Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 407
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 525

Норвегия, Монако, Швейцария как са оцелели без да са членове на ЕС?

Надявам се  наистина да станем Швейцария на Балканите. Но това , знам са само мечти, Таис...
Мечти, не оправдания.

# 6 526
Да, знам историята, благодаря, take a smile  Peace
Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди. Личната отговорност се губи по трасето при немците.

Е, има и изключения. Да не обобщаваме за цял народ. Но като гледам, успешно им промиват мозъчетата със сладникави вестникарски материали, снимки и призиви за хуманност. Да видим докога.

iany, не си разбрала. Никакво превъзходство - просто става дума, че колкото немците имат право да са в Европа, толкова и ние, и гърците. И унгарците, и чехите и т.н.

Таис, разбирам, но Европа и света не е това, което е било преди 1400 години.
Впрочем аз съм съгласна с Герри. Антисемитизъм е имало и другаде. На Австрия и Италия им се размина леко, но на германците им набиха канчето, че те са злото на земята. И ето сега от комплекси ли от що ли искат да покажат, че не са. Поне една част от тях са напълно зомбирани да помагат.

А иначе аз съм против това агресивно и безконтролно влизане в Европа, както и безумните квоти. Европейските държави трябваше да положат много сериозни усилия да не се стига дотук и сега трябва те да си понесат последствията. А на нас ще ни ги натресат от "солидарност".
 Но това пренебрежително отношение към сирийците конкретно, че те били човекоподобна сган, започва да ме отвращава. Ами в Сирия е възникнало ранното християнство, още 2ри и 3ти век. Там доскоро живееха немалко християни. Има и кюрди, които са светски хора и биха били добър съюзник на Европа. А за сведение на някои, според шведските имиграционни служби от влезлите в Швеция сирийци през 2014  40% са с висше образование. Т.е. не са непременно сганта, която тук се представя.
http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/09/22/une-crise-migrat … 4766762_3214.html
Също тук много хора питаха защо видиш ли сирийците не отиват на първа линия да се сражават срещу ИД. Ами един милион българи емигрираха без война, а ако имаше война щяха ли да се върнат според теб? На мен не ми се вярва.

# 6 527
  • София
Да, знам историята, благодаря, take a smile  Peace
Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди. Личната отговорност се губи по трасето при немците.

Не я знаеш историята и го доказваш за пореден път.
Народопсихологията също ти куца. Нищо общо няма между немците и руснаците като народопсихология. Немците винаги са били индивидуалисти и при тях точно личността и личната отговорност са особено развити. Не са били националисти и дори големи патриоти не са били, особено в сравнение с французи и англичани, примерно. При тях личностното самосъзнание винаги е било по-високо от националното самосъзнание. Ексцесиите до които стигнаха през 30-те и 40-те год. бяха предизвикани от потресаващо несправедливите договори след 1-вата световна. Немският народ беше притиснат до стената, наврян в миша дупка и унизен до краен предел. Хитлер им предложи изход от това положение и те му повярваха, не защото са изпитвали отчачна нужда да следват някого, а поради липса на друг избор. (Не е без значение фактът, че той премахва безработицата и рязко подобрява икономическото им положение, а преди да дойде на власт са били много зле. След войната буквално са гладували, повивали са бебетата с вестници). При всички положения, главни виновници за 2-рата световна са победителите от първата. Това го знае всеки, който е поне малко запознат с историята.

# 6 528
Не знам в Германия топлата вода ли откриват, но още далечните 1999-2001 мои преподаватели в Свищов предрекоха подобни събития. Един здраво мислещ и вещ икономист ни каза "след 7 години ще ни приемат и нас, а след около 20 ЕС ще се разпадне". Обяснението беше, че ще има натиск от дисбаланса богати (малко) / бедни (много). Говореше също, че Африка ще се разлее към богатите и т.н.

А точно сирийците не бих могла да нарека сган. Сирия преди войната беше богата държава с хубаво образование. Около нас живеят доста сирийци, много интелигентни и умерени хора.

# 6 529
  • София

Норвегия, Монако, Швейцария как са оцелели без да са членове на ЕС?

Надявам се  наистина да станем Швейцария на Балканите. Но това , знам са само мечти, Таис...
Мечти, не оправдания.
Що бе, понякога и мечтите се сбъдват  Wink  Hug

Аз към настоящия момент най-много искам една луда недоклатена пуйка (без извинение) да спре да си въобразява, че има право да ни размахва пръст щото нещо правим или не правим както на нея й харесва. Така както го размахва на Орбан последните седмици..барабар с франсетата. Расист бил, ксенофоб бил, дръндръндрън. Само защото Орбан има нахалството да пази границите на държавата, чийто народ го е избрал. Изобщо има нахалството да не мисли изцяло съгласно официалната европейска партийна линия за розов мултикултурен живот, който ни очаква в светлото бъдеще.

Аман от обещания за светло бъдеще. Това вече сме го гледали. Не струва.

Александрия, както казах, не ми давай уроци по история. Няма оправдание за Хитлер, пък дори и повиването на бебета във вестници. Като потребител, който заяви, че дадени жени си заслужават изнасилванията, няма нужда да ми доказваш колко си добра с ''народопсихологията''  Stop

# 6 530
  • България
"Войната с арабите през 716–717 г.
На 25 март 717 г. за византийски император е коронясан Лъв III Исавър, поставил началото на Сирийската династия. През лятото на същата година Маслама, брат на арабския халиф Сюлейман, преминава Дарданелите и блокира по суша Константинопол с 100-хилядна армия. Флотът на арабския пълководец също е огромен – според арабски източници наброява 2500 кораба. Египетски моряци-християни дезертират от арабския флот и дават ценна информация на Лъв III Исавър за тактиката и намеренията на Маслама. С помощта на гръцки огън императорът разгромява вражеския флот.

Още през 717 г., осланяйки се на договора с България, империята се обръща за помощ към Тервел, който незабавно се отзовава. Стълкновението между българи и араби пред стените на Константинопол намира отражение в значителен брой византийски, западни и източни извори. Макар и да се различават в детайли, всички са единодушни, че през 718 г. арабите претърпяват нечувано дотогава поражение от българите.

Карта на Арабско-византийски войни в Средиземно море, от 7-ми до 11-ти век.
Още в началото на обсадата българите се явяват в тила на противника и голяма част от вражеската войска е унищожена. Опасността за арабите е толкова голяма, че се налага сухопътната им армия да обгради лагера си с 2 окопа – единият срещу Константинопол, а другият срещу българите. В тази война арабите проявяват изключителна упоритост въпреки неблагоприятните климатични условия – зимата е незапомнено студена, цели 100 дни земята е покрита със сняг. През лятото на 718 г. арабите провеждат решително сражение с българите, но претърпяват поражение. Според летописеца Теофан в конфликта загиват 22 000 араби, а Зигеберт говори за 30 000 жертви. Константинопол е спасен, а името на България се разнася по всички краища на тогавашния свят.

Широко се пропагандира от много историци, че победата на Тервел, както по-късно и победата при Поатие (дн. Франция) на франкския майордом Карл Мартел над арабите са двете събития, които не позволяват на арабите да проникнат дълбоко във вътрешността на Европа. Въпреки победата на Тервел обсадата продължава още 2 мес."  Wink
"Победата на коалицията, ръководена от Лъв III Исавър, в която освен Византия и България влизат хазари, арменци както и представители на други етнически групи от кавказкия регион, над армиите на Арабския халифат спира исляма на източната граница на Мала Азия за около 6 века."
 След още 6 века, те пак са тук!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 01:12 от MoiraineD

# 6 531
  • София
Александрия, както казах, не ми давай уроци по история. Няма оправдание за Хитлер, пък дори и повиването на бебета във вестници. Като потребител, който заяви, че дадени жени си заслужават изнасилванията, няма нужда да ми доказваш колко си добра с ''народопсихологията''  Stop

Хитлер никой не го оправдава.
И оправдание за невежеството също няма, особено за лица, претендиращи да имат нещо общо с академичните среди. Нямам никакви илюзии, че с 1 пост във форума мога да запълня празнотите в хуманитарното ти образование.

# 6 532
Няма как да станем Швейцария на балканите. Швейцарците имат най-много патентовани изобретения и иновации на глава от населението в целия свят. Половината хапове дето ги гълтаме пак са измислени от тях. Можем да бъдем просто по-добрата България.  

# 6 533
  • София
Няма как да станем Швейцария на балканите. Швейцарците имат най-много патентовани изобретения и иновации на глава от населението в целия свят. Половината хапове дето ги гълтаме пак са измислени от тях. Можем да бъдем просто по-добрата България.  

Това е и моята надежда: да бъдем по-добра България. Швейцарците са си швейцарци  Wink

Иначе сирийците не са сган, разбира се. Нито иракчаните. За 246 път в темата ще напиша, че на тях трябва да се помогне, те са бежанци. Но не и на пакистанците, йеменци, албанци и т.н., които използват удобния момент и прииждат. Да се надяваме, че в някакъв момент ще ги върнат.

