Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 633 569
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 005

Никой не бяга от хубаво, камо ли в надуваема лодка.
Не можеш да разбереш изобщо това, което съм написала.  Или по-сколро го разбираш, но нямаш аргумент да го обориш.
Пак ще повторя:
Никой няма да тръгне в надуваема лодка в бурно море ако не е сигурен, че ще го извадят и нахранят.  Още повечеи когато е платил и поне 3000Евро.
Ако искаш пак да ти го повторя.

От какво да бягаш-винаги ще се намери. Може да бягаш и от властната си тъща, която да прави животата ти черен...

Рабрах те много добре и пак ти казвам, никой не бяга от хубаво, камо ли в надуваема лодка, да чака някой да го спаси. За да ме разбереш ще те попитам, ти би ли избягала в надуваема лодка, очаквайки да те спасят по - подобен начин? Ако не, защо? Аз лично в този момент от живота си, не бих.

# 7 006
Скрит текст:
Гери, моята позиция и тогава си беше същата като сега. От една страна че не можем да оставяме хората да мрат в морето, и от друга че не може и да приемем всички.
Пак ще ти кажа пък дано най-сетне разбереш. Те мрат понякога в морето защото се качват на надуваеми лодки, но не от отчаяние, както някои тук изтъкват, а защото са убедени, че Фронтекс ще ги намери и спаси. Тоест голямата част от тях  пристигнат живи и здрави благодарение именно на тези, които са длъжни да охраняват границите.

Все едно да скочиш от 5-я етаж когато отдолу имаш пожарникарски батут.

Ами ако нямаше батут щеше ли да скочиш, а , Нели? Не, нали?

Ами ако  спрат да ги спасяват нали се сещаш че те няма да тръгват повече с гумените лодки или с препълнените рибарски прогнили корита.

Всичкото това нашествие го дължим именно на спасителите им. Фронтекс обикаля, спасява, влачи и трупа мигрант след мигранта. Даже не ги и броят вече.
Колкото дойдат-толкова вземат.

И само не ми казвай, че го правят от глупост. Само не ми казвай, че търсят работна ръка. Нито едното нито другото. Това, което търсят е да нахъсат хората на Европа срещу чужденците. Търсят общия враг. Най-лесно врагът се намира в лицето на чужденците-те са една чудесна мишена. Не само са черни на цвят, но и са мюсюлмани. Екстра за някои политически цели.

Почакай още известно време и ще видиш как ще се забрави в европа кой е грък, кой българин, кой французин, кой англичанини. Всички ще са обединени в едно-коренни жители срещу чужденците. И те ти тебе обединена европа, която само ще слуша и козирува на този, който и обещае да я отърве от бремето на чужденците... Mr. Green И само ще пита къде е сборния пункт, на който раздават оръжието.

Дано не съм права. Но логиката накъм такива разсъждения ме тика.
много си права,Герри....за съжаление си ужасно права. Но има и по-голям проблем-докато ние се обединяваме,да не ни изловят по бели гащи и направо отвътре от сърцето на Европа. Много опасна игра на Меркел е това,защото ние мислим политически решения,съгласно нашата култура и как щели да се сменят партиите на власт,а ония първо стрелят,после преговарят.
Имаше една табела показана в нета. Надписа гласеше "Private property!NO TRESPASSING!Violators will be shot!Survivors will be shot again!" Wink

# 7 007
Не бъдете толкова черногледи, де. Нашата африканска мизерия, съчетана с не по-малка от тяхната престъпност ще отпрати всичко живо далече от нас, ако не веднага, то в рамките на година-две.

Истински страшното виждам в това да ни направят разпределителен център. Оттук ще преминава, но и ще се застоява за не малко време целият световен боклук, кражбите на властимащите ще надминат всякакви разумни граници, а престъпността, разрухата и кошмарът ще са за нас.

# 7 008
  • MI
Снейк, радвам се че има още някой в бг-мама, който мисли така. Сега виждам, че и АнаБел е в групата. Давате ми надежда...  bouquet Това, което си дала като пример е един от малкото примери за успешна интеграция. Но е трудно и изисква време. И е връзможно ако наистина се слагат по 1-2, а не по 20 семейства. Т.е. ако не е прекалено масово явлението.

Нова, знам че бяха почнали, проблемът е че изведнъж дойдоха и други дето не ни харесват толкова. И ние не сме подготвени. ако бяхме действали преди 10 години сега нямаше да е такова положението. При това не забравяй че със застаряващо и ниско образовано/неквалифицираби население няма никога, ама никога да излезем от калта. Възможно е само с млади и кадърни хора. Дори английските пенсионери не биха решили проблема. Не казвам да внесем всички, а да видим колко можем да стимулираме и да привлечем подходящите останали. А не да чакаме който дойде. Не съм приела безкритично казаното, просто ми се е забило в съзнанието и сега, след толкова години, започвам да мисля че е имал право на 100%.

Гери, аз те разбрах още вчера като го написа. Виж обаче данните - преди глупавата немска покана колко бяха влезлите и сега колко са. Очевидно се качват на лодките не защото знаят, че ще ги спасят, а защото знаят че след това някой ще ги приеме, нахрани и гледа сума години. Ако знае, че ще го спасят и след 2 месеца в лагер ще отлети пак за Пакистан или Бангладеш, според теб пак ли ще се качат всички с такъв ентусиазъм? Ще пътуват ли половин или една година и да си рискуват живота в морето за да бъдат на 99 % екстрадирани?

А за МЕркел сериозно мисля че беше глупост. Спомнете си изцепката с палестинското момиче, което разплака в ефир и после я подиграва цял свят. Явно няма мярка на езика понякога. Ако си беше дала сметка какво ще стане надали щеше да ги кани, и на нея не й се губят избори, нито й се яде бой.

# 7 009
Къде сте видели в Европа емигранти/бежанци да се заселват в обезлюдени села и райони. 99% от тях са в гетата в големите градове и постепенно превръщат и тях в гета. Това, което аз виждам като промяна за последните 20 години не са добре интегрирани общности, а разпространяващ се упадък, който е следствие точно на необмислена имиграционна и социална политика. И според мен е безумие, когато резултатите от един модел са негативни, той да бъде следван тъпо и упорито.

Има и други начини за справяне с демографската криза.

Също не знам как точно си представяте отсяването в сегашната ситуация - говорим за бежанци и там критерият за подбор не е образование, културни и религиозна принадлежност и т.н. Давате ли си сметка с какви хора подменяме населението на Европа?!

# 7 010
  • MI
Къде сте видели в Европа емигранти/бежанци да се заселват в обезлюдени села и райони. 99% от тях са в гетата в големите градове и постепенно превръщат и тях в гета.
Скрит текст:
Това, което аз виждам като промяна за последните 20 години не са добре интегрирани общности, а разпространяващ се упадък, който е следствие точно на необмислена имиграционна и социална политика. И според мен е безумие, когато резултатите от един модел са негативни, той да бъде следван тъпо и упорито.

Също не знам как точно си представяте отсяването в сегашната ситуация - говорим за бежанци и там критерият за подбор не е образование, културни и религиозна принадлежност и т.н. Давате ли си сметка с какви хора подменяме населението на Европа?!

Нали и аз това казвам - случва се защото не подбираме идващите, а чакаме да дойде който иска. Отсяването не може да стане в тази ситуация, а успоредно с нея, като се приемат критерии подобни на тези в Канада и Австралия. Теи нелегалните просто трябва да ги върнем откъдето са. Истинските бежанци не са толкова много, че да не можем да се справим.

# 7 011
За да ме разбереш ще те попитам, ти би ли избягала в надуваема лодка, очаквайки да те спасят по - подобен начин? Ако не, защо? Аз лично в този момент от живота си, не бих.
Когато някой е решил "да те спасява", то със сигурност има задни мисли.
Гарантирам ти , че тези ГВС-та ще бъдат използвани в Европа по най-долен политически начин. И не ги чака нищо хубаво. Ако нещо кьораво успеят да намажат, то ще е временно.
И ако аз бях на тяхно място именно това ми разсъждение би ме спряло да се кача на гумена лодка.

Но тези хора просто нямат понятие нито от история, нито от характера на европееца. Те си мислят, че европееца е един голям, дебел, бял глупак, който ги кани в къщата си , за да ги отглежда в лукс и да м прислужва. Даже не могат да повярват на късмета си.
Но всичко това щастие за тях ще се окаже краткотрайно и измамно. Първо че няма толкова пари за всички тях, и второ защото Европа ще гръмне рано или късно...

Не са чели Джек Лондон явно. Те какво ли са чели и могат ли да четат вообще. Прекрасен материал за манипулиране и използване са.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:29 от Герри

# 7 012
Нели, какво означава "изведнъж дойдоха и други"?
Не дойдоха, ами нахлуха, най-нагло и безцеремонно и ние трябва да го приемем като даденост ли?
Защото Нострадамус бил казал за преселението на народите, Ванга за Сирия или не знам си кой за не знам си какво?
Не курабийки, а имиграционна политика трябва на Европа, както казва maruska.
Закони се променят непрекъснато, според обстоятелствата, да, трябва да променим и нашите.

# 7 013
  • София
Къде сте видели в Европа емигранти/бежанци да се заселват в обезлюдени села и райони. 99% от тях са в гетата в големите градове и постепенно превръщат и тях в гета.
Скрит текст:
Това, което аз виждам като промяна за последните 20 години не са добре интегрирани общности, а разпространяващ се упадък, който е следствие точно на необмислена имиграционна и социална политика. И според мен е безумие, когато резултатите от един модел са негативни, той да бъде следван тъпо и упорито.

Нали и аз това казвам - случва се защото не подбираме идващите, а чакаме да дойде който иска. Отсяването не може да стане в тази ситуация, а успоредно с нея, като се приемат критерии подобни на тези в Канада и Австралия. Теи нелегалните просто трябва да ги върнем откъдето са. Истинските бежанци не са толкова много, че да не можем да се справим.

Че те сега да не би да са ''подбирани''? Идва куцо и сакато, отвсякъде. Малко по-назад пуснах инфо за нашите бежанци, които са тук отдавна - почти никой не работи, 77% са неграмотни. Ти сериозно ли си мислиш, че тези, които нахлуват сега в цяла Европа, са бъдещи лекари, ИТ, и инженери? Много си наивна, съжалявам  Stop

# 7 014

Гери, аз те разбрах още вчера като го написа. Виж обаче данните - преди глупавата немска покана колко бяха влезлите и сега колко са. Очевидно се качват на лодките не защото знаят, че ще ги спасят, а защото знаят че след това някой ще ги приеме, нахрани и гледа сума години. Ако знае, че ще го спасят и след 2 месеца в лагер ще отлети пак за Пакистан или Бангладеш, според теб пак ли ще се качат всички с такъв ентусиазъм? Ще пътуват ли половин или една година и да си рискуват живота в морето за да бъдат на 99 % екстрадирани?

Преди, когато влизаха един по един, по двама, по трима и така десетилетия наред никой не забелязваше нали? Гетата в Европа не са от днес. Те се трупат с години. Париж вече е едно голямо гето. Проблемите на имиграцията се влачат от десетилетия. И на никой не му пука, освен когато е лично  засегнат. А лично засегнати бяха най-долните европейски слоеве-работниците, които си загубиха работата заради нелоялната конкуренция. Децата на бедните европейци, които се оказаха малцинства в кварталните училища.

Сега, когато Меркел покани тълпата и организира гала посрещане -всички ще бъдем лично засегнати. И богатите ще бъдат засегнати ,  и бедните...
Давам ти гаранция, че сега, след като Меркел ги покани,  и в най-затънтените села и в най-богаташките махали ще разберат какво значи "интегриране на малцинства" и "зачитане на чуждите културни особености"
Всичките оядени бюргери, особено шведските ще бъдат разтърсени от дрямката им и ще им се наложи да станат, да се раздвижат и да обгрижват приходящите. Ще ги обгрижват известно време и после-не искам да съм там, за да видя какво ще стане.

Това, което направи Фрау е, че скъси времето до катастрофата.... Тя беше тази, която обяви "Мултикултурализмът за мъртъв" и явно иска да почне с погребението му още преди да и е изтекъл мандата и

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 15:50 от Герри

# 7 015
Закони се променят непрекъснато, според обстоятелствата.
Точно така! Мнозинството от хората се заблуждават, че по-силният винаги побеждава. Но дори и от еволюционна гледна точка печеливш е този, който има най-голяма способност за адаптация. Колкото и да си могъщ не съумееш ли да реагираш адекватно на моментната ситуация, дори и това да означава да се разделиш с някои от принципите си, си обречен. Меркел обаче няма никакви намерения да сменя курса. Стартира постоянна процедура на справедливо разпределение на бежанците между страните членки. Много е трудно човек да пребори егото си, особено когато се е взел твърде на сериозно и решил, че винаги е прав.
От днес:
Ms Merkel said that Europe needs “not just selective relocation” – following the passing of a plan to distribute 120,000 refugees proportionally among EU member states – but a “permanent process for fairly distributing refugees among member states”.

# 7 016
  • MI
Нели, какво означава "изведнъж дойдоха и други"?
Не дойдоха, ами нахлуха, най-нагло и безцеремонно и ние трябва да го приемем като даденост ли?
Защото Нострадамус бил казал за преселението на народите, Ванга за Сирия или не знам си кой за не знам си какво?
Не курабийки, а имиграционна политика трябва на Европа, както казва maruska.
Закони се променят непрекъснато, според обстоятелствата, да, трябва да променим и нашите.

Нова, Таис, върнете се и ми прочетете последните няколко поста. Не казват нищо ново, което да не съм казвала и преди - а именно че да, ние сега не подбираме и това е грешно. Не, не мисля че идващите са тези, които ни трябват. Не, не съм съгласна да ги издавим. Но пък съм напълно за да ги затваряме директно в хотспотовете и след 2-3 месеца макс да летят към дома без да са усетили нищо друго от Европа.

Не вярвам нито на Нострадамус, нито на Ванга. На историята - да. На мен ми прилича на ново преселение на народите, но не искам да свършим като Римската империя. Затова казвам да се стегнем, да приемем критерии за подбор на качествени имигранти, да върнем всички небежанци (т.е. повече от 2/3 от дошлите) и да не пускаме никой преди да е добре проучен. Което всъщност правят много демократични държави. Нецивилизовано би било да стреляме на месо и да ги давим. Има и по-интелигентни начини за справяне с проблема.

Казвам и че долавям страх и искри здрав разум в ЕС и мерки в правилна насока. Не мога да си изкривя душата и да кажа всичко е лошо, като виждам че има и наченки на добро. Може пък кризата да е катализатор за необходими промени. Дано.

Маруска, на няколко пъти вече казах че без такива квоти никой няма да вземе хотспот на негова територия. Глупавите измряха.

# 7 017
  • София
Закони се променят непрекъснато, според обстоятелствата.
Точно така! Мнозинството от хората се заблуждават, че по-силният винаги побеждава. Но дори и от еволюционна гледна точка печеливш е този, който има най-голяма способност за адаптация. Колкото и да си могъщ не съумееш ли да реагираш адекватно на моментната ситуация, дори и това да означава да се разделиш с някои от принципите си, си обречен. Меркел обаче няма никакви намерения да сменя курса. Стартира постоянна процедура на справедливо разпределение на бежанците между страните членки. Много е трудно човек да пребори егото си, особено когато се е взел твърде на сериозно и решил, че винаги е прав.
От днес:
Ms Merkel said that Europe needs “not just selective relocation” – following the passing of a plan to distribute 120,000 refugees proportionally among EU member states – but a “permanent process for fairly distributing refugees among member states”.

Леле. Боже.  Shocked Тази верно ще затрие Европа. Аз съм спийчлес.

# 7 018
За да ме разбереш ще те попитам, ти би ли избягала в надуваема лодка, очаквайки да те спасят по - подобен начин? Ако не, защо? Аз лично в този момент от живота си, не бих.
Когато някой е решил "да те спасява", то със сигурност има задни мисли.
Гарантирам ти , че тези ГВС-та ще бъдат използвани в Европа по най-долен политически начин. И не ги чака нищо хубаво. Ако нещо кьораво успеят да намажат, то ще е временно.
И ако аз бях на тяхно място именно това ми разсъждение би ме спряло да се кача на гумена лодка.

Но тези хора просто нямат понятие нито от история, нито от характера на европееца. Те си мислят, че европееца е един голям, дебел, бял глупак, който ги кани в къщата си , за да ги отглежда в лукс и да м прислужва. Даже не могат да повярват на късмета си.
Но всичко това щастие за тях ще се окаже краткотрайно и измамно. Първо че няма толкова пари за всички тях, и второ защото Европа ще гръмне рано или късно...

Не са чели Джек Лондон явно. Те какво ли са чели и могат ли да четат вообще. Прекрасен материал за манипулиране и използване са.

Европа няма да гръмне, просто ще спре да ги приема, и ще си преразгледа политиките на помощи.

# 7 019
[
Казвам и че долавям страх и искри здрав разум в ЕС и мерки в правилна насока. Не мога да си изкривя душата и да кажа всичко е лошо, като виждам че има и наченки на добро. Може пък кризата да е катализатор за необходими промени. Дано.

[

И все повече ще долавяш здрав разум. Аз така и не разбрах, защо всички взеха Европа за глупак, който се е предал от хиляди бежанци.

Общи условия

Активация на акаунт