Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 407
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 510
Герри, понякога имам чувството, че бирата ти е в повече.

По никакъв начин не мога да се възхищавам на страна и народ, които прегазиха няколко милиона невинни, а други няколко милиона пратиха в лагери. Пък ти си обяснявай колко били велики, щото половината свят едвам се справил с тях. Не, не са били велики - били са болни мозъци, психопати, които са следвали един мега психопат. Онези лудите в Русия, които са се клели в Ленин и Сталин, са били същите.
Лично за мен Русия и Германия като народопсихилогия подозрително много си приличат - същата нужда да се вярва в някого безрезервно и бекритично, същата ужасяваща липса на личен морал и лична преценка. Лидерът като Бащицата, в настоящия случай - като Майчица. Единствената разлика е в материалния стандарт.

Не случайно допреди Украйна, Меркел и Путин си бяха първи дружки.
Понеже сравняваш Русия и Германия,
Русия и Германия са страни със съвсем различна историческа съдба. Германия е разделена чак до 1871г. на десетки държавици, а много немци живеят в датски, белгийски и френски територии. Дори и след обединението през 1871г. остават две държави - Германия и Австро-Унгария. Русия обратно е единствената страна в Европа без свои малцинства в чужди държави. Напротив на територията й живеят около 100 националности. Докато германската земя е била обект на непрекъснати нашествия и опустошения от страна на всички нейни съседи, Русия е била ужасът и страшилището на всичките си съседи от ХVІІ век насетне. В Германия поражението от Първата световна война и историческите унижения избиват в ултрашовинизъм, който създава и националсоциализма. В Русия обратното - октомврийския преврат на Ленин от 1917г. и събитията след него временно ликвидират съществуващия великоруски шовинизъм и го заменят с ултранихилизъм.  
От тук
Интересно е да се прочете и  за фашизма, националсоциализма, комунизма- прични за възникване, сравняване и същност Peace

Да, разграден двор е ЕС. Откакто отвориха границите.. А уж беше за добро.
Абсурдо е като се сетя през какви пречки съм минавала, за да се доказвам в посолства и гранични полицаи за да получа виза и допуск, а сега тълпи преминават дори без документи!
Надеждата на Герри за България не е моя надежда, защото аз в ЕС под формата под която е, уви, не вярвам.
Оказа се утопия.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 23:58 от take a smile

# 6 511
Ако си поканя гости и изненадващо  осъзная, че не мога да ги събера, следва ли да ги натреса на квотен принцип на съседите? И да изискам как точно да ги поят и хранят в моя чест?!
Изгледах сума ти клипчета в ютюб. На някои плаках, на други се ядосвах. Само ми е странно как такава огромна маса от хора вадят  крупни суми за воайажа си! Много богати тези етиопци  newsm78 Тарифите на трафикантите ме стреснаха сериозно. Как 500,000 (и повече) се сдобиха със средства да тръгнат? Освен инвестиция на някой "голям"друга логика не намирам. Но пък сигурно сирийският нефт си заслужава.
Един гaбровец питa комшиятa aбре комшо имaш ли пет столa,че ми доидохa повече гости a нямaм кaде дa ги сложa дa седнaт.
Имaм кaзaл комшиятa.
Добре еи сегa ще ги доведa.

# 6 512
Това че в Германия се били гонели племена омазани с кал, докато тук имало държава пък е великя аргумент за нашето превъзходство незнайно над кого и какво!

# 6 513
Добре де, аз не разбрах защо Меркел се скара на гърците, че не пазели външната граница на ЕС, а в същото време започват процедура срещу България и други страни, заради директивата, която забранява "отблъскването на такива хора от границите и урежда правилата как те да получат документи за престой и пътуване, достъп до трудовия пазар, образование, социални помощи, здравеопазване и подслон. "

Няма ли противоречие?

# 6 514
  • София

Не. Просто не може тези тълпи така случайно просто да  тръгнат насам...
Организирани ми изглежат. Съвсем стройна организация.

[
Това и аз мисля , че е така . Но и тя много помогна с призива си - те сякаш само това са чакали /
И сега мама Меркел пак се прави на социална сестра и се пъне да докаже, че може да се справи с тази криза като ги натресе по цяла Европа - грешен ход .
Тя трябва да каже стоп , да опази границите по вода . Няма друго решение , как не го разбира .

Ами че коя е Меркел, че да ни казва на нас какво да правим?! Аз пък казвам - Меркел -> ОСТАВКА!

# 6 515
Това че в Германия се били гонели племена омазани с кал, докато тук имало държава пък е великя аргумент за нашето превъзходство незнайно над кого и какво!
не,това е аргумент за тяхното не-превъзходство над нас,не за нашето превъзходство над някого.

# 6 516
Само да не бутнат мавзолея,че.......

# 6 517

Надеждата на Герри за България не е моя надежда, защото аз в ЕС под формата под която е, уви, не вярвам.
Оказа се утопия.
Под формата, под която е,  не може да продължава. Не може да се продължава така очевидно е вече и на пеленачетата.
ЕС трябва да се промени. Иначе просто ще загине. А ако загине ЕС, уви, загиваме и ние. И този път наистина.

Аз пък казвам - Меркел -> ОСТАВКА!
В Германия няма да изтърпят това положение. Доколкото ги познавам швабите те полудяват, когато някой им мърси двора и им хайлазничи. Колкото и да са виновни -няма да го търпят още много дълго това положение.
 Направо ще откачат. Ще полудеят.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 00:09 от Герри

# 6 518
  • София
Да, знам историята, благодаря, take a smile  Peace
Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди. Личната отговорност се губи по трасето при немците.

Е, има и изключения. Да не обобщаваме за цял народ. Но като гледам, успешно им промиват мозъчетата със сладникави вестникарски материали, снимки и призиви за хуманност. Да видим докога.

iany, не си разбрала. Никакво превъзходство - просто става дума, че колкото немците имат право да са в Европа, толкова и ние, и гърците. И унгарците, и чехите и т.н.

# 6 519
  • София
Скрит текст:
Герри, понякога имам чувството, че бирата ти е в повече.

По никакъв начин не мога да се възхищавам на страна и народ, които прегазиха няколко милиона невинни, а други няколко милиона пратиха в лагери. Пък ти си обяснявай колко били велики, щото половината свят едвам се справил с тях. Не, не са били велики - били са болни мозъци, психопати, които са следвали един мега психопат. Онези лудите в Русия, които са се клели в Ленин и Сталин, са били същите.
Лично за мен Русия и Германия като народопсихилогия подозрително много си приличат - същата нужда да се вярва в някого безрезервно и бекритично, същата ужасяваща липса на личен морал и лична преценка. Лидерът като Бащицата, в настоящия случай - като Майчица. Единствената разлика е в материалния стандарт.

Не случайно допреди Украйна, Меркел и Путин си бяха първи дружки.
Понеже сравняваш Русия и Германия,
Русия и Германия са страни със съвсем различна историческа съдба. Германия е разделена чак до 1871г. на десетки държавици, а много немци живеят в датски, белгийски и френски територии. Дори и след обединението през 1871г. остават две държави - Германия и Австро-Унгария. Русия обратно е единствената страна в Европа без свои малцинства в чужди държави. Напротив на територията й живеят около 100 националности. Докато германската земя е била обект на непрекъснати нашествия и опустошения от страна на всички нейни съседи, Русия е била ужасът и страшилището на всичките си съседи от ХVІІ век насетне. В Германия поражението от Първата световна война и историческите унижения избиват в ултрашовинизъм, който създава и националсоциализма. В Русия обратното - октомврийския преврат на Ленин от 1917г. и събитията след него временно ликвидират съществуващия великоруски шовинизъм и го заменят с ултранихилизъм.  
От тук
Интересно е да се прочете и  за фашизма, националсоциализма, комунизма- прични за възникване, сравняване и същност Peace

Да, разграден двор е ЕС. Откакто отвориха границите.. А уж беше за добро.
Абсурдо е като се сетя през какви пречки съм минавала, за да се доказвам в посолства и гранични полицаи за да получа виза и допуск, а сега тълпи преминават дори без документи!
Оказа се утопия.

За да сме по-точни, Германия произлиза от Прусия, чиято история е доста по-стара и интересна. Днешните германци се родеят с прусаци и твърдят, че произлизат от тях, в което има доста вярно.

https://en.wikipedia.org/wiki/Prussia

А както се казва, историята е интересно нещо - всичко тече, всичко се променя и невъзможни неща се случват. Руснаците сега владеят столицата на Прусия (Кьонингсбърг) - днешният Калининград.  Wink

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 00:10 от Popule

# 6 520
Някакви новини от лидерската среща, освен строго размаханото пръстче от Оланд?

# 6 521

Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди.
Глупости. Срещу Хитлер има 40 атентата.
Я кажи сега един поне атентат срещу Сталин.

Но като гледам, успешно им промиват мозъчетата със сладникави вестникарски материали, снимки и призиви за хуманност. Да видим докога.

Пак глупости. Същото може да бъде казано за всяка една европейска страна, Таис.
Казва се-демагогия. Самата ти и вярваше до миналата година...

# 6 522
  • София

Оказа се утопия.
Подформата, под която е,  не може да продължава. Не може да се продължава така очевидно е вече и на пеленачетата.
ЕС трябва да се промени. Иначе просто ще загине. А ако загине ЕС, уви, загиваме и ние. И този път наистина.

О, я стига мелодрами  Stop Силно ми напомняш на чичо ми, лека му пръст, генерал от разузнаването, който навремето повтаряше до несвяст, че ако загине СССР, и България ще загине. Същият брутален патос виждам и в твоите постове.

Норвегия, Монако, Швейцария как са оцелели без да са членове на ЕС? Част са от общия европейски пазар, да, но не са част от този нелеп съюз. Ся ще кажеш - ама те едните имат банки, пък другите нефт, ама това, ама онова. Само че, Герри, оправданията са като гъзовете - всеки си има.

# 6 523
  • София

Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди.
Глупости. Срещу Хитлер има 40 атентата.
Я кажи сега един поне атентат срещу Сталин.

Ето Герри: http://www.segabg.com/article.php?issueid=1767&sectionid=4&id=00003

# 6 524
Някакви новини от лидерската среща, освен строго размаханото пръстче от Оланд?
Размахват пръст на 18 страни, на България също.
Какво са решили ще се разбере утре. Разчитам на темата, защото нашите новини не са за вярване.
Основните идеи са - подсилване на границите и съвместни действия с държавите от които идват, което звучи като наливане на повече пари.

Общи условия

Активация на акаунт