Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 526
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 5 505
Мисля че темата ще е много по-полезна ако се споделя какво точно се случва в страните и какви са решенията на правителствата. Факт е, че новините които ни заливат са силно манипулирани. Разни обвинения в овчедушие, расизъм, нетолерантност или каквото и да е са абсолютно ненужни. Всеки анализира от собствената си гледна точка и претенции аз съм прав, ти си крив са смешни.

# 5 506
  • България
Новембер, явно си още в университета и след първите неуспешни опити за приятелство си се отказала. Според теб, ако беше в България щеше ли веднага да се сприятелиш с всички? И ако после като някой се приближи отговаряш, че нямате нищо общо, дали щеше после някой да се пробва?

Ако дойдат ИД в България ми е интересно колко биха се били и колко ще бягат? Аз залагам че най-запалените защитници на родолюбието първи ще си плюят на петите.

Нели и аз залагам на същото.
Не залагай! Не смятам да бягам. Само оръжие ми трябва. И знам как се стреля, да не си помислиш, че просто си пиша  Wink Пистолет, пушка, ще се справя и с Калашников  Peace
Не смятам да предавам Родината си.
Скрит текст:
И Република правихме в една далечна година, в един малък областен град.

"По прогнозите на хилари и ООН, тази война щяла да бъде около 10тина години още. Интересно ми е как ще ги връщат след десетилетие."
OX'AMAH, едва ли ще ги върнат. Тушират напрежението.

I.Hr, на същото мнение съм. А и нека да няма лични нападки и обиди. Кой къде ще избяга и т.н.
Това са просто предположения. Никой от тук не знае на другия колко му е накипяло и от какво. Hug

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 12:28 от MoiraineD

# 5 507
  • MI
Нели, ако бях в България щеше да е по-различно, защото с другите българи ни свързва една култура, общ език. Израстнали сме гледайки същите неща по телевизията и при горе-долу същите условия. Ако реша да се пошегувам или да кажа някоя поговорка ще ме разберат от първи път без да се налага да се обяснявам. Въобще не е същото.

November, гони те носталгията   bouquet КАзвам ти го съвсем доброжелателно. И в България нямаше да ти приемат подадената ръка всички, на шегата някои щаха да се присмеят и т.н. Просто ти нямаше да приемаш погрешно сигналите от другата страна, което предполагам е станало (в някоя по-северна страна си, нали?).

OX'AMAH, за мен Меркел е и права, и греши. Греши, защото с малоумния си апел увеличи многократно проблема на Балканите. Греши и защото се сети, че има проблем чак когато ги засегна и тях пряко. Права е обаче, че не може всички да са готови да дойдат на сватбата, но писмото за парите не са го получили...

# 5 508
Сугурно повечето помнят експлозиятa нa ядренaтa центрaлa в Япония,трaгедия срaвнимa с воинa. Е видяхме ли тогaвa тълпи от японци дa крещят и дa викaт зa помощ стояхa кротко и си чaкaхa редa зa порция ориз. Ето я голямaтa рaзликa м/у мюслитaтa и всички остaнaли,поне зa мен и нямa кaдри и сълзиви водещи и рaзплaкaни брaдaти инженери които дa ме трогнaт.

Е, не можа да се прави аналогия с избухването на централа и конфликт в регион, от време оно. Япония е втората икономическа сила в света и нито има емигрантми по света, нито ще тръгне да реве, просто защото е достатъчно силна за да се справи сама. Между другото и тогава редица държави бяха готови да помогнат ако е нужно. Аналогия изобщо не може да се направи между двата случая. Абсурдно е.
Искaх дa кaжa ,че сaмaтa културa е съвсем рaзличнa aзиaтците не хленчaт зa помощи без дa рaботят a зaпрятaт ръкaви и се борят с проблемa. A тези орки нямaм думи просто-помaгaш му a то строи джaмия и се взривявa в метрото. Искaм дa питaм някои които е ходил много по европa видял ли нaпример китaиски молитвен дом ?

# 5 509
  • Русе
Ако дойдат ИД в България
  Те от Марс ли идват, нали някой ги е отгледал и закърмил с идеи. А и някой продължава да им плаща и въоръжава. Щото с нефт не се стреля, нефт не се яде. Трябва някой да дава това онова.
  А и сравненията не со особено коректни, защото не знам коя от вас ще си хвърли детето или ще го използва като щит.

# 5 510

OX'AMAH, за мен Меркел е и права, и греши. Греши, защото с малоумния си апел увеличи многократно проблема на Балканите. Греши и защото се сети, че има проблем чак когато ги засегна и тях пряко. Права е обаче, че не може всички да са готови да дойдат на сватбата, но писмото за парите не са го получили...
Според мен, не познаваш Меркел. Това е много типично за нея, тя винаги се опитва и вълка да е сит и агнето цяло. Опита се да го играе солидарна и човечна, сега обаче се вдига голяма истерия с бежанците, не се знае колко ще дойдат, и  бие заден ход за пред избирателите. За мен нейната "покана" си беше проформа, за да зададе тон на еропейския съюз, а не да идват баш в Германия...ама не става нещо Simple Smile

# 5 511
Нели,
Скрит текст:
в Холандия съм. И не е носталгия точно. Миналата година имаше такава, но сега не. По-скоро беше разочарование, защото очаквах хората да са усмихнати и приемащи.

# 5 512
Сугурно повечето помнят експлозиятa нa ядренaтa центрaлa в Япония,трaгедия срaвнимa с воинa. Е видяхме ли тогaвa тълпи от японци дa крещят и дa викaт зa помощ стояхa кротко и си чaкaхa редa зa порция ориз. Ето я голямaтa рaзликa м/у мюслитaтa и всички остaнaли,поне зa мен и нямa кaдри и сълзиви водещи и рaзплaкaни брaдaти инженери които дa ме трогнaт.

Е, не можа да се прави аналогия с избухването на централа и конфликт в регион, от време оно. Япония е втората икономическа сила в света и нито има емигрантми по света, нито ще тръгне да реве, просто защото е достатъчно силна за да се справи сама. Между другото и тогава редица държави бяха готови да помогнат ако е нужно. Аналогия изобщо не може да се направи между двата случая. Абсурдно е.
Искaх дa кaжa ,че сaмaтa културa е съвсем рaзличнa aзиaтците не хленчaт зa помощи без дa рaботят a зaпрятaт ръкaви и се борят с проблемa. A тези орки нямaм думи просто-помaгaш му a то строи джaмия и се взривявa в метрото. Искaм дa питaм някои които е ходил много по европa видял ли нaпример китaиски молитвен дом ?
Много от тях също са трудолюбиви хора. Особено сред турците и сирийците болшинството са свестни и скромни. Турците заради това ги и вземат в Германия и ги държат с години по-дълго, защото работели като животнии то в животински условия и не се оплаквали, за разлика от местните, тъй като в анадола е по-зле. После се опитали да ги разкарат, но не станало.  
На хората от близкия изток им е в кръвта алъш вериша. Тук си имат магазинчета и всякакви ресторантчета, не са изпаднали. Всяка култура си има силни и слаби страни.

А в Германия има цели колонии японци, богаташи, които не говорят грам немски. Даже по магазини слагат надписи на японски и немски в тези региони и йехова уитнес им изпращат на японски да ги вербува.  Laughing.

# 5 513
  • MI
Мисля че темата ще е много по-полезна ако се споделя какво точно се случва в страните и какви са решенията на правителствата. Факт е, че новините които ни заливат са силно манипулирани. Разни обвинения в овчедушие, расизъм, нетолерантност или каквото и да е са абсолютно ненужни. Всеки анализира от собствената си гледна точка и претенции аз съм прав, ти си крив са смешни.

Ето за това гласувам с 2те ръце! Наистина би било много по-полезно да сравним новините в различните държави вместо да спорим за едни и същи неща седмици наред....

Amber, не дай Боже в Турция да се разбута още повече положението и да не видим от Марс ли идват  baby_neutral

мсг7, не сравнявай японци и китайци. Нямат много общо освен цвета на кожата. Работят китайците, да, ама на черно и често директно мафиотски. Какво да им се радвам?

OX'AMAH, може и да е сглупила просто, още по-зле за нея. Поне сега има някакъв шанс (минимален май) да започнат да решават проблема преди да е прекалено късно.

Новембер,
Скрит текст:
значи бях права че си на север. Да, казвали са ми приятели учили там че са малко ксенофоби, но пък накрая направиха приятелства. А и има много чужденци учещи там, може би ти било по-лесно да се сприятелиш с тези от южна европа - по-сходни сме като манталитет.

# 5 514
Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
Ама, аз мисля, че сирийците за никого не са проблем. За българите проблем ли биха били тези хора, които наистина нямат в момента държава.. Само използват трибуната политиците и всъщност никой не казва за другите! Вече ме е яд да ги чета.

Хората са изплашени заради бежанци/мигранти от други страни, които явно си ходят свободно и никой не ги знае, не ги контролира; които нямат документи и не могат да ги депортират; хора, които никога нямат намерение да работят, а ще повлекат със себе си и още поне десет безработни... Но за тях нито дума.

Ето от днес пак: замазват ни в момента очите с някакви две седмици срок, в които бежанците трябвало да попълнят и предадат някакви документи, иначе ги връщали извън ЕС (обаче, ако нямат документи?). 23 700 за последния уикенд само! А не пишат имат ли места, имат ли средства за тези хора, какви са, що са, къде ги карат... Няма информация, а вече много се шуми. Хората започнаха да се настройват негативно, настроението се променя заради страха от нацитата... Дори вчера една от моите приятелки персийки се изказа доста крайно за новопристигналите бежанци; за нея абсолютно нетипично, защото баща и също е бил с такъв статут.

Или социалистите ще оправят нещата следващата седмица, или ще загубят изборите. От 1994 имаме един и същи кмет на Виена, представяте ли си каква промяна ще има.

# 5 515
  • София
Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
Ама, аз мисля, че сирийците за никого не са проблем. За българите проблем ли биха били тези хора, които наистина нямат в момента държава.. Само използват трибуната политиците и всъщност никой не казва за другите! Вече ме е яд да ги чета.

Хората са изплашени заради бежанци/мигранти от други страни, които явно си ходят свободно и никой не ги знае, не ги контролира; които нямат документи и не могат да ги депортират; хора, които никога нямат намерение да работят, а ще повлекат със себе си и още поне десет безработни... Но за тях нито дума.

Ето от днес пак: замазват ни в момента очите с някакви две седмици срок, в които бежанците трябвало да попълнят и предадат някакви документи, иначе ги връщали извън ЕС (обаче, ако нямат документи?). 23 700 за последния уикенд само! А не пишат имат ли места, имат ли средства за тези хора, какви са, що са, къде ги карат... Няма информация, а вече много се шуми. Хората започнаха да се настройват негативно, настроението се променя заради страха от нацитата... Дори вчера една от моите приятелки персийки се изказа доста крайно за новопристигналите бежанци; за нея абсолютно нетипично, защото баща и също е бил с такъв статут.

Или социалистите ще оправят нещата следващата седмица, или ще загубят изборите. От 1994 имаме един и същи кмет на Виена, представяте ли си каква промяна ще има.

А защо не казват какво се случва с тези, които не са бежанци - при това те са много? Що за държава е тази, която не може да се справи с нелегалните емигранти - всъщност що за съюз е това  Tired

Бтв, и аз имам приятелка иранка, омъжена е за българин, живее тук. Силно негативно е настроена към тълпите - тя самата твърди, че масово всъщност не са от Сирия, а от държави като Пакистан, Афганистан и т.н.

# 5 516

Ако дойдат ИД в България ми е интересно колко биха се били и колко ще бягат? Аз залагам че най-запалените защитници на родолюбието първи ще си плюят на петите.

Ако заменим родолюбците с хард защитници на тълпите, дето налазиха Европа,
и сега не съм прочела да са приютили в техния си дом поне няколко  Wink

Ли Лу, откога хората при вас са изплашени? Че много късно им загряват реотаните нещо Wink. В холандия масово средата на август се говореше за това , че местните не ги искат.

# 5 517
И спиране на глада в Африка, и..
, и...  какво ли още не, в краткосрочен план не можем да решим световните проблеми, но може ЕС да се опита да води разумна миграционна политика и да си пази границите.
Също както вратите на домовете ни не са отворени за всеки, на който му е харесало и е нуждаещ се.

# 5 518
А защо не казват какво се случва с тези, които не са бежанци - при това те са много? Що за държава е тази, която не може да се справи с нелегалните емигранти - всъщност що за съюз е това
То отскоро се разчу това с въпросния Duldung.
Всички някак си мислеха- включително и аз, че е фуния- голяма част имат право да пуснат документи, голяма част получават отказ и същите напускат. А не с отказ, без право на работа, но право на пребиваване до не-знам-си-кога. Да бъдем честни, на какво прилича това?! Ок, Афганистан, Сирия и Ирак имат проблеми, ние сме замесени във военните действия, ще си ги разпределим. Ами другите, за които не знаят какви са? Едва ли сириец няма да иска да се идентифицира. Нито думичка!

Съюзът според мен като такъв съвсем си изгуби поддръжниците. Тук върви и една леко скрита кауза; за излизане от ЕС. Има си даже и партия на сегашните избори. В момента, в който се разчуе, ще наберат и те сила, няма как.

# 5 519
  • София

Бтв, и аз имам приятелка иранка, омъжена е за българин, живее тук. Силно негативно е настроена към тълпите - тя самата твърди, че масово всъщност не са от Сирия, а от държави като Пакистан, Афганистан и т.н.
Тълпите по принцип са си опасни,  с това съм съгласна разбира се. Като гледах някои видеа, там където хвърлят водата, вижда се, че и там командват някои, най-наежените се правеха на интересни и приканваха другите да го правят, един директно демонстративно хвърли водата на релсите, и подкани друг, той  много внимателно я постави в края на перона. И сред тях има страх един от друг, пълно е с агресивни провокатори и за съжаление те определят визията на тълпата, пък и я контролират.  Проблема е много деликатен, от една страна хората, бягащи от война, от друга разните там агресивни младежи сред тях, не знам..За сега никой не знае какво става вътре в бежанските редици. Трябва време да се отсее кой от къде е и какво иска. Трябва  да се действа с помощта на вече  интегрирани чужденци - сирийци, пакистанци или там каквито и да се, и разбира се към спиране на конфликта, това последното е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт