Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 661
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 905
  • Другата България

Да си представим, че се извършва проверка и регистрация на границата.
Какво следва?
В държави, като България, Гърция, Италия се пълни с имигранти.
 Бъркам ли някъде?
За нас единственото решение е затваряне на границата. Иначе умираме прави. Това е.
Регистрираме ли влизащите, даже и да успеят да пресекат нелегално границите към Сърбия и Румъния, ще ни ги върнат.
За това гърците (и не само те) просто ги пускат.
За мен това не е правилно, но как иначе Западна Европа ще разбере какво се случва?
Сития на гладния вярва ли?

Аз като малоумна, но - затваряме границите.
Сърбия ги затваря.
Унгария ги затваря.
Словения и Хърватска също.
И с хората вътре в страните - по шосета и палатки, какво се случва?
Ние сме си затворили, и останалите също, и така до кога?
Ето, с такива например http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/18/2612714_snimka_na_denia_m … alata_krai_odrin/

# 4 906
  • София
Днес имаше интервю по БНТ1 със сирийски инженер. Каза, че се съмнява повечето от бежанците да са сирийци. Каза, че е изненадан, че почти всички жени на кадрите са със забрадки. В Сирия не било така преди.

А, ето, намерих го.

# 4 907
Това със затваряне на границите не е решение. Щом вече са в Европа, има ли
значение коя граница е затворена? Проблемът си остава.

# 4 908
Сирия не е непосредствен съсед на ЕС, Турция пък не е в Ес, длъжни сме, ако вземем общо решение да помогнем на Турция, на добра воля, но не сме длъжни, ако Германия си търси работна ръка сред бежанците, да си търсим и ние.

# 4 909
Не знам какво ще последва от тази миграционна вълна, обаче е факт, че 99% от българите сме против мюсюлманската напаст. Не точно защото сме бедни и гладни, предполагам. Страхът поражда омразата...

# 4 910
Включване от Германия:
Преди три дена имах разговор с колежка: шефа е споделил, че :"Германия няма да е това, което беше само допреди 3-4 години. Очакват ни трудни времена."
Вчера друга колежка, на 60+ години видимо смутена, разказа какво й се е случило на улицата, случайно влязла в разговор с бояджия на улицата, ремонтиращ някава фасада. Той най- уверено е твърдял, че тя само след година- две щяла да сложи забрадка/хиджаб/кърпа за глава.
Директно е заявил, че 'ислямизацията е в ход'.
Стана  дискусия и тя ме попита какво мисля и дали наистина това ни очаква.
Срещам все повече наживо бежанци. Недалеч от моя квартал построиха 3 нови сгради, които вече изцяло са заселени.

# 4 911
  • Другата България
Това със затваряне на границите не е решение. Щом вече са в Европа, има ли
значение коя граница е затворена? Проблемът си остава.
А, ето това казвам и аз. Peace

# 4 912
Vapor, елементарно обяснение за отклоняване на вниманието
А интернет за сваляне на картите за приложенията им за навигация, благодарение на които се ориентират така добре?

Wi-fi не върши ли работа? Търся възможни обяснения. Това с безжичните мрежи ми се вижда по-правдоподобно от имами, плащащи такси месец за месец на хиляди хора.

Върши, само ако наблизо има съответното устройство за тази услуга
Ама в гората или на полето или в планината има само мобилен нет ако имаш покритие
А за мобилен нет се иска абонамент и активирант роуминг и бая евро на МВ

# 4 913
  • София
Квотите та квотите...
Те квотите отдавна не са актуални вече, трябва да ги рефрешват не през дни, а през часове.
Покани си гладни гости мама Меркел, а сега ги подритва в съседите.

Вчера писах бежанците да се ескортират до Германия с автобуси. В крайна сметка са поканени. Ето, че днес Турция предложи още по-бърз превоз (със самолети) и то без пари. Меркел да опъва червения килим на Мюнхенското летище и да ги посрещне с "добре дошли".

Редно е Германия при нужда да подпомогне страни като Унгария, Хърватия и Гърция с жива сила по границите, защото хората явно изнемогват след любезната покана на Меркел.

# 4 914
  • България

Какво следва?
 Бъркам ли някъде?
За нас единственото решение е затваряне на границата. Иначе умираме прави. Това е.
Регистрираме ли влизащите, даже и да успеят да пресекат нелегално границите към Сърбия и Румъния, ще ни ги върнат.
За мен това не е правилно, но как иначе Западна Европа ще разбере какво се случва?

Сърбия ги затваря.
Унгария ги затваря.
Ето, с такива например http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/18/2612714_snimka_na_denia_m … alata_krai_odrin/
Мярката е против тези, които сега тръгват. Нали не мислиш, че всичко беше до тук.
Всъщност сега започва.
Тия милиони, които са в лагерите в Турция какво ли ще направят, ако разберат че могат да стигнат до където решат?
 Влезлите до сега- в лагери, регистрация и връщане на нелегалните имигранти по родните места.
Ще видим колко ще останат легалните.
А в глобален план-ясно е че проблема трябва да се решава в Сирия, не в Европа.

# 4 915
  • София
Не знам какво ще последва от тази миграционна вълна, обаче е факт, че 99% от българите сме против мюсюлманската напаст. Не точно защото сме бедни и гладни, предполагам. Страхът поражда омразата...

По-скоро страхът е от някакви крайни течения на тази религия. Иначе сред тях има образовани, работещи, нормални хора, но просто няма как да се отберат само такива при създалата се ситуация.

# 4 916

Не позна
Народната памет е жива и все още се помни какво е било едни 500 години съжителство с подобни първобитни
Които днес са и добре обучени и въоръжени, както се нашепва тук-там за очакващите ги арсенали

# 4 917
  • Другата България
Скрит текст:

Какво следва?
 Бъркам ли някъде?

Сърбия ги затваря.
Унгария ги затваря.
Мярката е против тези, които сега тръгват. Нали не мислиш, че всичко беше до тук.
Всъщност сега започва.
Тия милиони, които са в лагерите в Турция какво ли ще направят, ако разберат че могат да стигнат до където решат?
 Влезлите до сега- в лагери, регистрация и връщане на нелегалните имигранти по родните места.
Ще видим колко ще останат легалните.
А в глобален план-ясно е че проблема трябва да се решава в Сирия, не в Европа.
Аз за влезлите повече се замислих, затова и питам.
Ясно е за другите, че мерките са за тях.
Регистрация и връщане - това ще отнеме време, не малко. А и нали се сещаш какво ще настане, като разберат, че няма да отидат там, където искат? Да не говорим за условията, в които пребивават...
Просто си разсъждавам.

# 4 918
  • вятър в маслините, вятър над хребета
по-лесно ще оцелеем заедно - обаче реално обединени.
И какво точно е реалното обединение? Понеже аз виждам едни стотици хиляди мигранти на Балканите и едни десетки и надолу- в обетованите земи на запад. Това не е оцеляване заедно, а нагло използване на европейските механизми за притискане на по-слабите и по-бедните страни-членки да вървят против националните си интереси.

# 4 919
Преди няколко дни попаднах на това - грешка при регистрацията на преминаващите през България:
http://www.bgdnes.bg/Article/4985726
Доколко е "вярна" тази грешка?
Дали не е поредната заблуда за временно успокоение на страстите?

Общи условия

Активация на акаунт