По никакъв начин не мога да се възхищавам на страна и народ, които прегазиха няколко милиона невинни, а други няколко милиона пратиха в лагери. Пък ти си обяснявай колко били велики, щото половината свят едвам се справил с тях. Не, не са били велики - били са болни мозъци, психопати, които са следвали един мега психопат. Онези лудите в Русия, които са се клели в Ленин и Сталин, са били същите.
Лично за мен Русия и Германия като народопсихилогия подозрително много си приличат - същата нужда да се вярва в някого безрезервно и бекритично, същата ужасяваща липса на личен морал и лична преценка. Лидерът като Бащицата, в настоящия случай - като Майчица. Единствената разлика е в материалния стандарт.
Не случайно допреди Украйна, Меркел и Путин си бяха първи дружки.
Русия и Германия са страни със съвсем различна историческа съдба. Германия е разделена чак до 1871г. на десетки държавици, а много немци живеят в датски, белгийски и френски територии. Дори и след обединението през 1871г. остават две държави - Германия и Австро-Унгария. Русия обратно е единствената страна в Европа без свои малцинства в чужди държави. Напротив на територията й живеят около 100 националности. Докато германската земя е била обект на непрекъснати нашествия и опустошения от страна на всички нейни съседи, Русия е била ужасът и страшилището на всичките си съседи от ХVІІ век насетне. В Германия поражението от Първата световна война и историческите унижения избиват в ултрашовинизъм, който създава и националсоциализма. В Русия обратното - октомврийския преврат на Ленин от 1917г. и събитията след него временно ликвидират съществуващия великоруски шовинизъм и го заменят с ултранихилизъм.
От тук
Интересно е да се прочете и за фашизма, националсоциализма, комунизма- прични за възникване, сравняване и същност

Да, разграден двор е ЕС. Откакто отвориха границите.. А уж беше за добро.
Абсурдо е като се сетя през какви пречки съм минавала, за да се доказвам в посолства и гранични полицаи за да получа виза и допуск, а сега тълпи преминават дори без документи!
Надеждата на Герри за България не е моя надежда, защото аз в ЕС под формата под която е, уви, не вярвам.
Оказа се утопия.