Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 764
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 490
  • София
Цитат
Сериозно призовавам да сперете да разпространявате подобни слабоумия щото някой май наистина им се връзват. Едва ли не всеки арабин като те види казва "Добър ден, кога ще слагаш бурка". Прекалява се вече с истерията в тоя форум.

Снощи четох на немска страница, че Германия сама искала да смени името на някакъв Коледен базар на друго, но гугъла не ми го преведе какво.Зарадва ме,че всяко второ мнение отдолу беше от турчин или мюсюлманин, но интегрирани вече, сигурно пето поколение, който не беше съгласен да се сменя името.Но виж ,че тук дадоха след 4  празнични дни, още два на мюсюлманите, да си празнуват.Защо не дадат и на българите тогава?Питах вчера и пак питам.

Извинявай, аз не рабрах. Какво са дали на мюсюлманите? Да не би да е нещо свързано с Байрам?
С някакъв техен празник , не ги знам как се казват.Още два почивни дни.

# 5 491
По цял свят има гладни, бедни, бедстващи, нещасти хора, на които им се ще в Европа и Америка, ама не са достатъчно хитри като арабите, които му хванаха цаката с играта по тънката струна, избудалкаха ни.

Каквото и да си говорим, истината е, че там се води война и наистина е място, което е повече от ужасно за живот. Разбирам ги напълно, че са тръгнали да търсят по - добри условия и никак не ме учудват, че искат Германия и Скандинавия, защото човек винаги търси най - доброто за себе си. Това е нормално и никак не ме учудват действията им. В крайна сметка Великите сили разрушиха Сирия и Ирак, дори и Афганистан, и съвсем нормално е хората да избягат от там. Въобще от всякъде където ИД вилнее и реже глави.

Истината е, че когато в твоята страна се води война, трябва да останеш и да се биеш, а не да бягаш. Ако обират апартамента ти, какво ще направиш? Ще се опиташ да го защитиш, или ще отидеш в другия блок и ще си поставиш изисквания да ти дадат нов апартамент, без нотариален акт?

Хм, зависи кой е насреща ти. Все пак не е избягала цяла Сирия, останали са хора, които именно това правят, бият се. Без никакъв резултат. В крайна сметка опазването на живота е първостепенно, а когато противникът ти е значително по - силен, да останеш на подобно място, означава сигурна смърт. Това определено не е вариант, така че бягството в случая е оправдано. А относно исканията за апартамент или каквото и да било, кучето играе според тоягата. Ако дават взимаш, ако не си траеш и си доволен, че си жив поне.

# 5 492
  • София
Ставам все по-любопитна за коя страна става въпрос. И аз не живея в България, а никога не съм имала подобни проблеми. Не мислиш ли че именно стената, която ти си поставила сега, когато сте в по-зряла възраст, е една от причините да не можете да си общувате нормално?  Simple Smile
Напротив, аз дойдох с усмивка и отворени ръце и сърце. И се сблъсках със стена от лед. Попариха ми усмивката и вече не се и опитвам. Сега съм тук само заради образованието и така без илюзии за приятелства и подобни бошлаф глупости се живее много по-леко. Sunglasses Кой ми е виновен, че имах илюзии за света тук и за хората?
Новембер, виждам, че и твоята интеграция не била особено успешна. Не го казвам, за да се заяждам, всеки сам решава с кого и как да общува, зависи от късмет, манталитет, темперамент, необходимост от интеграция  и т.н. Отбелязвам го, защото беше писано по-нагоре, че само арбите не искат да се интегрират, а едва ли не всички останали нямат проблем с интеграцията. Явно зависи от човека.

# 5 493
Китайците ми казаха така - може да имаме регионални различия в Китай, но в чужбина всеки китаец ти е брат или сестра. Жалко, че ние българите не смятаме така и се делим дори в чужбина! Малка държава сме, но дори в чужбина забелязах да се делим на мои градски и неградски.

# 5 494
  • София
Белгия връща граничните проверки

"Белгия става поредната шенгенска държава, която от днес ще прави полицейски проверки по границите си. Вътрешния министър Ян Жамбон съобщи, че проверките няма да са повсеместни, а изненадващи и ще обхващат, както граничните зони, така и основните магистрали, летищата и жп гарите. Засилено полицейско присъствие ще има и в международните влакове......"

# 5 495
По цял свят има гладни, бедни, бедстващи, нещасти хора, на които им се ще в Европа и Америка, ама не са достатъчно хитри като арабите, които му хванаха цаката с играта по тънката струна, избудалкаха ни.

Сега са арабите, до скоро бяха косоварите и от бивша Югославия, ама за тях сигурно не си чула... Защо ли, сигурно, щото никой няма интерес

Не съм чула да са влизали на ден с хиляди безконтролно, че и със съдействието на властите, че и по покана, с всенародно веселие, песни и танци...
Припомни ми, ако обичаш, явно съм забравила.

Явно всички сме забравили, когато трябваше да приемем над 50 000 косовари.
http://www.politika.bg/article?id=7256

А и да не забравяме, че Косово е държава с почти 2 000 000 население, така че аналогията със Сирия не е много удачна.

# 5 496
Цитат
Истината е, че когато в твоята страна се води война, трябва да останеш и да се биеш, а не да бягаш. Ако обират апартамента ти, какво ще направиш? Ще се опиташ да го защитиш, или ще отидеш в другия блок и ще си поставиш изисквания да ти дадат нов апартамент, без нотариален акт?

Всичко много хубаво, когато говорим за идеали; за борба за свобода итн... Но нали знаеш, че едните големи подкрепят ИД, а другите големи- Асад, а ти ще си една пешка на полето между тях. Да не би да си от тези, които не знаят, че европейски страни участват в тази война? И специално сирийците трябва да се приберат, разбира се. Лошото е, че покрай тях се промъкват- и други и точно това е проблемът.

# 5 497
Сугурно повечето помнят експлозиятa нa ядренaтa центрaлa в Япония,трaгедия срaвнимa с воинa. Е видяхме ли тогaвa тълпи от японци дa крещят и дa викaт зa помощ стояхa кротко и си чaкaхa редa зa порция ориз. Ето я голямaтa рaзликa м/у мюслитaтa и всички остaнaли,поне зa мен и нямa кaдри и сълзиви водещи и рaзплaкaни брaдaти инженери които дa ме трогнaт.

# 5 498

Сега са арабите, до скоро бяха косоварите и от бивша Югославия, ама за тях сигурно не си чула... Защо ли, сигурно, щото никой няма интерес

Не съм чула да са влизали на ден с хиляди безконтролно, че и със съдействието на властите, че и по покана, с всенародно веселие, песни и танци...
Припомни ми, ако обичаш, явно съм забравила.

Явно всички сме забравили, когато трябваше да приемем над 50 000 косовари.
http://www.politika.bg/article?id=7256

А и да не забравяме, че Косово е държава с почти 2 000 000 население, така че аналогията със Сирия не е много удачна.
Покрай войната в Югославия в Германия и Швейцария също идват много хора.
От немската преса днес (от Цайт)
В Полша пък имало много чеченски бежанци (над 90 000) през 90тте. С този аргумент Полша отказва сега приемането на бежанци от Сирия.
Меркел съобщава, че не може сама Германия да решава бежанския проблем. бежанците са проблем на целия Евросъюз и всички трябва да помагат. В източна Европа, непослушните държави отказват да приемат бежанци.
Нищо ново, пак на Меркел популизмите, приемаме, ама не само ние, и другите трябва, иначе са добре дошли, ама не при нас Simple Smile)))))))) хитрее Меркел, още 20 години ще я избират.

Типично, източно европейските държави директнос и казват както им е по култура "Не, не ги щем". Западняците индиректно си казват, както им е по тяхната култура, възпитано "Абе, не ги искаме, ама не е възпитано, вземете и вие".

# 5 499
  • MI
Новембер, явно си още в университета и след първите неуспешни опити за приятелство си се отказала. Според теб, ако беше в България щеше ли веднага да се сприятелиш с всички? И ако после като някой се приближи отговаряш, че нямате нищо общо, дали щеше после някой да се пробва?

Ако дойдат ИД в България ми е интересно колко биха се били и колко ще бягат? Аз залагам че най-запалените защитници на родолюбието първи ще си плюят на петите.

Γалантно Входящий, ти наистина ли ни мислиш а идиоти или ти плащат на написано мнение?  ooooh!

# 5 500
Сугурно повечето помнят експлозиятa нa ядренaтa центрaлa в Япония,трaгедия срaвнимa с воинa. Е видяхме ли тогaвa тълпи от японци дa крещят и дa викaт зa помощ стояхa кротко и си чaкaхa редa зa порция ориз. Ето я голямaтa рaзликa м/у мюслитaтa и всички остaнaли,поне зa мен и нямa кaдри и сълзиви водещи и рaзплaкaни брaдaти инженери които дa ме трогнaт.

Е, не можа да се прави аналогия с избухването на централа и конфликт в регион, от време оно. Япония е втората икономическа сила в света и нито има емигрантми по света, нито ще тръгне да реве, просто защото е достатъчно силна за да се справи сама. Между другото и тогава редица държави бяха готови да помогнат ако е нужно. Аналогия изобщо не може да се направи между двата случая. Абсурдно е.

# 5 501
  • България
Merkel nach Sibirien - Putin nach Berlin

Да уточня- не съм русофил. Неутрална съм към Русия и Германия. С отрицателно мнение за САЩ.

ЛиЛу, това прочетох за Австрия : "За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/09/21/avstriia-kym-migrantite-sled … kym-kyshti.277214
"

# 5 502
Нели, ако бях в България щеше да е по-различно, защото с другите българи ни свързва една култура, общ език. Израстнали сме гледайки същите неща по телевизията и при горе-долу същите условия. Ако реша да се пошегувам или да кажа някоя поговорка ще ме разберат от първи път без да се налага да се обяснявам. Въобще не е същото.

# 5 503
Новембер, явно си още в университета и след първите неуспешни опити за приятелство си се отказала. Според теб, ако беше в България щеше ли веднага да се сприятелиш с всички? И ако после като някой се приближи отговаряш, че нямате нищо общо, дали щеше после някой да се пробва?

Ако дойдат ИД в България ми е интересно колко биха се били и колко ще бягат? Аз залагам че най-запалените защитници на родолюбието първи ще си плюят на петите.

Нели и аз залагам на същото.

# 5 504
Merkel nach Sibirien - Putin nach Berlin

Да уточня- не съм русофил. Неутрална съм към Русия и Германия. С отрицателно мнение за САЩ.

ЛиЛу, това прочетох за Австрия : "За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/09/21/avstriia-kym-migrantite-sled … kym-kyshti.277214
"

По прогнозите на хилари и ООН, тази война щяла да бъде около 10тина години още. Интересно ми е как ще ги връщат след десетилетие.

Общи условия

Активация на акаунт