Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 217
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 465
  • България
ЕВРОПА•БАЛКАНИ•БЛИЗЪК ИЗТОК•АМЕРИКА•АЗИЯ•АФРИКА•АВСТРАЛИЯ Обновена на 23.09.2015 17:31 Ферхойген: Орбан изпълнява задачата на Меркел, бежанската буря предстои Виктор Орбан ни върши мръсната работа, заяви Гюнтер Ферхойген / БГНЕС В момента унгарското правителство изпълнява "мръсната работа на Германия". Това каза бившият еврокомисар по разширяване Гюнтер Ферхойген. "Човекът просто се опитва да направи това, което искаме от него и по този начин самите ние да не правим нищо. С една дума унгарците вършат нашата мръсна работа", каза Ферхойген пред хърватската телевизия N1. По повод изграждането на ограда от страна на унгарските власти по хърватската граница Гюнтер Ферхойген разкритикува цялостната германска политика по бежанската криза, включително и спрямо страните, през които минават мигрантите. "Ние германците смятахме, че ще си седим спокойно по средата на Европейския съюз и че никой няма да дойде при нас, освен през летището във Франкфурт", каза още бившият еврокомисар. Според него "Орбан издига огради, защото няма друг начин за контролиране на проблема". Германският политик призова за намиране на решение на проблема с мигрантите на европейско ниво, защото, според него, "ситуацията с масовото преселение ще се задълбочава". "Това, което преживяваме днес е само началото. Бурята тепърва идва", каза още Гюнтер Ферхойген. /БГНЕС

Прочети още на: http://bgnes.com/sviat/balkani/4372453/

# 6 466
  • София
Светът се променя към по-лошо

4 минутно клипче какво предстои

http://www.yaplakal.com/forum28/topic1208437.html
УЖAС. Но зa жaлост е вярно и дaно слепите прогледнaт.

Мъж ми превежда от руски и цъка бесен. Той, за разлика от мен, не понася мюсюлмани никакви - живял е в Англия и твърди, че там интеграция просто няма, с малки изключения. Цицат от държавата и се размножават безогледно, цели квартали и части от градове са си ислямски. Даже сме се карали с него, все пак съм израснала сред тези хора и съм малко или много пристрастна, особено към иракчани и сирийци.

Този клип обаче е силно отрезвяващ. Не искам Европа да заприлича на Йемен или Саудитска, съжалявам  Stop

# 6 467
искаш , не искаш - ще заприлича ,

Европа е пасивна , мекушава и безхарактерна в този момент , който не виждам да свърши ...

# 6 468
  • България
Много било страшно в Сирия. По празника им не е ли страшно? За близките им в Сирия не е ли опасно?
Май и тия в по-голямата си част са икономически имигранти:
"ЕВРОПА•БАЛКАНИ•БЛИЗЪК ИЗТОК•АМЕРИКА•АЗИЯ•АФРИКА•АВСТРАЛИЯ Обновена на 23.09.2015 18:19 Хиляди бежанци се връщат в Сирия за Курбан байрама Ситуацията с бежанците в Одрин остава неспокойна и след ултиматума на валията Шахин / БГНЕС Хиляди бежанци в Турция днес преминават границата и се връщат при близките си в Сирия, за да отбележат празника на мюсюлманите Курбан байрам, предаде репортер на БГНЕС. Напливът им предизвика безпрецедентно задръстване на пропусквателния пункт на турско-сирийската граница при Джилвегьозу. Това са хора, установили се в Турция заради 5-годишната гражданска война в Сирия, но въпреки опасностите са предприели пътуването. Жестоката жега притиска най-вече жените и децата, те търсят сенките на маслиновите дървета и така изчакват реда си за преминаване. До следобеда поне 2 500 души успяха да пресекат границата с паспортите си и с документа за самоличност на чужденец, издаден в Турция. Те обаче съобщават, че се връщат за 10 дни в Сирия, ще посетят близките си и гробовете на покойниците, ще се поздравят за байрама и отново ще потеглят обратно.
  ...
В курорта е работил ниско-платена тежка работа срещу 30 лири на ден.

...

Прочети още на: http://bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4372465/"

# 6 469
Тази ситуация ми прилича на следната - Много са бедни българите, най-бедните в ЕС и когато дойдат четири почивни дни цяла бедна България отива да почива в Гърция и прави 4-километрово задръстване по магистралата.  Joy
Совите май не са това, което са.

# 6 470
Тази ситуация ми прилича на следната - Много са бедни българите, най-бедните в ЕС и когато дойдат четири почивни дни цяла бедна България отива да почива в Гърция и прави 4-километрово задръстване по магистралата.  Joy

О, не, това не е вярно. Отиват главно софиянци и жители на по-големите градове, където заплатите са общо-взето прилични. Но София не е България. Пари имат и хора, чийто роднини работят навън. Бедните никой не ги забелязва, защото те се прибират от работа направо у дома и не излизат никъде, защото нямат пари. Навън гледаме само тези, които не са притиснати финансово.

# 6 471
Знам, че е така, пошегувах се.
Просто понякога нещата изглеждат алогични на пръв поглед, а всъщност винаги има скрито обяснение.
Особено чужденците много ни се чудят как оцеляваме, а пък ето -ние се чудим, хем бягат от война хем се прибират да празнуват.

# 6 472
четох един коментар от линка, дето беше пуснат по- напред с немския руснак.

Сравняват Меркел с Горбачов- той бил съсипал СССР, тя в момента съсипвала Европа.
Не си спестяват нищо. Доста безкомпромисни са.

# 6 473
  • България
Ами странно ми е.
Ако бягам да спася живота си без документи и т.н., няма да се прибирам за празниците.
А, верно, сега някой да им каже да си вземат документите, така и така се прибират.

# 6 474
Тази ситуация ми прилича на следната - Много са бедни българите, най-бедните в ЕС и когато дойдат четири почивни дни цяла бедна България отива да почива в Гърция и прави 4-километрово задръстване по магистралата.  Joy

О, не, това не е вярно. Отиват главно софиянци и жители на по-големите градове, където заплатите са общо-взето прилични. Но София не е България. Пари имат и хора, чийто роднини работят навън. Бедните никой не ги забелязва, защото те се прибират от работа направо у дома и не излизат никъде, защото нямат пари. Навън гледаме само тези, които не са притиснати финансово.
Aко повечето бългaри можехa дa ходят в гърция през почивните дни тези ОРКИ щяхa дa ревaт че искaт дa живеят при нaс. Зa рaдост или не не е тaкa.Просто нямaме пътищa.

# 6 475
70-80 години след лудия с мустачките, немците отново са на прага да затрият Европа. Този път може и да им се получи  Tired

Любимия ми писател Ремарк излезе прав , когато описваше немеца -
не само Хитлер е виновен , а и целия немски народ

Така е, страшни тъпанари са. Когато го казвах преди 10 години, като започнах да работя в немски фирми и ги видях какви са, звучах все едно съм луд. Ама прав излязох. Казвах, че са коне с капаци, казвах, че са тъпанари и казвах, че фолксвагените са дървени коли hahaha
И сега какво стана?
Фолксваген лъжели като дърти цигани. И къде се опитали да си продадат мурафетите? Баш в Америка. Колко трябва да си прост, за да си мислиш, че точно в САЩ ще ти минат номерата? Там не е като в България разграден двор.
Президентът на Фолксваген подаде оставка. Оказва се, че е замесено правителството на Меркел, което е обвинявано сега, че е знаело за манипулациите. Говори се за тотален колапс на бранда Фолксваген въобще- Компанията е загубила милиарди, акциите са сринати само за четири дни. И това е само началото.
С Гърция какво направиха - пълен провал отвсякъде. И пак те и европейските страни ще продължават да наливат милиарди в продънена каца. Ама милиарди и за бежанците и откъде толкова пари? Сбъркана работа. Сбъркано мислене и въобще не се знаят на кой свят са.
Ядоха як бой и в първата, и във втората световна война. И сега се очертава пак да ядат бой по всички параграфи.
Коне с капаци. Никакво въображение, никакво остроумие и финес. Я какви френски песни, филми, романи има, какви английски романи, филми, музикални банди и поезия има. Нещо немско да има такова? Дори и Скорпионс пеят на английски, защото на немски никой няма да ги слуша. Мани ги Рамщайн, дори и да стават, са изключение, пък според мен и не стават;)

Ремарк - да. Велик писател, и на мен ми е любимият. Правилно е казал човекът.

Гледам в "Дневник" коментари колко били корумпирани, сканадалите със Сименс, Дойче Банк и сега Фау Ве. Не знам колко е вярно, ама знам, че са тъпанари.

Между другото, Фолксваген карам и съм доволен Laughing Ама щото го взех нов и все още няма 100х километра. Доволен съм щото не се е чупил и не съм давал пари за ремонти и по майстори, пък за мен най-важното е да не давам пари.
Ама като визия, като комфорт и возия примерно френските ми харесват много повече hahaha

# 6 476
70-80 години след лудия с мустачките, немците отново са на прага да затрият Европа. Този път може и да им се получи  Tired

Любимия ми писател Ремарк излезе прав , когато описваше немеца -
не само Хитлер е виновен , а и целия немски народ

Така е, страшни тъпанари са. Когато го казвах преди 10 години, като започнах да работя в немски фирми и ги видях какви са, звучах все едно съм луд. Ама прав излязох. Казвах, че са коне с капаци, казвах, че са тъпанари и казвах, че фолксвагените са дървени коли hahaha
И сега какво стана?
Фолксваген лъжели като дърти цигани. И къде се опитали да си продадат мурафетите? Баш в Америка. Колко трябва да си прост, за да си мислиш, че точно в САЩ ще ти минат номерата? Там не е като в България разграден двор.
Президентът на Фолксваген подаде оставка. Оказва се, че е замесено правителството на Меркел, което е обвинявано сега, че е знаело за манипулациите. Говори се за тотален колапс на бранда Фолксваген въобще- Компанията е загубила милиарди, акциите са сринати само за четири дни. И това е само началото.
С Гърция какво направиха - пълен провал отвсякъде. И пак те и европейските страни ще продължават да наливат милиарди в продънена каца. Ама милиарди и за бежанците и откъде толкова пари? Сбъркана работа. Сбъркано мислене и въобще не се знаят на кой свят са.
Ядоха як бой и в първата, и във втората световна война. И сега се очертава пак да ядат бой по всички параграфи.
Коне с капаци. Никакво въображение, никакво остроумие и финес. Я какви френски песни, филми, романи има, какви английски романи, филми, музикални банди и поезия има. Нещо немско да има такова? Дори и Скорпионс пеят на английски, защото на немски никой няма да ги слуша. Мани ги Рамщайн, дори и да стават, са изключение, пък според мен и не стават;)

Ремарк - да. Велик писател, и на мен ми е любимият. Правилно е казал човекът.

Гледам в "Дневник" коментари колко били корумпирани, сканадалите със Сименс, Дойче Банк и сега Фау Ве. Не знам колко е вярно, ама знам, че са тъпанари.

Между другото, Фолксваген карам и съм доволен Laughing Ама щото го взех нов и все още няма 100х километра. Доволен съм щото не се е чупил и не съм давал пари за ремонти и по майстори, пък за мен най-важното е да не давам пари.
Ама като визия, като комфорт и возия примерно френските ми харесват много повече hahaha
Зa всичко си прaв/кaрaм пежо/с едно ГОЛЯМО изключение РAМЩAЙН. Aко знaеш верно ли гермaнците до преди дa влязaт в ЕС сa рaботили по Хитлеров стaндaрт от 1938г.?

# 6 477
И какво става - САЩ са си номер 1 и така и ще си бъде. Оказва се, че въздухът в Щатите е много по-чист, отколкото в Германия и Европа. В Калифорния има драконовски мерки, на които колите трябва да отговорят относно вредните емисии. В Щатите няма прошка който е сгазил лука, и Тойота са ги глобили 1,2 милиарда долара и са си платили като попове. Европейските компании не могат да се сравняват с щатските високотехнологични компании, Европа се оказва, че е много назад. Китай, дето дръпнаха наистина яко и уж щели да изместят САЩ от първото място в света, се оказва, че верно било уж. Китай отива назад напоследък, а просперитетът им се дължи на якото бачкане за жълти стинки, защото китайският народ беше в миналото гладен и не разглезен и са работили за никакви пари, ама и това е до време и май се очертава да свърши.
Англосаксонците очевидно няма кой да ги измести от първото място. Боже, Европа и Германия, немският език сега на каква мода стана у нас, в училищата  "Шилер" в София има 10 деца, които се борят за 1 място за предучилищна, кандидатстват над 600 деца за 65 места, каква глупост, Божичко. Избиват се за Немската гимназия и да ходят да учат в Германия. И сега какво стана - постепенно страната е ос---на от имигранти, след 5 години никой няма да иска да ходи там и кой ще иска да им учи и да им говори войнишкият език дето звучи като лаене на куче?
Английският си остава номер 1 и ще си остане и това си е, а пък немците пак показаха на целия свят, че не ги бива за международни лидери и че нищичко не разбират от международни работи. Едни коли дето можеха да правят и там се оакаха. И с Гърция се оакаха и с емигрантите се оакаха и тепърва предстои да им се видят и другите неща, дето са се оакали.

Лидери на Европа, пфу!

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 22:32 от Татко Мецан

# 6 478
.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 22:44 от Герри

# 6 479
И с Гърция се оакаха и с емигрантите се оакаха и тепърва предстои да им се видят и другите неща, дето са се оакали.

Лидери на Европа, пфу!
Трудно е да си лидер на Европа. На континент, където всеки е срещу всеки.
Сега тази тълпа араби дано успее да ви обедини. Да ви покаже, че в Европа преди всичко живеят европейци, а не сбирщина от гърци, унгарци, поляци, българи и т.н.
Да се изразя по ясно-време е да се намери общото между европейците, а не само да се цепим.
И най-лесно се намира общото, когато има общ враг

На САЩ им е лесно. Те исторически нямат обременеността на Европа и реално САЩ е централизирана държава, въпреки щатите.

Но Европа прави чудеса от един толкова свободен съюз на бивши врагова. Ако не е Германия да държи спойката не ви виждам, Мецане. Изобщо.
Няма да я има Европа без Германия. Заминала си е и всички вие го знаете.

Пак да обясня-сега вече става ясно какво представлява Европа и всяка една отделна страна от Европа без Германия. Една нула. 
Мисля че урока си заслужава.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 22:50 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт