, моментът с разплаканото палестинче с перфектен немски и културен вид в студиото беше много силен - тогава се възхитих на силата на един политик да откаже и да се позове на правилата в ефир, дори да види насълзените очи на това прекрасно момиченце. Колко съм се заблуждавала тогава! Мислех, че Меркел е новата "желязна лейди", ама не.

През последните дни често ми минава мисълта, че точно случката с разплаканото момиченце има някакво влияние върху поведението на А. Меркел и че впоследствие  става въпрос за необмислено изказване ( случва се- тя е много изтощена още от борбата с Варуфакис и сие).

# 4 855
# 4 856
Да, те това предложение го отправиха още преди няколко дни, ама няма желаещи Wink За сметка на това вижте последната новина - нови сблъсъци в Одрин. Бежанците пак са се разярили и искат да тръгнат към гръцката граница. Турската полиция едва ги удържа!

# 4 857
  • България
Тя цялата Дъблинска конвенция е едно голямо събуване на гащи на Източна и Южна Европа. Нали не си представяте иначе кои бежанци ще влязат в Европа от Север? Дядо Коледа с джуждетата може би? То още тогава е трябвало да светне лампичката на подписващите я, но явно не би.

Даже не смея да си го представя. Хитро си правят сметката и вече се започва:
Берлин започва да преосмисля позицията си по бежанската криза
 "Но германските власти започват все по-прецизно да разглеждат документите на кандидатите за оставане в страната, което води до изнервяне на чакащите и също създава напрежение сред тях. Същевременно около 190 хиляди души, на които е отказан бежански статут, продължават да са на германска земя като само 138 хиляди от тях имат право на временно оставане. Голяма част от бежанците, идващи от Близкия Изток и Африка, ще бъдат връщани – според Дъблинското споразумение, което се оказва много добре познато от тях – в първата държава от Ес, на територията на която те са влезли, без значение каква е тяхната воля и желание."
  За това Меркел кани, кани, но с чужда пита.
http://bnr.bg/post/100604105/berlin-zapochva-da-preosmisla-pozic … -bejanskata-kriza
 А ние регистрираме, регистрираме...

# 4 858
Затова въпреки напрежението предложиха среща на европейските лидери чак другата седмица..
За да си пренапишат законите и да ни хързулнат.

# 4 859
  • Другата България
Е, чак да ги пренапишат не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт