Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 123
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 550
Гледай ти сега, каква стана тя  Laughing - закони имаме, ама трудно било да се спазват и искало време Laughing Laughing Laughing
Ще падна, ми то чиста разтурия тогава е в Европа, като и е толкова трудно да си спазва законите  Wink

Down Under, ако живеех на другия край на географията хич нямаше и да разбера дори за ''бежанците'', камо ли да ме е страх  Wink Wink Wink

# 5 551
Предаване по една от немските ТВ.
Швейцарски кантон, в който живеят много заможни хора. 2-3 къщи, ненаселявани, абсолютно годни за живеене. Кметът ги събаря, защото не иска да приеме 8! мигранта. 8! Казва, че ще плати голяма сума само и само да не дойдат при тях. На въпроса какво ще направи ако на границата види майка с две малки деца
 /каквито са класическите бежанци, които виждаме всеки ден по ТВ Laughing/, отговаря, да се връщат обратно, тук не ни трябват, ще платя пари, но не ги искам тук. Защо ли не захапва въдицата за майката с малки деца?
Коментара оставям на вас.

# 5 552
  • София
Ами то няма и защо да има страх. Това е процес, който беше неизбежен и съм далеч от мисълтта, че не е бил очакван.

Как точно си представяте "отсяването". Процедурата е една и съща на всякъде по света. Бежанците се настаняват в лагери, в първата сигурна страна. Там, те подават заявление за страната, в която искат да отидат. Може да е Канада, Австралия, Франция или, която и да е друга.
Приелата ги страна, трябва да проучи, дали може да им се даде статут на бежанци, което е скъпо, бавно и трудно, защото те са без документи (всички го правят, включително и българите преди 89).

Никой не говори за "осиновяване" на бежански семейства, но предвид идващата зима, не е зле да се организират лагери, които да поемат тези хора. Сред тях има деца и по-голямата част от тях наистина не бягат от хубаво.

Кой процес е бил неизбежен? Че хиляди нелегални емигранти се възползват от ситуацията и нахлуват в Европа? Защото дори по сълзливите медии вече коментират, барабар с политиците, че голяма част от новодошлите изобщо не са бежанци от Сирия, а мъже довтасали от Пакистан, Албания, Афганистан, Бангладеш и прочие държави.

Не знам дали Австралия приема куцо и сакато, което е тръгнало към нея, но личното ми мнение е, че ЕС не може и не трябва да допуска всякакви тълпи да преминават границите и да устройват панаири, да палят и да нападат гранични полицаи. Това е пълен абсурд.
Ще ми се да видя как някой от Индонезия тръгва да хвърля камъни по полицаите в Австралия, щото не го пускат да мине. Или някой мексиканец да прави същото на границата със САЩ.

На сирийските бежанци задължително трябва да се помогне. Другите обаче нямат място тук  Stop

# 5 553
Предаване по една от немските ТВ.
Швейцарски кантон, в който живеят много заможни хора. 2-3 къщи, ненаселявани, абсолютно годни за живеене. Кметът ги събаря, защото не иска да приеме 8! мигранта. 8! Казва, че ще плати голяма сума само и само да не дойдат при тях. На въпроса какво ще направи ако на границата види майка с две малки деца
 /каквито са класическите бежанци, които виждаме всеки ден по ТВ Laughing/, отговаря, да се връщат обратно, тук не ни трябват, ще платя пари, но не ги искам тук. Защо ли не захапва въдицата за майката с малки деца?
Коментара оставям на вас.

Ами аз от началото на темата все това намилам  Wink Wink Wink Wink

Ама има такива дето дори ни се чудят, що ни било страх Laughing Laughing Laughing Laughing

# 5 554
Значи, Ябълке, като хвърля бомбите в Ирак и в Сирия, Нидерландия не я е страх.
Брей, големи тарикати имало във вашата държава. Бизнесмени и полвина!  Simple Smile

# 5 555
Голдън Апъл, Таис, Австралия ежегодно приема доста повече емигранти. Европа също. Разликата е, че сега са на куп. В Австралия има точкова система за имигранти, но за бежанци няма. Бежанците се ползват с различен статут.
А, че е очаквано е очаквано, още след Афганистан. Не може да създадеш хаус и да не очакваш някакъв ефект.

# 5 556
  • София
Ама разбира се, докато Европа не се напълни с всякаква паплач, няма да се миряса.

И в Пакистан и Бангладеш ли има военни действия? Или може би в Албания  Thinking

# 5 557
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Просто нашето образование не важи там и от това започват проблемите ни.
Кое образование къде не важи?

ОХ'АМАН, има ли начин да няма по минимум 6 твои мнения от 15 на страница? От твоите брътвежи все по-трудно се отсява съществената информация в тази дискусия. Уморително е да те скролвам цял ден, за да издиря нещата, които си струва да се четат.

# 5 558
Гледай ти сега, каква стана тя  Laughing - закони имаме, ама трудно било да се спазват и искало време Laughing Laughing Laughing
Ще падна, ми то чиста разтурия тогава е в Европа, като и е толкова трудно да си спазва законите  Wink

Down Under, ако живеех на другия край на географията хич нямаше и да разбера дори за ''бежанците'', камо ли да ме е страх  Wink Wink Wink

Мисълта ми е, че бавно става, например докато им се построят временни лагери, в които да се настанят, да се разбере самоличността на тези, които нямат документи, да построят бодлива ограда и т.н. Разбира се, сигурно има и недотам добри закони, но съм сигурна, че ще ги променят, защото просто нямат избор. От една страна са мигрантите, а от другата крайно десните партии. Така че нямат много какво да се моткат. Wink

# 5 559
  • София
Има ли някъде по чуждите сайтове информация, че руски военни самолети са достигнали Сирия?

http://www.blitz.bg/news/article/362554

Източникът е несериозен, затова питам. Не намирам информация в други сайтове.

# 5 560
........... десните партии. Така че нямат много какво да се моткат. Wink

И аз така мисля - хич няма какво да се моткат дори. дори са позакъснели Wink

Значи, Ябълке, като хвърля бомбите в Ирак и в Сирия, Нидерландия не я е страх.
Брей, големи тарикати имало във вашата държава. Бизнесмени и полвина!  Simple Smile
Така си е Sunglasses, Холандия все още е сивият кардинал на ЕС/сектора с кинтите, силно се надявам Sunglasses/.Бабата Меркел нещо много взе да се шири политически обаче, но да си им ги начуква на дойчовците бежанаците, не да ги 'раздава' като коледен подарък - те ти на , една квотичка от десетина хиляди, за добрутро Wink.

Даун, ами като е хаос, елате ни го оправете и помогнете Wink. Или там, не знам къде си точно - Австралия или Нова Зеландия, ми поканете ги тези бежанци . бе, джанъм, товарите ги на кораби, лодки/свикнали са, ще преживеят Wink/, самолети, и ще ви напълнят джунглите.

# 5 561
Просто нашето образование не важи там и от това започват проблемите ни.
Кое образование къде не важи?

ОХ'АМАН, има ли начин да няма по минимум 6 твои мнения от 15 на страница? От твоите брътвежи все по-трудно се отсява съществената информация в тази дискусия. Уморително е да те скролвам цял ден, за да издиря нещата, които си струва да се четат.

Висшето ни, с изключение на НСА. За това образование пиша. Дипломите от нашите университети.

# 5 562
Ама разбира се, докато Европа не се напълни с всякаква паплач, няма да се миряса.

И в Пакистан и Бангладеш ли има военни действия? Или може би в Албания  Thinking

Имаше до скоро, но можеш да си и политически бежанец без да си от страна във война.

Голден апъл, както казах, Австралия приема ежегодно доста повече имигранти. Хауса се създава от години и не "ви го създаваме". Създават го на държавно ниво. Аз, между другото съм живяла по-дълго от теб в БГ, а съм живяла и в Европа и съм сблъсквала с тези проблеми.Все пак ми се струва, че да е доста гадно да пишете за "тълпа", "орки", "маргинати", за хора, които в по-голямата си част са наистина бедстващи.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 14:52 от Down Under

# 5 563
Така си е Sunglasses, Холандия все още е сивият кардинал на ЕС/сектора с кинтите, силно се надявам Sunglasses/.Бабата Меркел нещо много взе да се шири политически обаче,

Меркел и тя продава здраво, може би съвестта я е изяла някоя нощ.
Ей, едно сърце да има човек, ще го направите на нищо  Laughing  Hug

# 5 564
Значи българин може да поиска статут на бежанец защото не харесва ББ например?

Общи условия

Активация на акаунт