Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 318
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 540
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%A6%D0%B5 … D0%A1_562180.html

„Горещите точки ще бъдат определени до края на ноември”, съобщи президентът на Европейския съвет Доналд Туск. Засега спряганите държави са Гърция и Италия, но България също настоява на нейна територия да бъде разположен такъв център, съобщи бТВ.

Кунева  е гробокопач на България, за пореден път. Как така настояваме, бе? Кой ни е питал нас дали искаме да сме гореща точка?

# 6 541
Госпожа YES в името на собствения си просперитет е готова да ни прегази всички.

# 6 542
Кунева,оф  Cry Колко пари ще искат за това настояване да сме гореща точка?
Нещо тъжно и интересно.
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=49611

# 6 543
Сега чух изказването на Меркел. Сами сме си го поискали. Господи, докъде ни докараха нашите тъпаци! Няма ли да ги изметем тия продажници? Докога ще ги търпим, докато разпродадат и последната тухла от България ли?

http://www.standartnews.com/svyat-europe/merkel_balgariya_sama_p … ta_si-301772.html

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:10 от *Emia*

# 6 544
Лошото е,че няма кой да си изберем.През годините се позавъртяха и ние сме като в онази поговорка "Огледал се Илия,пак в тия"
Тези дни четох предсказанията на Слава Севрюкова,нали казва,че този който ще ни оправи,ще дойде от чужбина. Rolling Eyes

# 6 545
http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%A6%D0%B5 … D0%A1_562180.html

„Горещите точки ще бъдат определени до края на ноември”, съобщи президентът на Европейския съвет Доналд Туск. Засега спряганите държави са Гърция и Италия, но България също настоява на нейна територия да бъде разположен такъв център, съобщи бТВ.

Кунева  е гробокопач на България, за пореден път. Как така настояваме, бе? Кой ни е питал нас дали искаме да сме гореща точка?
съгласна съм,че нашите политици правят глупост след глупост и не се съобразяват с настроенията в България. Все пак,мисля,че плановете им са доста интересни,но високорискови,ако всичко се бъгне. Като се изключи истеричното втурване към баницата,характерно за българския политически елит / за бежанците ще се дават едни луди пари,дето нашите пенсионери,а и много работещи само могат да сънуват/,се предполага да има няколко ползи за България от това да сме официална "гореща точка". Първо-горещите точки предложени на прима виста са шенгенски и двете -това,че България като външна граница на ЕС не е била спрягана за такава значи,че се планира да продължим да бъдем аут от Шенген-ерго- за Европа бежанците в България не са такъв проблем и много скоро ще сме в положението на Турция. Ще си пазят шенгенското пространство, а няма да се решават проблеми с бройките бежанци в Турция,България,Македония,Сърбия и т.н. Ако сме официална " гореща точка" ЕС би трябвало да има повече задължения към бежанците,които влизат на българска територия,включително опазването на границите. Сегашната им идея да се грижат само за шенгенските държави,ще ни остави в положение сами да се оправяме с тези,които така или иначе навлизат и да ни налага санкции,че ги спираме /пускаме,според както им е по-удобно. Тъй като не се доверявам на ЕС прекалено,да не кажа никак,че ще ни защити като външна граница,смятам,че плана да получим  статут на официална гореща точка,цели да накара " бежанците" да ни заобикалят още по-внимателно,защото знаят,че регистрираме ли ги тук-студ,глад и но пасаран за шенген,ама невър.А ще бъде обявена задължителната регистрация и нашите ще регистрират,докато свят ти се завие,че всеки бежанец си е евро. Да видим дали ще им се получи на нашите тънката сметка,защото колкото и да ми е неприятно нахлуването на орките-те си нахлуват и ако не ги регистрираме на ЕС по някакъв официален начин-ще са си наши форевър

# 6 546
  • София
"Гореща точка" да бъде Германия и тя да се оправя, защото поканата дойде от нейна страна.

Днес по ТВ казаха, че се очакват 10млн. бежанци. Shocked

Спънатият от операторка бежанец бил член на терористична организация Tired

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:46 от missence

# 6 547
Да, знам историята, благодаря, take a smile  Peace
Говоря за народопсихология - лично аз наистина не се сещам за други народи, които изпитват толкова отчаяна нужда да следват някого, да се кланят пред някакъв лидер, фигуративно ако щеш. Затова и националсоциалистите са повтаряли като роботи - ами беше ми заповядано, ами следвах заповеди. Личната отговорност се губи по трасето при немците.

Не я знаеш историята и го доказваш за пореден път.
Народопсихологията също ти куца. Нищо общо няма между немците и руснаците като народопсихология. Немците винаги са били индивидуалисти и при тях точно личността и личната отговорност са особено развити. Не са били националисти и дори големи патриоти не са били, особено в сравнение с французи и англичани, примерно. При тях личностното самосъзнание винаги е било по-високо от националното самосъзнание.

Това са ужасни глупости. Следващата част от поста, която не съм цитирал, е вярна - наистина хитлер идва на власт заради тежкото икономическо положение и унижението на Германия след Първата световна война; наистина победителите от Първата са причината за Втората световна война. С това съм съгласен. Обаче немците да били индивидуалисти и личността и ала-бала да били развити? Глупости на търкалета. Винаги са били овце, които следват пастира.
Присъствал съм на достатъчно заседания в немски фирми, немислимо е да се възрази на по-висшестоящ. Няма да забравя веднъж, когато баш директорът беше едно 35 годишно момче, как цяла маса дърти мъже, над 50 годишни, всичките началници, опитни и т.н., стояха като на*рани и не смееха да се обадят и да му кажат, че говори глупости, защото той, младото момче, удари с юмрук по масата и каза - "Тихо!" Никой не смее да се обади. Никой подчинен не смее да влезе при началника си дори, както ние влизаме, а пишат по мейла да искат среща! И много често не им се отговаря изобщо.
Че то и Димитър Димов в "Тютюн" го пише, когато вместо Прайбиш оставят Лихтенфелд в тила, а Прайбиш го пращат на фронта, как фон Гайер полудява и почва да реве на Адлер какви овце били немците.

Герри, относно атентатите срещу Хитлер и липсата на такива срещу Сталин аз съм цитарал обясненията на Жельо Желев във "Фашизмът". Защото сталинизмът е бил по-мракобесен и от фашизма и при него е нямало и лична собственост, и най-големият партиен туз ако загуби поста си, губи всичко, включително живота си и живота на семейството си до девето коляно. Затова не са смеели. Докато атентатите срещу Хитлер са ги замисляли графове, богаташи, заможни хора, които са знаели, че могат да загубят главите си, но че семействата им няма да останат на улицата и няма да бъдат избити. Рискували са живота си, но богатството им е оставало. Така че Желев обяснява, че фашизмът е дори "по-демократичен" от комунизма, тъй като и при двете системи има една партия, една идеология, цензура, смазване на "враговете", но при фашизма е имало частна собственост, а при социализма - не.

# 6 548
Diana D, интересно и има логика. Но дали така ще стане?

# 6 549
А точно сирийците не бих могла да нарека сган. Сирия преди войната беше богата държава с хубаво образование. Около нас живеят доста сирийци, много интелигентни и умерени хора.

Не мога да кажа, не познавам сирийци, но няма да забравя една случка във влака преди много много години, бях ученик още, когато в купето пътувах заедно с един сириец, студент тук. Говореше естествено много добре български, похвали се, че ще се жени за българка и снимка показа, много хубаво момиче. После стана ясно, че той имал още две жени в Сирия, за които българката нищо не знае; той каза, че там било разрешено мъжете да имат до 4 жени. Щял да заведе българката в Сирия, нямало да живеят тук. И аз го питах - ама как, тя като разбере, че имаш още жени, как ще реагира, съгласна ли ще е? А той отговори - "че кой ще я пита?"

Еми, това ми е единственият контакт със сириец, ама от него се сещате какво мнение съм си съставил, а после четох "Не без дъщеря ми", гледах едно предаване на Карбовски за една българка, женена за арабин, на която й взели детето и тя не може да го види от години и т.н. Та не съм намерил причини да си променя мнението, което си съставих тогава, не само за сирийците, а за тези общества изобщо.

А да, въпросният сириец беше възпитано, културно момче, много приятен на вид, бял.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 09:50 от Татко Мецан

# 6 550
Diana D, интересно и има логика. Но дали така ще стане?
Ами,има логика,но не знам дали ще стане,защото те май в ЕС са го изчислили поведението на системата за идеално кръгъл бежанец в абсолютен вакуум. Иначе май най-добре ще проработи втората част: " Дръж гииии,регистрирай гиииии" и те да си плюят в пазвата,като минават покрай нашата граница.

# 6 551
Точно такова като на татко Мецан ми е впечатлението ми от немците. Йерархията играе голяма роля. Може шефът ти да е най-тъпия, но ще следваш линията му и хоро ще играеш. Позволяват си мрънкане срещу шефа пред жена си, приятелите и той най-близките, и до там. Страх и фалшива лоялност царят, защото шефът пише препоръките за повишение, шефът може и да ги запрати на позиция на дъното, от която няма измъкване. Отвратително е това поведение. Вярно е, много им е помогнало да дръпнат напред, но в случая не им е от полза.

# 6 552
Германия очакваше 800 000 бежанеца за 2015, но вече има промяна и очакват да са към 1 000 000.

Кунева превъртяла ли е, че иска да сме гореща точка!?!?!?

# 6 553
Точно такова като на татко Мецан ми е впечатлението ми от немците. Йерархията играе голяма роля. Може шефът ти да е най-тъпия, но ще следваш линията му и хоро ще играеш. Позволяват си мрънкане срещу шефа пред жена си, приятелите и той най-близките, и до там. Страх и фалшива лоялност царят, защото шефът пише препоръките за повишение, шефът може и да ги запрати на позиция на дъното, от която няма измъкване. Отвратително е това поведение.

newsm10

# 6 554
  • София - Рим и обратно
Кунева е тъпа овца, извинете за грубостта. Никога не съм я харесвала тая жена. Тя и президентчето да си се хванат по ръчичка и да ходят да се мазнят лично от свое име на когото искат, само не и от името на цял народ.

Общи условия

Активация на акаунт