Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 590
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 715
И на мен не ми се вярва, че ще ги връщат.

# 5 716
Те затова всички искат в Германия, нали Меркел каза, че им трябва работна ръка, ще ги изучат, квалифицират, ще работят в автомобилните заводи...
Говореше за оставане, не за връщане.

# 5 717
На мен ми е чудно как ще връщат тези, които нямат право на политическо убежище. Къде ще ги пратят? На луната ли?

# 5 718
Айде сега,ще глобяват по 6500 евро на глава,държавите,които не приемат''бежанци''!

# 5 719
По новините на нова дават, че ще има санкции за отказани бежанци в размер на 6500 евро Shocked

# 5 720
А санкции за приветстващи покани няма ли да има?

# 5 721
  • София
Явно потебителката имаше изострена чувствителност
Ама, наистина знаеш ли колко ни е трудно на тези, които имаме познати и приятели мюсюлмани- мили, интелигентни и обичливи хора, да четем понякога в такива теми? Преди няколко седмица-две се бяхме събрали една камара приятели в един марокански ресторант на приятел (французи, персийци, австрийци, аз) - майтапи, вицове, весело настроение, а после правя грешката да погледна в темата и някакъв написал "шегичка" за газови камери. Човек, колкото и да се опитва да подмине, понякога така пръска, че целият ставаш в ... да не казвам какво  Simple Smile

Уф, само ти имаш добри приятели мюсюлмани. Представи си, и аз също. Някои още от детството ми. Вероятно други пишещи в темата също имат. Моля, понамали малко драмата - на моменти звучиш съвсем разумно, после внезапно започваш да прекаляваш с патоса  Stop

Ислямът, като всяка религия, в това число и християнството, може да е смъртоносно оръжие когато попадне в ръцете и душите на фанатици. В Европа си имаме кървави Тъмни векове - поучителен пример за това какво се случва, когато една религия се трансформира в меч. В онези времена ислямът е много по-напредничав - защото хората, които са имали власт, светска и духовна, са били много по-цивилизовани от фанатичните, неуки европейски кралчета и рицари.

Сега, за съжаление, от много, много години, ислямът е в разцвета на своето Средновековие - също толкова тъмно и безпощадно, колкото е било християнското преди няколко века. Съответно аз и моите приятели мюсюлмани, повечето от които са вярващи, споделяме една обща идея: че някой ден, ислямът ще излезе от мрака и ще се изповядва от мислещи, критични, образовани индивиди.

# 5 722
Одеве в новините казаха, че унгарците са приели закон днес с който разрешават на полицията да използва  гумени патрони, газ, водна струя ... срещу нарушителите. Стената продължава да се строи. Отношенията и с съседните страни са обтегнати. Всеки се опитва да прехвърли групите на чужда територия. В момента хърватите ги събират в лагер и мрънкат.
Връщане сигурно ще има. То няма начин да няма. За санкции нищо не казаха.
В Сирия има много убити цивилни днес  Confused и то не от ИД.

# 5 723
  • София
Айде сега,ще глобяват по 6500 евро на глава,държавите,които не приемат''бежанци''!

Ааа??? Shocked

# 5 724
За санкциите вече го прочетох. Засега е само предложение. Да се надяваме, че няма да се приеме.

# 5 725
Скрит текст:

Ааа??? Shocked
За квотите става въпрос, не принципно. Ако ти разпределят 10000 имаш право да откажеш 1/3 май и за всеки един отказан ще трябва да платиш по 6500 евро.

А санкции за приветстващи покани няма ли да има?

+1
Мега тъпо е да каниш някой, да го натрисаш на друг и той ако не го иска да го глобяваш Shocked

Нашите трябва да приемат само семейства и деца. Те са истински нуждаещите се!

# 5 726
  • България
Ето я новината:
Скрит текст:
За отказан бежанец - глоба от 6500 евро20|1973|21.09.2015
За отказан бежанец - глоба от 6500 евро
Брюксел слага на масата ново предложение, за да преодолее различията между Европейската комисия и държавите-членки по въпроса за задължителните квоти. 28-те трябва да си разпределят общо 160 000 бежанци. Решението ще бъде взето от европейските лидери, които се събират тази седмица в Брюксел.

Дни преди срещата на върха, различията за това как да се разпределят  бежанците остават. След Полша, Унгария, Чехия и Словакия, против квотния принцип се обяви и Румъния. Други държави обаче подкрепят Брюксел.

Първата и основната цел на Франция е прилагането на Шенгенските правила и зачитането на правата на бежанците. Второто е Франция да помогне на държавите, които не могат да приемат повече бежанци.

Новото предложение на Европейската комисия дава възможност на страните да откажат не повече от една трета от задължителната квота за бежанци, като за всеки отказан санкцията е по 6500 евро. Ако квотата за България е 2100 бежанци, страната ни ще може да откаже до 630 от тях, но това ще и струва над 4 милиона евро.

При липса на консенсус, Брюксел може да наложи взимане на решение с мажоритарно гласуване - инструмент, до който се прибягва рядко, съобщава НТ.

Дали ще мине това предожение ще стане ясно след извънредния Съвет на министрите на вътрешните работи и на срещата на върха на европейските лидери през следващите два дни. Тогава ще се реши и съдбата на бежанците, блокирани в Унгария и Хърватия.
http://frognews.bg/news_98066/Za-otkazan-bejanets---globa-ot-6500-evro/

ОК. Но колко ще ни струва отглеждането на един такъв?
То се е видяло, че не им се работи, имаше даже репортажи, че не искат да излизат от лагерите в България.
  Наши изселници в Истамбул тази вечер коментираха по вайбър, че имигрантите били страшни. Крадели, нападали, за нищо вадели нож. (В началото на темата вече писах и за убит от имигрантите наш изселник- върнаха го в БГ за погребението).
 Хайде и тия:
"Населението на Европа е застаряващо. Бежанците ще имат положителен принос. Европа се нуждае от млада работна ръка”, това заяви посланикът на Турция в Г-20 Айше Синирлиоглу, цитирана от вестник "Сабах". Синирлиоглу твърди, че "Европа наскоро е поставила в дневния си ред въпросът с положението на милионите сирийци, бягащи от гражданската война в Сирия и приютяващи се в Турция. Въпросът ще бъде дискутиран от световните лидери по време на срещата на Г-20 през ноември." Радио Гласът на Турция съобщава, че срещата на високо равнище на Г-20 ще е на 15 и 16 ноември в Анталия."

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/306330-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8% … %D0%BE%D1%81.html
  Да не би в Европа да няма безработица? Кога всички европейски младежи започнаха работа, че съм пропуснала тази новина?
  С тези технологии и роботизация на производството май наистина имаме нужда само от наноинженери  Grinning, каквито навлизат масово.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 00:05 от MoiraineD

# 5 727
  • София
Ислямът, като всяка религия, в това число и християнството, може да е смъртоносно оръжие когато попадне в ръцете и душите на фанатици. В Европа си имаме кървави Тъмни векове - поучителен пример за това какво се случва, когато една религия се трансформира в меч. В онези времена ислямът е много по-напредничав - защото хората, които са имали власт, светска и духовна, са били много по-цивилизовани от фанатичните, неуки европейски кралчета и рицари.

Сега, за съжаление, от много, много години, ислямът е в разцвета на своето Средновековие - също толкова тъмно и безпощадно, колкото е било християнското преди няколко века. Съответно аз и моите приятели мюсюлмани, повечето от които са вярващи, споделяме една обща идея: че някой ден, ислямът ще излезе от мрака и ще се изповядва от мислещи, критични, образовани индивиди.

Tаис, най-кървавия европейски век беше изминалия. Никакъв фактор не е била религията тогава, напротив. И нечуваните и невиждани дотогава жертви и кръвопролития станаха възможни, защото хората на власт бяха войнстващи атеисти.
Добре е да се въздържаш от исторически ракурси, защото ставаш смешна.

# 5 728
  • София
Австрийците щели да дават статут първо за 3г. и ако условията в родината на бежанците се подобрят, да ги връщат там. Ако не, ще дават за още 2г. и после пак така. И как ще ги връщат по родните им места? За мен това е невъзможно. След 5г. тези хора вече ще са си създали начин на живот в Австрия и в един момент някой идва и им казва: "Хайде, връщаме ви!". Това просто няма как да стане.

Мдам. Освен това ще са народили още чавета, които ще са вече граждани на съответната европейска страна и поради тази причина, няма как да ги върнат някъде другаде. Поклон пред дълбоката и толерантна европейска политическа мисъл. А на нас честито за увеличаването на данъци, цени и пр. екстри. Все пак, някой трябва да ги издържа тези хора и кой, ако не ние, европейските данъкоплатци? И не ми разправяйте, че българските данъкоплатци не плащат своята дан в общия европейски кюп. Щото няма да е вярно. Wink

# 5 729
  • София
Първата и Втората световна, барабар с Хитлер са били за територия и пари.

Дали приемаш или не мнението ми, което м/у впрочем е и мнение на мюсюлманите, които познавам, си е лично твой проблем - и аз не припадам по твоите ''умни'' постове, Александрия  Flutter

Да допълня: забелязала съм, че мразиш атеистите така, както дяволът мрази тамяна. Ако ти си истинска вярваща, е редно да си по-толерантна към тях  Wink

Общи условия

Активация на акаунт