Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 779
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 765
  • София
Гери, решение, ама като се втурнат наобратно - тук, в Гърция и Италия се изсипват стотици хиляди. Първо пускайте, не отблъсквайте и обгрижвайте, после дръжте си ги там! Да не сме ги произвели ние тези тълпи, че ще ги връщат вместо да депортират този, които не бяга от войната.
А, и до дамите, които зоват за солидарност - къде беше Европа с години, когато емигранти пристигаха с лодките в Италия и Гърция? После и в България? Като им влязоха в държавите изведнъж се сетиха, че има проблем те да са в ЕВРОПА. Германия май още не се е сетила, тя им пече курабийки......

Спокойно, те ако можеха отдавна да са ги върнали  Laughing За пред електората са тези приказки. Тези бягащите са неидентифицираните, не теззи 120 000 дето ще се разпределят. Нали затова е целия зор за хотспотовете - централизирано управление, снемане на отпечатъци, проверка от Европол. Но на ССФ не й стигат никога мерките....

Гери, за новата война бях чела че ще е разпръсната и тип гражданска, не без оръжие. Това си е ново преселение на народите ако питаш мен...

take a smile, ако беше оставено на национално ниво управлението щях да съм супер песимист и аз. Но не е. Ще поживеем и ще видим.

Айде по-полека с епитетите  Stop ССФ е все една прекрасна, бяла и добра, та повече ми мяза на тези, които смятат, че за горките бежанци трябва да се пекат канелени кифлички.

И не, не са достатъчни мерките. Твърде бързо се пълни казана на Европа с всякакви индивиди, и твърде бавно се изпразва.

# 6 766

take a smile, ако беше оставено на национално ниво управлението щях да съм супер песимист и аз. Но не е. Ще поживеем и ще видим.
Скептична съм до колко контролът ще е наистина здрав и няма да бъдат оставени нещата предимно на национално ниво.
Има ли усвоени ЕС практики, има ли обучени хора, има ли разработени и функциониращи механизми ?
В България едва ли........
Предвид спецификата на сегашното положение, ме съмнява, че и в ЕС в момента съществуват адекватни такива.
Герри ,
ако трябва да сме точни, войната е започнала.

Нощно време като легнем да спим?
ами някои жители в Германия вече си купиха пушки. Официално се писа.
Други продават жилищата си и бягат.

# 6 767
Цитат
Ако обаче сравним с понесените и очаквани загуби от закриването на четирите ядрени блока, след приспадане на получените до сега компенсации от Европейската комисия, предстои ни да компенсираме още около 10 млрд. долара (14,0-4,1)."

Извинявам се за спама

Скрит текст:
Някой знае ли истинската причина за затварянето на точно тези 4 блока? Защо ли не затвориха и останалите 2? Има много сериозна причина точно тези блокове да бъдат затворени. Свързана е със сигурността не само на България, а и на европейски страни. Ама който иска, нека да вярва на манипулациите на определени хора.

# 6 768
Добрите души жалещи бежанците да си ги обгрижват на собствен гръб. Явно трябва директен сблъсък с тези хора, за да се види, че интеграцията е невъзможна.
То не беше емпатия, то не беше да ни е жал, да се чувстваме виновни заради тях, то не бяха призиви за човещина, упреци (че не сме християни)...

Много хубави анализи и всеки, който не е живял в "аквариум" малко или много сам се е убедил в това. Едно е да отидеш на екскурзия за да се качиш на Айфеловата кула и да си напазаруваш дрешки и сувенири, друго е да живееш в голяма европейска столица и да се чудиш как да си опазиш детето.

http://www.newenglishreview.org/Nicolai_Sennels/Muslims_and_West … ical_Differences/

Благодаря за хубавите препратки към изследванията на Сенелс. Но може би трябва и ние да се включим в тях, евентуално да ги опровергаем? Липсвала ни била "diversity".  Да им... на европейското diversity.

Направо се връщаме в Средновековието с тези главорези.

# 6 769

Добрият мюсюлманин би застанал най-отпред, а зад него жената и децата, за да може да ги защити!

Всъщност преди много години - някъде от първата война в Ирак май имаше някаква статия, че на арабите културата им била - ако някой чука и подозират опасност, да отвори жената, защото ако е нападател, ще обезвреди нея, а мъжът ще е ОК и ще може да обезвреди нападателя, а ако отворел първо мъжът и нападателя обезвреди него, жената и децата щели да останат безпомощни в ръцете на насилника....
Това ми беше направило такова странно впечатление (звучи като измислица просто  Laughing   ), но не мисля, че е до ислям, а до човешки качества.
В края на краищата нашите мюсюлмани са си съвсем редовни хора (и сред тях има съответния процент боклуци, както сред българите например), докато тази сган, дето гази, са точно сган и всъщност би трябвало да бъдат спирани със сила.

Между другото, гледам че германците нещо бавввно- бавно изтрезняват. Все повече медии публикуват неприятни факти от сполетялото ги щастие, докато отначало фейса ми преливаше от скудоумни статии от типа на: "Германските учители са изумени от желанието и скоростта, с която децата на бежанци учат".... хаха

# 6 770
  • MI

Ето затова не ми е мъчно за ЕС.

Онази приказка я знаете, че където и да се е присъединявала България, Империята се е разпадала.
Е, дойде й ред и на ЕС, малко бързичко, но пък ефективно.

Първо, ако бяхме усвоили почти всички дадени ни пари като Полша например, щяхме да сме на плюс и при тези мерки. Причините да не го направим не са от ЕС, а от наш'те идиоти дето сами сме си избрали. Второ, доколкото видях отиват в Турция основно парите защото от там купуваме машини. Но машините остават и работят в България. Крив ли ни е някой, че не произвеждаме същите машини?? Трето, дори така сме повече на полза, защото никога нямаше тези пари да стигнат до бизнеса или пътищата, а щяха да бъдат изядени от определени хора, както всичко в енергетиката. Хайде стига с популизма и вайкането, ясно е че взехме по-малко от централноевропейските държави, но пак сме на полза от членстовото си.

Гери, не казвам че е положително преселението, а че трябва да се вземат съответните мерки.  И за пръв път виждам наченки на такива мерки и бързане. Може да са се уплашили за местата си политиците, дано...

# 6 771

Между другото, гледам че германците нещо бавввно- бавно изтрезняват. Все повече медии публикуват неприятни факти от сполетялото ги щастие, докато отначало фейса ми преливаше от скудоумни статии от типа на: "Германските учители са изумени от желанието и скоростта, с която децата на бежанци учат".... хаха
това го пиша вече 2-ра седмица.
Хората се чувстват в капан.
Предадени . Силно обезпокоени, без яснота за бъдещето.

# 6 772

Скептична съм до колко контролът ще е наистина здрав и няма да бъдат оставени нещата предимно на национално ниво.

Къде е контрола? Къде, къде.
 Контрол има само за нас, само за европейците.
Ние сме държани под контрол. Всички останали са свободни да правят каквото си искат и да получават всичко без да работят.

# 6 773
Европа лееекичко започна да се пробужда, но ше е твърде късно според мен. Не виждам някакви истински действия...
А за какъв контрол говорим... не знам а и не се надявам.

# 6 774
  • България
Цитат
Ако обаче сравним с понесените и очаквани загуби от закриването на четирите ядрени блока, след приспадане на получените до сега компенсации от Европейската комисия, предстои ни да компенсираме още около 10 млрд. долара (14,0-4,1)."

Извинявам се за спама

Скрит текст:
Някой знае ли истинската причина за затварянето на точно тези 4 блока? Защо ли не затвориха и останалите 2? Има много сериозна причина точно тези блокове да бъдат затворени. Свързана е със сигурността не само на България, а и на европейски страни. Ама който иска, нека да вярва на манипулациите на определени хора.
   Обаче изместваме темата, ако някой иска да пусне такава за реакторите.

Дай някаква информация за това. Ако имаше и най-малка опасност щяха да я превърнат в бедствие в медиите.
Ако няма доказателства за опасността от нашите реактори " който иска, нека да вярва на манипулациите на определени хора."  Wink

# 6 775

И цялата да я изсипеш, трябва да стреляш на месо. А това и много диктатори не го правят срещу невъоръжени хора.

Разбира се, че не. Достатъчно е да се разпространи по социалните им медии, че социалните блага са ограничени и ще има сериозен контрол на това кой влиза в европейските държави. Унищожили са пръстовите си отпечатаци--не може да влязат.

Но не виждам никакво желание у политиците в западна Европа да ограничат потока. ЕС прави това, което прави във всяка криза, включително гръцката--хвърля пари в проблема, което не е решение. И не ги хвърля на правилното място при това.

Вчера говорих с мюсюлманин, образован човек, който е с престижна професия, добре установен и живее тук от 30 години. Изрази загриженост за това което става из Европа. Той самият каза, че повечето от тези, които влизат не са сирийци.

Малко ми е трудно да повярвам, че европейските политици не разбират какво се случва или са парализирани от милост към бежанци. Политик не прави нищо от милост.

# 6 776
Герри , няма го още. Имах предвид, хипотетичен контрол, който трябва да се наложи сега и веднага , във всички планирани хот- спотове, взимани мерки и пр. организирани ад- хок дейности.

# 6 777
Къде е контрола? Къде, къде.
 Контрол има само за нас, само за европейците.
Ние сме държани под контрол. Всички останали са свободни да правят каквото си искат и да получават всичко без да работят.

Именно- десетилетия учене, преформатиране на мисленето, приемане на прогресивни идеи сакън да не стъпиш накриво и да не приемеш някой гей парад достатъчно ентусиазирано...учене, квалификации...

И накрая всичкото отива за едни, дето просто хвърлят павета...

# 6 778

Гери, не казвам че е положително преселението, а че трябва да се вземат съответните мерки.  И за пръв път виждам наченки на такива мерки и бързане. Може да са се уплашили за местата си политиците, дано...
Тези политици трябва да си ходят. Те не са в състояние каквито и да е мерки да предприемат.
Хот-спотове, али бали са половинчати и вече компрометирани полумерки.

Трябва да се ревизрат и пренапишат законите, конвенциите. Ако трябва ЕС едностранно да излезе от тях.

И да почне да пази границите така, както се пазят граници.

Иначе ни пиши бегали...

# 6 779

Общи условия

Активация на акаунт