И една любопитна статия на Дойче веле, преди да ви кажа лека:
http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8% … %D1%8F/a-18695256

# 6 534

А иначе аз съм против това агресивно и безконтролно влизане в Европа, както и безумните квоти. Европейските държави трябваше да положат много сериозни усилия да не се стига дотук и сега трябва те да си понесат последствията. А на нас ще ни ги натресат от "солидарност".
След дъжд качулка му се казва на това.
Липса на координация и разграден двор на несуверенни държави. За съжаление, за никоя държава от ЕС не може да се каже, че е суверенна.
MoiraineD, преди 2 дена точно за заслугите на Тервел си говорих с майка ми.

dobra, Вече няколко пъти се писа, че 'сганта ' са присъединили се  към сирийците всякакви подозрителни мигриращи групи и ..не дай Боже, групировки.

За мизерията, многобройните  бежански вълни от Германия към различни страни и континенти , за лишенията и  страданията на немците научих твърде късно. Чак като дойдох да живея тук. Честно казано, за мен те са достоен народ. Много по - достойни от англичани или французи.  И не ги отъждествявам с  Хитлер, както съм възпитавана по времето на комунизма.

Всяка страна има нещо хубаво, изключително, с което се отличава. Това, че Швейцария имала патенти може и да играе някава роля, но може изведнъж да се окаже, че това не е никакъв фактор.

# 6 535
Можем да бъдем просто по-добрата България.  

Това е и моята надежда: да бъдем по-добра България. Швейцарците са си швейцарци  Wink

Много ми легна на сърце това  Hug
П.П. погледнах статията на Дойче Веле. Точно за обезлюдените бг -земи, селца и паланки и идването /заселването  на бежанците в тях си мислех и аз.
При нас има обезлюдени земи, колкото и малка да е територията ни.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 01:38 от take a smile

# 6 536
Anna-Bell,

"Не, бежанците наистина бягат от ад. Не идват да завладяват света."

Противоречиш си.Преди малко каза,че И.Д въобще не е заплаха,и затова не я ликвидират.Сега казваш,че бежанците наистина бягат от ад.
И после,да не идват да завладяват буквално,но точно това ще стане.Как да ти го обясня най-просто??Сега четох историите на 4 семейства успели да се доберат до Европа.Едното с 6 деца,второто 7,а трето с 4 !! Това им е разбирането на тях за семейство..ОК ,това си е техния начин да живеят.Според теб тези 6-7-4 деца,по колко ще си народят,когато му дойде времето?
Ти да кажем имаш две деца,съседите ти имат 7.Ти ще имаш 3-4 внуци от твоите деца.А съседа ти колко внучета ще има от тези 7???..около 14 ако са в минимален състав.Ако решат тези 7 да имат по 3 деца,ще имат 21 внучета.А тези 21 внучета ако имат по 2 деца...колко стават-42.А твоите внучета ще са 8.
И това си ти като пример с твоите съседи.А останалите милиони??
Стига хора,да не си затваряме очите пред истината.Естественно,че на хората бягащи от война трябва да се помага.Но не с цената на изчезването на Европа и коренното и население.Нима някой иска да друг да дойде в къщата му и след време да го измести,защото вече няма място??
И не няма да се промени начина им на мислене за раждане на деца.Първо,защото живеят в затворени общества и в чужбина,второ защото така са научени,че трябва и трето,защото колкото са повече,толкова няма искат да възприемат друг модел за семейство.
Те не раждат деца за да ги гледат,раждат за да ги гледат децата!

Арабите имат една приказка, нещо от сорта "мъжът обича жена му да води едно дете за ръка, едно да е на гърдите и едно в корема"...

Наскоро ми беше попаднал един стар атлас от началото на шейсетте, та там Сирия се сочеше, че 1960 година населението ѝ е било 4 милиона и 800 хиляди (България е била 8 млн). 2011 г. вече минаваха 22 милиона... Египет пък от своя страна, от 26 са станали близо 90 млн. Едва ли има европейска страна, преживяла такъв демографски ръст, даже ако включим бейби бума след войната. При такава плодовитост не бих се учудил мрачните прогнози за ислямизирането на Европа да се сбъднат, може би малко по-късно, отколкото се очаква. Не ми се вярва значително да си променят раждаемостта след идването им в Европа, защото тя е по-висока дори и при местните, с по-европейски манталитет мюсюлмани (албанци, помаци, турци, бошняци и т.н., между другото в Босна и Херцеговина мюсюлманите за първи път в историята ще станат близо 50% от населението, поне ако се вярва на последното преброване, първото след края на войната.

За мен проблемът не е харченето на пари за помагане на бежанци, помощи и т.н., а е чисто цивилизационен. И не е като да не ме засяга, както някой беше писал "какво значение има, че са ти съседи, никой не те кара да си говориш с тях", защото те сами се натрапват. Ето например из френските вестници това лято доста се писа за един инцидент в град Реймс, беше станало спречкване между жени, които се пекли на слънце в градския парк по бански и няколко арабки, направили им забележка да се облекат, не било прилично, не било лято (това се случва юли). Или случая с коледната елха в Дания, за който беше посочено по-напред.

Между другото, когато бях в Сирия, в Дамаск имаше елха, голяма колкото софийската, а коледата е официален неработен празник. Но християнските квартали и градчета все са по-чисти, по-подредени, къщите по-спретнати, с един малко по-европейски полъх и то не богаташки квартали, в Ливан е същото. Голяма част от населението в арабските страни е маргинализирано, необразовано, в Сирия в по-малка степен отколкото другаде, но такива там са почти изцяло само мюсюлманите. От 80-те години на миналия век в целия мюсюлмански свят тече процес на все по-голямо ислямизиране на обществата, все повече жени започват да се забулват, например българки, израснали там, са ми казвали, че в Сирия ходели с минижуп, по свободно се продавало алкохол и още много други, когато аз бях там не беше препоръчително жена да ходи с къса пола. И не че е незаконно, самото общество се беше променило, и то не насила, видяхме и последствията (момичето беше местно). Не намирам за нормално преди 30 или 40 години да са били по-светски настроени, отколкото днес. За мен съществува проблем с изповядващите тази религия или по-скоро с прекалената им религиозност и както и да си кривя душата и да ми се иска да проявявам хуманност към бежанци, към по-бедни и т.н., някакси не ми се ще да заживяват трайно в Европа.

Вярно е, че всеки търси по-добро, както някои писаха, но не виждам как може да се помогне на подобни страни, всичките с толкова висок демографски прираст. Например Бангладеш, откъдето са част от така наречените бежанци, е с площ малко по-голяма от България, а населението ѝ е към 150 милиона, не знам какъв неизчерпаем ресурс трябва да се открие, за да може такова население върху тази територия да живее добре. И не мисля, че колониализмът е виновен на тези страни, един мароканец ми беше разказвал, че откакто французите им изградили голяма част от инфраструктурата и откакто се махнали почти нищо не било пипвано, а Алжир е с най-големи залежи на природен газ в Африка и пак не е цъфнал и вързал. Нито някой е взел ограничените залежи от нефт на Сирия, доходите от които отиваха като помощи за многочислените им семейства.

# 6 537
България е приемала много бежанци през вековете и арменците бягащи от геноцид и руснаци след революцията и всички до сега са се интегрирали запазвайки културата и традициите си. Проблема със сегашните е че според мен те са свикнали да живеят разделени и трудно ще се интегрират.

# 6 538
  • София
Скрит текст:
Anna-Bell,

"Не, бежанците наистина бягат от ад. Не идват да завладяват света."

Противоречиш си.Преди малко каза,че И.Д въобще не е заплаха,и затова не я ликвидират.Сега казваш,че бежанците наистина бягат от ад.
И после,да не идват да завладяват буквално,но точно това ще стане.Как да ти го обясня най-просто??Сега четох историите на 4 семейства успели да се доберат до Европа.Едното с 6 деца,второто 7,а трето с 4 !! Това им е разбирането на тях за семейство..ОК ,това си е техния начин да живеят.Според теб тези 6-7-4 деца,по колко ще си народят,когато му дойде времето?
Ти да кажем имаш две деца,съседите ти имат 7.Ти ще имаш 3-4 внуци от твоите деца.А съседа ти колко внучета ще има от тези 7???..около 14 ако са в минимален състав.Ако решат тези 7 да имат по 3 деца,ще имат 21 внучета.А тези 21 внучета ако имат по 2 деца...колко стават-42.А твоите внучета ще са 8.
И това си ти като пример с твоите съседи.А останалите милиони??
Стига хора,да не си затваряме очите пред истината.Естественно,че на хората бягащи от война трябва да се помага.Но не с цената на изчезването на Европа и коренното и население.Нима някой иска да друг да дойде в къщата му и след време да го измести,защото вече няма място??
И не няма да се промени начина им на мислене за раждане на деца.Първо,защото живеят в затворени общества и в чужбина,второ защото така са научени,че трябва и трето,защото колкото са повече,толкова няма искат да възприемат друг модел за семейство.
Те не раждат деца за да ги гледат,раждат за да ги гледат децата!

Арабите имат една приказка, нещо от сорта "мъжът обича жена му да води едно дете за ръка, едно да е на гърдите и едно в корема"...

Наскоро ми беше попаднал един стар атлас от началото на шейсетте, та там Сирия се сочеше, че 1960 година населението ѝ е било 4 милиона и 800 хиляди (България е била 8 млн). 2011 г. вече минаваха 22 милиона... Египет пък от своя страна, от 26 са станали близо 90 млн. Едва ли има европейска страна, преживяла такъв демографски ръст, даже ако включим бейби бума след войната. При такава плодовитост не бих се учудил мрачните прогнози за ислямизирането на Европа да се сбъднат, може би малко по-късно, отколкото се очаква. Не ми се вярва значително да си променят раждаемостта след идването им в Европа, защото тя е по-висока дори и при местните, с по-европейски манталитет мюсюлмани (албанци, помаци, турци, бошняци и т.н., между другото в Босна и Херцеговина мюсюлманите за първи път в историята ще станат близо 50% от населението, поне ако се вярва на последното преброване, първото след края на войната.

За мен проблемът не е харченето на пари за помагане на бежанци, помощи и т.н., а е чисто цивилизационен. И не е като да не ме засяга, както някой беше писал "какво значение има, че са ти съседи, никой не те кара да си говориш с тях", защото те сами се натрапват. Ето например из френските вестници това лято доста се писа за един инцидент в град Реймс, беше станало спречкване между жени, които се пекли на слънце в градския парк по бански и няколко арабки, направили им забележка да се облекат, не било прилично, не било лято (това се случва юли). Или случая с коледната елха в Дания, за който беше посочено по-напред.

Между другото, когато бях в Сирия, в Дамаск имаше елха, голяма колкото софийската, а коледата е официален неработен празник. Но християнските квартали и градчета все са по-чисти, по-подредени, къщите по-спретнати, с един малко по-европейски полъх и то не богаташки квартали, в Ливан е същото. Голяма част от населението в арабските страни е маргинализирано, необразовано, в Сирия в по-малка степен отколкото другаде, но такива там са почти изцяло само мюсюлманите. От 80-те години на миналия век в целия мюсюлмански свят тече процес на все по-голямо ислямизиране на обществата, все повече жени започват да се забулват, например българки, израснали там, са ми казвали, че в Сирия ходели с минижуп, по свободно се продавало алкохол и още много други, когато аз бях там не беше препоръчително жена да ходи с къса пола. И не че е незаконно, самото общество се беше променило, и то не насила, видяхме и последствията (момичето беше местно). Не намирам за нормално преди 30 или 40 години да са били по-светски настроени, отколкото днес. За мен съществува проблем с изповядващите тази религия или по-скоро с прекалената им религиозност и както и да си кривя душата и да ми се иска да проявявам хуманност към бежанци, към по-бедни и т.н., някакси не ми се ще да заживяват трайно в Европа.

Вярно е, че всеки търси по-добро, както някои писаха, но не виждам как може да се помогне на подобни страни, всичките с толкова висок демографски прираст. Например Бангладеш, откъдето са част от така наречените бежанци, е с площ малко по-голяма от България, а населението ѝ е към 150 милиона, не знам какъв неизчерпаем ресурс трябва да се открие, за да може такова население върху тази територия да живее добре. И не мисля, че колониализмът е виновен на тези страни, един мароканец ми беше разказвал, че откакто французите им изградили голяма част от инфраструктурата и откакто се махнали почти нищо не било пипвано, а Алжир е с най-големи залежи на природен газ в Африка и пак не е цъфнал и вързал. Нито някой е взел ограничените залежи от нефт на Сирия, доходите от които отиваха като помощи за многочислените им семейства.

Съгласна съм с това мнение. И честно казано, надеждата ми е в руснаците. Тяхната намеса преди години, превърна арабският свят в светски. Атеизмът беше вярната посока за тези хора. Четете история, бе, хора, гледайте стари снимки...Светското образование и живот в арабският свят беше нещо ДОБРО, въпреки и наложено насила от руснаците. Йемен беше разделен на две преди години - южен беше под руско влияние, северен - под американско. Познайте коя част беше светска? И след обединението му поради оттеглянето на руснаците (които се оттеглиха поради собствени проблеми по време на перестройката) какво стана? Йемен се върна в 14 век...

# 6 539
Има логика в твърдениято, че атеизма е лекарството, да не забравяме, че и в християнството има много примери за екстремизъм.

Общи условия

Активация на акаунт