Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 370
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 990
  • София
........
missence, който е идентифициран като нелегален - към неговата си държава. Останалите по квоти. Говори се че са само около 20% истинските бежанци... ....

Въпросът е, как ще ги идентифицират, за да ги отсеят. Дано намерят начин, който и да е ефективен.

Скрит текст:
Наистина информационният поток секна.

# 6 991
Гери,
А за Меркел наистина ми е жал, признавам си го. Ти добре знаеш че не съм й никакъв почитател, но като всички почнат да викат против някогого и реакцията ми е да си помисля хайде да видим чак пък толкова ли е черен...
Въобще не ми е жал за нея. Политик от такъв ранг трябва да може да си мери приказките и да отговаря за тях. Видяхме, че нито едно от тези неща тя не го умее. Такава беля направи на половин свят с едно изречение, че....не мога да я съжаля. Още повече, че и оставка не е подала, стои и вади "мъдри" решения едно след друго. И въобще тази криза ме изненада с политическата немощ на големи имена в европейската политика. Щото нашенци вече си ги знам добре, но за тях имах друго мнение, а то...вятър.

# 6 992
  • София
Мъчно ви е за Бойко, мъчно ви е за Меркел... Абе вие какво, мазохисти ли сте или какво? Мачкат ви, а на вас ви е мъчно? Хич не ми е мъчно за Бойко, мъчно ми е за мен, теб и вас, дето ни излага пред целия свят този завършен простак. Толкова ли не можа да вземе няколко урока по етикет, по риторика, по английски, пази Боже. Президента поне на логопед ходи. Отдавна го гледам нашия премиер как ходи като муха без глава сред останалите държавни представители на срещите им в Брюксел. Другите си говорят, смеят се,поздравяват се, нашия като заблуден, върти се сам самин горкия. Гледам и се изчервявам, от яд обаче, не от срам. Не смея да си пусна изказванията му. Няма да ги понеса.

# 6 993
Гери, моята позиция и тогава си беше същата като сега. От една страна че не можем да оставяме хората да мрат в морето, и от друга че не може и да приемем всички. Изядоха ме с парцалите (по-скоро пробваха), защото казах че трябва да има политика за подбор на имигрантите и по-добри мерки за интеграция на вече пристигналите. Никога, ама никога не съм казвала да дойдат всички. Не съм си и помисляла че е нормално да приемем цяла Африка и половин Азия....

Защо изобщо трябва да подбираме мигранти, аз това не разбирам, българските деца заминават за чужбина, защото тук има много работа, която няма кой да върши ли?
Защо се очаква  позицията на България да е същата като на Германия?
И питам, с тези, които вече имаме, докъде сме? Къде работят, колко от тях работят, такива неща?
Всичко друга е празниприказки за толерантност, млосърдие, интеграция, подбор...дъра-бъра.
Шменти-капели, както казва премиерът.

# 6 994
Татко Мецан, убеди се и ти колко е кратък пътят между осанна и разпни го...  Laughing Честно, малко ми е жал за Меркел, въпреки че никога не съм й била фен.

Точно така, ама човек се убеждава и в друго - не знам германците какви са, ама от наш Ганю по-сбъркан човек няма. Въпросните постове с плювни по германците са от форума на един ежедневник, където само допреди 2-3 седмици беше само пълно с хвалебствия за немците, за колите им, за Меркел, за германския начин на живот и за Германия изобщо. Понякога ги чета. А някой дръзнал да напише нещо друго, а го оплюли и му сложили минуси. Сега същите тези, дето хвалеха Германия и всичко германско, се надпреварват да плюят по всичко германско, не само по Меркел, и включително по немските коли, които хвалеха преди това. Е има ли по-сбъркани хора от българите. И те не се знаят какво искат, какво мислят и въобще на кой свят са.

Та, четенето на български форуми е абсолютно губи-време и не само е губи-време, а е и много вредно. Аз досега реалистична представа за нещо от форум не съм получил. Винаги действителността се оказва коренно различна. Хеле пък български форум.

А, и друго се сетих - как досега всички хвалеха ли, хвалеха дизеловите коли, то по всичките форуми така и кажеш ли, че предпочиташ бензинова, те обявяват за луд или за такъв, дето нищо не разбира. Боже, ами сега същите хора под статиите за Фолксваген се надпреварват да оплюват дизеловите коли, какви тракащи канцерогенни печки били, как били много по-вредни, как в САЩ никой не си купувал дизел и не било случайно, как и в Япония дизелите били под 10% от колите, а само в Европа било пълно с тях и затова тук бил по-лош в пъти въздухът и как гадните германци пак са виновни.

Знам ли аз така ли е, не е ли така. Важното е, че Ганю днес едно казва, а утре като духне вятърът от другата посока - казва обратното.
Да се слуша и да се чете какво Ганю е казал, е мазохизъм и губене на време.

# 6 995
  • България
 Shocked Shocked Shocked
Това гледахте ли го? ВЕрно тия са май много (налагам си цензура на продължението на изречението).
"Лек дискомфорт внесе само неочакваната изцепка в студиото на една от интегрираните забрадени имигрантки от Афганистан, която на чист български език заяви, че има само една религия в света и това е Ислямът.

Опс!"

http://www.lentata.com/page_7966.html
 Е, който вярва че ще живее в мир с тези... ами да продължава да вярва. Sick

# 6 996
  • MI
Защо изобщо трябва да подбираме мигранти, аз това не разбирам, българските деца заминават за чужбина, защото тук има много работа, която няма кой да върши ли?
Защо се очаква  позицията на България да е същата като на Германия?
И питам, с тези, които вече имаме, докъде сме? Къде работят, колко от тях работят, такива неща?
Всичко друга е празниприказки за толерантност, млосърдие, интеграция, подбор...дъра-бъра.
Шменти-капели, както казва премиерът.

Нова, имахме преди доста години един професор дето казваше, че в историята няма останала обезлюдена територия ако не е пустиня - просто идва друг и я заселва ако намалят по някаква причина местните. Този поцес е необратим и затова по-добре да подбираме тези, които ще дойдат вместо да го оставим на случайността. Тогава не си давах сметка колко е прав. Преди 15 години казваше, че липсата на демографска и имиграционна политика в Европа скоро ще стане голям проблем. Е, за всичко се оказа прав. И предпочитам да действаме вместо да чакаме да дойдат без да ни питат.

Татко мецан, добре дошъл в моята вселена  Laughing Аз отдавна не чета коментарите под статиите, погнусявам се ако започна.... Понякога се чудя тези хора в реалния живот какви са, че са насъбрали толкова комплекси и злоба.

Малко новини - 7 октомври започва операция на ЕС против трафикантите на хора, ще се казва София. Не казват какво ще правят, а че всичко е вече подготвено. Ердоган пък ще идва в Брюксел на 5 октомври.

# 6 997
Гери, моята позиция и тогава си беше същата като сега. От една страна че не можем да оставяме хората да мрат в морето, и от друга че не може и да приемем всички. Изядоха ме с парцалите (по-скоро пробваха), защото казах че трябва да има политика за подбор на имигрантите и по-добри мерки за интеграция на вече пристигналите. Никога, ама никога не съм казвала да дойдат всички. Не съм си и помисляла че е нормално да приемем цяла Африка и половин Азия....

А за Меркел наистина ми е жал, признавам си го. Ти добре знаеш че не съм й никакъв почитател, но като всички почнат да викат против някогого и реакцията ми е да си помисля хайде да видим чак пък толкова ли е черен...
Още от първата вълна с емигрантите в България, точно за интеграцията на тези хора мисля. Защото си давам сметка какво ще се случи например след 15-20 години. Бедните, неграмотните араби и негри се размножават много. На всичкото отгоре настъпват климатични промени, които увеличават пустините и съответно водата намалява. Говори се, че и нефта е на привършване. Та какво може да се случи след време? Няма ли тогава това население да пристигне в Европа не с една бохча, а направо с автоматите? За мен е много вероятно точно така да се получи. Та ако сега страните, които имат възможност да приемат работна ръка, за мен е много по добре да ги приемат. Но да ги интегрират. Не е мисия невъзможна, само че е много трудна.
Давам пример с циганите в моето градче. Преди много години, когато са започнали масово да строят панелките, някой в общината е взел едно разумно решение - във всеки вход да настаняват само по едно циганско семейство. Отначало живущите са имали проблеми с тях, но само след година две са успели да ги вкарат в релси - и чистота да пазят, и шумните компании да се ограничат. И най вече раждаемостта е спаднала - дори имало семейства и с по едно дете. Е, тези които са останали в махалата и не са успели да я напуснат и сега са многодетни. Та явно е възможно все пак част от тях да се интегрират, стига да им се помогне.
Та затова аз си мисля, че трябва най вече да се наблегне на интегрирането, а не само да им се осигури покрив и храна.
И пак си казвам, че сегашната вълна от "орди" ме плаши много по малко, отколкото след N брой години.
А Меркел определено я съжалявам. Защото си мисля, че тя и нейният екип мислят не само за днес, а и за след време. Дано да не греша.

# 6 998
Гери, моята позиция и тогава си беше същата като сега. От една страна че не можем да оставяме хората да мрат в морето, и от друга че не може и да приемем всички.
Пак ще ти кажа пък дано най-сетне разбереш. Те мрат понякога в морето защото се качват на надуваеми лодки, но не от отчаяние, както някои тук изтъкват, а защото са убедени, че Фронтекс ще ги намери и спаси. Тоест голямата част от тях  пристигнат живи и здрави благодарение именно на тези, които са длъжни да охраняват границите.

Все едно да скочиш от 5-я етаж когато отдолу имаш пожарникарски батут.

Ами ако нямаше батут щеше ли да скочиш, а , Нели? Не, нали?

Ами ако  спрат да ги спасяват нали се сещаш че те няма да тръгват повече с гумените лодки или с препълнените рибарски прогнили корита.

Всичкото това нашествие го дължим именно на спасителите им. Фронтекс обикаля, спасява, влачи и трупа мигрант след мигранта. Даже не ги и броят вече.
Колкото дойдат-толкова вземат.

И само не ми казвай, че го правят от глупост. Само не ми казвай, че търсят работна ръка. Нито едното нито другото. Това, което търсят е да нахъсат хората на Европа срещу чужденците. Търсят общия враг. Най-лесно врагът се намира в лицето на чужденците-те са една чудесна мишена. Не само са черни на цвят, но и са мюсюлмани. Екстра за някои политически цели.

Почакай още известно време и ще видиш как ще се забрави в европа кой е грък, кой българин, кой французин, кой англичанини. Всички ще са обединени в едно-коренни жители срещу чужденците. И те ти тебе обединена европа, която само ще слуша и козирува на този, който и обещае да я отърве от бремето на чужденците... Mr. Green И само ще пита къде е сборния пункт, на който раздават оръжието.

Дано не съм права. Но логиката накъм такива разсъждения ме тика.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:05 от Герри

# 6 999
Татко Мецан, убеди се и ти колко е кратък пътят между осанна и разпни го...  Laughing Честно, малко ми е жал за Меркел, въпреки че никога не съм й била фен.

Точно така, ама човек се убеждава и в друго - не знам германците какви са, ама от наш Ганю по-сбъркан човек няма. Въпросните постове с плювни по германците са от форума на един ежедневник, където само допреди 2-3 седмици беше само пълно с хвалебствия за немците, за колите им, за Меркел, за германския начин на живот и за Германия изобщо. Понякога ги чета. А някой дръзнал да напише нещо друго, а го оплюли и му сложили минуси. Сега същите тези, дето хвалеха Германия и всичко германско, се надпреварват да плюят по всичко германско, не само по Меркел, и включително по немските коли, които хвалеха преди това. Е има ли по-сбъркани хора от българите. И те не се знаят какво искат, какво мислят и въобще на кой свят са.

Та, четенето на български форуми е абсолютно губи-време и не само е губи-време, а е и много вредно. Аз досега реалистична представа за нещо от форум не съм получил. Винаги действителността се оказва коренно различна. Хеле пък български форум.

А, и друго се сетих - как досега всички хвалеха ли, хвалеха дизеловите коли, то по всичките форуми така и кажеш ли, че предпочиташ бензинова, те обявяват за луд или за такъв, дето нищо не разбира. Боже, ами сега същите хора под статиите за Фолксваген се надпреварват да оплюват дизеловите коли, какви тракащи канцерогенни печки били, как били много по-вредни, как в САЩ никой не си купувал дизел и не било случайно, как и в Япония дизелите били под 10% от колите, а само в Европа било пълно с тях и затова тук бил по-лош в пъти въздухът и как гадните германци пак са виновни.

Знам ли аз така ли е, не е ли така. Важното е, че Ганю днес едно казва, а утре като духне вятърът от другата посока - казва обратното.
Да се слуша и да се чете какво Ганю е казал, е мазохизъм и губене на време.

Реалистична представа за света и политиката от форуми, еле па български не можеш да получиш, така е. Но можеш да получиш много ценна информация какво представляват хората пишещи по форуми. Човек не се вижда в реалният живот с толкова много хора на ден, колкото във форума и определено можеш да направиш невероятни изводи за хората. Ти даже си направил няколко.

Нели, тук по тази тема сме на една позиция с теб, душа.

# 7 000
nelig, в обезлюдените ни села бяха започнали да се заселват чужденци. От Европа, от Русия, че и едно японско семейство даваха по ТВ. За тях тук е евтино, въздухът чист, храната истинска...можеха да се получат нещата с малко повече напъни относно осигуряване на сигурност.

При това тези хора идваха доброволно, а не араби и африканци, които на път за Германия ние държим тук насила, че имало празно място по земите ни и трябва на всяка цена да ги задържим, сакън да не го заселят кои други, всъщност, извънземните ли?
Хем говориш за естествени процеси, хем този, който наблюдаваме у нас не е естествен, те не идват у нас и не искат да остават у нас.
Не бива всичко да се приема безкритично, ако ще и най-маститият професор да го е споменал в лекциите си. Peace

ПП. Колко от вече приетите и пребиваващи у нас мигранти се заселиха в пустите български села и ги раздвижиха?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:14 от нова

# 7 001
Гери, моята позиция и тогава си беше същата като сега. От една страна че не можем да оставяме хората да мрат в морето, и от друга че не може и да приемем всички.
Пак ще ти кажа пък дано най-сетне разбереш. Те мрат в морето защото се качват на надуваеми лодки, но не от отчаяние, както някои тук изтъкват, а защото са убедени, че Фронтекс ще ги намери и спаси. Тоест те ще пристигнат живи и здрави благодарение именно на тези, които са длъжни да охраняват границите.

Никой не бяга от хубаво, камо ли в надуваема лодка.

# 7 002
  • София
След като Меркел покани всички в държвата си, а след това би отбой, НАЛАГАЙКИ ни да й помагаме в НЕЙНАТА кауза и по този начин присвоявайки си ролята на български ПРЕМИЕР и ПРЕЗИДЕНТ, без да ни пита нас, българите, дали сме съгласни, аз от своя страна имам пълното право да искам нейната ОСТАВКА!

Меркел - О С Т А В К А!

# 7 003
Вижте нещо интересно -
На Острова: Защо млад иранец иска да бъде депортиран
Младото момче предпочита да бъде депортирано в родината си и дори заявява в национален вестник, че хората в Манчестър са много груби и това изобщо не му харесва

vesti.bg/sviat/na-ostrova-zashto-mlad-iranec-iska-da-byde-deportiran-6042965

# 7 004

Никой не бяга от хубаво, камо ли в надуваема лодка.
Не можеш да разбереш изобщо това, което съм написала.  Или по-скоро го разбираш, но нямаш аргумент да го обориш.
Пак ще повторя:
Никой няма да тръгне в надуваема лодка в бурно море ако не е сигурен, че ще го спасят, извадят и нахранят.  Те знаят, че Фронтекс са "ей там" и ги чакат с термо одеялата и чай.
Още повече, че за да се качиш на лодката си платил и такса от поне 3000 Евро. Ти мислиш, че те просто така си бягат ли? И че каналджията не ги чака на брега?
Престани да сипеш безумен наивитет, че не ти отива...

А от какво да бягаш-винаги ще се намери. Може да бягаш и от властната си тъща, която  прави живота ти черен... Може да бягаш от това, че нямаш къща на два етажа, а само на един...
И ние сме длъжни да ти съчустваме нали?
 hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:17 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт